Slovenija
Oglas

Čas za nakup vaše biološke čistilne naprave je danes!

Ljubljana, 15. 04. 2015 07.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

H2E mala biološka čistilna naprava (MKČN) je narejena v Sloveniji, samooskrbna, in za delovanje ne potrebuje električne energije, zato tudi letni vzdrževalni servisi niso potrebni.

EKO - 4
EKO - 4 FOTO: EKO

Čistilna naprava H2E je pretočna biološka čistilna naprava nove generacije, ki za čiščenje fekalnih odplak uporablja bakterije rjavih morskih alg iz severnih morij. Ti mikroorganizmi za svoje delovanje ne potrebujejo kisika (anaerobne bakterije) in zmorejo v celoti razgraditi organsko blato. Njeno delovanje uravnavamo z dodajanjem biološkega preparata H2E NET, ki vsebuje žive organizme rjavih morskih alg. H2E MKČN je primerna za vse individualne hiše, vrstne hiše , vikende, kmetije in kmetijske objekte, vrtce, šole, restavracije, hotelske in bazenske komplekse, nakupovalna središča, itd.

Pokličite nas za brezplačno svetovanje (03) 491 07 60 ali nam pišite na info@ekogea.com
Pokličite nas za brezplačno svetovanje (03) 491 07 60 ali nam pišite na info@ekogea.com FOTO: EKO

SVAB
SVAB FOTO: SVAB

Rok Švab (član skupine Modrijani): Čistilno napravo H2E sem ob hiši vgradil in vse odtlej deluje nemoteno. Zelo sem zadovoljen, ker H2E ne potrebuje dragih letnih servisov in pogostega praznjenja organskih usedlin. Verjetno sem že v prvih dveh letih zaradi tega prihranil nekaj sto evrov. Priporočam!

Kako deluje H2E mala biološka čistilna naprava?

Odplake iz odtokov v gospodinjstvu/objektu se najprej izlivajo v pred-usedalnik. Ta zadrži trde delce in s tem olajša nadaljnjo razgradnjo odplak. V pred-usedalniku potekajo bio-kemični procesi hidrolize in biološke ionske izmenjave, zatem pa se odpadne vode prelijejo v biološki prostor, kjer poteka razgradnja in filtracija. Biofilter je srce čistilne naprave H2E in je sestavljen iz biološkega nosilca (kristobalit), na katerem so naseljene kolonije mikroorganizmov rjavih morskih alg. Ob stiku fekalij s kristobalitom se v anaerobnem okolju (brez prisotnosti kisika) sproži mikrobiološka razgradnja organskih spojin, blato začne fermentirati in se razgrajevati.

GORE
GORE FOTO: GORE
Brane Povše, GRS postaja Celje: Gorski reševalci preživimo večino prostega časa v naravi, predvsem v gorah, zato nam ni vseeno, kaj se z naravo dogaja. Naše zavetišče smo postavili v osrčje Kamniško Savinjskih Alp, kjer je okolje še posebej občutljivo. Za čistilno napravo H2E smo se odločili, ker deluje povsem na biološki razgradnji odpadnih snovi, za delovanje ne potrebuje nobene dodatne energije in je tudi s tega stališča povsem ekološka. Voda, ki odteka iz čistilne naprave pa je tako očiščena, da jo brez skrbi odvajamo v naravo. Z izbiro čistilne naprave H2E smo izjemno zadovoljni, saj smo prepričani, da je idealna izbira za ta prečudovit del naših Alp.

Zakaj izbrati ravno H2E malo biološko čistilno napravo?

zanesljivo delovanje - 91,7 % učinek čiščenja KPK* (*po podatkih Zbornice komunalnega gospodarstva pri GZS; objava www.gzs.si/z dne 21.11.2013)

samooskrbna - neodvisna od zunanjih virov energije • neslišna - za razliko od mKČN na elektriko

• brez neprijetnih vonjav – zaprt sistem

ne posega v videz okolice – podzemni vkop

• hiter čas obdelave odpadne vode – do 6 ur

večnamenskost – primerna za čiščenje vseh vrst odpadnih voda

ne ustvarja aktivnega organskega blata – aktivno blato v celoti 100% razgrajuje

nizki stroški vzdrževanja – praznjenje usedlin ob običajni uporabi in upoštevanju navodil le 1-krat na dve do tri leta

brez letnih servisov – sistem ne potrebuje nadzora mehanskih delov

očiščena voda je znova uporabljiva – za zalivanje rož, trate, pranje zunanjih površin, avta…

modularna – omogoča naknadno razširitev

visoko odporno in robustno ohišje – izbirate lahko med INOX in polietilen dvoplastno plastiko.

EKO - 2
EKO - 2 FOTO: EKO

Se tudi vi borite z neprijetnimi vonjavami iz greznice ali MKČN? Mi poznamo rešitev.

EKO - 5
EKO - 5 FOTO: EKO
MKČN ter biološke GREZNICE so zbiralniki, v katere se steka vsa komunalna odpadna voda iz vašega gospodinjstva. Napačno vzdrževanje le teh, lahko povzroči njihove zamašitve ter nastanek neprijetnih vonjav. Z redno uporabo preparat H2E NET preprečite nastanke neprijetnih vonjav, zmanjšate pogostost praznjenja bioloških greznic in bioloških čistilnih naprav ter preprečite njihove zamašitve. Preparat H2E NET je narejen iz rjavih morskih alg, in ga vlijemo neposredno v čistilno napravo v primarni usedalnik in v biološki filter, ali v odtoke, WC ŠKOLJKO ipd. in speremo z vodo.

Proizvod je 100% naraven, ni agresiven niti koroziven (korozijo preprečuje), ni toksičen in je neškodljiv za ljudi, živali ter okolje!!!

EKO - 3
EKO - 3 FOTO: EKO

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slovenc59
15. 04. 2015 18.49
Me prav zanima kaksne CN imajo pa v Indiji, pa prov v EU smo tako hudicevo zagnani. Bi rekel da je bolj biznis vprasanje, kot kaj drugega. Sicer pa te alge preverjeno delujejo ze v navadni greznici.
ENEG
15. 04. 2015 08.49
+1
O ceni pa ne povejo nič
zibertmi
09. 03. 2015 14.20
+8
če si je država zaradi eu umislila čistilne naprave za svoje občine,ki črpajo evropska sredstva in mimogrede verjetno kot v celi sloveniji pošteno delajo,pa naj še sekundarni vod pripeljejo do vsakega doma.saj je moral vsak plačat komunalni prispevek pa tudi v projektni dokumentaciji ima kam naj spelje svoje odpadne vode.verjetno tudi Rok ni izjema.
i141
09. 03. 2015 11.33
+10
Tole ponujate folku s 600 euri plače?
korintos23
09. 03. 2015 09.15
+13
Potem pa zgradijo čistilno napravo za celotno omrežje in ti te več ne priznajo, pa imaš še ene stroške.