Slovenija

Zalar od Brezigarjeve prejel mnenje

Ljubljana, 27. 01. 2010 16.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Brezigarjeva je Zalarju poslala mnenje glede osnutka navodil o obveznem izvajanju državnotožilskega reda. Vsebina ni znana, z njo se bo najprej seznanil minister.

Na Vrhovnem državnem tožilstvu RS so potrdili, da je generalna državna tožilka Barbara Brezigar pravosodnemu ministru Alešu Zalarju poslala mnenje glede osnutka navodil o obveznem izvajanju državnotožilskega reda. Podrobne vsebine mnenja niso želeli razkriti, saj želijo, da se z njim najprej seznani minister. Na ministrstvu za pravosodje so prejem mnenja potrdili in ga bodo natančno proučili.

Brezigarjeva je Zalarju poslala mnenje glede osnutka navodil o obveznem izvajanju državnotožilskega reda.
Brezigarjeva je Zalarju poslala mnenje glede osnutka navodil o obveznem izvajanju državnotožilskega reda. FOTO: POP TV

Omenjeno mnenje je potrebno zato, ker ima generalna državna tožilka po zakonu o državnem tožilstvu pravico, da pove svoje mnenje glede obveznih navodil o izvajanju državnotožilskega reda, ki jih izda minister. Minister Zalar je omenjena navodila sicer izdal potem, ko je nadzor na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani pokazal nekatere nepravilnosti, o teži katerih imajo sicer na tožilstvu in ministrstvu različna mnenja.

Zalar je že pred časom napovedal, da bo navodila uveljavil kmalu zatem, ko bo prejel mnenje Brezigarjeve. Tokratni osnutek, na katerega je podala mnenje Brezigarjeva, je sicer že tretja različica osnutka.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Marija Krebs
27. 01. 2010 23.55
DA sem namesto generalne državne tožilke, bi tožila fotografa.
dana123
27. 01. 2010 21.58
Dobra sta! Oba!:)) ja, lošč izpred par let je izgubil sijaj...
Tonček Balonček
27. 01. 2010 18.39
ženski je pać zaradi pritiskov popustil facelifting, če povem strokovno! Skrajni čas je, d arazpustimo to zbornico, sama naj pa zahteva odgovornost, poseg je bil opravljen nestrokovno, bila je zavedena, garancija je najmanj pet let. Še en nateg s strani komunajzarjev?? Sabotaža?
istra1
27. 01. 2010 17.25
A to je Barbara Brezigar? Komaj sem jo spoznal, če ne bi pisalo ne bi vedel. Ko je kandidirala za predsednico države je bila čisto drugačna.