Slovenija

Za fiskalno pravilo čas še ni dozorel

Ljubljana, 17. 09. 2012 12.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec je prepričan, da za odločanje o zapisu fiskalnega pravila v ustavo "še ni dozorel čas". Podobnega mnenja je tudi prvak SLS Radovan Žerjav, ki je prepričan, da z odločanjem o fiskalnem pravilu nima smisla hiteti.

Koalicijski partnerji danes razpravljajo o ukrepih, ki bodo jeseni pred poslanci. Besedilo zakona za sanacijo bank je po besedah prvaka stranke DeSUS Karla Erjavca v grobem pripravljeno in je dobra osnova za začetek postopka. Se pa Erjavec in predsednik SLS Radovan Žerjav strinjata, naj DZ počaka z odločanjem o fiskalnem pravilu, ki nima ustrezne podpore.

Prvak stranke DeSUS Karl Erjavec
Prvak stranke DeSUS Karl Erjavec FOTO: Miro Majcen

Koalicijski partnerji naj bi se na današnjem sestanku na vladi pogovarjali med drugim tudi o pokojninski reformi in reformi trga dela. "Vsi se zavedamo, da je nujno potrebno, da te ukrepe sprejmemo, sicer se bo položaj le še poslabševal," je pred sestankom v izjavi novinarjem dejal Erjavec.

Erjavcu se zdi pomembno, da bo koalicija pri tem enotna, saj je to po njegovem mnenju eden od pogojev, da bi vse te projekte do konca leta sprejeli. Na dnevnem redu septembrske seje DZ bo predlog zakona o državnem holdingu, v grobem je pripravljeno tudi besedilo zakona za sanacijo bank. Pri tem je še nekaj odprtih zadev, ki se jih bodo po Erjavčevih besedah verjetno dotaknili tudi na današnjem sestanku.

Tudi za fiskalno pravilo bo prišel čas, je prepričan Žerjav.
Tudi za fiskalno pravilo bo prišel čas, je prepričan Žerjav. FOTO: Miro Majcen

Predsednik stranke DeSUS ocenjuje, da za odločanje o zapisu fiskalnega pravila v ustavo "še ni dozorel čas". Kot je dejal, bo morda položaj pripeljal do tega, da se "bomo vsi zavedali, da potrebujemo fiskalno pravilo, da bi lažje izplavali iz težav".
Če za zapis fiskalnega pravila v ustavo ni dvotretjinske večine, bi bilo tudi po Žerjavovi oceni neumno s tem vztrajati in "pokopati morebitno rešitev". Žerjav verjame, da bo vendarle prišel čas, ko se bo spoznalo, da je fiskalno pravilo potrebno in bi lahko dobrodejno vplivalo tudi na ugled države v tujini.

Podobno odgovarja na vprašanje, ali bodo za vmesno obdobje rešitev poskušali poiskati z zakonom. "Projekti, ki nimajo dvotretjinske podpore, niso prioriteta," je dejal Žerjav. Sedaj se mora koalicija po njegovem mnenju usmeriti v projekte, ki jih lahko izpelje sama.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

prašek
17. 09. 2012 18.31
+7
Mislim , da se Karli moti ! Skrajni čas je , da se veže zaupnico na fiskalno pravilo !!!
odpisan2x
17. 09. 2012 17.18
+0
kaj blebečeš
odpisan2x
17. 09. 2012 17.33
+1
dejstvo je eno kar nekaj bi rad sprejel pa še sami ne veste zakaj gre,drugo dejstvo država se ne sme in ne more zadovževet-boste morali kva že ste hoditi peš ali z javnim prevozom,pa mogoče boste enkrat na dan jedl in to tam kjer vsi na kotlu
cirenij
17. 09. 2012 16.53
+8
Saj to ni dozorelo v v njunih glavah. Točno vejo, da f. pravilo ne bi bilo sprejeto, zato še čas ni dozorel. In se eni elegantno izognejo obljubam o odstopu.
the_louu
17. 09. 2012 16.15
+10
Sedaj se mora koalicija po njegovem mnenju usmeriti v projekte, ki jih lahko izpelje sama, je rekel Žerjav. Se pravi, da bodo sprejeli vse, kar so si izmislili, ne glede na to, kar reče opozicija, pa četudi je še kako pametno. Se pravi, da so izključili vse drugače misleče. Sicer pa, tako delajo že od vsega začetka, potem se pa čudijo, zakaj je opozicija potisnjena na stranski tir....
drugi_maj
17. 09. 2012 15.23
+8
Žerjav in Erjavec morata zaradi te izjave odstopiti.
Danijel Fric
17. 09. 2012 16.37
+4
drugi_maj
17. 09. 2012 15.17
-5
Butlni! Boste čakali še naslednji 20 let, da se res popolnoma vse pokrade? Nesprejetje zlatega pravila se na vse kriplje upirajo anarhisti, torej, politično ne zreli ljudje,podomače zelenci.
Skdesni
17. 09. 2012 14.40
+9
Za fiskalno pravilo čas še ni dozorel, še niste dovolj napolnili svojih žepov, verjamem da še ni čas.
Tonček Balonček
17. 09. 2012 14.26
+8
PA zakaj se ukvarjajo s temi nepomemnimi rečmi kot so fiskalno pravilo, himna, zvezde itd., kršimo vs apravila, to fisklno pravilo je enkaj takšnega, kot d abi v ustavo napisali, d anihče ne sme biti reven ali kaj podobnega. PA saj je popolnoam vseeno, kje je akj zapisano ali pa če sploh ni!V ustavi piše, d aima vsakdo pravico do dela, mi iamo pa 110.000 brezposelnih, pa nihče nikogar ne preganja ali sproži ustavni spor!
wsharky
17. 09. 2012 14.06
+7
....Žerjav verjame, da bo vendarle prišel čas, ko se bo spoznalo, da je fiskalno pravilo potrebno in bi lahko dobrodejno vplivalo tudi na ugled države v tujini. .... he he he .. e moj Radovancek ... dokler imamo tako kvalitetnega ministra za gospodarstvo se nam res ni treba bati za ugled v tujini ... he he he ...
Yasha Yash
17. 09. 2012 13.55
+7
Ko bo čas dozorel, fiskalno pravilo nebo več potrebno, ker bodo do takrat že vse pokradli. Naši vrli politiki....fuuj fuuj....