Slovenija

FOTO in VIDEO: Vlada policiste obvestila, da so pogajanja odpovedana

Ljubljana, 18. 11. 2015 07.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Stavka je poraz vlade, pravijo policijski sindikalisti. Če vlada za varnost, ki nima cene, ni pripravljena najti 90 milijonov evrov, potem je popolnoma neodgovorna, dodajajo. To je sramota, nemoralno in nedostojno za policijo, pa je stavko komentiral premier Miro Cerar. Policisti zahtevajo, naj se jim javno opraviči.

Več videovsebin
  • Sindikalist Radivoj Uroševič o stavki
    00:26
    Sindikalist Radivoj Uroševič o stavki
  • Cerar: Edini smo v Evropi, kjer policija stavka!
    01:32
    Cerar: Edini smo v Evropi, kjer policija stavka!
  • Cerar: Sindikata sta vladi predstavila 26 zahtev
    02:06
    Cerar: Sindikata sta vladi predstavila 26 zahtev
  • Iz SVETA: Cerar policistom stopil na žulj
    03:23
    Iz SVETA: Cerar policistom stopil na žulj
  • Iz SVETA: Izpoved policista
    01:36
    Iz SVETA: Izpoved policista
  • Iz 24UR: Policisti stavkajo
    02:51
    Iz 24UR: Policisti stavkajo

Pogajanj med predstavniki vlade in policijskih sindikatov kljub prvotno drugačnim napovedim danes ni bilo. Kot je povedal predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič, jih je vladna stran obvestila, da so pogajanja odpovedana, novega termina, kdaj naj bi se nadaljevala, pa ni navedla.

Pogajanja s policisti, ki so zjutraj začeli stavko, so sicer stekla v tem tednu. Pogajalci vlade in obeh sindikatov so se sestali v ponedeljek in torek, novo srečanje naj bi bilo danes po seji vlade.

Da bodo pogajanja s policijskima sindikatoma nadaljevali, je danes dejal tudi predsednik vlade Miro Cerar, ki je bi do stavke precej kritičen.

Pred vlado s hranilnikom

Na vprašanje, ali razmišljajo tudi o pozivu k odstopu ministrice za notranje zadeve Vesne Györkös Žnidar, je Uroševič odgovoril, da je ministrica še edina, ki se pogovarja z njimi in je zaenkrat pokazala pripravljenost, da poskuša zadeve rešiti. Po njegovih besedah sicer razmišljajo o pozivom k odstopu, toda na prvem mestu ni ministrica.

Ob 7. uri se je začela stavka policistov. Policisti so na današnji začetek stavke zjutraj opozorili tudi s prihodom na Gregorčičevo ulico pred poslopje vlade, kamor so se pripeljali z okoli 20 vozili. Na vlado so s seboj prinesli hranilnik v obliki pujsa in poudarili, da želijo vladi preprečiti, da onesposobi policijo.

'Nadaljevali bomo, dokler ne bodo izpolnjene naše zahteve'

Kot je v izjavi za medije pojasnil predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič, so podporo stavki izrekli dobesedno vsi zaposleni na policiji in na notranjem ministrstvu, "na prste bi namreč lahko prešteli tiste, ki so skeptični do načina, s katerim želijo uveljaviti svoje pravice". Po njegovih besedah so ob 7. uri začeli z t. i. belo stavko, nadaljevali pa bodo, dokler ne bodo izpolnjene njihove zahteve.

Pri stavkovnih aktivnostih bodo po Uroševičevih zagotovilih budno pazili, da ne bodo s tem prizadeli državljanov. Kot je pojasnil, bodo vsi ukrepi, ki jih bodo izvajali, usmerjeni proti vladi.

Petrovič: Ne izkoriščamo begunske krize

Kadrovska situacija, na katero opozarjajo že nekaj časa, se po Petrovičevih besedah še poslabšuje. Obseg dela policistov na meji zaradi migrantskega vala je izjemno visok, pa tudi v notranjost je zaradi dogodkov na meji kadrovsko zelo podhranjena, je pojasnil.

Tako je bil po besedah predsednika Sindikata policistov Slovenije Zorana Petroviča usmerjen tudi današnji ukrep. Če od vlade ne bo primernega odziva, bodo po njegovih besedah proučili možnost, da se pred vlado pojavijo v bistveno večjem številu. Kot je pojasnil, želijo vladi preprečiti, da onesposobi policijo.

