Slovenija
Oglas

Motnje pri učenju in spominu zaradi onesnaženega zraka

Ljubljana, 12. 09. 2011 11.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Znanstveniki dokazujejo, da se pri ljudeh pojavljajo številni škodljivi učinki na zdravje zaradi onesnaženega zraka. Pri tem si lahko pomagamo sami in si stoodstotno očistimo zrak v svojih bivalnih prostorih ...

IONEX
IONEX FOTO:

Znanstveniki dokazujejo, da se pri ljudeh pojavljajo številni škodljivi učinki na zdravje zaradi onesnaženega zraka. Pri tem si lahko pomagamo sami in si stoodstotno lahko očistimo zrak v svojih bivalnih prostorih s kakovostnim ionizatorjem IONEX z ogljikovo ščetko, ki nikoli ne oddaja škodljivega ozona.

Skupina britanskih znanstvenikov je ugotovila, da je pri miših, ki so dalj časa bivale v zaprtem prostoru z onesnaženim zrakom, prišlo do motenj pri učenju in spominu ter do depresije. Onesnažen zrak poleg tega, da je škodljiv za delovanje pljuč in srca, lahko negativno vpliva tudi na naše možgane. Izsledki njihove desetmesečne raziskave, ki so jo izvedli z mišmi v onesnaženem okolju, kažejo, da kontaminiran zrak lahko vpliva na zdravje glodavcev. Odkrili so vnetje v delu možganov hipokampus, v katerem se nahajajo funkcije spomina. Na podlagi teh dognanj znanstveniki dokazujejo, da se tudi pri ljudeh pojavljajo številni škodljivi učinki na zdravje zaradi onesnaženega zraka. Podatek je res zastrašujoč ob dejstvu, da si lahko pomagamo sami in si stoodstotno lahko očistimo zrak v svojih bivalnih prostorih s kakovostnim ionizatorjem IONEX z ogljikovo ščetko, ki nikoli ne oddaja škodljivega ozona. Ionizator IONEX zadošča za eno stanovanje ali poslovni prostor, saj ga lahko prenašamo iz prostora v prostor in tako očistimo ozračje v celotnem stanovanju. V spalnici zadostuje, da ga dvakrat na teden postavimo čez noč na nočno omarico, v kuhinji ga postavite čim višje na omarico, da lahko negativni ioni hitro dosežejo pri kuhanju nastale vonjave ali cigaretni dim in jih odstranijo na tla, od koder se ne morejo več dvigniti. Na ta način pa so za vedno odstranjene tudi bakterije, virusi, iztrebki pršic, alergeni, saje, prah, dim, zato so negativni ioni preventiva pred večnim nalaganjem kancerogenih delcev v pljuča. Negativni ioni pa dokazano izboljšujejo tudi sposobnost pomnjenja in učenja, predvsem če jih vdihavamo neposredno ob ogljikovi ščetki večkrat na dan.
Tudi podatek slovenskega inštituta za varovanje zdravja izpričuje, da onesnaženost zraka pripomore k nastanku bolezni. Njihove meritve kažejo, da je največji krivec za onesnaženost zraka promet, predvsem so najbolj izpostavljeni prebivalci v 75-metrskem pasu ob cesti. Izračunali so, da v takih pasovih živi več kot 10.000 otrok in mladostnikov, tveganje obolenja za astmo je pri njih kar za 50 odstotkov večje, kot pri tistih, ki stanujejo 300 metrov od prometne ceste. Pri nas vsako leto zaradi življenja ob cesti za astmo zboli 250 otrok. Slovenski proizvajalec ionizatorjev IONEX d.o.o. že vrsto let prejema povratne informacije uporabnikov ionizatorjev IONEX. Številni astmatiki, alergiki in ljudje s povišanim tlakom potrjujejo izjemno učinkovitost negativnih ionov, ki se je povečala ob neposrednem vdihavanju pri ogljikovi ščetki.
Ionizator IONEX kupite v podjetju IONEX d.o.o., Slomškova 25, Ljubljana od 9.00 do 15.00 ali naročite po kurirski službi na dom na tel. 01 439 69 80, 041 750 367, ionex19@gmail.com , več na spletni strani www.ionex.si
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja