Slovenija

'Vse se da, če se le hoče!'

Ljubljana, 26. 04. 2012 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Vanda Levstik/B.G.
Komentarji
10

Kristjan in Andrej sta bila ena od tistih brezposelnih, ki so spoznali, da posedanje in tarnanje nad usodo ne pelje nikamor. Zavihala sta rokave in začela Slovence oskrbovati s pridelki z domačega podeželja. To je le ena od pozitivnih zgodb o iskanju zaslužka, slednje lahko v teh dneh spremljate v oddaji 24UR.

"Konec je lahko tudi nov začetek!“ je glavno sporočilo zanimivih zgodb o uspehu, ki jih ustvarjalci osrednje dnevnoinformativne oddaje 24UR na POP TV v teh dneh pošiljajo na vaše male ekrane. Gre za sklop prispevkov o ljudeh, ki se v kriznih časih, katerim še vedno ni videti konca, ob izgubi službe in denarja, usodi niso predali.

Novinarka oddaje 24UR Vanda Levstik
Novinarka oddaje 24UR Vanda Levstik FOTO: POP TV

Kot nam je zaupala Vanda Levstik, izkušena novinarka in avtorica omenjenih prispevkov, so se v uredništvu oddaje že nekaj časa nazaj odločili, da bodo sredi vsega negativnega vzdušja v državi, kateremu smo lahko med drugim priča tako v gospodarskih službah kot na ulicah ter v lastnih domovih, vendarle poskusili najti tako imenovano svetlo točko. "Želeli smo poiskati pozitivne zgodbe, da bi ob vsej tej brezposelnosti in brezupu ljudem vendarle pokazali, da se kljub vsemu da nekaj narediti. Kot smo ugotovili, sta osnova za to predvsem pogum in močna volja,“ pravi Levstikova, ki so jo nekateri iznajdljivi Slovenci prav prijetno presenetili.

Mladeniča, ki sta spoznala, da posedanje in tarnanje nad usodo ne pelje nikamor, sta novinarki zaupala svojo zgodbo.
Mladeniča, ki sta spoznala, da posedanje in tarnanje nad usodo ne pelje nikamor, sta novinarki zaupala svojo zgodbo. FOTO: POP TV

'Ne vdajte se jamranju. Vse se da, če se le hoče!'

Kot je pojasnila, so našli posameznike, ki so se po izgubi službe prekvalificirali, samozaposlili ter nato vendarle našli svoj "košček kruha“. Ena od zgodb govori o Kristjanu in Andreju, ki sta spoznala, da posedanje in tarnanje nad usodo ne pelje nikamor. Z njunim programom, imenovanim Pridelano doma, prebivalstvo oskrbujeta s pridelki z domačega podeželja. V program se vključujejo male in srednje velike domače kmetije ter tudi drugi domači pridelovalci hrane. Druga zgodba je še bolj neverjetna, saj govori o magistru obramboslovja, ki si kruh služi s pisanjem govorov za pogrebne obrede, ob tem pa poprime tudi za svojo trobento. Tudi nekdaj brezposelna mlada mamica se je odločila, da bo stvari vzela v svoje roke. Samozaposlila se je ter se začela ukvarjati s poročno floristiko in aranžerstvom. Še ena od zgodb govori o izobraženih intelektualcih, ki v sosednji Avstriji opravljajo dela, ki ne zahtevajo tolikšnega znanja, a so dobro plačana, delodajalci pa prijazni in pošteni, neverjetna pa je tudi zgodba o iznajdljivi nekdanji Murini delavki, ki se je pogumno podala v zeliščarstvo.

Ena od neverjetnih zgodb govori o magistru obramboslovja, ki si kruh služi s pisanjem govorov za pogrebne obrede, ob tem pa poprime tudi za svojo trobento. Več v eni od prihodnjih odddaj 24UR na POP TV.
Ena od neverjetnih zgodb govori o magistru obramboslovja, ki si kruh služi s pisanjem govorov za pogrebne obrede, ob tem pa poprime tudi za svojo trobento. Več v eni od prihodnjih odddaj 24UR na POP TV. FOTO: POP TV

"Želimo sporočiti ljudem, da naj se ne vdajo jamranju, pač pa naj raje stopijo ven in vsaj poskusijo nekaj narediti. Ti ljudje so se izobraževali in šli v podjetništvo. Ni veliko denarja, a so zadovoljni, da imajo delo. Vse se da, če se le hoče!“ je še zaključila Levstikova, poleg katere sta zgodbe marljivih in optimističnih Slovencev, ki so se po lastni zaslugi znova postavili na noge, odkrivala tudi novinarka Danica Ksela ter novinar Marjan Maučec.

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sicop
26. 04. 2012 20.39
+20
pa da daš čez toliko let izobraževanja da prideš do magistrskega naslovaobramboslovja pol pa pišeš pogrebne pesmi....lahko samo rečem, da je nekaj pa res hudo narobe.
lolipoly
27. 04. 2012 00.02
+7
winetou1
27. 04. 2012 06.19
+2
Pa saj obramboslovje in pogrebi gredo skupaj
vetlan
27. 04. 2012 12.56
+4
ja, tekk, žalostno je, da magistri zlagajo police po trgovinah, vozijo taksi, pišejo pogrebne pesmi in še marsikaj. POP TV pa nas želi pripričati, da je to krasno. Nehajte nam prati možgani.