Slovenija

Zagorelo v skladišču nevarnih odpadkov!

Velenje, 22. 10. 2010 16.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Seveda je šlo le za taktično vajo gasilcev PGD Velenje in Premogovnika Velenje, v kateri se je vnelo odpadno olje v skladišču podjetja Karbon, v požaru pa se je ena oseba poškodovala.

V skladišču nevarnih odpadkov podjetja Karbon na območju Novih Prelog se je vnelo odpadno olje. Ker bi se požar lahko razširil na delavnico za razgradnjo izrabljenih motornih vozil in deponijo odpadnega papirja, so gasilci Premogovnika Velenje na pomoč poklicali tudi PGD Velenje, ki so na kraj prišli z vozilom za tehnično reševanje ob razlitju nevarne snovi in vozilom z avtolestvijo. V požaru se je ena oseba poškodovala, zato so na pomoč prišli tudi reševalci, Inštitut ERICo pa so obvestili o možnosti razlitja nevarnih snovi v reko Pako.

Vaja v Premogovniku Velenje - 2
Vaja v Premogovniku Velenje - 2 FOTO: Premogovnik Velenje

Na srečo je šlo le za taktično vajo Prostovoljnega industrijskega gasilskega društva Premogovnika Velenje in PGD Velenje, ki je spadala v sklop aktivnosti v mesecu oktobru, mesecu požarne varnosti.

Vaja v Premogovniku Velenje - 3
Vaja v Premogovniku Velenje - 3 FOTO: Premogovnik Velenje

Vaja je uspela, reševalcem pa se je zahvalil tudi direktor Premogovnika Velenje Milan Medved. ''V Premogovniku Velenje imamo zelo dobro izurjeno jamsko reševalno četo, v kateri je nekaj manj kot 100 reševalcev usposobljenih za reševanje v jamskih razmerah. Ker pa je podjetje velik industrijski obrat tudi na površju, je nujno, da imamo organizirano tudi gasilsko četo. Današnja vaja je bila primer zelo dobrega posredovanja industrijske gasilske čete v primeru požara nevarnih snovi. Z urjenjem jamskih in gasilskih reševalcev bomo skrbno nadaljevali, saj je pojem varnosti v celotnem podjetju – tako na površini kot v jami – ključnega pomena,'' je povedal.

Vaja v Premogovniku Velenje - 1
Vaja v Premogovniku Velenje - 1 FOTO: Premogovnik Velenje
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fsad
27. 10. 2010 10.57
ja ne sam v obvestilu je blo da bodo preizkusli tudi sodelavanje voznikov v prometu in zato so dali vajo na 14.uro ko je po veleju gužva!
gasilc_666
24. 10. 2010 12.37
fsad, če gre za vajo, ponavadi(tudi v tem primeru) na glavnih cestah ne uporabljamo siren niti luči(zaradi panike)... Šele na lokaciji se za kratek čas prižgejo, potem pa ugasnejo...
fsad
23. 10. 2010 15.33
moram povedat da v petek 22 10. ob 14.00 nisem videl ali slišal nobene gasilske la kakšne druge sirene pa sem ti ob glavnbi cesti velenje- šoštanj, tako da so verjetno že bili na kraju vaje!
rebi92
23. 10. 2010 11.11
chilly_willy!!! ali maš kaj čez naše Velenjske gasilce? in reševalce?....smo imeli vajo pri nas doma (zagoreli senik in glev) iz velenja do nas če se dokaj hitro pelaš si u 10ih minutah (z avtom) tile so bili v 10ih minutah z tovornjakom polna cisterna..jaz sem igral ponesrečenca pa so me iz vrha marofa rešili u najkrajšem možnem času.... in tile naši gasilci so se že izkazali tudi v marsi katerem resnem požaru...tako da bodi tajši tiho glede gasilcev in reševalcev.. in se strinjam z mnenjem gasilc_666..
gasilc_666
22. 10. 2010 23.58
Chilly_Willy mogoče pa bo kdaj zagorelo pr tebi, ali pa boš rabu pomoč v prometni nesreči... Pa pokliči takrat koga drugega namesto 112...
Chilly_Willy
22. 10. 2010 16.11
-1
Vsaj takrat pogasijo ko je vaja, čestitam.