Slovenija

Puhovski: Pogovor med Sekolcem in Drenikovo verjetno posnele ZDA in ga izročile Hrvaški

Zagreb, 08. 08. 2015 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

"Situacija s sodniki ni glavni problem. Glavni problem je, ker so v predmet naknadno dodajni dokumenti in beležke, ki po pravilih tam ne bi smeli biti,'' meni hrvaška vodja diplomacije Vesna Pusić. Zagrebški profesor politične filozofije in analitik Žarko Puhovski pa meni, da so v ozadju ZDA in EU.

Vesna Pusić in Karl Erjavec
Vesna Pusić in Karl Erjavec FOTO: Aljoša Kravanja

Edina tema je, ali Slovenci so ali niso kršili arbitražnega sporazuma in ne kdo je komu prisluškoval, je izjavila hrvaška zunanja ministrica Vesna Pusić v pogovoru za današnji Jutarnji list. Kot je dodala, za trenutno situacijo ni kriv arbitražni sporazum, temveč dejstvo, da so ga Slovenci kršili.

"Druga stran je pokazala, da ni prepričana, kako lahko doseže tisto, kar si želi, ne da bi kršila sporazum", je izpostavila vodja hrvaške diplomacije.

Pusićeva je dejala, da je tudi v pismu arbitražnem sodišču omenila, da je bilo nenavadno, ker so imenovali predsednika Meddržavnega sodišča Ronnyja Abrahama za svojega člana, saj je v skladu z arbitražnim sporazumom ravno predsednik sodišča v Haagu tisti, ki imenuje sodnika, če se dve strani ne morejo dogovoriti. Medtem pa je tudi Abraham odstopil.

"Situacija s sodniki ni glavni problem, ker je arbitra v skrajnji situaciji vedno lahko zamenjati. Glavni problem je, ker so v predmet naknadno dodajni dokumenti in beležke, ki po pravilih tam ne bi smeli biti, kar je vidno iz objavljenih pogovorov, ki jim nihče ni zavrnil avtentičnosti. Priložili so jih potem, ko so sodniki začeli razpravo," je povedala.

Pojasnila je, da tisti, ki sodelujejo v postopku, kot je slovenski sodnik, slišijo in vedo, kaj so slabosti in prednosti hrvaškega in slovenskega predloga in z naknadnim dodajanjem dokumentacije lahko dodatno pojasnijo temo, za katero so ocenili, da ni najboljše argumentirana ter naknadno okrepijo ali poglobijo slovenske argumente.

Katere dokumente je dodala Slovenija?

Na vprašanje, katere dokumente je Slovenija naknadno dodala, je Pusićeva odgovorila, da ni možno odgovoriti ter da je to bistvo celotnega predmeta. Ko bi to vedeli, bi lahko na nek način predmet očistili in nadaljevali postopek, čeprav so že pustili sledi in vpliv na sodnike.

"To je uničilo celoten predmet. Ni problem samo v sodnikih, temveč v predmetu, dokumentaciji, na temelju katere bodo odločali. Ni več možno razlikovati, kaj je kdaj postalo del predmeta," je zatrdila.

Pusićeva meni, da je po izkušnjah z arbitražnim sporazumom spor treba urediti na Meddržavnem sodišču, ne glede na to, če je bil Abraham imenovan v arbitražno sodišče. Meddržavno sodišče ima drugačni postopek in več sodnikov, sodijo na temelju mednarodnega prava. Je boljša rešitev kot Mednarodno sodišče za pravo mora v Hamburgu, ker gre za kopensko in morsko mejo, je menila. A za reševanje spora pred Meddržavnim sodiščem je potrebno soglasje obeh držav, je še povedala in ocenila, da je bil sporazum o arbitraži leta 2009 takrat tudi edina rešitev.

Groženj se ne boji

Kot je poudarila, se ne boji groženj, da bi Slovenija preprečila vstop Hrvaški v schengensko območje, ker je Slovenija tudi najboljši primer, da je brez urejene zunanje meje možno vstopiti v to območje.

V povezavi s tem vprašanjem se je danes v Sinju oglasil tudi hrvaški premier Zoran Milanović in dejal, da bo Hrvaška z vstopom v schengen Slovencem pravzaprav naredila uslugo. "Mi bo varovali zunanjo mejo, tokrat ne proti Osmanskim Turkom, vendar če to ni v njihovem interesu, potem tudi ni v našem," je po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina dejal predsednik hrvaške vlade.

