Slovenija

VIDEO: Janša: Klemenčič naj odstopi. Cerar se bo pogovoril z ministrom, nato se bo odločil

Ljubljana, 26. 02. 2015 11.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
N.Š./STA/S.S.
Komentarji
4010

Poročilo KPK, ki je odneslo vlado Janeza Janše, je vrhovno sodišče odpravilo. ''Cilj poročila so bile čim bolj nepopravljive posledice,'' je povedal Janša. V SDS Gorana Klemenčiča pozivajo k odstopu. Odzvali so se tudi nekdanji člani vodstva KPK, ki poudarjajo, da o vsebini sodišče ni odločalo.

Več videovsebin
  • Janša o tem, da je bil tudi kazensko preganjan
    03:34
    Janša o tem, da je bil tudi kazensko preganjan
  • Janša o tem, da so nastale nepopravljive posledice
    01:45
    Janša o tem, da so nastale nepopravljive posledice
  • Janša o tem, kakšne so bile širše posledice
    03:11
    Janša o tem, kakšne so bile širše posledice
  • Janša o tem, da sojenje ni bilo prednostno
    01:15
    Janša o tem, da sojenje ni bilo prednostno
  • Iz SVETA: Pregled dogajanja okoli poročila KPK
    01:52
    Iz SVETA: Pregled dogajanja okoli poročila KPK
  • Iz SVETA: Ali to pomeni, da Janša ni skrival premoženja?
    01:14
    Iz SVETA: Ali to pomeni, da Janša ni skrival premoženja?
  • Iz SVETA: Kaj o KPK pravi Cerar?
    01:05
    Iz SVETA: Kaj o KPK pravi Cerar?
  • Iz SVETA: Janša pričakuje Klemenčičev odstop
    03:01
    Iz SVETA: Janša pričakuje Klemenčičev odstop
  • Iz 24UR: Sodišče razveljavilo poročilo KPK
    01:28
    Iz 24UR: Sodišče razveljavilo poročilo KPK
  • Iz 24UR: Zakaj je poročilo odpravljeno?
    01:48
    Iz 24UR: Zakaj je poročilo odpravljeno?
  • Iz 24UR: Konec Janševe vlade
    02:06
    Iz 24UR: Konec Janševe vlade
  • Iz 24UR: Drago Kos: Žal mi je, da sem imel prav
    00:34
    Iz 24UR: Drago Kos: Žal mi je, da sem imel prav
  • Iz 24UR: Vrhovno sodišče: KPK posegla v Janševe pravice
    02:06
    Iz 24UR: Vrhovno sodišče: KPK posegla v Janševe pravice
  • Iz 24UR: Kaj zdaj počnejo takrat glavni akterji?
    01:05
    Iz 24UR: Kaj zdaj počnejo takrat glavni akterji?
  • Iz 24UR: Kdo so bili glavni akterji?
    02:29
    Iz 24UR: Kdo so bili glavni akterji?
Janez Janša
Janez Janša FOTO: Miro Majcen
Matoz in Janša sta poudarila, da po tej odločitvi sodišča poročilo ne obstaja več in se nanj ni več mogoče sklicevati. Nekdanje vodstvo KPK pa poudarja, da sodišče o vsebini ni odločalo.

Zaradi spornega poročila je leta 2013 padla druga Janševa vlada. KPK je takrat vodil zdajšnji pravosodni minister Goran Klemenčič, komisija pa je v poročilu ugotavljala korupcijska tveganja predsednikov parlamentarnih strank. Negativno oceno sta dobila Janša in Zoran Janković. V Jankovićevem primeru postopek še ni končan, trenutno se najverjetneje nahaja na vrhovnem sodišču.

Janša je takrat dejal, da komisija ni delovala v skladu s pooblastili in se pritožil nad dejstvom, da ni imel možnosti ugovora. 

Vrhovno sodišče je zdaj ugotovilo, da je bilo Janezu Janši nezakonito poseženo v ustavne pravice, ki mu zagotavlja z 22. člen ustave. Osnutka poročila namreč Janša, pred objavo dokumenta, ki ga je obremenil, ni dobil v zjasnitev, s tem pa mu je bila kršena ustavna pravica do enakega varstva pravic.

KPK mora odstraniti poročilo s spletne strani

Janšev zagovornik Franci Matoz je na novinarski konferenci dejal, da je Klemenčičeva KPK v poročilu navedla več neresnic. Takrat je prišlo do hudih posegov v pravice Janše, zato so se odločili za tožbo. Matoz je opisal postopek, ki se je selil z upravnega na vrhovno sodišče. Na koncu je slednje ugotovilo, da je KPK zagrešila kršitev 22. člena uprave in da je s tem kršila temeljne pravice Janši. Sodišče je poročilo odpravilo, v treh dneh po prejemu odločitve mora KPK poročilo tudi odstraniti s spletne strani.

Matoz je še izpostavil, da je vrhovno sodišče ugotovilo, da bi morala KPK morala zagotoviti, da se o vseh navedbah v poročilu Janša izjavi. To pa lahko naredi le tako, da bi Janša dobil osnutek poročila pred objavo, je še dodal.

Matoz in Janša sta poudarila, da po tej odločitvi sodišča poročilo ne obstaja več in se nanj ni več mogoče sklicevati.