Petrovič je zavrnil očitke, da policija izkorišča begunsko krizo za lastne namene, a dodaja, da se mora vlada zavedati, da varnost v državi ni samoumevna.

Do stavke je, kot je pojasnil Petrovič, prišlo zaradi neodzivnosti vlade, ne pa ker bi jo želeli policisti. "Vlada se ne zaveda posledic, do katerih lahko njihova ignoranca pripelje. Stavka je poraz vlade," pravijo sindikati.

Vse policijske aktivnosti, ki se izvajajo na meji v okviru begunsko-migrantske problematike, se bodo izvajale še naprej, brez sprememb, poudarjajo sindikati. Varnost nima cene, so poudarili in dodali, da "če je 90 milijonov evrov tista cena, ki je glede na celoten proračun vlada ni pripravljena plačati, je popolnoma neodgovorna". Kot je poudaril Petrovič, se glede načina pogajanj, statusa policistov, plač in opreme ne mislijo pogajati v nedogled.

Kaj to pomeni za ljudi?

Od policistov se pričakuje, da so na svojih mestih ter ne izvajajo aktivnosti na lastno iniciativo in preventivnih aktivnosti, sta pojasnila sindikalista Uroševič in Petrovič.

Policisti tako tudi danes izvajajo vse tiste naloge, ki jih zaradi omejenega načina stavke po zakonu morajo. "To je trenutno glavni in edini trajajoči stavkovni ukrep, vsaka nadaljnja stavkovna aktivnost bo pa pravočasno napovedana," je dejal Uroševič.

Manjših kršitev državljanov v času stavke policisti ne bodo sankcionirali. Svoje delo bodo omejili na zaznavanje le določenih prekrškov. Še vedno pa bodo ukrepali v vseh primerih, ko bo ogroženo življenje in varnost ljudi.

Na vprašanje, kakšni bodo ukrepi policistov v stavki, ali denimo ne bodo pisali glob, je Petrovič odgovoril, da je to eden od ljudem prijaznih ukrepov. Kot je pojasnil, so pripravili nabor ukrepov, ki se bodo glede na kooperativnost vlade dopolnjevali in stopnjevali.

Policijska stavka - 2
Policijska stavka - 2 FOTO: Aljoša Kravanja

Uroševič je ob tem poudaril, da se bodo policisti odzvali na vse nujne klice, na vse primere, v katerih bi lahko bilo ogroženo življenje ali premoženje ljudi. Pri manjših kršitvah oziroma manjših interventnih zadevah pa pričakuje od ljudi, da bodo strpni oziroma da bodo razumeli, če bodo morali nekoliko dlje počakati na prihod policistov ali na obravnavo.

Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije (Fides) podpira oba policijska sindikata pri njihovi stavki, kjer si prizadevajo za izboljšanje gmotnega položaja in obnovo dotrajane opreme, saj to pomeni tudi večjo varnost za državljane RS. Konrad Kuštrin, Fides

Cerar: 'To je sramota! Smo edini v Evropi, kjer policija v času napete varnostne situacije stavka!'

"Slovenska policija je začela s stavko na pobudo obeh policijskih sindikatov, kljub temu, da pogajanja še niso končana. Oba sindikata sta vladi predstavila vseh osem zahtev, ki se nanašajo na obljube preteklih vlad, pa tudi nove, tako da je zdaj skupaj kar 26 zahtev," je dejal premier Miro Cerar.

Bodo vzeli šolstvu, zdravstvu in sociali, da bi dali policistom?

Ne moremo razdeljevati denarja, ki ga nimamo, je ob tem še poudaril predsednik vlade. "Ob begunski krizi smo na meji finančne vzdržnosti, če to shemo podremo, se nam podre vse," je še dodal. Dejal je, da če hočemo sredstva za policiste povečati, moramo vzeti v šolstvu, zdravstvu in sociali.

Vlada je sicer na današnji seji sprejela odločitev, da nadaljuje pogajanja z obema sindikatoma, vednar si bo vzela čas za preučitev vseh 26 zahtev policistov. 

"To dejanje je nemoralno in nedostojno za policijo. Kot predsednik vlade sem ogorčen, zdaj ko v Evropi vlada napeta varnostna situacija, oba sindikata stavkata," je bil razburjen premier, ki je dejanje policistov označil za izsiljevanje. Vso javnost, ne le policiste, pa je pozval k zdravemu razumu.

