Slovenija

Kaj Pahor ve in zakaj noče v koalicijo?

Ljubljana, 15. 12. 2011 17.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pahor je o Zoranu Jankoviću zapisal, da ne gre samo za politični in neosebni značaj novega voditelja vlade, temveč za netransparenten in izjemno močan vpliv njegovih političnih svetovalcev. Dodal je še, da sam osebno nekaj ve o moči tega vpliva.

Pogajalska skupina SD za vstop v koalicijo je na današnji seji predsedstva stranke prejela mandat za nadaljnje razgovore in pogajanja, je v izjavi novinarjem povedal podpredsednik SD Patrick Vlačič. Predsednik stranke Borut Pahor pa je v pismu predsedstvu zapisal, da vstopu v koalicijo ni naklonjen, ker stranki ne zagotavlja dovolj velikega vpliva.

Pahor je v pismu zapisal, da je misel o tem, "da določeni pogoji v koalicijski pogodbi ali povečano število ministrskih sedežev za našo stranko zagotavljajo želen vpliv, velika naivnost in utvara", poročajo novinarji informativne oddaje SVET.

Pahor je še naprej v bolnišnici.
Pahor je še naprej v bolnišnici. FOTO: Miro Majcen
Stranko SLS smo prosili za komentar izjave prvaka stranke DeSUS Karla Erjavca, ki je za spletni Žurnal dejal, da meni, da bo šla SLS v vlado. SLS znova ponavlja že znano stališče – stranka ne gre v vladno koalicijo, poziva pa dve največji stranki k sodelovanju. In še: "Zato SLS današnje izjave predsednika DeSUS Karla Erjavca ne bo komentirala, pričakuje pa, da se bo gospod Erjavec namesto s SLS v teh in prihodnjih dneh bolj ukvarjal s pokojninsko reformo, ki je nujna."

Kljub temu morajo, kot piše v pismu, Socialni demokrati storiti vse, da čim prej pride do imenovanja in dela nove vlade. To narekujejo domače in mednarodne okoliščine, meni Pahor. "Predsedniku republike je treba v pogovoru poudariti, da bomo poslanci in poslanke omogočili delo nove vlade, ne glede na sodelovanje v koaliciji ali opoziciji," je zapisal.

Pahor je o najverjetnejšem novem mandatarju Zoranu Jankoviću zapisal, da ne gre samo za politični in neosebni značaj novega voditelja vlade, temveč za netransparenten in izjemno močan vpliv njegovih političnih svetovalcev. "Na ta odnos ne bomo imeli prav nobenega vpliva, je pa odločilen za prihodnje delo vlade," je poudaril Pahor. Dodal je še, da sam osebno nekaj ve o moči tega vpliva.

Dokončne odločitve glede vstopa SD v koalicijo danes predsedstvo ni sprejelo, temveč naj bi se le seznanilo s potekom pogajanj z najverjetnejšim mandatarjem Jankovićem, pogajalski skupini stranke pa so dali mandat za nadaljnje razgovore in pogajanja, je povedal Vlačič. Na druga vprašanja ni odgovarjal, niti glede pisma predsednika Pahorja.

Predsednik Pahor, ki sicer okreva v bolnišnici in na pogajanjih ni prisoten, je bil do najverjetnejšega mandatarja Jankovića že takoj po volitvah precej oster, medtem ko je večinsko mnenje v stranki glede vstopa v koalicijo nekoliko drugačno.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (460)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aligator
16. 12. 2011 15.30
+0
pahor je nesposobnež
Thor-1st
16. 12. 2011 16.44
-1
Maruša Šuštar
18. 12. 2011 10.56
+3
Pahor je pameten in pošten človek. Ima pa, žal, slabo družbo v politiki.
aligator
16. 12. 2011 14.58
-4
kje so dokazi za blokado in vse te obtožbe povejte da vsi volivci imamo vpogled pa od vsih ministrov.kaj verjamete da je janša pošten,samo se nobeden nespušča v to janković ni tako niskotan kot janša.kakšen je gospodar pahor ko se vozi v katrici in ima prihrankov 1500 e kaj ga ni sram pa še žena je baje uspešna odvetnica,trpa denar v bunker in dela se reveža.Ljudje razmišljajte s svojo glavo ne sa janezovom.