Pusićeva ni želela neposredno odgovoriti na vprašanje, ali ZDA imajo posebno stališče do hrvaško-slovenskega spora. "Ljudje in države so se različno odzvali, na koncu pa imamo mi svoje argumente, ki so jasni kot beli dan. Nikogar nismo oškodovali, nikogar nismo prevarali, ravno nasprotno, izigrali so naše zaupanje," je odgovorila.

Zavrnila je tudi slovenske očitke, da je Hrvaška že izstopila iz nekega dogovora s Slovenijo tudi v primeru sporazuma Račan-Drnovšek, ker "sporazum ni bil ne podpisan, kaj šele ratificiran".

V spor 'vpletene' ZDA in EU

K odstopu francoskega sodnika Ronnyja Abrahama iz arbitražnega sodišča so prispevale ZDA, tako kot je Evropska unija pomagala pri njegovem imenovanju. Tako se v sporu o meji kažejo interesi tistih, ki igrajo svoje igre prek Hrvaške in Slovenije, je ocenil ugledni zagrebški profesor politične filozofije in analitik Žarko Puhovski.

Bilo je nenavadno, ko je predsednik Meddržavnega sodišča v Haagu Abraham sprejel ponudbo za sodelovanje v arbitražnem sodišču, a je potem verjetno ocenil, da se je malo zaletel in da bi udeležba lahko škodovala njegovemu ugledu. Pri tem so malo pomagale ZDA, tako kot je EU pritiskala, naj sprejme položaj, je pojasnil Puhovski .

Slovenija si je privoščila "predobre" odnose z Rusijo, kar je bilo za ZDA nesprejemljivo, vključno z nedavnim obiskom ruskega premiera Dmitrija Medvedjeva. "Glede na članstvo Slovenije v zvezi Nato in pogrevanje hladne vojne so takšno obnašanje Slovenije očitno veliko bolj resno vzeli Američani kot EU, ki niti nima jasne politike," je dejal.

Kot je dodal, so verjetno ZDA posnele sporni pogovor nekdanjega slovenskega sodnika Jerneja Sekolca in agentke Simone Drenik in ga izročile Hrvaški. "Tako kot večina kolegov analitikov na Hrvaškem smo mnenja, da hrvaške obveščevalne službe tega niso bile zmožne, ne glede na to ali so imele dobro voljo, da bi to počele", je izjavil.

Po njegovem mnenju je ozadje spora med Zagrebom in Ljubljano takšno, da Hrvaško bolj podpirajo ZDA, Slovenijo pa EU.

Puhovski še meni, da sta sosedni državi v popolnoma nesmiselnem sporu o morskem območju, ki "ne zadošča niti za resnejši spopad s čolni". "Gre za bolj smešen kot žalosten povod za spopade, ker sporni del morja Hrvaški ne pomeni veliko niti v promilih. Nepomemben je tudi za Slovenijo, a je več kot dovolj za spopade primitivnih nacionalizmov in to bo drago stalo obe državi," je dejal.

Po njegovem prepričanju se je pokazalo, da se Slovenija kljub nekaterim prepričanjem ni premaknila od drugih držav iz bivše Jugoslavije, ko gre za nacionalizem. V primeru aktualnega spora se to po njegovih besedah kaže ob dejstvu, da se nihče v Sloveniji ni opravičil ali izrazil obžalovanje, ker sta dva državna uradnika popolnoma odprto kršila temeljnega določila mednarodnega prava.

