Slovenija

Z zobno ščetko je morala čistiti sanitarije

Dunaj, 16. 06. 2015 18.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Preverjeno!
Komentarji
279

Slovenka, ki je v Avstriji delala kot negovalka na domu, je imela posebej slabe izkušnje z eno izmed družin. Pravi, da je dobila le staro hrano, opravljati pa je morala tudi delo snažilke. Dobila je 55 evrov na dan, delo pa je opravljala na črno.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (279)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ahmadinedzad
17. 06. 2015 21.03
+16
Sem ze deset let v Avstriji, pred tem v Nemciji in Svici in moram povedat, da s strani germanske populacije nisem bil nikoli delezen kakega ponizevalnega odnosa, nisem dozivel kake nevoscljivosti, opravljivosti ali podobno. Vedno omogoceno izobrazevanje in napredovanje. Brez vsakrsnih vez in poznanstev. Zelo cenijo znanje in pridnost in le to tudi nagradijo, ne samo v financnem smislu. Mnogim uredil zaposlitev. No, sam bi dejal, kar sejes, to zanjes. Ne bom pa trdil, da ni prisotnih anomalij. A veliko manj, kot na tej strani alp. Prispevek je zelo enostranski in tipicno slovenski. Kot vedno, so krivci drugi, nikoli sami. Pa lep pozdrav.
BŠK
17. 06. 2015 14.57
+22
Kaj vam tu ni jasno? Danes gre vse preko posrednikov oziroma managerjev agencij ; drugače ne gre več! Incestno-suženjske podobe v realni luči ! Delo v DSO nihče noče tudi pri nas opravljati, saj ne gre le za delo negovalca/negovalke,ampak delajo hkrati tudi kot hišniki/hišnike in ostalo osebje.Pogovarjati se ne smejo z nikomer, pavze praktično nimajo! Delajo jasno preko agencij in posrednikov za 500€/mesec. Lahko vam iz prve roke povem, da v DSO Bokalce ena oseba dela za 4 ter omejujejo obiske svojcev in ostalih ter od njih zahtevajo da jim nabavljajo potrošni material. Pojdite v katerega od lokalov v bližini in boste videli ter slišali, da dela ogromno oseb iz Češke, Slovaške, Ukrajine, Romunije, Kalabrije, Baltika, ipd....
takje
17. 06. 2015 13.25
+4
Ponovno zapišem zbrisan komentar, ker vidim, da sem stopil nekomu na žulj. Osebo dobro poznam iz šolskih klopi.To je naša maskota Berna! Prispevek me je zelo ganil, ker vem, da gre žal za duševno oz. psihično moteno osebo. Skupaj smo gulili šolske klopi. Naša Berna je, kot je sama večkrat povedala, imela zelo težko otroštvo. Kaj natančno je bilo, nam navihanim fantom nikoli ni razkrila. V srednji šoli se ji je enkrat pri pouku totalno utrgalo in so jo hospitalizirali v psihiatrijo. Po prihodu iz bolnice je v šolske klopi prišla še bolj motena, oz. kot smo se takrat radi pošalili, bolj vsekana. Govorila je, kako grdo so v bolnici z njo ravnali, ji na silo dajali neka zdravila ipd.. Takrat smo jo vsi jemali tako, kot smo jo videli, malo čez les, a se zaradi tega nismo kaj dosti sekirali, v resnici pa je postala večni ujetnik te svoje motnje. Verjamem, da ni sama kriva, da je še žal danes takšna kot je, vem pa, da so taki ljudje, ki se ne zavedajo svojih dejanj, lahko zelo nevarni za okolico, ko se jim odpelje. Verjetno se je zgodilo prav to tudi pri njenem delu v Avstriji. Žalostno je, da naša država takim ljudem ne zna pomagati in jih prepusti samim sebi. Ta prispevek je sicer dobronameren, a žal prikazan napačno, kot je napačno tudi zdravljenje ljudi z psihičnimi motnjami v našem zdravstvu! Za Bernardo sem vesel, da se je kljub svojim težavam pripravljena na svoj način boriti za kruh. Drži se Berna, naša maskota Berna!!
ondskan
17. 06. 2015 13.10
+5
Folk dela v takšnih nemogočih pogojih, ker mora preživeti saj v Sloveniji ni služb. Dejstvo je, da če ne bi bilo Avstricev bi bilo število brezposelnih višje najmanj za 30.000 Slovencev, ki delajo v Avstriji oz. v Mariboru bi bilo toliko brezposelnih, da bi vrjetno imeli 'uporniško gibanje' vsaj v mb
novak.novak
17. 06. 2015 12.26
+0
svašta, ej. sedaj vsi pametni in jih skrbi, kak se oz nekdo dela na črno v avstriji, pa jim je žal kak ne morejo ukrepat. bedaaaaa, a da tu nič ne ukrepate ko so kršene delovne pa človekove pravice, pa vas nič ne skrbi? da tu delavcem ne plačujejo prispevkov in celo plač, vas nič ne skrbi? da se tu gradijo cele soseske na črno to vas nič ne skrbi? da delajo ljudje nedeljske, nočne, praznike...za minimalca to vas nič ne skrbi, da vozijo šoferji prek zakonsko določenih norm, pa dobijo minimalca, ostalo pa na roke,......in še in še...in vam je sedaj žal, da ne morete delat "reda" v avstriji. da vas ni sram vas, s takimi izjavami, pa te ženske tud, da ima obraz it na tv in to razlagat? zakaj ni pol ostala v slo, pa tu lepo dela na "belo"? in zakaj je sploh delo izgubila? kolk je tam dobila? bedaaaa.....in sramota
truckersaso
17. 06. 2015 11.38
+1
Ne verjamemem ljudem iz tistega konca slovenije,za 2 evra na uro ???ahaha.... v sloveniji bo za 3 na uro lahko delala kjerkoli tko da je z njo neki narobe bo pa z tem zj....se ostale ki delajo v tujini
tali?ka
17. 06. 2015 11.51
roko511
17. 06. 2015 11.33
-2
Prebiram tele komentarje in se čudim da ljudje brez malo mozga dajo nekakšno mišljenje o delu katerega sploh ne poznajo . Da pojasnim gospa dela 24 ur za 55 evrov ,to po meni za 2,30 na uro ,pa res težko delo in noč in dan . Pa ne more zdržat cel mesec ta tempo ,zato se po navadi 2 negovalke menjajo vsakih 15 dni ,to pomeni zaslužek je polovičen . Kot negovalka ni dužna pucat WC,to dela čistilka ,no če se ni znala zmenit je pa njena krivda .
novak.novak
17. 06. 2015 11.57
-1
johan, po tej tvoji računici: šofer špedicije, ki zasluži sam to je že zelo dobro, 1700 evrov na mesec, od doma od nedelje do petka zvečer, štiri tedne, dobi na uro 3,5 evra. + al se hranit v motelih, kar stane, ali nosit s seboj in kuhat na plinskih gorilnikih. + čakat na mejah, špedicijah, čistit kamion....+ da si odgovoren za robo, pa vse nevarnosti na cestah...
novak.novak
17. 06. 2015 11.58
-2
john, torej boš znal cenit delo gospodinj,katere so doma, pa morda skrbijo za starše svoje ali moževe, + otroci. pa nimajo menjave vsakih štirinajst dni....pa jim pol očitate varstveni dodatek?
novak.novak
17. 06. 2015 12.02
-2
in so službe ali dela, john, kjer delajo vse praznike, nedelje, nočne....pa z vsemi dodatki dobijo 590 evrov. za tam okol 190 ur na mesec. a znaš zračunat kolk mu pride ura?pa odbij hrano, stanovanje, prevoz na delo...ker to je vse v tistih 590 evrih....
roko511
17. 06. 2015 12.35
-1
Novak ,ne vem kaj hočeš povedat ,vsako delo je težko na svoj način. Lahko rečen da je negovalka premalo plačana ,da je šofer premalo plačan naspram tistih kaj sedijo v kancelarijama z kupljenim diplomama .
Kr en tm
17. 06. 2015 10.51
+11
Folk to ni zgodba o o tej ženski, ampak je to zgodba o slovencih v bližnji prihodnosti. Poglejte prispevek da boste videli kaj in kako boste delali zelo kmalu vsi ki niste zaposleni v javni upravi in državnih firmah. To je to... včasih smo v slovenijo za "umazana" dela uvažali bosance, kmalu pa bo tako da bomo slovenci postali avstrijski "bosanci". In sreni bomo da imamo kaj za delat.