M_teorija
16. 12. 2011 19.55
+0
Tako prozornega provokatorja, ki se dela in izdaja za \"trenirkarja\", pa še nisem videl. Tako način na katerega poskušaš diskreditirati ciljno skupino kot sam poskus so tako na nizkem nivoju, da si vreden usmiljenja. Ja prav patetični so poskusi, ko poskušajo mali Tomažeki oponašati sramotne poskuse velikega Tomažka!
aligator
16. 12. 2011 14.23
-2
ALIGATOR:počakajmo,zakaj hiteti mogoče bomo presenečeni.kako vnaprej obtožojete naj vsak razmišlja z svojo glavo ne z jnezovom.MALO bolj strpnosti.
partizan71
16. 12. 2011 16.40
Počakajmo ja, da še dodatno ugonobi državo. Tako kot stranka ZARES na katero ste stavili l. 2004 .
zn1
16. 12. 2011 12.12
+16
Jankovič vsekakor ni primeren za predsednika. Blokirani računi v Sloveniji, plačevanje davkov na Cipru, podjetja v davčnih oazah, milijonski dolgovi, gospodarski kriminal, zazidljiva zemljišča...tega je praktično neomejeno. Znanec je pred leti delal kot podizvajalec za electo, denarja ni nikoli videl. Čeprav je dobil vse sodbe na sodišču, je bil vedno prepozen. Denar je Jankovič prenesel na Ciper, nepremičnine je pa še pravočasno prenesel iz Electe na lastništva drugih podjetij. Podobne zgodbe so tudi danes pri stadionu, ki je bil praktično zgrajen na truplih drugih. Oškodovanih podjetij je v Sloveniji verjetno precej. Tisti, ki ste ga volili, se zamislite, kako bi bilo, če bi vi nekaj pošteno naredili, potem pa ne bi dobili plačila. Večina volilcev ve, da človek krade in laže, vendar pravijo, da vsaj nekaj naredi za razliko od drugih. To bi bilo lahko tudi res. No moje mnenje je, da nekdo nekaj naredi s tem razlogom, da lahko še veliko več pokrade. Stadion je lep primer. Sem zato, da ga imamo, vendar ne za tako ceno. Kdo ga bo plačal? Za ta denar bi lahko postavili nekaj takih stadionov. Ali pa mesarski most v Lj. Bil je čez 3 milj, vreden je pa drobtine od tega. Pri nas so postavili most - dvopasovnico za bistveno manjši denar - občina Kamnik, če koga zanima. In to je ceneje od nekaj metrov dolgega mosta za pešce? Javni razpisi - najprej dumpinška cena potem pa z aneksi povečana vrednost za nekajkrat - priljubljena Jankovičeva metoda. Skratka, človek, pri katerem ti gre lahko na kozlanje. Druga resnica. Jankoviču se očitno vidi, da je bil porinjen v politiko od tako imenovanih botrov iz ozadja, katerih se seveda boji, saj ga držijo v šahu. Že samo zaradi zlorab pri merkatorju bi šel lahko za več let sedet. Tako pa tožilstvo molči, saj imajo t.i. botri pod nadzorom vse izvršne organe v tej državi. Prej Kresalova in Golubič, zdaj Jankovič, nima veze, v ozadju so itak isti ljudje. Pahor - vsa čast, da si vsaj upa spregovorit. Eden redkih poštenih politikov, bo pa seveda on potegnil ta-kratko. Kdorkoli se jim kakorkoli upre, ga enostavno odstavijo. Lepi primeri so na tožilstvu - dolga zgodba. Janša, čeprav antipatičen, eden redkih, ki se jim je v 20 letih postavil po robu, seveda je potegnil ta kratko. Veliko je dobrih idej, ki bi spremenile to državo na bolje, vendar dokler so v ozadju t.i. "botri", so na žalost neizvedljive. Nič se ne bo spremenilo, koalicija gor ali dol, to je samo farsa za javnost. Precednik ta ali oni, nima veze. Lahko bi vsaj imeli takega(če že ne more biti poštenjak), ki bi znal angleško, da si ne bodo v Bruslju mahali med sabo in ki bi znal uporabljati računalnik, kar je danes nekaj popolnoma osnovnega za vsakega prvošolca. Pahorju pa najvišjo možno oceno za poštenje in za priznanje, da tako nima(jo) popolnoma nobenega vpliva na dogajanja v tej državi.