Dobijo dodatna sredstva, pa hočejo še več

Policisti zahtevajo opravičilo

Policijski stavkovni odbor se je odzval na izjavo premierja Cerarja, da je danes začeta stavka neodgovorna in nedostojna za policijo in da smo edini v Evropi, kjer policija stavka. Slednje po navedbah stavkovnega odbora ne drži, zato od Cerarja zahtevajo, da se vsem policistom in javnosti javno opraviči. Cerarju še očitajo, da je zamolčal bistvo, da so slovenski policisti kar 35 odstotkov nižje plačani kot njihovi kolegi v državah EU. To pa zagotovo predstavlja sramoto v evropskem prostoru, opozarjajo v stavkovnem odboru.

Premier je poudaril, da se je stavka policistov začela kljub temu, da pogajanja še niso končana in da so policisti edini, ki jim je vlada namenila v prihodnjih dveh letih znatna dodatna sredstva, v vsakem letu dodatnih 30 milijonov evrov. "Gre za izsiljevanje naše države, na kar ne bom pristal ne glede na posledice," je bil oster Cerar.

Nepravično do drugih

Vprašal se je, kaj to pomeni za gasilce, za civilno zaščito, carinike, ki se danes na meji ukvarjajo z migranti, za zdravstvene delavce in šolnike. Po njegovem mnenju je stavka policistov nepravična do vseh navedenih zaposlenih, neodgovorna pa do države in državljanov.

A ob tem je Cerar poudaril, da njegovi očitki ne gredo na policiste, ki vsak dan odgovorno in na vso moč delajo na terenu, so izjemno požrtvovalni in pri delu vlagajo nadčloveške napore, posebej v migrantski krizi. Prav tako njegovi očitki niso usmerjeni v vodstvo policije, s katerim so vsakodnevno v stiku in dobro sodelujejo, je poudaril premier. Po njegovih besedah se skuša vlada tudi pozitivno odzvati na vsako potrebo policije, da lahko opravlja zahtevne naloge.

Cerar vidno besen

Sedanja vlada je po premierjevem prepričanju po dolgem času prva, ki si resnično prizadeva za izboljšanje stanja v policiji, ki je bilo leta in leta v fazi stagnacije ali nazadovanja. Kot je dejal, so dosegli preobrat in kljub migrantski krizi dodatna sredstva namenili policiji in ne drugim, ki so prav tako lahko varnostno ogroženi pri delu z migranti. Ta sredstva so, kot je spomnil, morali vzeti pri drugih proračunskih porabnikih.

Cerar je še poudaril, da so pogajanja z vsemi sindikati že končala in je bil glede plač dosežen sporazum. "Javnofinančni položaj je še vedno zahteven, zato ni mogoče kar razdeljevati denarja, ki ga nimamo," je opozoril in dodal, da pa si vlada z izjemnimi napori prizadeva voditi socialni dialog z različnimi družbenimi skupinami.

