Slovenija

FOTO: Skoraj sto prijav domnevnih kršitev volilnega molka

Ljubljana, 25. 03. 2012 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po državi je potekal referendum o družinskem zakoniku, medtem ko so ponekod izbirali tudi župana. Inšpektorat za notranje zadeve je v času volilnega molka prejel 99 prijav domnevnih kršitev volilnega molka.

Volivci in volivke so danes na referendumu odločali o družinskem zakoniku, v Ljubljani, Slovenj Gradcu, Krškem, Bovcu, Dupleku in Destrniku pa so izbirali tudi nove župane. Volišča so se zaprla ob 19. uri. Svoj glas na referendumu je po zadnjih podatkih oddalo približno 30 odstotkov volilnih upravičencev.

Kako je s kršitvami volilnega molka?

Na Inšpektoratu RS za notranje zadeve so v času volilnega molka prejeli 99 prijav domnevnih kršitev volilnega molka. Na podlagi teh prijav je inšpektorat obravnaval 22 zadev, z izjemo dveh so bile vse obravnavane prijave povezane z referendumom o družinskem zakoniku.

Sedem se jih nanašalo na objave na spletnih straneh in socialnih omrežjih, pet na plakatiranje, v treh primerih naj bi šlo za pozivanje volivcev. Dve prijavi sta bili vezani na predvajanje reklam na televiziji, ena na radio, dve na domnevno sporne vsebine v tiskanih medijih, ena pa na delitev volilnega gradiva. Poslano naj bi bilo tudi eno sms sporočilo s sporno vsebino.

Deset obravnavanih zadev je iz osrednjeslovenske regije, tri iz savinjske, po dve pa iz gorenjske, koroške in jugovzhodne regije. Tri prijave so prispele iz neznanega območja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

legnum
26. 03. 2012 16.52
Izvolilne udeležbe je razvidno da je narod bolj zadovoljen s starimi lopovi kot z novimi.
JanezekNovak
25. 03. 2012 21.39
+1
So tele kršitve na FACEBOOKu šteli? Ker tam bi jih še jaz jih naštel več kot 100 ZAAAAA -jev ;)
hanzz
25. 03. 2012 21.56
-2
nevem kakoje možno da zakon ni bil sprejet ko pa so na FB-ju vsi razočarani. Tu se vidi njihovo samovšečno in bedno življenje.
Roxy79
25. 03. 2012 20.50
+3
100 prijav? Tole je pa skrb vzbujajoče...... glede na število prebivalcev in % delež kršitev , smo prekašali celo Ruse in Kitajce..... Bo mogoče Bruselj preveril stanje?
Mijta1
25. 03. 2012 21.11
+3
Ziher bojo začeli s posebnimi ukrepi proti Sloveniji. Mi bomo pa zagrozili s povračilnimi! Nas bo JJ/Majer rešo. Samo kaj ko ne vem, če bo upal? On je bolj tak no. Proti vojni pa to. Čeprav žilico za preprodajo orožja pa ma, to je treba priznat. Admin, pa ne briši spet. Mam skopirano in bom samo lepil ... brezveze si delo delaš.