Kritiziral je tudi Hrvaško, ker nihče izmed njenih uradnikov z nobeno besedo ni omenil prisluškovanja Drenikovi in Sekolcu. Omenil je, da nekateri nacionalistično usmerjeni hrvaški novinarji celo poskušajo predstaviti Slovenijo kot tesnega partnerja Srbije v nastopih proti Hrvaški. Poudarja, da to vse ogreva nacionalistično vzdušje zaradi spora o meji.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2075)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JE-BI-GA
10. 08. 2015 12.22
+4
Pogovor posnet pri SDS, revanšist jajo bo vse povedal !!!!!!!!
fafajonka
09. 08. 2015 22.59
-4
Ali bi lahko slovenski novinarji in mediji že enkrat pisati o Hrvaški, ker je popolnoma neproduktivno, edino, če je produktivno to, da sejete sovraštvo. Koga briga Hrvaška, napišite kaj o Severni Koreji, če ne morete do njihovih novic si jih pa izmislite, manj bo smrdelo.
fafajonka
09. 08. 2015 23.01
-1
Pa čimprej spravite v arhiv zgornji članek.
wolfterier
10. 08. 2015 16.05
+2
Kahel,Serar in Kućan,pa je šel zaliv via Moskva.Teran tudi.
fafajonka
09. 08. 2015 22.50
+10
Po mojem je prisluškovala moja soseda, ki vse vidi in vse sliši, kar naprej ima lonec med zidom in ušesom :-)
Kajtimar
09. 08. 2015 21.08
-4
...za izvedeti kdo vse je prisluškoval - največ na balkanu vesta avstrijska in italijanska vojaška obveščevalna. menda je najbolj mogočna in najbolje organizirana pa avstrijska. nekdo od teh dveh je najverjetneje predal hrvatom posnetek. Kakšni amerikanci...
LGX
09. 08. 2015 22.36
+0
Američani so garant miru na Balkanu. Nekakšni botri. Daytonski sporazum npr...
srebrnibreg
09. 08. 2015 19.01
+5
Je morda res, čeprav ne sodi v ta članek, da so eni bili na proslavi v Kninu in na koncertu ustaške kamarile?
piljan
09. 08. 2015 19.07
+2
DonDonDan
09. 08. 2015 19.28
+0
Cel zahodni svet priznava hrvaško zmago kot domovinsko zmago nad srbskim balkan-nacizmom. Samo slovenski levakarji, Rusi, morda Kitajci ne, srbi pa žalujejo.
srebrnibreg
09. 08. 2015 19.32
+4
alan- zbudi se, če spiš in sanjaš. Zakaj so pa Nemci in Angleži odpovedali nastop na proslavi. Izgon starcev je pa res velika domovinska zmaga. Sicer sem pa jaz bil radoveden, če so skupaj z ustaško kamarilo prepevali njihove pesmi.
Harigast
09. 08. 2015 20.24
+1
V zagrebu je bila angleška delegacija z bojno zastavo.
wolfterier
10. 08. 2015 16.14
+3
Martić ni bil starec,pa je bežal v gatah,mamo je kar v kleti pozabil,nje...
VSEZNALECno1
09. 08. 2015 17.56
-3
Evo dopust je mimo.......vidm da je še vedno za vse kriv JJ......skratka vse po starem in istem..... noben ne odgovarja za svoj del storjenega zla državljanom in davkoplačevalcem, išče se zunanji in notranji sovražnik (kok to že 71 let al neki tazga) , nesposobnost negativne selekcije je na Vrhuncu (Cmerči pa to, sej človek ne more verjet kva vse podturijo murgle) , neznanje in nekritičnost do obisiti izrabljena.....no evo vsaj v nečem, pa te vlade leve 20/24 in desna 5/24, torej temu premosorazmenra je krivda , skratka v tem neznanju so si pa edine in pri njemu vztrajajo ...pa naj kdo reče da Slovenije ni tradicionalna dežela.....To neznanje tudi do obisti aplicirajo, in v bistvu ne vem kako narod lahko to neznanje deli na levo desno, neznanje je neznaje, rezultat šalabajzerstva pa je viden in otipljiv.................. Na dopustu je blo mega drugač.,........
mokocoko
09. 08. 2015 18.00