srebrnibreg
16. 12. 2011 12.45
+0
Ene takšne litanije in njegov življenjepis napiši tudi o drugem pred volitvami samooklicenem predsedniku. Bo še bolj zanimiva zgodba.
zn1
16. 12. 2011 13.50
+4
Mogoče ga bodo pa nemški kriminalisti obsodil, ker naši ga ne bodo: "Urbasa je Zlodej poklical dan, preden bi moral iti do nemškega kriminalista Schafferja s koristnimi informacijami o sumljivih transakcijah med avstrijskimi bankami in slamnatimi podjetji na Cipru. „Visok avstrijski uslužbenec naj bi nato te podatke javil slovenski policiji,“ pravi Urbas. Pot podatkov o sumljivih poslov Jankovića naj bi bila tako enako kot je bila pot informacij o Zidrajevih poslih." Požar report: Dokumenti Dursa. Janković dobi od Electe tudi po 100 tisoč evrov na dan! Tole zgoraj so povsem dokazljive informacije. Lahko greš na Ajpes pa pogledaš stanje dolgov njegovih podjetij. Za tistega drugega ni nobenih dokazov o tem, da bi imel kopico podjetij, racunov v tujini, neplacanih terjatev do drugih podjetij, samomorov drugih na vesti, itd... Sicer mi je pa vseeno za druge. Pravim samo, da tale mafijoza ne more biti predsednik in da je sramota za Slovenijo. Ne pravim, da je Janša primeren za to. Lahko bi bil nekdo, ki ima čisto preteklost in zna vsaj angleški jezik, ki se ga sicer učijo že v osnovni šoli. Spremenil ali vplival pa tako ali tako ne bo nobeden nic, vsaj kratkorocno ne. In tu dam Pahorju povsem prav.
Maruša Šuštar
18. 12. 2011 11.02
zn1 Bravo in hvala ti da si tole napisal, pošteno in odkrito. Nekaj kar se ve, vendar si pred tem zakrivamo oči. A ta slepota bo Slovence pokopala!
Jure Herer
16. 12. 2011 12.00
Dokažite nam nasprotno! Dokažite nam nasprotno! Dokažite nam nasprotno! In s tem podaljšujemo izziv v vrednosti 100.000$! Če bi v cilju rešitve planeta prepovedali vsa fosilna goriva in njihove derivate, izkoriščanje dreves za papir in gradbeništvo, obrnili učinke tople grede in ustavili krčenje gozdov; potem obstaja le en znan letno obnovljiv naravni vir, ki lahko zadosti potrebam svetovne papirne in tekstilne industrije; zadosti lahko potrebam svetovnega transporta, potrebam po energiji v industriji in domačih gospodinjstvih in obenem zmanjšuje onesnaženje, obnavlja prst in čisti atmosfero… in ta snov je prav ena sama… kanabis/konoplja/marihuana. Cannabis Sativa je edina znana rastlina, ki jo lahko gojimo od ekvatorja do arktičnega in antarktičnega kroga; v dolinah in v gorah, od oceanov do puščav, vključno z sušnimi področji in vmes. Konoplja je med 3,5 miljijona rastlin na Zemlji prsti najbolj koristna rastlina, saj njen koreninski sistem zraste v 30 dneh 25 do 30cm v dolžino v primerjavi z 2,4 cm, kolikor zrstejo v dolžino korenine rži ali ješprena. Korenine prodrejo tudi do 5 m v globino in po žetvi ostanejo globoko v zemlji. Konoplja je King Kong med rastlinskimi King Kongi. Vse zbrane informacije o konoplji sem zbral iz poročil Vladnih institucij, kot so Zvezno in državno ministrsvto za kmetijstvo, člankov revij Popular Mechanics, Popular Science, Pulp & Paper Magazine, Scientific American, enciklopedij in farmakopej in študij z vsega sveta, ki so bile narejen v zadnjih 200 letih. Informacije so javne. Vlada ZDA skriva dejstva, da je pred 125 leti oz. celo pred 4000 leti pr. n. št. 80% naše ekonomije delovalo na osnovi uporabe konoplje za papir, vlakna in gorivo. Pred 125 leti je 10 do 20% naše ekonomije baziralo na zdravilih iz konoplje. Konoplja je bila del vsakdanjega življenja. Vsaka kmetije je imela zaplato, na ketri je bila posejana konoplja. Zaradi tega prikrivanja sam ogorčen in bi morali biti ogorčeni tudi vi. Rastlino konopljo preučujem že več kot 30 let in ne morem verjeti, kako je lahko ameriška vlada leta 1937 v 90 sekundah v kongresu prepovedala "marihuano", brez da so ljudje dojeli, da je prepovedala konopljo v vseh oblikah, najbolj dovršeno rastlino na planetu. Po drugi svetovni vojni so celo dosegli, da so