Slovenija
Oglas

Vsi v Velenje - začenja se Pikin festival!

Velenje, 24. 09. 2015 08.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Pika Nogavička
Komentarji
0

Veleznana Pikapolonica Zmagoslava Marjetica, ali krajše Pika Nogavička, to nedeljo, 20. septembra, prihaja v Velenje. Ob Velenjskem jezeru bo raziskovala in odkrivala krog letnih časov, ki je tema letošnjega največjega otroškega festivala v Sloveniji.

V več kot 100 ustvarjalnih kotičkih bo dišalo po jeseni, zimi, poletju in pomladi. Zakonitosti, skrivnosti in barvitost letnih obdobij se bo zrcalila tako v kožuščkih živali, barvah krošenj in opravilih ter običajih, vezanih na vremenske pogoje in življenjski ciklus. Častna pokroviteljica 26. Pikinega festivala je priljubljena dramska igralka in voditeljica Katarina Čas, ki pravi, da se že neizmerno veseli srečanja s svojo otroško vzornico.

Pikin festival - 5
Pikin festival - 5 FOTO: Pikin festival

Pikina dežela ob Velenjskem jezeru bo obiskovalcem ponudila kar nekaj novosti. V Pikini mestni hiši, kjer se lahko obiskovalci v lepotilnici najprej preobrazijo v Pike in gusarje, bodo potekale ustvarjalne delavnice na temo jeseni in zime, na otoku Taka-Tuka bo poletno vroče, v Gusarski trdnjavi pa bo dišalo po pomladi. V Pikinem mestu bodo zrasle nove hišice mavrična vila, gasilski dom in policija ter Sonijevo vesolje. Umetniške četrti, Glasbena, Likovna, Lutkovna, Filmska, Plesna, Knjižna in Muzejska, bodo bogatejše za novo Cirkuško četrt, kjer se bodo obiskovalci lahko naučili kakšne akrobatske veščine. Na travnati površini bo zraslo veliko talno drevo, po katerem se bodo obiskovalci sprehajali, v vilah zemljankah bodo dihali z naravo, v gozdičku pa se bodo sprehodili skozi kraljestvo živali z vseh delov sveta. Za dvigovanje srečnega utripa bosta na prizorišču dve zunanji telovadnici in vojaški poligon, festival pa vsak dan vabi, da se pridružite kakšni športni aktivnosti: Pikini mini avanturi, družinskemu kolesarjenju s Piko, rolanju po mestu, supanju na jezeru, Pikinemu atletskemu mitingu, Geocachingu, Pikini jadralni regati in še in še. Razigrani dnevi se bodo zaključili v družbi indijancev, tabornikov, cirkusantov in suparjev, Pika Nogavička pa bo zvečer pomahala iz svoje vile Čira-Čara in obiskovalcem voščila lahko noč.

Kapitanov in Gusarski oder bosta ves teden gostila številne nastopajoče iz različnih umetniških zvrsti. Med njimi bodo Maraaya, Brencl banda, Manca Špik, Anika Hrovat, Adi Smolar, F&B Acrobatics ter številni drugi glasbeni in gledališki ustvarjalci. Podroben program festivala po dnevih  je objavljen na www.pikinfestival.si.

Kamp Velenje v času festivala nudi poleg kampiranja tudi spanje v mobilnih hišicah v neposredni bližini osrednjega prizorišča Pikinega festivala in Velenjskega jezera. Na voljo so Tomaževa, Aničina, Fickova in Alfredova vila, obiskovalci pa lahko prespijo tudi v gusarskem taboru v šotorih, opremljenih s posteljami.

Obiskovalce vabimo, da na Pikin festival prinesejo kakšno sladkarijo in jo v sklopu dobrodelne akcije podarijo za dodatek prehranskim paketom Rdečega križa – zbirno mesto je v Pikini mestni hiši. Pika poziva družine, da sodelujejo na družinskem natečaju in posnamejo kratek filmček o svojih pripravah za obisk festivala.

26. Pikin festival bo potekal od nedelje, 20. septembra, do sobote, 26. septembra 2015.

Pisane nogavičke na noge ali gusarsko rutko na glavo, pa hitro v Velenje! Se vidimo, kajne?

Pikin festival - 9
Pikin festival - 9 FOTO: Pikin festival
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3