+0
janezpotreben
09. 08. 2015 18.13
+4
DonDonDan
09. 08. 2015 18.21
-2
Rajš povej, zakaj si ti tako podoben Murgel-Pajacu!
janezpotreben
09. 08. 2015 18.25
+1
Kdo pa je Murgel-Pajac? A ima kakšno ime?
janezpotreben
09. 08. 2015 18.27
+1
Moj avatar pa je Kalimero. In kdo je Kalimero v slovenski politiki ti najbrž ne rabim povedat!
janezpotreben
09. 08. 2015 18.28
+1
Kapitol
09. 08. 2015 18.28
-4
20/24 : 5/24 zanimivo butast narod bo še 100 let govoril, da je tistih par let krivih za se slabo v Sloveniji. No saj zato pa smo kjer smo. Samo zdaj prideš z letalom za par deset eur v vse konce evrope, vse kar je sposobnega bo ušlo iz tega rezervata mentalne pohabe.
Kapitol
09. 08. 2015 18.36
-1
pozabil sem še 45 let podlage potem je razmerje še bolj bizarno...
janezpotreben
09. 08. 2015 18.36
+1
A lahko to prevedeš še za nas, ki nismo hitro dojemljivi?
Kapitol
09. 08. 2015 18.38
-4
Mislim pa da nas glede na zadoljževanja tako čaka grški scenarij. Kako so bili samozavestni, se "demikratično" odločali kakšen standard jim pripada, dolga leta, ......no pol so jih pa dobili po buči....
janezpotreben
09. 08. 2015 18.42
+5
Kapitol
09. 08. 2015 18.43
+0
Imamo pa eno veliko prednost pred grki, mi že sedaj vemo kdo bo za vse kriv....
piljan
09. 08. 2015 18.51
+6
Ne bodi pristranski,ivan ni kriv za vse,je pa glavni krivec.
DonDonDan
09. 08. 2015 19.20
-3
V tem primeru ivan ni kriv za nič, razen za to, da zavzema na strani opozicije mesto, ki bi ga moral nekdo drug, ki bi to neo-komunistično zločinsko falango odplaknil z oblasti v arest.
Praškovarit
09. 08. 2015 17.30
-2
vsaj vemo s kom drži obama
Paskakvali
09. 08. 2015 16.57
+2
Hehe.........očitno vročina še potencira simptome janšizma.........brihtol kar šprica iz janezovih vernikov.......
mokocoko
09. 08. 2015 17.04
-1
..brihtol kar šprica iz janezovih vernikov.......brihtol iz janezovega bingla.......
askralj
09. 08. 2015 17.11
+2
Ni kriva vročina da je tako vroče v Bruslju in ni arbitra ki bi bil na nivoju in bi zdržal do konca. A se kdo sikira koliko so ti naši strokovnjaki potegnili za nestrokovno delo in če bo kdo za nepopravljivo blamažo odgovarjal?
mokocoko
09. 08. 2015 17.28
+4
kwa je alan....a veš da razburjanje škodi lepoti....ne boš lep ne boš več za janeza pisal...
ivcekivcek
09. 08. 2015 17.28
+9
Edina izdajalska garda v vsej zgodovini tega naroda je bila bela garda :))))
DonDonDan
09. 08. 2015 17.34
-5
Si pa zelo neuk, ivcekivcek. Tut to, da je Bakarić nasadil Kardelja glede meje med takratnima republikama ti ni znano.
ivcekivcek
09. 08. 2015 17.38
+12
Vseeno mi je kaj si misliš , v moji vasi so zažgali ženske in otroke Belogardisti , in če desničarski vodja te časti kot heroje je zame izdajalc. Zgodovino poznam , tokrat je padlo v vodo zaradi rusofilov , to vemo vsi . Kot člani EU in NATO , si nebi smeli dovolit gostit teh. V tem času . Oko za oko , to je moto Američanov, to vemo in vidimo že čez vso moderno zgodovino.HVALA BOGU,pa še EU stoji za nami ki je po vsej zdravi pameti in bi mogel , potiho podpirat našo neumnost. Sej cela Evropa trpi zaradi sankcij ,kar je Ameriki velik plus.
samuray1
09. 08. 2015 17.42
+1
kaaaj,ma kaj niso Janševi banditi kolabolirali z Merčepovci??? Le kje neki hodi Kočevskoroški general Krkman??
DonDonDan
09. 08. 2015 17.55
-2
Pa si vseeno poglejte izjavo Jajota na svet24 in se sramujte svoje zločinske vloge.