jo prepovedali tudi v drugi državah. Od leta 1840 do 1940 je bilo 80 procentov vse svetovne konoplje vzgojene in uvožene iz Rusije. S tehnologijo lupljenja bi konoplja prevzela trg bombaža, saj ga prekaša v vrsti lastnosti. Še enkrat bom obnovil par dejstev o kanabisu/konoplji/marihuani, ki je verjetno že veste. Kanabis/konoplja/marihuana je bila številka 1 med letnimi obnovljivimi viri za 80% vsega papirja, vlaken in goriv. Od 6000 do 125 let nazaj se je uporabljala za hrano, svetlobo, obnovo prsti in celo za 20% vseh zdravil. Vsi, od izobraženih do neizobraženih, od kmeta do meščana, doktorjev in znanstvenikov, so uporabljali produkte konoplje in bili od njih odvisni do pred 125 leti. 75-90% vsega uporabljenega papirja od vsaj 100l pr.n.št. do 1883 je bilo narejenega iz konoplje. Knjige, vključno z Biblijo, denar in časopisi po vsem svetu so bili tiskani večinoma na papirju iz konoplje od kar obstajajo. 70-90% vseh vrvi, sukancev in jader je bilo pred 125 leti narejeno iz konoplje, dokler je v letih 1937 in 1938 niso zamenjala umetna vlakna iz petrokemičnih virov. V primerjavo je konopljevina od bombaža 4x mehkejša, 4x toplejša, 4x bolj vpija vlago, je 3x močnejša, velikokrat bolj trpežna in za njeno vzgojo niso potrebni pesticidi in je odporna na plamen. 50% vseh pesticidov se uporablja za bombaž, ki pa zaseda le 1% vseh kmetijskih zemljišč.
Jure Herer
16. 12. 2011 12.00
Izmed 3,5 milijona rastlin na Zemlji se nobena ne more primerjati z hranljivo vrednostjo konopljenih semen. Je edina rastlina na Zemlji, ki vsebuje esencialne amino kisline, esencialne maščobne kisline in kombinirane proteine in esencialna olja. Je najbolj zdrava rastlina za človekovo porabo. Pred devetnajstim stoletjem je bilo olje iz konopljenih semen prvotni vir za svetilna olja širom sveta. Do leta 1937 so tudi laki in loščila vsebovala 80% konopljenega olja. Konoplja je nestrupena in se je uporabljala za izdelavo visokokvalitetnih dizelskih goriv, olj, in celo rastlinskih olj. Konoplja je najboljši obnovljiv vir rastlinske kaše za gorivo iz biomase, s katerim se lahko izdeluje oglje, plin, metanol, pogonsko gorivo in električna energija po naravni poti. Kot zdravilo se je konoplja uporabljala že 6000 let nazaj. Zaradi zdravilnosti in učinkovitosti so jo uporabljali za zdravljenje kroničnih bolečin, raka, kapi, glavkoma, multiple skleroze, anemičnosti, AIDSa in mnogih drugi bolezni, vključno z enostavno slabostjo, kot stimulant apetita in tesnobi. 6. septembra 1988 je vrhovni sodnik Drug Enforcement Administration Francis L. Young razsodil: "Marihuana je v svoji naravni obliki ena izmed najbolj varnih terapevtsko aktivnih substanc, poznanih človeštvu" in pozval DEA naj jo reklasificira. DEA je predlog odklonila in jo obdržala kot substanco v 1. skupini prepovedanih drog, ki označuje droge, ki nimajo "nobene znane uporabe v medicini"? od leta 1937 do 2002. Zaradi marihuane v 6000 letih ni umrl nihče … razen če ga ni ustrelil policaj! Konopljo so do leta 1915 uporabljali za obnovitev prsti. Konopljo so sejali oz pustili rasti kot divjo za prekrivanje zemljišč in ni bila namenjena žetvi. Je številka ena za preprečevanje plazov, erozije, ki jo povzročajo reke, erozije zemlje in ohranjevanje vodnih področij. Kar se mi najbolj gnusi je dejstvo, kako je vlada, kot tudi prebivalstvo, o konoplji vedelo veliko in jo tudi poveličevalo, a kaj se je zgodilo?. V dobesedno 90 sekundah leta 1937 je bil v kongresu sprejet Marijuana Tax Act. Z uporabo neznanega imena "marihauna" namesto "konoplja" je kongresu uspelo sprejeti zakon, saj nihče ni vedel, o kateri rastlini se pogovarjajo. Konoplja je postala nelegalna in nadomestili so jo petrokemijski produkti. Prepovedali so jo do te mere, da v 40, 50 letih in kasneje besede "konoplja" niso uporabljali v šolah. V letu 1850 je bilo 80% vsega papirja vlaken in goriv narejenih iz konoplje v Ameriki in ostalem svetu.
