Slovenija
Oglas

Z znanjem do novih priložnosti v Biotehniškem centru Naklo

Ljubljana, 05. 02. 2014 06.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V Biotehniškem centru Naklo se zavedajo pomena vseživljenjskega izobraževanja, zato njihova dejavnost sega tudi na področje izobraževanja odraslih, kjer ponujajo pester izbor tečajev, delavnic, strokovnih usposabljanj in srednješolskih programov.

Pridelujmo ekološko in varno

Je ponudba pritegnila vašo pozornost in bi želeli še več informacij? Obiščite spletno stran centra www.bc-naklo.si, pokličite nas na št. 04 277 21 20 oz. 041 499 934 ali pa pišite na e-naslov: tecaji@bc-naklo.si. Nova znanja in priložnosti že čakajo na vas!
Slovenci radi vrtnarimo, saj je to svojevrsten način preživljanja prostega časa in sprostitve. V Biotehniškem centru Naklo vas seznanijo z osnovami vrtnarjenja, vrtnarjenjem po biodinamiki ali načelih permakulture. Naučijo vas urediti vaš obhišni vrt ter pravilno oskrbeti sadno drevje. Seznanite se lahko s pravilno in varno uporabo fitofarmacevtskih sredstev in preko usposabljanj prejmete izkaznico za njihov nakup ali prodajo. Izvajajo tudi usposabljanja iz varnega dela s traktorjem za pridobitev F kategorije ter tečaje iz kmetijstva.

Kuhajmo z ljubeznijo

Kuhanje je pravi užitek, če le imamo dovolj časa in na voljo kakovostne sestavine. Kako izbrati ustrezne surovine, kombinirati živila v popoln in okusen obrok in pri tem uporabiti še kanček inovativnosti, se naučite na kuharskih tečajih. Spoznali boste kulinariko Italije, Azije, Mehike, arabskega in balkanskega sveta in ugotovili, da je kuhanje v manjših skupinah lahko zabavno in sproščujoče.

Biotehniški center Naklo
Biotehniški center Naklo FOTO:

Ko zadiši po dobrem in domačem

Ni ga čez doma spečeni kruh, potico in različne slaščice. Sami pa lahko pripravite tudi slasten burek in pico. Receptov je povsod na pretek, na pekarskih in slaščičarskih tečajih pa vam razkrijejo še tiste drobne, a pomembne skrivnosti, zaradi katerih bodo vaši izdelki od sedaj naprej boljši od sosedovih.

Biotehniški center Naklo
Biotehniški center Naklo FOTO:

Tradicija Biotehniškega centra Naklo izhaja iz mlekarstva, saj že vrsto let izobražujejo na področju predelave mleka. Na tečajih vas naučijo izdelovati jogurte, smetano in različne sire, ker sledijo trendom, pa vas seznanijo tudi z izdelavo grškega jogurta, ghee masla, masla z dodatki, sladoleda in še marsikaj.

Živimo zdravo in ozaveščeno

Preventiva je boljša od kurative. Žal se tega pogosto zavemo šele, ko zbolimo. Takrat iščemo razne načine, kako si povrniti zdravje in dobro počutje s pravilno hrano, gibanjem in obvladovanjem stresa. Zakaj ne bi na to pomislili že prej!? V šoli ajurvede ter delavnicah meditacije in joge boste prejeli znanje,kako preventivno delovati v smeri celostnega zdravja in uravnovešati energijska neskladja s prehrano, vonji, zelišči, primerno telesno vadbo in globinsko sprostitvijo. Morda pa vas bodo pritegnile tudi delavnice izdelovanja ekološke kozmetike in čistil, s katerimi poskrbimo zase in za okolje.

Cvet za lepši dan

Cvetje nam polepša marsikateri trenutek, zato je ustvarjanje z njim prav posebna izkušnja. Ob praznikih kot so prvi november, božič in velika noč, pa tudi ob drugih priložnostih organizirajo tečaje aranžiranja cvetja.

Biotehniški center Naklo
Biotehniški center Naklo FOTO:

Na področju floristike v Biotehniškem centru Naklo že četrto leto izvajajo tudi strokovna izobraževanja (Certifikatno izobraževanje za Evropskega florista 1. in 2. stopnje ter druge aktualne seminarje), 9. februarja pa pripravljajo odmeven dogodek Trendi v floristiki na Brdu pri Kranju. Domači in tuji strokovnjaki bodo prikazovali nove trende za leto 2014. Poleg florističnih izobraževanj strokovno javnost seznanjajo tudi z novostmi na področju vrtnarstva in arboristike.

Delavnice za mlade

V Biotehniškem centru Naklo izvajajo tudi dejavnosti, ki so namenjene tudi mladim in najmlajšim. Novost so delavnice s konji. Poleg počitniških delavnic s konji, se lahko udeležite jahalnih tečajev, naročite rojstnodnevno zabavo s konji, najmlajši pa spoznavate te plemenite živali na konjičkovih uricah. Za mlade organizirajotudi tečaje športnega plezanja.

Biotehniški center Naklo
Biotehniški center Naklo FOTO:

Srednješolsko izobraževanje

V Biotehniškem centru Naklo lahko izbirate med različnimi poklicnimi programi in postanete cvetličar, vrtnar, slaščičar, pek, gospodar na podeželju ali mlekar. Med tehniškimi programi pa se lahko odločite za pridobitev naziva hortikulturni tehnik, živilsko prehranski tehnik, kmetijsko podjetniški tehnik ali naravovarstveni tehnik.

Biotehniški center Naklo
Biotehniški center Naklo FOTO:

Izobraževanje v oddelku za odrasle je individualizirano in kolikor je mogoče prilagojeno vam in vašim potrebam. Ob vpisu ugotavljajo in priznavajo znanje, ki ste si ga pridobili po formalni ali neformalni poti, z organizatorjem pa napravite tudi osebni izobraževalni načrt. Izobraževanje poteka v manjših skupinah, teorija se prepleta s prakso tako na šoli kot na različnih deloviščih.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1