"Naša vlada je in vedno bo spoštovala zavzeto in odgovorno delo vseh policistov, ki si to zaslužijo. Še naprej si bo prizadevala za izboljšanje stanja v policiji," je zagotovil Cerar. A obenem dodal, da zavrača takšno ravnanje obeh policijskih sindikatov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1862)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mali medo
19. 11. 2015 09.31
-4
pri plus 15 mi gume merjo res so preobremenjeni,se mi prov smilijo
METKA102
19. 11. 2015 10.05
+4
policisti le izvajajo določbe zakona, ali ti ni jasno? Tudi njim se marskikateri zakon ne zdi ravno višek pameti. To so pač izglasovali demokratično izvoljeni predstavniki ljudstva.
alon71
19. 11. 2015 09.27
+0
Dragi policisti in policistke! Če vam država ne da, pa sami vzemite. 100 ojrov v vozniško pa ga spusti naprej. Stara balkanska posla. Pa bodo imeli vsi nekaj od tega predvsem bo pa dobre volje :)
Mali medo
19. 11. 2015 09.26
-6
saj nas čuvajo litovci,madžari itd tko da kar štrajkajte pa sami sebi se smilte
nanal
19. 11. 2015 09.23
-3
Prav bi bilo da bi dali konkreten dodatek policistom, ki delajo v trenutno težkih razmerah na meji. Sem za to da ima naša policija dobro opremo, da so maksimalno zavarovani. Ne strinjam se pa z njihovim izsiljevanjem in štrajkom. Pri nas so sindikati preveč močni, preveč imajo denarja, preveč jim ustava dovoljuje.
Mali medo
19. 11. 2015 09.27
+0
tron3
19. 11. 2015 09.21
+5
če Marko Jazbec ni sporen za Cerarja, ker je vrgel skoz okno najmanj pol milijarde v Nlb-ju, pa še kje drugje, zakaj bi potem bila stavka sporna, ker večina stavkajočih policajev pošteno dela????
tron3
19. 11. 2015 09.33
+6
Vsem ki ste mi dali minus bom še dodal, da bodo še ukradli 11 milijard Državnega premoženja, ter Vsi s Cerarjem na čelu, odpotovali na zaslužen počitek, v kakšen tople kraje kjer ne bo vojne!!! Npr. Mramorju je všeč Peru, tam se je mudil 14 dni!!!
kapljač1
19. 11. 2015 09.17
+9
Zakaj miličniki ( policija v času pred osamosvojitvijo) nikoli niso štrajkali? miličniki niso štrajkali ker so po statusu spadali v elito takratne družbe. Imeli so na razpolago najboljše učitelje imeli so odlične pogoje za učenje, kasneje za delo. Bili so zavedni. Bili so pripadni ( v času osamosvojitve se je nanje računalo brez izjeme. Pa so bli vis komunisti , vsi rdeči. Opravili so levji delež v obrambi države) Socializem kot tak, pa je za slehernega poskrbel, da je zaslužil svojim potrebam dovolj. Osamosvojitev je prinesla politično "razorožitev" policije in njeno družbeno osiromašenje. V Vojaški sili izločila državljane, v poznavanju vojaške taktike in bojevanja, ( če bi prišlo do vojne, da bi se država lahko najhitreje predala in prodala), da so se "kujoni" , ki so se slučajno znašli v top politiki , lahko nemoteno lastninili s skupnim premoženjem, ustvarjenim za časa Tita in davkoplačevalski denar metali skozi svoja okna navznoter. Toliko v razmislek, kaj je od milice danes ostalo v policiji. Kaj pa je ostalo karakternega od tiste družbe? Čudežev pa ni. Človeka je potrebno privzgojit. Družba je to opustila. "Zato pa takle mamo"
kapljač1
19. 11. 2015 13.18
+0
Miličnik in policija sta res dva svetova. "Zato pa takle mamo". Policija je represivni organ danes. Tja jo zakonsko uvrščamo. Pa ne da maš ti drugačne podatke? Pa mi še povej na katero zakonodajo se sklicuješ. Današnji peki, šoferji, kmeti po šnelkursu priučeni v policiste, da ne bi ostali nezaposleni, Potrebujejo sodelovanje še nešteto varnostnih služb, pa občinskih redarjev, pa upravljalcev avtocest. Miličnik je bil pa deklica za vse. In vse je špilalo. Ti so pa res bili v službi naroda.
Explainator
19. 11. 2015 09.12
+5