Modrii
16. 12. 2011 11.32
+2
Še enkrat bom napisal, zarote velikih lobistov ki so bogemu Pahorju narekovali da NE SME narediti nic razen zafurati prejsnjo vlado, da bo lahko zmagal na naslednjih volitvah Jankovic in da bo Pahor MORAL iti v koalicijo z njem tudi ce noce. In to samo zato ker jim ni vsec njegova srajca brez kravate. Malo prevec sanjte in filozofirate. Dejstvo je da so "pritiski" iz strani volilcev. Tisto sekundo ko bi SD sel v koalicijo z stranko katere privrzenci in clani govorijo o ciganih in kletkah, ne upostevajo ustavnega sodisca in ostale mislece nagovarjajo "komunajzerji", bi SD dobil na volitvah 50 glasov in nic vec. Enako se bo zgodilo če SD ne gre v to koalicijo, ker to avtomatsko pomeni da noče Jankoviča in da hoče JJ ( JJ zato ker je edina druga alternativa). Pahorjeva politika pogovarjanja in dogovarjanja in prepričevanja in moledovanja Golobiča, Kresalove in njihovih kolegov je unicila to vlado. Vlada se je vec ukvarjala s sabo kot s problemi. In tocno to ukvarjanje s sabo je dalo priloznost SDSu da doda se svoja dva centa probelmu in zahteva intepelacijo vsak teden. Vlada se je 2/3 mandata ukvarjala s tem kdo je kaj rekel, namesto kako popraviti stvari. 3x ne na referendumu, 3x ne za vlado in predcasne volitve so SDSovo maslo. Vsak ki misli da je Pahorju vseeno in da bi se kar koli dogovarjal z Janso po takem mandatu zivi v pravljici. Pahorja boli in to mocno, Jansa je na TV ponujal "pomoc" in diskusije, vse kar je delal pa je bilo dnevno miniranje vlade in njenih ministrov. In vse to vsaj 3x bolj boli SD-jeve volilce in simpatizerje. SDS je izdala slovenijo ker so bile predčasne volitve bolj pomembne od stabilnosti države (to je mnenje tega pola, desni pol se seveda ne strinja in v to debato se ne bom spuščal) Pahor je uzaljen in bogi kot moker macek in ni ga denarja ki bi ga preprical v koalicijo z janso ali v opozicijo. To bi bil predvsem njegov in SD-jev politicni samomor. Tudi vsi ki pravite da naj naredi novo svojo stranko in da ga bote tud desni volili... dobil bo celih 50 desnih glasov vsi ostali boste volili JJ, ker bo samo trobil o golobicu, TEŠ-u, Ultri, Mastifih in v predvolilnem boju se boste spet spomnili zakaj vam Pahor dejansko ni všeč. Prav zaradi tega bo SD moral v koalicijo z PS (s Pahorjem ali brez). Ker ce ne gre, bodo njegovi in ostali volilci to razumeli kot dajanje moznosti jansi za mandat in izdajo celotnega njihovega volilnega telesa. PS ne bo potopila SD, lahko ga samo reši. Ker če SD ne gre v koalicijo so končali kot LDS in Zares. Če gre v koalicijo pa lahko pokažejo da so sposobni delati za dobro slovenije. SD se je odločil na dan neuradnih rezultatov da grejo v koalicijo, ker ne bi radi pokopali stranke. Ce hocejo ostati v parlamentu morajo v to vlado.