DonDonDan
09. 08. 2015 17.57
+0
Pejte vsi lepo v vašo matico Srbijo, pa še tam se nekaj prilizujejo EU. Pejte k vašim Vućičem, Šešljem in takim kot so oni !!!
mokocoko
09. 08. 2015 18.06
+4
ti alan se pa uleži zraven unga kadavra rožmana v stolnici.....tam je hladno...ti bo pasalo zraven
Harigast
09. 08. 2015 20.25
+3
DonDonDan
09. 08. 2015 16.40
+0
Demokratična in uspešna Slovenija nikoli ni bila projekt neo-komunistične bande. Tako kot demokratična zahodna Evropa ni bila Hitlerjev projekt. In mene ne čudi, da smo danes s to državo tam, kjer smo. Ker so že skoz na oblasti ta rdeči fashisti, ki so se včasih imeli za komuniste, danes pa za nekakšne čudne demokrate.
piljan
09. 08. 2015 16.46
+5
Ali,pa ti komentiraj ivanovo delegacijo,ali vam ivanc ne pusti.Je pravilno,da so šli na žurko v Knin.
janijankov
09. 08. 2015 16.48
-3
piljan, zakaj kritiziraš, saj je poizkusil le malenkost tebe posnemat ?
piljan
09. 08. 2015 16.58
+3
Ne kritiziram,zanima me samo vaš komentar,pa vas ja ni naenkrat sram,čeprav vas bi moralo pošteno biti.Aja,pa nihče od mojih ni bil v na njihovih žurih,edino,če vam ivan ni dal drugačnih podatkov.Saj poznaš zlimanke?
DonDonDan
09. 08. 2015 16.59
-2
Jajo je bolj v tvoji domeni, mene briga sam tolk, kolkor naredi škode tej državi.
piljan
09. 08. 2015 17.00
+3
DonDonDan
09. 08. 2015 17.18
+0
S pomočjo ud-be si je prisvojil Tomšičevo stranko, zmarginaliziral Pučnikovo vlogo, pomagal sesuti Demos, ravno tako sesul prvo Peterletovo vlado in šel v Drnovškovo vlado, kjer je mislil, da bo ta glavni. Tam je pa zaglavil pri svojih. Od takrat naprej mora igrati vlogo "odpadnika".
piljan
09. 08. 2015 17.25
+7
Pa orožje si pozabil,pa laži,podtikanja,poveličevanje samega sebe...me ne moti ,da zmerjaš leve,večina si zasluži,za naprej zmerjaj vse,ker nihče ni ravno domoljub,pa se ne boš nikoli osmešil.
DonDonDan
09. 08. 2015 17.30
-1
S prodajo orožja ta država ni bila oškodovana, vsaj meni ni znano kako bi bila. Eni so pač "zaslužili" in se med seboj prerivali kot konkurenti. Pokradene milijarde iz bank in javnega sektorja pa so druga tema.
piljan
09. 08. 2015 17.38
+5
O pa je bila oškodovana,pa to ogromno,med drugim tudi z mejo,kar je pomembnejše kot denar.Pri pokradenih miljardah pa vemo,da so bili oboji zraven.
mokocoko
09. 08. 2015 17.46
+3
S prodajo orožja ta država ni bila oškodovana,....ni bia...so bile pa matere oškodovane za objeme najdražjih veš alan....janez je tisto orožje pošiljal dol....
DonDonDan
09. 08. 2015 18.01
-3
Mogoče matere tistih tvojih, ki jih zagovarjaš. Ampak zločinska nacistična srbska agresija se je končala ravno s tem orožjem. Ko so se Hrvati in Bosanci oborožili so srbi izgubili vojno v velikem slogu. Potem je hotel Milošević oprati "čast" in je še enkrat napadel Albance na Kosovu, ker drugih ni mogel več terorizirati. Takrat pa so srbi občutili, kako je če se ne moreš niti braniti, ko jih je NATO malo "popipsal".
DonDonDan
09. 08. 2015 18.03
+1
In sedaj je srbski nacizem za enkrat poražen in ni videti, da bi dvignil glavo.
mokocoko
09. 08. 2015 18.08
+0
obračaš in obračaš temo alan...jah....kod vsi janšisti....
DonDonDan
09. 08. 2015 18.14
-1
DonDonDan
09. 08. 2015 18.16
+1
Pa veš, zakaj vem, da tvoj materin jezik ni slovenščina? Ker delaš tipične slovnične napake: "kod vsi janšisti" .. reče se "kot" in ne kod.
