Slovenija

Vzgojiteljica odpuščena, vrtcu opozorilo inšpektorata

Koper, 03. 06. 2015 15.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vzgojiteljica, ki je ovadena, ker naj bi zanemarjala mladoletno osebo v hrvatinskem vrtcu Delfino blu, ni več zaposlena v vrtcu. Inšpektorat, ki je preverjal, kako so odgovorne osebe ravnale, ko so se pojavile pritožbe zoper vzgojiteljico, pa je vrtcu izrekel opomin, saj so problem minimalizirali.

Aprila smo poročali, da policija preiskuje sum zanemarjanja mladoletne osebe v hrvatinskem vrtcu Delfino blu, ki ga je osumljena vzgojiteljica. Koprska policija je vzgojiteljico po končani preiskavi kazensko ovadila, kot poročajo Primorske novice, pa je 2. junija ovadeni vzgojiteljici tudi prenehalo delovno razmerje v vrtcu. Vzgojiteljica je dobila odpoved iz krivdnih razlogov.

Vzgojiteljica je dobila odpoved zaradi krivdnih razlogov, vse od dne, ko je očitek o zlorabi prišel v javnost, pa je bila na bolniški.
Vzgojiteljica je dobila odpoved zaradi krivdnih razlogov, vse od dne, ko je očitek o zlorabi prišel v javnost, pa je bila na bolniški. FOTO: iStockphoto

Inšpekcijski postopek je po razkritju dogajanja v vrtcu uvedel tudi inšpektorat za šolstvo, ki pa ni zbiral dokazov o nasilnem ravnanju vzgojiteljice, pač pa se je osredotočil predvsem na to, kako so odgovorne osebe ravnale, ko so se pojavile pritožbe čez zoper vedenje vzgojiteljice. Ugotovili so, da je ravnateljica ukrepala ustrezno, da pa so strokovni delavci, ki so vedeli za grobost vzgojiteljice, opustili dolžno ravnanje in so problem minimalizirali. Zaradi tega in drugih ugotovljenih pomanjkljivosti pri načrtovanju in izvedbi dela strokovnih delavcev je inšpektorat vodstvu vrtca izrekel opozorila za njihovo odpravo, še poročata Radio Koper in Primorske novice.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3