RFER
16. 12. 2011 14.12
+7
Modrii, to, da SD ne gre v koalicijo z Jankovićem zame nikakor ne pomeni, da se je postavila na stran JJ. Zame kot volilcu to predvsem pomeni (kljub vsem pritiskom botrov, ki so izdajalsko zapustili SD) pokončno držo in zavzemanje za uresničevanje programa stranke SD. Za vsako ceno SD ni potrebno v koalicjio, sploh, če držijo besede o Jankovičevem avtokratskem načinu vodenja. Biti zraven samo zato, da si pač zraven je zgrešeno.
Izbrisani8
16. 12. 2011 09.48
+1
Koga briga cign od Jankovića, tako ali tako ga bo nekdo poču prej ali slej. ZANIMA ME, ZAKAJ NI DOVOLJENO KOMENTIRATI ČLANKA: "SLOVENSKEGA DRŽAVLJANSTVA NE DOBI PRAV VSAK" je prepovedano spet resnico pisati?
tekavcminka56
16. 12. 2011 09.41
+6
slovenci bravo, vam bo trbovlčan povedo, že pred volitvami sem vam reko, če zmaga jankovič zmaga kučan, bo tak kot je blo pri pahorji, sedaj vidite da te zadeve malora niso kar izmišljene, vse je resnica in hvala vsem za glas PS, ki družno peljete državo v propad. Lahko bi bili drugo leto ali čez par let, ko bo resnica upam da prišla na dan, nekako soodgovorni z igralci na političnem parketu.
minimalisch
16. 12. 2011 09.46
+7
ma folk ne ve oni voljo jankoviča, ker je manager leta....zanimivo a ni bil tud kordež manager leta...mislim, da to dost pove o naši družbi...
Thor-1st
16. 12. 2011 09.49
+7
@rocky247. Cca 300.000 volilcev ZJ bo čez leto hodilo z nosovi Pinokia. Ok minus par koritnikov.
minimalisch
16. 12. 2011 09.56
+5
cca 200.000 jih nima neta...majo pa trenirke...pa kavbojke,bunde,majce...
korintos1
16. 12. 2011 10.01
-2
eni so manageri leta, eni pa osumljenci leta.
minimalisch
16. 12. 2011 10.09
+1
bili" managerji" leta....osumljenci so pa še kar ja maš prav in jih je več ja celo trije, ki so v sorodu....
Modrii
16. 12. 2011 11.41
+0
Jankoviču ni v času konjukture uničiti celotni državni proračun, prirejati številk da bi to prikrili, izsiljevali sprejetje rebalansa z ratifikacijo sporazuma vstopa hrvaske v Nato, neupoštevati ustavno sodišče v primeru izbrisanih zaradi "odškodnin", ipd... To so vse dokazane stvari. Ne bom omenjal ostalih ki so še v postopku.
gospakatja
16. 12. 2011 08.23
+0
ampak je pa res naiven, če pušča palčke za ušesa nazavarovane!
Darko32
16. 12. 2011 07.56
+13
Mislim, da se PAHOR izredno dobro zaveda, da v tej koaliciji ne gre za vzpostavitev pravne države in za reševanje problemov ampak za uničenje stranke SD in za popolni nadzor nad politiko leve opcije iz enega mesta. Vsi dobro poznamo sisteme vladanja, ko se je vse nepravilnosti valilo kar na druge in tisti, ki se je okliceval za avangardista ni bil nič kriv. To so že izkusili recimo v SLS, kateri so z nepremišljenimi potezami umetno podpirali takšne načina umazanega vladanja. Po drugi sv. vojni so pobijali takšne nasprotnike, sedaj pa se jih vzame zraven in se jih dotolče na bolj prefinjen način. JAz mislim, da SD je pred razcepom. Ali se jo zradira iz političnega zemljevida ali pa se bo ohranila še v večji moči in bo JAnkovič šel na smetišče zgodovine. ZAdržavo pa je najbolje, da se prepreči nadaljni razpad tako, da se dodeli mandat za sestavo vlade strankam: LGV, SLS, NSi, DESUS in SDS. Ali pa ponovne volitve.
korintos1
16. 12. 2011 08.41
+0
daj pozabi že na Janšo, ta mandat ga ne bo.
Thor-1st
16. 12. 2011 09.19
+8
@korintos. Saj bo tudi Zokanova vlada kratkega veka. Zelo kmalu bodo vladanje prevzeli strici iz Bruslja in prav je tako. Slovenceljni itak ne znajo sami furati svoje države.