BrainDance
17. 06. 2015 11.04
+5
Bosance, Albance, Makedonce...se še vedno na veliko uvaža v Slovenijo za "umazana" dela...za kar pa smo sami krivi, več kot dost je npr. moških brez dela na socialki, zato ker si nočejo malo umazati rok. Ali žensk, ki ne bodo delale v proizvodnji ali kot čistilka za "minimalca"....kaj pa preostane firmam drugega, kot da delovno silo poišče drugje...sicer se ne strinjam s tem, ampak kaj boš če ne gre drugače. Poleg tega, da se, da pri nas s socialko prav dobro živeti, seveda ni luksuza, ampak se da - 100% vsak pozna vsaj enega, ki ni zaposlen in mu čisto nič ne manjka ;-)
Kr en tm
17. 06. 2015 12.02
+1
malo še počakaj. Kar se krize tiče še nismo čisto ob skale na dnu zadeli. Nas čaka še grška faza. Ne še čisto takoj ker zaenkrat še dobivamo kredite da filamo javno upravo, ko pa še tega ne bo več se bo pa začelo.... takrat bomo srečni če bomo lahko v Avstriji sekrete na štacjonu čistili. In ne slepiti da do tega ne bo prišlo, ker bo..100%.
mvlm1
17. 06. 2015 10.26
+10
Nekaj pa drži. Na Dunaju imajo do slovencev precej poniževalen odnos. Kadar grem službeno tja, mi je neugodno, saj imajo takoj, ko vidijo, da si tujec, vzvišen odnos. Pri delu v tujini je tako ,da te mora zanimati le plača, ki je precej višja od naše. Pač stisneš zobe.
crazy but true
17. 06. 2015 10.36
+2
Oni se obnašajo do nas tako kot se mi do Albancev. Drugo vprašanje pa je, zakaj za vraga moramo sploh Slovenci hodit čez mejo delat? A ne moremo pri nas pošlihtat stvari, tako da ne bo treba hodit čez mejo zgolj za preživetje?
x eror
17. 06. 2015 10.37
+15
sem delal zidarijo na dunaju.. ni vreden ta denar da si loćen od svoje družine in prijateljev,hobijov in vsega kar te veseli..res ni vredno ni vse v denarju da se zaradi denarja odrečeš vsemu
BrainDance
17. 06. 2015 10.51
+3
Mi smo v Avstriji, kot npr. Bosanci pri nas...z razliko, da se mi prilagodimo njihovim pogojem dela in obnašanja, ter seveda jeziku...no tisti ki imajo željo tam tudi ostati, več kot mesec ali 2 ;-)
Kr en tm
17. 06. 2015 10.26
+6
ja in zdej? V vojski sem ga z zobno drgnil vsak dan. Pa mi niso plačali nič...
crazy but true
17. 06. 2015 10.37
+0
V vojski je to bilo.. "vzgojno".. In je imel svoj namen, dober v bistvu..
x eror
17. 06. 2015 10.13
+17
sem delal v 2 kuhinjah v avstriji...hrana je res po 2 tedna stara!!!ne lažem se!!!! golaš 1cm strjena skorja, makaroni in te stvarce se skuhajo in se pakirajo v vrečke po 250g in stojijo po 2 tedna v hladilni sobi,meso po 2 tedna staro z tisto belo omako samo pogrejejo in vam dajo na krožnik!!!! bolje da več o tem ne govorim.. izkušnje iz zidarije...nikoli rokavic ,krpe ali česarkoli nisem dobil v roke ampak mi je vedno vrgel na tla da sem moral na kolena pobrat... počutil sem se slabše kot zavržen pes...počutil sem se kot hlapec!!! čeprav sem dal vse od sebe in hitel delal najbolje in najbol natančno... ne ceni te noben ...dela se od jutra do večera za par stotakov več..v avstriji ni malice ne potnih stroškov...se vam res splača to pretrpet za 200e več ...zdaj sem srečen z minimalno plačo z avstrisko pa nisem bil ker sem krvavo zaslužil ta denar brez spoštovanja
x eror
17. 06. 2015 10.16
+7
ko je prišel kak dan da v kuhinji ni bilo kaj za delat sem dobil krtačo in moral ribati betonske stopnice pred lokalom
biggirl81
17. 06. 2015 11.08
+4
Moja izkusnja je pa popolnoma drugacna od tvoje-spostujejo me kot druzinskega clana in vse ostale sodelavce tud...in kot praktikantka takrat v Sloveniji sem tudi jaz ribala betonske stopnice..res
biggirl81
17. 06. 2015 11.12
+3
In potni stroski so...mal se pozanimaj..in ce si delal v gostinstvu si dobil hrano.-malico..tak da...