ne vem od kje fora vladi, da policija ne sme stavkati, da je kao v prekršku...predlagam policiji, da naj Stavka tako kot se spodobi in takoj z meje umakne vse svoje ljudi in naj ne bodo v pisarnah, temveč doma...če bo pa vlada grozila z nekimi snkcijami, pa naj ostanejo doma še kak mesec ali dva
deathbite
19. 11. 2015 08.55
+10
Če bi banke dobile državna posojila in ne nepovratna sredstva za sanacijo (dokapitalizacijo) lastne šlamparije ob asistenci politike, bi bilo dovolj denarja tako za policijo, kot za pokojnine, zdravstvo itd. Res da imajo policaji slabe plače, vendar so izbrali nepravi trenutek za stavko. Pa počistijo naj lastne vrste od nepotrebne administracije.
sinhron
19. 11. 2015 08.52
-3
Dragi policisti tista vlada ( janševa ) , ki vam je obljubljala raj na zemlji naj vam tudi da to , kar vam je obljubila , ker je prav ta vlada vzrok za stanje v katerem sedaj životarimo in zelo počasi okrevamo ! Razumemo , da ste popolnoma podhranjeni tako s strani tehničnih kot osebnih sredstev , vendar ste izrabili stanje kaosa da tega delate še večjega in to ni prav !
Verbena
19. 11. 2015 08.39
+10
.kori, ti bom tule odgovorila..vidim, da ti je vse tolk smešno....men ni, ker sem nekako ravno v času sprememb v Sloveniji pridobila volilno pravico....JAZ SEM BILA PRIPRAVLJENA SPREJETI DEMOKRACIJO, TRŽNO EKONOMIJO, TISTI FER KAPITALIZEM....A VIDIM, DA TEGA NISO BILI PRIPRAVLJENI SPREJETI NE TAKRATNI, VMESNI IN SEDANJI POLITIKI !!!...v tem je največji problem...ker so naredili eno skropucalo iz države, ki ni ne tič, ne miš !!!
korintos23
19. 11. 2015 08.43
+5
Draga Verbena, kdo je pa delal tiste velike spremembe in osamosvajal Sloveniji-trio Adijo! Se ne čudim da si tako Slovenijo zasrovažila, celo če si brez službe! Te razumem zakaj si besna, samo nič se ne bo izboljšalo pa če vse stranke jutri koalicijo sestavijo in imamo 6 premierjev v parlamentu! Premalo jih v naši državi dela in preveč dobre plače dobiva, Ne sekiraj se ker to je samo zate slabo. Jaz se temu samo smejem.
prašek
19. 11. 2015 08.43
+0
Delaj deklica, delaj ! Dela je veliko, delavcev pa manjka !
korintos23
19. 11. 2015 08.44
+1
korintos23
19. 11. 2015 08.45
+2
bubamara, zakaj so pa potem tote kapitalistične države bolj zadolžene kot Slovenija?!?
deathbite
19. 11. 2015 08.58
+2
bmara, narod en qu.. odloča o tem kako bomo živeli!!! Ne vem, kje ti vidiš socializem?! S krediti plačujemo divjo privatizacijo slovenske mafiijske tranzicije, ki je sad politike in ne naroda!
ficfiric 1
19. 11. 2015 09.04
+1
Vsi so zadolzeni...sam eni so lahko, druge pa se graja in napada kdaj bodo vrnil...in sankcije letijo vsevprek...amerosi si sam tist njihov limitk dvignejo pa niso vec v bankrotu....zraven pa tiskajo dolarcke kot tiskajo dnevne novice...pa se zmeri najbolj zadolzeni...ali pa tako kot francozi, raje rakete zmetat na drzavo kot vrnit svoj buf....tako nek cudn model kapitalizma oziroma demokracije je vse skup...drugace mi je ze to smesno da je osnova ekonomije kredit...le od kje so prifurali to idejo..se pravi ce ne vzames kredita te pohodjo oziroma te bodo onemogocali dokler ga ne vzames...pac biznis...jaz ti posodim zrak ti pa meni vrnes denar...ocitno je to poanta zivljenja...pa tako dolgo ze ugotavljamo zakaj smo na tem planetu...;-)..da odplacujemo kredite...
Kapitol
19. 11. 2015 09.08
+1
Glej, ljudje tukaj volijo balkansko-bizantinsko kleptomansko levico, in drugače kot je ne more biti. Njim ni dober ddr. Klemen Jaklič iz Harvarda, edini slovenec, ki je kaj takega dosegel, za ESČP, ker se bojijo, da bi jim nastavil ogledalo pred njihovo primitivno lopovsko obličje. Zato slovenija ne more nikamor naprej, v veliki meri po zaslugi neumnih volilcev......
Kapitol
19. 11. 2015 09.12
+0
BUBA++++++samo večina naroda je preneumna da bi razumela kaj pišeš, žal...
korintos23
19. 11. 2015 08.39
-1
Sedaj pa še malo na Novo TV 24, tam je gužva da čakaš pol ure da na vrsto prideš, potem pa nekaj delat, sonček sije kak satan.