Thor-1st
16. 12. 2011 09.22
+2
@korintos. Oprosti, govorimo o Borutu Pahorju. Tebe pa Veliki vodja JJ preganja ponoči in podnevi. Temu se reče strokovno paranoja, vseskozi milsiš le na tistega Grasupelčana, OMG.
porka.malorka
16. 12. 2011 09.28
+6
Korintos ti si pa res obseden z janšom. Sigurno maš celo sobo prelepljeno z njegovini slikami hahahha
korintos1
16. 12. 2011 09.35
-7
icijo. Janša je poraz prebolel, vi bi pa še vedno radi vladali. Gotovo je gotovo. Sd gre v vlado, to je včeraj tudi Pahor povedal, da bo sprejel odločitev večine. Unirite se že enkrat.
porka.malorka
16. 12. 2011 09.40
+2
Pa kdo bi rad vladal. Kr neki. Imaš probleme a veš
minimalisch
16. 12. 2011 09.43
+2
korintos ja kdo pa drug bo kot ljudstvo ovčica mala...
korintos1
16. 12. 2011 10.04
-1
Tomažek bi zelo rad vladal, samo se mu je ponesrečilo zaradi norih izjav.
RFER
16. 12. 2011 14.03
+3
Upam, da bo SD zmagovalka, Jankovič naj se še naprej ukvarja z zemljišči in Ljubljano. Enostavno ima preveč masla na glavi ... Kakorkoli, Pahor je kljub svoji neodločenosti, ki ga je pokopala, še vedno eden najbolj poštenih politikov.
Buena Vita
16. 12. 2011 07.47
+8
verjetno ve več kot ostali,kateri vemo sicer zelo veliko, po moji presoji ga je srečala pamet,in zato se ne misli pečati z *
korintos1
16. 12. 2011 08.25
+2
Thor-1st
16. 12. 2011 09.47
+0
@korintos. Čista pranoja v tvoji glavi, z rahlimi prepoznavnimi znaki MKM (manično kompulzivna motnja). Ergo: UTIHNI ŽE ENKRAT!
korintos1
16. 12. 2011 10.04
-2
Thor-1st
16. 12. 2011 07.36
+16
Naslov članka je zelo zanimiv samo za nevedneže. Pahor dobro ve kaj čaka njega, stranko in Slovenijo pod vlado g. Jankovića.
korintos1
16. 12. 2011 08.25
-4
približno isto kot pri Janši. Samo Jankovič še ne hodi na sodišča.
hondica
16. 12. 2011 09.33
+2
Če bi bilo tako, kot pri , potem bi jaz jankovića z največjo vnemo podpiral.
korintos1
16. 12. 2011 09.36
-1
hondica
16. 12. 2011 09.41
+4
Ne, jaz podpiram razvoj Slovenije na zdravih temeljih, ne na zadolževanju.
korintos1
16. 12. 2011 10.05
-4
Thor-1st
16. 12. 2011 16.42
Tomaž Škof
16. 12. 2011 07.33
-6
ker nima pojma!bolši da je tiho ker nič nezna!
minimalisch
16. 12. 2011 08.13
+3
ti znaš pa pisat butaste komentarje to je pa tud vse...
porka.malorka
16. 12. 2011 09.29
+5
Tomaž. Tele botri ki stojijo za jankovičem so največa nevarnost za slovenijo
10.brat
16. 12. 2011 07.25
+2
Vse bolj se dozdeva, da so te zboleli.Bojim se da jim boš predolgo" na bolniški "in ker se mudi sestaviti ubogljivo vlado, te bodo morali" na žalost " nadomestiti. Adijo, premier v odhajanju,pardon v odhodu.
killer1971
16. 12. 2011 07.09
-17
gospod pahor! tri leta si mencal in jeclal na čelu vlade,a zdej,ko so te pa odpikal,se boš pa napihoval! če je tebi JJ tri leta polena pod noge metu,še ne pomen,da jih moraš pa ti zdaj drugim
killer1971
16. 12. 2011 07.14
-10
p.s.pa če maš kaj za povedat povej,če pa ne misliš,pa ne načenjaj teme!(spet mencaš)
Horst
16. 12. 2011 07.28
+0
Že,že,samo Pahor je predsednik stranke,ki jo vodijo drugi.