novak.novak
17. 06. 2015 12.06
+1
mah, brez veze, itak, da te ne gledajo vsaj v začetku ne kot svojega, kot da ljubljančan gleda primorca, dolenjca al koga drugega kot enakega seb? tako da nehite ga sr-at. in valda, da če nimaš kaj delat npr v kuhinji, da boš pač ribal stopnice al pa plel na vrtu. kaj bi ti takrat čike kadil, pa da te gospodar plača? kot da je pri nas kaj drugač...in če si ti zadovoljen z minimalcem, tvoj problem.....
Materi
17. 06. 2015 09.54
+20
Zivim v Avstriji. Vrtec (glede na placo) vendar max 55€. Otroski dodatek ne glede na osebni dohodek pribl. 180€ na otroka in se zvisuje z leti otroka, zena dobi 3 leta porodniske, 13 in 14 skoraj bruto placa, placa pride ob koncu meseca... Tako je v A. Clovek se upraviceno vprasa, kako potem Avstrija se vedno prosperira.
ho?emVšolo
17. 06. 2015 09.58
+6
crazy but true
17. 06. 2015 10.05
+2
Ja, če bi mi v Sloveniji naredili malo boljši sistem kot gor, bi tudi malo boljše bilo, ne pa tole kar se gremo pri nas..
Materi
17. 06. 2015 10.11
+11
Kopirati avstrijski sistem (pravni, bancni, socialni...) ter Gugle prevajalec. Ocitno je dobro dodelan in temelji na zdravih preverjenih temeljih, V Slo pa se se vedno ukvarjajo s popravki nedodelanih zakonov ter luknjami, ki jih ze vsak pozna in izkorisca.
Valvasor
17. 06. 2015 09.40
+10
Pri nas delaš isto ! pa še plačano ne dobiš !!!
novak.novak
17. 06. 2015 09.31
+17
svašta, ej. sedaj vsi pametni in jih skrbi, kak se oz nekdo dela na črno v avstriji, pa jim je žal kak ne morejo ukrepat. bedaaaaa, a da tu nič ne ukrepate ko so kršene delovne pa človekove pravice, pa vas nič ne skrbi? da tu delavcem ne plačujejo prispevkov in celo plač, vas nič ne skrbi? da se tu gradijo cele soseske na črno to vas nič ne skrbi? da delajo ljudje nedeljske, nočne, praznike...za minimalca to vas nič ne skrbi, da vozijo šoferji prej zakonsko določenih norm, pa dobijo minimalca, ostalo pa na roke,......in še in še...in vam je sedaj žal, da ne morete delat "reda" v avstriji. da vas ni sram vas, s takimi izjavami, pa te ženske tud, da ima obraz it na tv in to razlagat? zakaj ni pol ostala v slo, pa tu lepo dela na "belo"? in zakaj je sploh delo izgubila? kolk je tam dobila? bedaaaa.....in sramota
ficfiric 1
17. 06. 2015 09.30
-3
Nevem no...res da vsi stremijo k temu da bi mel placano zavarovanje itd...sam se zmeraj je dobila nekaj denarja...naj pride sem v azijo delat kot hisna pomocnica...moja je dobila 200e na mesc...za delat 20ur na dan..od tega so ji vzel se 100e za vizo "kao"...pri britanski bogati druzini...po 2 mesecih je koncala ker je hudo zbolela..zaradi utrujenosti za piko na i pa so ji prav tako dali za jest ze pokvarjeno meso..vsaj tako je ugotovil zdravnik..zdaj dela za 500e in je vec kot zadovoljna..sploh ker dela sam 10ur na dan..res pa je da ne mormo primerjat azije z evropo...sam glih tolk pa spet ni slabo dobila placano ta v avstriji...
Uroš Miloševi?
