Slovenija

Vse o življenju s psom

Ljubljana, 24. 05. 2010 15.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

''V skoraj vsakem četrtem slovenskem gospodinjstvu živi tudi pes. Če lastniki živali ne obvladajo, lahko pride do različnih neprijetnosti, tudi nadvse resnih,'' piše v novi brošuri 'O odgovornem lastništvu psa'.

Pes je lahko človekov najboljši prijatelj, po drugi strani pa lahko tudi resno ogrozi človekovo zdravje in življenje, poudarjajo na Vursu.
Pes je lahko človekov najboljši prijatelj, po drugi strani pa lahko tudi resno ogrozi človekovo zdravje in življenje, poudarjajo na Vursu. FOTO: iStockphoto

Veterinarska uprava (Vurs) je izdala knjižico z naslovom 'O odgovornem lastništvu psa', ki bo brezplačno na voljo v veterinarskih ambulantah, objavljena je tudi na spletni strani Vurs. V kratkem bo na voljo tudi v angleškem jeziku.

Namen publikacije je posredovanje pomembnih informacij lastniku od odločitve za nabavo psa do trenutka, ko se mora od psa posloviti. Gre za kratka "navodila za ravnanje s psi", za katera upajo, da bodo lastnikom in skrbnikom pomagala pri vsakodnevnih vprašanjih glede ravnanja z njihovimi ''najboljšimi prijatelji''.

Na Vursu upajo, da bo knjižica doprinesla k zavedanju slovenske javnosti, da je lastništvo psa odgovornost in da lahko lastniki z ustreznim ravnanjem preprečijo številne neprijetnosti in tudi nevarnosti.

Brošura o odgovornem lastništvu psa

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

saintjozef
24. 05. 2010 23.39
+1
Kjer imajo psa doma, je več ljubezni in manj prepirov.
Yugos
24. 05. 2010 21.09
+0
Ženska na prvi sliki bi morala tako strastno poljubljat moškega ne psa, to ni normalno, pa naj vsi ljubitelji psov drugač rečejo!
bobivu
24. 05. 2010 20.48
psi su zakon psisu ugrozeni ne ljudi
panakota
24. 05. 2010 20.15
+1
psi so zakon...res je velik dela z njimi, sam je pa vredno. tud z otroci je velik dela, pa ni noben nč proti njim, tko k ste proti psom. js sm že velik otrok vidla k so za grmovjem opravljal potrebo pa jim je mamica obrisala ritko in je poleg drekca, še robček zravn pustila. medtem ko se kregate koliko živali je že ugriznilo človeka, se kdaj vprašate koliko ljudi je že ubilo drugega človeka in to včasih le zaradi slabe volje. ne vem zakaj ste toliko proti psom, ko pa pravzaprav ljudje nismo nič boljši od njih.
Cyber-Worm
24. 05. 2010 18.32
to mi nkol ni blo najbolj jasno zakaj morjo za cuckom drek pobirat : )) sej ne serjejo plastike pa stekla : )) a k taco dwigne pred drewesom tut loncek zrawn prtaknete k da lula pesticide?? : ))))
am_staff
24. 05. 2010 18.04
Ne poosebljajte cuckov pa se ne more nič zgoditi.
Tonček Balonček
24. 05. 2010 17.58
Zakaj toliko skrbi s psmi, kje so kakšne brošure o skrbi za človeka, predvsem otrok? Tudi za otroke moraš imetiu čas (in denar!). A otropci so božji dar, tudi za njimi je potrebno počistiti, se z njimi ukvarjati in še marsikaj! Tu še evdno beremo, da je otroke koristno tepsti, lasati in podobno (odrasle je že zdavnaj prepoevdano!), Kdo bo nehal nakladati o nekih varnih hišah ter kot mergaproblem oznanjati bulmastife?111 To je totalni primitivizem in mazanje oči pred resničnostjo, ki se dogaja v naših družinah! Zakaj o tem nič?!
gumball
24. 05. 2010 17.37
"če je pa tko lepo imeti psa", ga pocrklaš potem pa pustiš doma, da cel dan bevska, pucati drek iz zelenic in otroških igrišč je pa seveda znanstvena fantastika...
grdavs
24. 05. 2010 17.10
Za psa MORAŠ imeti čas - ali pa si ga moraš vzeti! (tudi, ko pada dež, sneg ali imaš "mačka") Pes je družinski član! Pobirajte pasje dreke za svojimi družinskimi člani! Vsaka žival, ki ji ponudite sobivanje z vašim življenjem vam bo dala mnogo več, kot marsikateri človek .
Jafar
24. 05. 2010 16.45
Blagor ubogim na duši - po spodnjih komentarjih sodeč... lp
Nad.oblaki
24. 05. 2010 15.50
Večina imetnikov psov nima nikakršnega znanja o pravilni vzgoji svojega psa... tako, da ko jih peljejo na sprehod po celodnevni ketni pred hišo ali zaprtih v majhnem stanovanju v bloku...se jim popolnoma odpuli in motijo tiste ki se rekrairajo v naravi, pobijajo uboge srne in ostale gozdne živali.
Yugos
24. 05. 2010 15.46
Čim vidim lastnika ki je samski, ima psa, bodisi je to ženska ali moški mi je zdaj sumljivo!