seljaaak
09. 08. 2015 16.36
-1
albanez stranka je še v kninu?
samuray1
09. 08. 2015 16.29
-3
na potezi je Tamburašević Kolinda.Za začetek organizira veliki koncert v vali Savudrijski .Glavni junak bo deklarirani ustaš Perković Markan...čujte slovenci bando belogaardistiiiiiiična stići če vas naša ustašijada i u Vali Savudriji,koljevki hrvačstva, Toda nemci se še zmeraj držijo pregovora "jezus reši nas kuge lakote in horvatov"
24Ppkur
09. 08. 2015 16.19
+11
zgodovinskih dejstev o Piranskem zalivu ni možno izbrisati ... in naj si Hrvatje ze enkrat izbijejo svoje apetite po našem, naši bedaki pa naj si že enkrat vbijejo v glavo kaj je bilo naše in mora ostati naše.
jutranjisij
09. 08. 2015 15.56
+6
Ne vem, zakaj si država Slovenija ne upa bita danes dobra z vsemi "velikimi" (ZDA, Rusija, Kitajska, Indija...) in z njimi vsestransko sodelovati. Zakaj je Tito to zmogel in to v času veliko večje razdeljenosti in trde hladne vojne? Pa ne, da bi kakorkoli "častil" Tita - daleč od tega, a on je vendar imel dovolj poguma, da ni klonil in ga je svet zato še veliko bolj spoštoval. Najbrž pa se bodo sedanji slovenski politiki ustrašili enostranskih zunanjih (in notranjih) pritiskov in insinuacij in bodo (spet) enostrano sklonili glave, kar ni nič dobrega za Slovenijo.
samuray1
09. 08. 2015 16.18
+4
Janša že od leta 87 hodi izključno s sklonjeno glavo.. CIA-inin miljon evrov ni malo za naloge kater se je sklonjeni janez sprejel in položil zaprisego o izvršbi. Sama misel na dvig glave se bo klaverno končala...ode tilnik.
janijankov
09. 08. 2015 16.43
+1
piljan
09. 08. 2015 15.13
+5
Za fene ivana,odtipkajte Matjaž Frangež--Kaj nam pa morejo in poslušajte Vladimirja Miloševiča kaj ima povedati o prodaji orožja in kako je potekal.Vedno ista imena,pa nobenega zanikanja,nobene tožbe.Tudi to je razlog,da hrčki nagajajo na vsakem koraku.
janijankov
09. 08. 2015 15.39
+1
vsismosužnji
09. 08. 2015 15.07
+11
mi smo mislili da se bo 91 začelo graditi ampak se je začelo rušiti ,žal so k temu šufti pritegnili še do takrat poštene komuniste!!
DonDonDan
09. 08. 2015 16.13
-6
Ti nikol nisi nič pametnega mislil, še manj pa kej pametnega naredil. Očitno si prisesan na državne vime.
NoviceResnice
09. 08. 2015 14.23
-2
Ta primitivna levoudbaška politika je potopila Slovenijo.....
piljan
09. 08. 2015 14.26
-1
Tvoji kompanjoli se izmikajo komentiranju ivanove delegacije.Pa jo lahko ti,bo zanimivo.
samuray1
09. 08. 2015 14.47
+4
Slovenijo so potopili DEMOS-ova šizofrenična naveza Pručnik&Janez ćelavec
DonDonDan
09. 08. 2015 16.12
-2
Demos je razpadel 92 leta. Slovenijo so sesuli neo-komunističke, pederistichke, chefurističke in balkanističke horde zla.
piljan
09. 08. 2015 16.18
+0
komarec
09. 08. 2015 16.24
+0
DonDonDan
09. 08. 2015 16.45
+1
komarec
09. 08. 2015 16.52
-1
alan izdaja v lastnih vrstah? Čudi me, saj med vami, pravite, ni izdajalcev.
wolfterier
10. 08. 2015 10.11
+2
No,Korel,Serar in Kućan,po zalivu bo šel še Teran via Moskva,nje...
User792410
09. 08. 2015 14.17
+0
