Slovenija

Z upoštevanjem pravil v prometu lahko rešimo življenje

Ljubljana, 25. 07. 2012 17.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Če med kolesarjenjem upoštevamo pravila, lahko preprečimo poškodbe, so ob evropskem dnevu varnosti v prometu opozarjali v javni agenciji za varnost prometa. Ob tej priložnosti so pripravili prireditvi na temo kolesarjenja in hitrosti.

Ob 4. evropskem dnevu varnosti v cestnem prometu je javna agencija za varnost prometa v Ljubljani organizirala preventivna dogodka. Namen prireditev, ena je bila na temo kolesarjenja, druga pa hitrosti, je bil osveščati mlade o varnosti v cestnem prometu.

Organizatorji so mimoidoče kolesarje osveščali o pravilni vožnji v cestnem prometu in o vožnji v coni za pešce. Poudarjali so tudi, da morajo kolesarji tudi v mestu uporabljati zaščitno čelado, saj lahko tako preprečijo poškodbe glave, in poskrbeti, da so med kolesarjenjem po cestah vidni. Kolesarji so imeli tudi možnost, da opravijo tehnični pregled kolesa in spoznajo, kako lahko svoje kolo sami popravijo, če gre seveda za preprosto napako.

Na prireditvi, ki je bila namenjena hitrosti, pa so mimoidoči lahko ugotovili, kakšen je njihov reakcijskih čas in kolikšna je reakcijska ter zavorna pot pri določeni hitrosti. S pomočjo tehtnic o naletni teži so obiskovalci lahko videli, kakšne so sile, ki delujejo na človeka ob trku.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Roxy79
25. 07. 2012 22.45
A so spet prišli politiki z bicikli v službo? Kje pa imajo tuše? Pomoje ja niso sedel prešvicani na stolčkih ??
Dongjang1
25. 07. 2012 21.19
+2
Tipična blondinka - vsak komentar odveč - upam, da to brezvezno agencijo čimprej ukinejo. Kakor da se ljudje ne znamo s kolesi vozit!
tali?ni tom
25. 07. 2012 20.22
kaj češ komentirat ! tržne niše se državi in represivnim organom odpirajo povsod ! je pa resnično prav da se vsi kolikortoliko držimo pravil in mal ohladimo napete živčke pa bo !!!