Slovenija

Za žetone nič denarja

Ljubljana, 24. 12. 2009 13.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ob popolni ukinitvi uporabe žetonov za vožnje z ljubljanskimi avtobusi, bo žetone možno zamenjati za vrednost na kartici Urbana. Tako kljub temu, da ne bo možna menjava za gotovino, žetoni ne bodo šli v nič.

Urbana
Urbana FOTO: Blaž Garbajs

Kot so sporočili iz Javnega Holdinga Ljubljana, je svet ustanoviteljev javnih podjetij na seji sprejel odločitev, da je ob uvedbi plačevanja voženj z mestnimi avtobusi z Urbano možna menjava žetonov za enako število voženj. Kot je znano, po 31. decembru ne bo več možno plačevanje avtobusnega prevoza z žetoni. Vsi tisti uporabniki, ki ne bodo porabili vseh žetonov do konca leta, bodo tako imeli možnost zamenjave žetonov za vožnje z avtobusi mestnega prometa na Urbani.

Število žetonov, ki jih bo uporabnik zamenjal, se bo na kartici Urbana zapisalo kot enako število že plačanih voženj, in sicer največ 20 voženj na eno Urbano. Menjava za gotovino ne bo možna. "Menjavo žetonov, za število voženj zapisanih na Urbani, bodo uporabniki lahko uredili v roku enega meseca, predvidoma od 15. januarja dalje, na potniški blagajni LPP-ja, Celovška cesta 160, vsak delavnik od 7. do 17. ure. O natančnem datumu začetka menjave bomo javnost pravočasno obvestili," so še zapisali v sporočilu za javnost.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
25. 12. 2009 01.15
nikjer na svetu se za javni promet ne odrekajo denarju,--če pa--potem se tujec mora peljati zastonj,tako veleva zakon
wolfyy
24. 12. 2009 20.31
samo res ne štekam kako mislijo ukinit gotovinsko plačilo, ok sam rabim dosti trolo zato imam kartico, vendar če pride sestra recimo v LJ in da hočeva it kam skup...bo mogla za 2 vožnji kupit kartico 2x plačat? prej te je stalo tako 2€ sedaj bo pa 2€ 1,60€ za dve vožnji...naj grejo nekam...edina stvar ki mi je všeč je da kartica prime skozi denarnico, tako da mi je ni treba brskati iz nje med 10 drugimi karticami :)
omajgad
24. 12. 2009 15.46
Meni ni jasno, zakaj mislijo ukinit gotovinsko plačilo. Se mi je že zgodilo, da sem ostala s premalo dobroimetja na kartici na eni zabačeni postaji ob 6 zjutraj. Itak tam ni variante nikjer polnit urbane. Sem lepo dala tisti euro pa mirna Bosna. Šofer me pa prijaznom opomni, da lahko plačam tudi z Moneto. Je en uporabljam, hvala. Pa še kdo drug tudi ne. A mislite, da bo vsem turistom in neljubljančanom takoj jasno okoli te Urbane.... pa če slučajno prideš v situacijo, da moraš na trolo pa nimaš Urbane, ali premalo dobroimetja gor.... pejte nekam s to vašo Moneto, rečte eni stari mami, nej z Moneto plača, ko še ve ne, kaj je to.... in nimamo vsi mesečnih, ane! Koga tako zelo moti tista kišta pri šoferju tud ne vem. Vržeš not tisti euro, pa je, če je sila. Kakor prideš malo ven iz centra Ljubljane, urabnomatov ni, trafika, kjer bi lahko polnil pa tudi ne stoji na vsakem vogalu. Pa naredite tako, da se bo dalo tudi na troli napolnit....če vam je tista kišta tok hudo v napoto. Kar nekaj vse skup.
est
24. 12. 2009 14.30
Razumljivo je, da žetone "prepišejo" na urbano. Zakaj omejitev na 20 voženj? Žetoni so bili kupljeni za denar in to v naprej-z avansom in so zakonito plačilno sredstvo za prevoz v Ljubljani. Kaj vse še misli početi tovariš Zoki, da Golobiču pomaga zagnati ta predrag projekt. Glede plačevanja z gotovino se bomo pa še kregali, ko pride čas zato.
NENORMALEN
24. 12. 2009 14.14
spet bodo pritekali lepi denarčki v mošnjičke rdečkarjev...