Slovenija

Za zapuščene živali v Mariboru bo skrbela Snaga

Maribor, 15. 02. 2012 16.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sodišče je zavrnilo zahtevo Mačje hiše za izdajo začasne odredbe, s katero so hoteli Snagi preprečiti prevzem zavetišča za živali. V Snagi so že izbrali novo vodjo zavetišča in obdržali tri "stare" oskrbnike. Dobrodošli pa so tudi vsi prostovoljci.

Upravljanje mariborskega zavetišča za male živali je prevzelo Mariborsko javno podjetje Snaga. Sodišče je namreč zavrnilo zahtevo celjske Mačje hiše za izdajo začasne odredbe, s katero je hotela ta Snagi preprečiti prevzem zavetišča.

Za vodjo zavetišča je bila na razpisu izbrana veterinarka Katja Kokot, ki je prišla iz ljubljanskega zavetišča Gmajnice. Na razpis se je prijavila tudi dosedanja vodja zavetišča Jasmina Vrbnjak, ki pa je niso izbrali. Ob Kokotovi so na razpisu izbrali tudi novega veterinarskega tehnika, obdržali pa so tri od štirih dosedanjih oskrbnikov.

Tona hrane za zavetišče za živali-7
Tona hrane za zavetišče za živali-7 FOTO: Jani Dolinšek

Predstavnica za stike z javnostmi v Snagi Petra Hercog je za 24ur.com povedala, da so tudi v prihodnje dobrodošli vsi prostovoljci, ki so doslej kakor koli pomagali v zavetišču in dodala, da si želijo v zavetišču živalim omogočiti čim bolj srčen prehodni dom.

Na razpis, ki je ponujal spremenjene pogoje za prevzem koncesije in med drugim ukinil plačevanje koncesnine občini, so prispele tri prijave. Za upravljanje zavetišča so se tako prijavili občinsko podjetje Snaga, podjetje Nipa, ki je v lasti prav tako občinskega Nigrada ter skrbi tudi za mariborski akvarij terarij, in celjski neprofitni zavod Mačja hiša. Slednja je oddala finančno najugodnejšo ponudbo.

Mačja hiša se je na odločitev razpisne komisije pritožila. Mariborski župan Franc Kangler je pritožbo zavrnil, zato je Mačja hiša sprožila upravni spor, ki pa še ni končan, saj so se pritožili na vrhovno sodišče.

Dosedanji upravljavec zavetišča – Društvo za zaščito in proti mučenju živali Maribor – se je koncesiji odrekel, saj ni zmogel pokrivati vseh stroškov. Zaposleni nekaj mesecev niso dobili plač, težave so imeli tudi s finančnimi obveznosti do plinarne, zaradi česar jim je ta za nekaj časa celo odklopila ogrevanje. Medtem so ogrevanje že omogočili, saj je bil dolg v višini skoraj 6500 evrov prejšnji mesec poravnan.

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

concord
20. 02. 2012 09.19
+2
Nova šefica želi odstraniti vse, ki imajo radi živali ... prostovoljce, ki svoj prosti čas namenijo skrbi za živali in to brezplačno!. Samo v enem dnevu ji je uspelo sprovocirat protest prostovoljcev, njen prvi ukrep je bil ubijanje živali. Oseba, ki je sramota za stroko in sramota za svojo družino. Sadistka, ki je končno prišla do možnosti izživljanja nad živalmi ... samo priče jo še motijo. Zato želi sprovocirati prostovoljce, da zapustijo zavetišče in bo potem lahko pobijala kakor bo hotela. Naslednji ukrep pa bo, da so injekcije za uspavanje verjetno predrage, pa bo raje nabavila par večjih kladiv ...
concord
20. 02. 2012 09.13
+0
In ta Katja Kokot je iz Dupleka, tako kot Kangler. Kangler, sram te bilo.
blokbi
19. 02. 2012 21.48
+1
In takoj po enem dnevu so želeli usmrtit 3mucke. Vodja Kokolova je takoj pokazala kako neusmiljena je do živali in da nima kančka sočutja. prostovoljcem ki že leta skrbijo za živali v azilu pa zapira vrata pred nosom... NAGRAUŽNO!!!
Desktop.Messiah
15. 02. 2012 16.46
+1
Kaj pa o vsem skupaj meni Strokovna Javnost?
I G N O R A N T
15. 02. 2012 17.17
+1