17. 06. 2015 09.33
+0
glej plačo glede na življenski standard. potem je tvoja dobila 3x več
nocomment1985
17. 06. 2015 09.23
+1
Kako zbrisem profil na 24 ur?
novak.novak
17. 06. 2015 09.33
-3
take kot daješ, sploh ni treba da komentiraš, ....
nocomment1985
17. 06. 2015 09.50
+1
A to je zacetni entuziazem? Kje pa sploh vidis moje komentarje?
novak.novak
17. 06. 2015 09.18
+16
55 ur na dan?! se pravi, če je bila gor cel mesec, je dobila 1600 evrov denarja, na roke?!s tem, da ni praktično nič porabila, ne za hrano, ne za stanovanje, nič. in ona kao, da je bilo na črno.....a tako zavestna da je, pa jo skrbijo davki. ženska, marsikdo bi zamenjal s teboj, da bi le imel možnost...
Uroš Miloševi?
17. 06. 2015 09.25
+11
1600 eur za 720 ur na mesec?! res dobro plačilo
Uroš Miloševi?
17. 06. 2015 09.26
+2
roko511
17. 06. 2015 11.37
+0
Bravo Uroš , daj Novaku pojasni da je ovca.
novak.novak
17. 06. 2015 12.10
-2
590 evrov za 200 ur na mesec, kot jih nekateri delajo pri nas + plačat stanovanje, hrana, prevoz...odlično plačilo.....in kdo je sedaj tu nepismen?
novak.novak
17. 06. 2015 12.11
-1
uroš in ovčar john, 720 ur aktivnega dela? perpetum mobile...takoj patentirat...
novak.novak
17. 06. 2015 12.12
+1
uroš, bi ti men plačal 2,2 evra/uro, medtem ko bom spal, imel malico, kosilo, večerjo, čeprav je šlo mal čez rok, seveda mi moraš to ti dat, mislim to kosilo, večerjo, pa rjuhe in tuš tud....bo šlo?
Uroš Miloševi?
17. 06. 2015 12.47
-2
novak s takim paciento kot si ti je škoda debatira...
nanka1
17. 06. 2015 17.10
-1
upam, da bo naredila samoprijavo zaslužka in plačala dohodnino
Metulj?ica1304
17. 06. 2015 08.54
-12
O ubožca! Tudi jaz čistim wc školjko z zobno ščetko, jem hrano s potečenim rokom... in z veseljem bi vse to počela za 55 € na dan.
Uroš Miloševi?
17. 06. 2015 08.57
+17
novak.novak
17. 06. 2015 09.10
+15
uroš, ti prejemaš socialno? delavci pri nas kateri so na minimalcu z vsemi nočnimi, nedeljskimi, prazniki.....dobijo manj kot 600 evrov. to ti je v redu?
Uroš Miloševi?
17. 06. 2015 09.16
-20
minimalna plača v slo je neto 600 eur. za vsako nadaljno uro vikend praznik itd pa je posebej plačano
Uroš Miloševi?
17. 06. 2015 09.34
-9
prijavi delodajaca in dobil boš za 5 let nazaj
Uroš Miloševi?
17. 06. 2015 09.34
-1
dule100
17. 06. 2015 09.40
+10
Uroš, Ne pametuj ! v Sloveniji so dodatna dela in zadolžitve ob praznikih, nedeljah, nočne, vštete v minimalca !
samoenclovek
17. 06. 2015 09.44
+5
Uroš Milošević kaj bi ti lahko najprej povedal kje delaš in kake izkušnje imaš. Mislim tvoji komentarji so totalna bedarija govoriš o nekih pravicah in tožbah do delodajalcev pa mislim a se ti zavedaš da je vse to tvoje nakladanje brez smisla.Naštej mi ljudi ki so si izborili in dobili izplačano kar jim je pripadalo po zakonu. Povej koliko stane odvetnik koliko stanejo sodne takse da ga lahko tožiš koliko ljudi ima denar da bi se lahko spustilo v tožbo.
Uroš Miloševi?
17. 06. 2015 09.47
+2
ne rabiš odvetnika ampak greš direkto na išpektorat za delo in prijaviš kršitev. še vsak delodajalec je imel pregled po prijavi
Uroš Miloševi?