Vsi pozabljate na še ene zelo pomebne strice strice iz ozadja,ki pa so,kar se razmejitev tiče,vedno delovali v škodo Slovenije,že vse od razglasitve kraljevine SHS naprej ! To so prosto zidarji,pa ne naši domači,ti so v regiji brez vsake omebe vredne moči ! Po imenovanju Ronnyja Abrahama za slovenskega arbitra je vse svoje sile napela Velika loža Hrvatske in kot vidimo so njena prizadevanja kaj hitro obrodila sadove ! Je pa eno veliko vprašanje,kako naša obveščevalna služba spremlja delo teh omrežji in kako se na to odziva naša politika !? Na žalost mislim,da jim pripisujejo veliko manjšo težo,kot jo dejanko imajo in to se nam potem vrača v obliki neljubih presenečenj !
DonDonDan
09. 08. 2015 14.20
-10
Nam bi lahko pomagal sam en del EU, če ne bi bili take balkanske seronje, zaradi pro-balkanskih levakov in chefurjev seveda.
piljan
09. 08. 2015 14.27
+8
pe?navodo
09. 08. 2015 15.16
+1
janijankov
09. 08. 2015 15.36
+0
RožleX
09. 08. 2015 14.11
+0
Kolpa vabi učenje plavanja..."da nou prepozn"....!
janezpotreben
09. 08. 2015 14.12
+1
Le dobro treniraj. Argentina je daleč ...... pa to ....
RožleX
09. 08. 2015 14.14
+2
janezpotreben
09. 08. 2015 14.20
+5
Ti boš cmeral za celo Kolpo, Sotlo in še Dragonjo!
mokocoko
09. 08. 2015 14.50
+2
komarec
09. 08. 2015 15.11
+2
Pravi užitek bo spremljat kako bojo desni hitro plavali.
janijankov
09. 08. 2015 15.37
+1
samuray1
09. 08. 2015 14.08
+0
V času Slo/ŠahoCro&co nasilnega secesionizma in terorizma brez kazne se noben ni vprašal kako porazdelit naropan plen. Banditska koalicija se je razpadla že pred 20 in..let ,torej ravno toliko kot traja spor okrog nelegalnega izkupička Savudrijske vale,Svete gerein...Sodaj ko je že kuram jasno kaj je ameriški terorist Musoli hotel sporočit v enigmatični izjavi "prelahko ste vi prišli do države",pa bi se vsi hotel izognit neodgovornim dejanjem iz preteklosti. Zato peredlagam Janezu ljubljenemu da naj zber vse svoje kobilice in izvede desetodnevno srbočetniško agresijo na Banskodvorske secesionistične teroriste brez kazne. Deklarirani ustaša Perković Marko,že piše nove pesmi za hrvačke branitelje Savudrijske vale.Seveda,gre za plagijat zbirke pesem srbske kraljeve vojske . Koga moti resnica???
askralj
09. 08. 2015 13.58
+0
Žalostno je videt kako se še poveličuje zvezda in imamo borčevske penzije kot da se sramujemo naših veteranov. Ni čudno da nas Rusi obiskujejo z vsemi častmi in se vse prodaja na balkan in laže narodu o delovnih mestih. Slovenci bežijo v tujino ker se jih meče na cesto balkanske firme pa uvažajo sem delavce iz bivše yu
piljan
09. 08. 2015 14.00
+4
Daj no ,komentiraj še malo dogajanje v Kninu,potrudi se,saj bo mogoče šlo.
vsismosužnji
09. 08. 2015 14.08
+4
a se sramuješ vaših veteranov v VSO???jaz tudi!!!sem ostal kar pri ta normalnih!!!
askralj
09. 08. 2015 14.13
-5
A si bo kdo upal vprašat Erjavca zakaj se je skrival pred javnostjo, med tem ko sta z Kučanom hvalila rusko politiko... In potem direkt na Hrvaško na dopust kot da se norčuje iz Slovencev in našega morja. Ponosni Slovenci nas zastopajo ni kaj
piljan
09. 08. 2015 14.19
+3
Malo mimo,zanima me tvoj komentar tistega ,kar sem te prosil zgoraj,bo šlo???
askralj
09. 08. 2015 14.24
-4
piljan
09. 08. 2015 14.30
+3
Za komentar pa res ni potrebno biti hlapec,zato kar korajžno,ali pa vseeno si in moraš počakati na dovoljenje.
seljaaak
09. 08. 2015 14.42
+1
Odkritje obeležja slovenske samostojnosti zaznamoval bojkot vojnih veteranov
seljaaak
09. 08. 2015 14.43
+2
Veterani bojkotirali odkritje spomenika braniteljem samostojnosti
vsismosužnji
09. 08. 2015 15.15
+4
grem pa raje še enkrat v vojno kot pa na odkrivanje spomenika takšnemu kriminalcu!!!