Slovenija

Zadnji rok za štipendije

Ljubljana, 05. 09. 2007 08.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Danes je zadnji rok za oddajo vlog za republiške štipendije. Izteka se tudi rok za vloge za Zoisovo štipendijo.

Še danes je čas za vloge.
Še danes je čas za vloge. FOTO: Kanal A

Za dijake, vajence in udeležence izobraževanja odraslih, ki so v minulih letih že prejemali štipendijo ali pa vlogo uveljavljajo prvič, je danes še zadnji dan za oddajo vloge za republiške štipendije, obenem pa se izteka tudi rok za tiste, ki so v minulem letu prejemali Zoisovo štipendijo oziroma jih bodo na novo predlagale izobraževalne ustanove. Študenti imajo za vložitev vloge časa še slab mesec, in sicer do 3. oktobra.

Kandidati vložijo vlogo za uveljavitev republiške in Zoisove štipendije na uradu za delo Zavoda RS za zaposlovanje, kjer imajo stalno prebivališče ali priporočeno pošljejo na območno službo, pristojno glede na prebivališče kandidata. Nove kandidate za Zoisovo štipendijo predlagajo predstojniki izobraževalnih ustanov.

Finančna pomoč srednješolcem je še kako dobrodošla.
Finančna pomoč srednješolcem je še kako dobrodošla. FOTO: Reuters

Pravico do republiške štipendije lahko uveljavijo tisti, pri katerih bruto dohodek na družinskega člana v letu 2006 ne presega zneska 3666,20 evra. Pri štipendistih, ki so republiško štipendijo prejemali že v preteklih letih, pa znaša ta meja 4032,80 evra.

Prosilci za štipendije vlogo oddajo na obrazcu Vloga za uveljavitev republiške štipendije, ki jo lahko kupijo v vsaki knjigarni ali dobijo na uradu za delo. Poleg tega jo lahko tudi natisnejo s spletne strani zavoda www.ess.gov.si v rubriki Dejavnost, pod Štipendije in posojila. Zoisovi štipendisti pa morajo v razpisnem roku vložiti Vlogo za dodelitev Zoisove štipendije in priložiti ustrezno dokumentacijo.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Boey
09. 10. 2009 11.13
to je res adijo pamet... in če imata starša 1200€ skupaj plače in živiš v lj kjer tud študiraš nimaš pogoja da dobiš štipendijo ker maš 10€ preveč na člana :S
Prvo Bore
05. 09. 2007 09.38
3666 € BRUTO plače po članu družine, kar pomeni 305 € bruto na mesec in da še naprej povlečem na 4 člansko družino 1200 €. Pa kaj nas imajo za norca !! Saj to ima vsak delavec skupaj z ženo, ker to je bruto, ampak s takšno plačo se ne da preživet. Ta cenzus je prenizek osli v vladi.