korintos1
16. 12. 2011 08.27
-2
vSDS je vojaška disciplina, tam se ne ugovarja.
hondica
16. 12. 2011 09.35
+2
Disciplina je boljše od nedescipline red je boljše od anarhije Slovenija jw precej v anarhiji trenutno.
korintos1
16. 12. 2011 09.37
+0
demokracija in disciplina, trda roka, najbolj skupaj ne pašeta.
hondica
16. 12. 2011 09.44
+3
Disciplina v smislu doslednega spoštovanja zakonov in enaka merila za vse. Demokracija lahko uspeva le v discipliniranem okolju, sicer imamo anarhijo - banana državo.
equi value
16. 12. 2011 07.01
-23
Pahor, Pahor, če je Janković tudi županstvo opravil s pomočjo svojih političnih svetovalcev, ni s temi svetovalci nič narobe. Nasprotno, take potrebujemo.
AcCobra78
16. 12. 2011 07.10
+16
Aja bejži no! Da se greš posel na "puf" in ne veš kako boš denar vrnil, ne velja ravno za uspešno prakso!
equi value
16. 12. 2011 07.28
-4
gapeeeeeeee
16. 12. 2011 07.32
+1
še veste ne kaj ste v brlog spusti, kakšna patria, če je kaj za tem, pol je JJ genij;)
minimalisch
16. 12. 2011 08.17
+5
ne sam en folk je res, da ne bom rekel kaj, ker me bodo takoj brisal...ko omeniš kaj je jankovič naredil in kako se pufa ti začnejo janšo omenjat...lej niso vsi volil janše, če mate pa eni kompleks se pejte pa zdravt....
hondica
16. 12. 2011 09.38
+2
Problem imajo teli levičarji, ker z Janšo ni nič narobe, ves čas ga blatijo, popolnoma brez dokazov. Medtem, ko je na drugi strani - s tem mislim Jankovića polno dokazov, netrasparentno pridobljeno premoženje, itd, pa tega ne vidijo. Zanimiva je tale psihologija množic.
minimalisch
16. 12. 2011 09.58
+3
jaz ne rečem, da je janša čist sam, da greš pa iz slabšega še na slabše mi pa res ni vseeno...
puntova
16. 12. 2011 06.40
+17
Mislim, da je Židan najboljši kmetijski in nasploh minister od vseh vlad. Pahor, Židan, Frangež in še nekateri dober vedo, če gredov koalicijo z Jankovičem, da je to njihov konec, pa da ne bo pomote SD-jev konec. K vsemu temu pa največ vplivajo in prispevajo Jankovičevi botri kot so murgelčan in prezident, Pahorja so za svoje cilje izkoristl, zdaj imajo Jankoviča. Prvič se bo zgodilo, da bomo imeli predsenika vlade, kateri podpira neplačevanje davkov. Res nas ima on in njegovi podporniki za loleke, saj njihovi računi na cipru niso obdavčeni.
gapeeeeeeee
16. 12. 2011 07.33
+10
točno tako....Pahor je vsaj držo zavzel, ćeprav malo pozno!!!
Thor-1st
16. 12. 2011 07.38
+7
Bojim se, da so v stranki SD normalni le še mladi Frangež, sposobni Židan in kakršenpačje Borut Pahor.
hondica
16. 12. 2011 11.08
-1
Židan je pravi minister ja, strokoven in dosleden, škoda ga je za Pahorjevo vlado in sploh Jankovićevo diktaturo.
LovecNaKomuniste
16. 12. 2011 06.29
-3
Pahor za predsednika, oz. nazaj za premierja.
Gr@bnv@ler
16. 12. 2011 06.36
+1
sahrana
16. 12. 2011 06.16
+20
SuperVeloce 16.12.2011 03:21:24 saj vsi vemo od kod prihajao ukazi vendar je borut tokrat pokazal da ima jajca in to javno namignil kot sem ze prej trdil borut ni bil slab slaba je bila njegova ozja druzba ki se je lepo okoriscala med casom vladanja tisti podrepniki iz SD ki pa si zelijo koalicije z jankovicem pa gledajo samo svoje interese in tu prihaja do razkola v stranki kar je po svoje dobro tako se bo stranka ocistila balasta in v prihodnje se ji ne bo treba bati za podporo volilcev borutu zelim zdravja in trezno glavo se naprej
robert1977
16. 12. 2011 06.03
+7
Mogoče Forum 21?