prašek
19. 11. 2015 08.44
+1
korintos23
19. 11. 2015 08.46
+1
Sem enkrat pa mi je crknu televizor, bog ne daj! hahaah
ficfiric 1
19. 11. 2015 09.07
A se da tisto tv videt tud prek racunalnika? Ker me res zanima kaj imate to neko novo tv...sem nekje zasledil da bodo objavljali resnico...pa me res zanima kaksna je ta resnica...
korintos23
19. 11. 2015 08.37
+5
Sedaj bodo imeli res čas štrajkati ker so tuji policaji na naši meji in še prihajajo! gremo dečki.
biggbrader
19. 11. 2015 08.35
+0
Palicaji, obrnite se na Betettovo Nino - na najverjetnejšo ESČP - ona vas bo rešila - če verjamete v Smrketo.
korintos23
19. 11. 2015 08.29
+0
Kdaj pa pridemo na vrsto mi upokojenci?
Verbena
19. 11. 2015 08.32
+2
korintos23
19. 11. 2015 08.32
-1
Penzije bodo vedno samo malo bi se pa lahko zvišale a ne?!?
prašek
19. 11. 2015 08.33
-1
kori ..... Midva bova preživela tudi brez povišanja !
korintos23
19. 11. 2015 08.35
+2
Me zanima zakaj vedno samo eni! Vsi ali pa nič, najprej bi si pa zaslužili povišanje navadni delavci, tisti kateri delajo najbolj umazana dela.
aa8
19. 11. 2015 08.26
+1
Oprostite, nič nimam proti....vendar bi marsikdo moral imeti evropsko primerljivo plačo. A nova oprema, ki je potrebna, in v to ne dvomim, res služi varnosti državljanov ali bolj sistema?!
FCL
19. 11. 2015 08.23
+16
Miro, a 5 mrd EUR je pa lahko šlo v banke, pa je že kdo odgovarjal???!?!? Samo 2% od tega bi namenili policiji, pa danes ne bi stavkali...aja, to pa ne a ne. POLICISTI SAMO NAPREJ, DO KONCA VZTRAJAJTE!!!!!!!!!!
korintos23
19. 11. 2015 08.27
-1
To so pa tisto veliko gospodarsko rast 04-08 morali sanirati, nas je izčrpala kak satan!
LazVRde?em
19. 11. 2015 08.15
+5
Če še komu ni jasno, Cerar dviguje plače samo svojim volilcem. Parazitom JS.
prašek
19. 11. 2015 08.22
-3
Verbena
19. 11. 2015 08.31
+4
....seveda, naj živijo in še dolgo mešajo meglo, bogu kradejo cajt vse neznanoznane agencije, v katerih so zaposleni preplačani na račun tistega dela JS, ki ga res potrebujemo !!!!
Kapitol
19. 11. 2015 08.14
-2
Če neumni volilci želijo slabo živeti, jim jim bo balkansko bizantinska leva falanga z veseljem ugodila, in uživala blaginjo na njihov račun....
Kapitol
19. 11. 2015 08.18
+0
Policaji ne se bunit, narod je izbral, torej boste še naprej za male pare in v strganih uniformah nosili glavo naprodaj...denar bo šel pa za ostalo levo volilno bazo - fikuse v pisarnah....
korintos23
19. 11. 2015 08.25
-1
Kapitol
19. 11. 2015 08.11
+2
Državni zbor je s tajnim glasovanjem za tri kandidate za slovenskega sodnika na ESČP izvolil tri kandidate. Dvojni doktor prava in predavatelj s harvardske univerze ddr Klemen Jaklič očitno ni bil dovolj dober za SMC. Edini slovenec, ki je do sedaj uspel priti na tak položaj. Kot bi pri NASI prišel v sam vrh. Balaknsko - bizantinska primitivna negativna selekcija se torej nadaljuje....Na tem portalu je veliko kritik na račun te vlade, ampak izbrali ste jo vi volilci in s tem vse naš še bolj odmikate od normalne evropske civilizacije in primerljive blaginje. Na koncu bomo vsi plačali z nižjim življenskim standardom ter vedno bolj od daleč gledali ostale normalne evropske narode.....
LazVRde?em
19. 11. 2015 08.13
-2
Seveda ti vodi v nov mednarodni škandal, saj bodo sedaj v EU odmevale vse svinjarije teh rdečih kandidatov. Spet bomo imeli novi AB afero :)
korintos23
19. 11. 2015 08.28
-2
Toti Jaklič je vaš da ga tako hvalita?!?
Kapitol
19. 11. 2015 08.44
+0
Ne ni naš, je kar svoj, svetovna špica v strokovnosti, samo take tile izvoljeni primitivci ne marajo, da jim ne pokaže ogledala....
Kapitol
19. 11. 2015 08.44
+0
Pa ker takšne odganjamo ne pričakovat da bo v SLO kaj bolje....
Kapitol
19. 11. 2015 08.46
+0
In ni dovolj dober za cmerarja, etika&morala za dvojne potne stroške , hahaha keri zombiji od volilcev......