17. 06. 2015 09.49
+3
drugače pa delam že 10 let kot voznik tovornega vozila kjer dobim min plačo dnevnice, vikende in praznike izplačane 15. na moj račun
BrainDance
17. 06. 2015 10.03
+6
Kaj ste vi malo čudni?? V minimalca niso všteti dodatki (malca in prevoz), nadure za sobotno/nedeljsko delo ali stimulacija. Če je pri vas tako navedeno v pogodbi, ste si pa sami krivi, ker ste jo podpisali oz. vas delodajalec nate**je...je pa res, da je to velik problem, ker če kaj rečeš si lahko hitro na cesti in potem ostaneš še brez tega :/ žal...
roko511
17. 06. 2015 11.38
Metuljčica ti eno uro nebi zdržala ,ker tam ni računalnika ,tam se pelene menjajo pa smrdi če nisi vedla
novak.novak
17. 06. 2015 12.14
-2
uroš je totalno nepismen, nerazgledan. sploh ne pozna zakonodaje in nekaj bluzi. le zakaj bo sedaj referendum, da se vrže ven dodatke? on pa kar nekaj, nepismeni....
novak.novak
17. 06. 2015 12.18
+0
uroš, nakladaš. dobiš minimalca, kot praviš? in glede na to dobiš dnevnice. vikendov in praznikov ne delaš, ker takrat ne smeš vozit. al ti to voziš neki 1:25 kamion? sam vprašam.če pa delaš vse vikende, pa praznike al kaj že praviš, kar itak ne drži, dobiš nekih 1500 evrov neto na mesec. kolk imaš torej pol plačano na uro? hrano si najbrž plačaš sam, ker je všteta v dnevnice, kar znese minimalno 10 evrov na dan/ obrok. razen če ne kupuješ v evrospinu, pol pa to pogrevaš....
Uroš Miloševi?
17. 06. 2015 12.52
Mitja Osojnik
17. 06. 2015 08.44
+32
Dobila je 55 evrov na dan....... pa kje v Sloveniji za pošteno delo delavca dobiš dandanes 55 evrov na dan....... delavci delajo za minimalca na štiri izmene ko črnci ............. pojdi v eno fabriko v Sloveniji delat pa se boš takoj streznila......
Uroš Miloševi?
17. 06. 2015 08.56
-12
če dalaš od jutra do večera za 55 eur??! ne vem kje ti delaš da maš nižjo plačo
Verbena
17. 06. 2015 08.57
-2
..sej, ne mormo poznat cele zgodbe v potankost....je pa res, da so pr nam delavci pogost še na slabšem....delajo, kot mule za minimalca, poleg pa so še verbalno maltretirani....dobijo pa na konc tolk, da jim še za hrano ne ostane kej dosti !!
Verbena
17. 06. 2015 08.59
+3
Milošević..pejt delat kakemu gradbincu..tam boš od jutra do večera za minimalca..pa na soncu, dežju, vetru....
Uroš Miloševi?
17. 06. 2015 08.59
-3
sej 55 eur na dan je minimalc če delaš od jutra do večera je pa še manj
Uroš Miloševi?
17. 06. 2015 09.00
-7
snakky
17. 06. 2015 09.03
+4
toda če si negovalec je to verjetno za 24 ur dela?
novak.novak
17. 06. 2015 09.13
+3
uroš, hahahahahahahahahahahahahaha....pejd za zidarja...12 ur na dan, na dežju, vročini, prepihu, prahu, 1x na dan za jest.......lahko pša dobiš približno tolko, če delaš kot sp, pa praktično na črno, drugač pa ne bluzi....pa še delo moraš imet ves čas
novak.novak
17. 06. 2015 09.15
+3
snakky, ker nisem čist razumel. pri njih oz tej osebi si 24 ur na dan, točno, kot gospodinja, se pravi imaš zastonj stanovanje, hrano, nikakor pa ne delaš 24ur.
samoenclovek
17. 06. 2015 09.48
+6
To kar gospa naklada je totalni idiotizem kot negovalka ni imela dela 20ur na dan. Je pa res da je 24 ur v hiši kjer neguje. Zakaj nekaj kvazi delo na črno v samem štartu je vedela da dela na črno. IN če bi jo slučajno zaposlil bi dobila 1104€. Mediji kar naprej podpihujejo in iz muhe naredijo slona(iz nič naredijo zgodbo) Mediji naj se lotijo naših delodajalcev in jih naj obiskujejo ter vrtajo zakaj ne izplačajo plač in ostalih zadev in kako oni živijo če ne morejo poplačati svojih delavcev.
dr.dare
17. 06. 2015 08.37
+27
staro hrano je jedla? kaj to pomeni? jaz sedaj jem makarone od včeri.... a naj jih raj stran vržem ker so stari?
biggbrader
17. 06. 2015 09.27
+5
Avstrijci jejo tudi po teden dni staro krompirjevo solato - pa nihče ne rikne.