Slovenija

Zamenjave v LDS in upad priljubljenosti

Novo mesto, 22. 06. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.M/N.Š.
Komentarji
0

Člani mestnega odbora LDS Novo mesto so izvolili novo vodstvo. Dosedanjega predsednika Adolfa Zupana je zamenjal Miloš Kovačič, direktor tovarne Krka.

Novi predsednik novomeške LDS Miloš Kovačič
Novi predsednik novomeške LDS Miloš Kovačič FOTO: POP TV

Miloš Kovačič je po koncu torkove seje, na kateri ni bilo novomeškega župana Boštjana Kovačiča, dejal, da je čas, da se LDS pripravi na jesenske volitve. Sodeč po javnomnenjskih raziskavah, naj bi namreč LDS močno upadla priljubljenost na Dolenjskem.

Predsednik sveta mestnega odbora LDS je postal Boris Dular, člani pa so izvolili tudi pet članov izvršnega odbora in sekretarja mestnega odbora LDS. Od 211 članov mestnega odbora LDS v Novem mestu je bilo na seji sicer prisotnih 62 članov.

Z razpletom seje je bil zadovoljen Slavko Gaber
Z razpletom seje je bil zadovoljen Slavko Gaber FOTO: POP TV

Seje, ki je potekala za zaprtimi vrati, se je udeležil tudi podpredsednik LDS Slavko Gaber, ki je po seji dejal, da se je vse odvilo po pričakovanjih. Kovačiča so namreč izvolili soglasno. Na vprašanje, ali je prišla direktiva za zamenjavo članov izvršnega odbora LDS Novo mesto iz Ljubljane zaradi domnevne vpletenosti nekaterih njenih članov v afero gospodarskega kriminala, je Gaber odgovoril, "da centrala LDS gotovo ni bila brez predlogov." Na vprašanje, ali so razpravljali tudi o izključitvi Boštjana Kovačiča iz LDS, pa je podpredsednik stranke dejal, da se o tem zaenkrat še niso.

Bivši predsednik LDS Novo mesto Adolf Zupan
Bivši predsednik LDS Novo mesto Adolf Zupan FOTO: POP TV

Že včeraj je v Ljubljani zasedal izvršilni odbor LDS, na katerem so za Novo mesto napovedali spremembe. Prejšnji predsednik novomeške LDS Adolf Zupan je že pred začetkom seje dejal, da je menjava vodstva stranke zgolj predvolilna poteza.

Medtem pa se v Novem mestu v podjetjih Komunala Novo mesto ter G7 in Sintal Dolenjska nadaljuje preiskava, proti kriminalistom, ki sodelujejo v tej preiskavi, pa so medtem uvedli notranji nadzor, ker naj bi po trditvah vpletenih v afero zlorabili pooblastila.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja