Slovenija

Za nekaj dni se vrača tisto pravo vroče poletje

Ljubljana, 27. 07. 2012 09.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po delovnih dneh nas čaka lep konec tedna. Sonce bo zasijalo v vsej svoji moči, temperature pa se bodo povzpele čez 30 stopinj Celzija. Tudi v sosednjih pokrajinah bo vladalo lepo vreme, nevihte pa bodo v večernih urah le na območju Alp.

Pred nami so sončni dnevi. Že danes so temperature presegle 30 stopinj Celzija, po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) pa bo sončno in predvsem vroče tudi jutri. Lepo vreme se bo obdržalo vse do nedeljskega dopoldneva, v nedeljo popoldne pa bo spremenljivo oblačno. V severni polovici države se bodo pojavljale tudi plohe in nevihte.

Tudi v sosednjih državah bo vroče

Tudi v sosednjih pokrajinah bo sončno in vroče, le na območju Alp bodo popoldne in zvečer posamezne nevihte. Vrnitve poletja se veselijo tudi naši južni sosedje. Ob morju so sicer že dočakali sonce, zdaj pa bo to ogrelo še preostali del Hrvaške. Konec tedna se bodo tako na Hrvaškem temperature gibale od 31 do 36 stopinj Celzija.

Nekoliko manj se vročine veselijo v Italiji. V urbanih delih namreč temperature okoli 37 stopinj Celzija pomenijo pravi pekel, civilna zaščita v pokrajini Emilija Romanja pa je zaradi vročine opozorila prebivalce na primerno zaščito pred soncem. Svetovala jim je, naj pijejo veliko vode in naj se, če je to seveda mogoče, zadržujejo v hladnih prostorih in se po opravkih ne odpravljajo med največjo vročino.

Lepega konca tedna se veselijo predvsem tisti, ki si bodo lahko privoščili tudi ohladitev. Za številne pa vročina pomeni veliko obremenitev.
Lepega konca tedna se veselijo predvsem tisti, ki si bodo lahko privoščili tudi ohladitev. Za številne pa vročina pomeni veliko obremenitev. FOTO: Reuters

Po dolgoročni napovedi nas čaka rahla ohladitev, nato pa spet poletje

Po tako lepem poletnem koncu tedna pa bodo po podatkih državne meteorološke službe v naslednjem tednu naši kraji na obrobju območja nekoliko bolj vlažnih in nestabilnih zračnih mas. Te bodo nad zahodno Evropo in Alpami povzročale spremenljivo vreme.

V ponedeljek in torek bo tako pri nas prevladovalo spremenljivo vreme z občasnimi krajevnimi padavinami. Nekoliko hladneje bo, na Primorskem pa bo zapihala burja.

Čeprav dolgoročna vremenska napoved ni tako zanesljiva, prinaša tudi dobro novico, saj bo od srede povečini sončno in suho vreme. Postopno bo spet topleje, za zdaj pa kaže, da se bo poletje v naslednjem tednu obdržalo najmanj do sobote.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jamajaka
28. 07. 2012 07.57
nikoli nam ni prav vročina mraz dež kaj bi radi da bo vreme na komando pri nas sonce pri sosedu dež
AB2
27. 07. 2012 17.27
+1
zakaj ne navedete podatkov za VSE naše sosede, saj ni samo Hrvaška
bimboooo
27. 07. 2012 15.21
+1
ja ne ga srat sherlok
Kolach
27. 07. 2012 10.17
+4
Spet bo treba klimo hajcat..
.VOY.
27. 07. 2012 10.03
+11
Raja..pejte u hribe..tam je prijetno,poceni..pa še domače....ejga..
guojle
27. 07. 2012 09.54
+4
a niste zdnič rekli da se poletje poslavlja, pa da je zdaj konec poletja? najbol pomembne novice so vreme zgleda.
SBR
27. 07. 2012 09.48
+15
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa soooonček, vročina, POLETJE :D :D