Verbena
19. 11. 2015 08.08
+12
Ne bom sedajle o stavki policistov, sem že povedala, da imajo prav, da je denarja v JS in JU več kot dovolj, le vlada ga ne zna pravilno razdelit...vedno se pozablja na srednji medicinski kader, na gasilce, na policijo...zato, da ostali, ki si tega ne zaslužijo, dobijo preveč !!!!...zbodlo me je spet pisanje enih, ki pravijo, da nevolivci nimamo kaj komentirati...da še 1x povem..na volitvah sem bila aktivna 2x...prvič leta 1993, kjer sem polna upanja obkrožila LDS...ker mi je to blizu...ekonomska, politična, verska, nazorska svoboda, enakopravnost posameznika...a se je takoj pokazalo, da je stranka povsem izničila pojem liberalnost in demokracija....naslednjič sem obkrožila SNS...mogoče bo kaj bolje...pa ni bilo, ker je stranka izrabljala slovenstvo spet sam za svojo prepoznanvnost...potem pa človeka mine in si rečeš...bom pa en čas malo opazovala, da vidim, če bo kdo izmed vseh tistih visoko zvenečih obljub pred volilnim časom, katere tudi udejanjil...pa jih ni...pa je prišel en nov obraz v podobi Jankovića...zanj je lohka volil sam nekdo, ki ni poznal njegovega prejšnjega dela..pa je pred dobrim letom prišel spet en "nov" obraz...pa je narod spet nasedel...sej, ni zdej rečeno, da če je bila mati vidna članica LDS, da bi to bil tudi njen sin....ampak, nisem pozabila, da je bil Miro Cerar vseskozi zaposlen kot pravnik v DZ...je dobro poznal vse zakone, ki so se sprejemali, je lohka dobro opazoval, kako te zakone izrabljajo v svoj prid določene osebe... a je bil takrat tiho...potem pa naenkrat poln enih floskul, da je sedaj pa res čas za eno novo politiko, kjer bo prisotna tudi etika in morala....joj, pa kok lohka narod pada na take...obljube...ne bom govorila o povezanosti posameznih politikov z lobiji..tistimi lobiji, ki imajo slabšalni predznak....po enem letu vlade Mira Cerarja ni opaziti nove politike, niti etike in morale....zagovarjanje enih, da se v tako kratkem času ne da narediti sprememb, so zame le zatiskanje oči pred realnostjo....vem kaj je prej govoril Klemenčič, ko je bil še predsednik KPK-ja...kaj je spremenil v času ministrovanja, ko bi lohka nametal nove, boljše, pravičnejše osnutke zakonov, pa tudi vem...v glavnem ni nobenih začetkov vidika sprememb po boljši ureditvi...ne v zdravstvu, ne šolstvu, nikjer....vso potuho daje ta vlada spet sam tistim, ki imajo bajne koristi od sistema, ki vlada že ves čas....jemanje, kraja družbenega denarja, nobene odgovornosti posameznikov, nobene prave kazni ...da pa bi uvedle RED v državi ostale stranke, ki se šlepajo v parlamentu že vsa leta in katerih delo, prej nedelo, tudi dobro poznam...pa tudi ni za pričakovati...aja, tale "nova" stranka ZL pa tudi fura sam eno demagogijo in izreka besede za katere vedo, da so delu ljudem všečne in rečejo..lej, sej se trudijo, sam so v nemoči.....poslance na minimalce..ne, niso nemočni, samo predloga po tej razpravi niso še nikoli dali v parlamentu....če lohka mlatijo slamo o drugih stvareh, potem bi lohka kdaj razpravljali tudi o tem..tako da, žal nimam koga za obkrožit in imam zato tolk večjo pravico kjerkoli povedat kaj si mislim o vseh teh strankah..kot sem 1x že rekla, če bo kdorkoli naredil kaj pametnega, dobrega....znam to tudi pohvalit, mi to ni problem....tako da, zavežite že 1x jezike vsi tisti, ki mi kot nevolivki pravite naj bom tiho, tem bolj tudi zaradi tega, ker vi, ki ste volili, ne znate povedati nč slabega čez svojo stranko, ker so pač vaši ljubljenčki, četudi ne naredijo nč dobrega...se jih seveda ne kritizira...ljubljenčkov pač ne...
korintos23
19. 11. 2015 08.31
-3
Ti se samo razpiši volit pa lahko greš, bo potem bolj luštno ko boš ugotovila da si mimo vsekala! Hahaha
ficfiric 1
19. 11. 2015 08.33
+2
Explainator
19. 11. 2015 09.16
-1