'Isti dan se je začelo rušenje vlade'

Janez Janša se je na odločitev sodišča odzval na novinarski konferenci.
Janez Janša se je na odločitev sodišča odzval na novinarski konferenci. FOTO: POP TV

Minilo je več kot dve leti, od kar je KPK izdala famozno poročilo. ''Isti dan se je začelo rušenje vlade,'' je spomnil Janša. Poročilo Klemenčiča je bilo konstrukt za državni udar in preprečitev nujnih reform, je povedal.

Sodišče je odločalo več kot dve leti, v tem času so nastale nepopravljive posledice, je dejal. ''Že od rimskega prava velja rek: Pravica odložena je pravica odrečena. Nič ti ne pomaga, da je odločeno v času, ko ni več mogoče popraviti posledic,'' je dejal.

Janša je dejal, da so sodišča namerno zavlačevala, za kar obstajajo tudi dokazi. Izreklo pa je odškodnino le v višini nekaj več kot 500 evrov, je povedal.

Cilj poročila so bile čim bolj nepopravljive posledice. Janez Janša

Nadaljeval je, da je bila posledica ''tega konstrukta policijska preiskava, ovadba in očitek, da sem na sporen način prodal nepremičnine''. Dodal je, da je sodni cenilec njegovo premoženje ocenil precej drugače kot Klemenčič v poročilu.

''Kakšne so širše posledice? Zrušena je bila vlada, preprečene reforme. Nato je leta 2013 nastopila politična kriza, nato je prišla vlada, ki je močno zadolžila našo državo, podražila se je sanacija bank, zadolževanje se je podražilo. Posledice so bile tudi pridobivanje časa za zakrivanje odgovornosti za stomilijonske kraje iz slovenskih bank, zaustavitev privatizacijskih procesov ter ohranitev monopolov za vladanje iz ozadij. Najbrž ni naključje, da nekateri, ki so sodelovali pri pripravi poročila, zdaj delajo v banki,'' je dejal Janša in poudaril, da se škoda meri v 100 milijonih.

V zvezi s poročilom je Janša na novinarski konferenci dejal še, da je bil senat KPK ob predstavitvi poročila poln bombastičnih besed, "ko pa se je kmalu začelo vse skupaj sesipati v prah, pa so kolektivno odstopili iz razlogov, ki jih niso znali pojasniti". Današnji dan je po njegovih besedah dokončno pojasnil motiv za odstop tega senata, kar se je zgodilo konec novembra 2013.

Klemenčič je po besedah Janše vsakega, ki je to poročilo resno kritiziral, ovajal tožilstvu.

Janša sodbo objavil na Twitterju

Janez Janša je medtem na Twitterju objavil sodbo in vprašanje, kdo bo zdaj odgovarjal in kdo povrnil škodo.
 

SDS Klemenčiča poziva k odstopu

Na novinarski konferenci je spregovoril tudi Franc Cukjati, ki je dejal, da je Klemenčič zoper njega sprožil preiskavo zaradi besed, da ''si ne bomo pustili vzeti pritožbe in samoobrambe''. Cukjati se je vprašal, če bo tožilstvo sprožilo pregon zoper Klemenčiča, ker je z zlorabo povzročil padec vlade in nepopravljivo škodo, ki je zaradi tega nastala. Podvomil je tudi v verodostojnost vlade Mira Cerarja, v kateri je Klemenčič zdaj pravosodni minister.

Spregovoril je tudi Vinko Gorenak, ki se je vprašal, kje so zdaj takratni člani KPK. Spomnil je, da je Klemenčič minister, tako da je bil očitno ''nagrajen''. Klemenčič in Praprotnik sta opravila umazano delo in bila za to nagrajena, je dejal.

Jože Tanko je Klemenčiča pozval k odstopu.

Nekdanje vodstvo KPK: Vrhovno sodišče ni v ničemer, ne neposredno, ne posredno, odločalo o vsebini poročila

Na odločitev sodišča se je odzvalo tudi takratno vodstvo KPK Goran Klemenčič, Rok Praprotnik in Liljana Selinšek.

Poudarili so, da je bila ''odločitev komisije v zvezi z omenjenim poročilom večkrat potrjena na upravnem sodišču v Ljubljani in v Celju, v postopku za izdajo začasne odredbe pa tudi dvakrat na Vrhovnem sodišču. Vse to potrjuje, da nismo ravnali samovoljno, arbitrarno, pristransko ali očitno nezakonito''.

Rok Praprotnik in Goran Klemenčič
Rok Praprotnik in Goran Klemenčič FOTO: Miro Majcen

''Po več kot dveh letih je Vrhovno sodišče zavzelo drugačno stališče in Zakon o integriteti in preprečevanju korupcije (ZIntPK) prvič interpretiralo drugače od nižjih sodišč. To je bistvo instančnega sojenja in odločitev seveda spoštujemo. Vzpostavljena sodna praksa bo determinirala delovanje KPK v bodoče. Če bi obstajala že v času izdaje poročila, bi jo seveda spoštovali. Z vidika prakse, ki je obstajala (oz. ni obstajala) v času, ko je poročilo nastalo, pa lahko zgolj zatrdimo, da za svojim delom in vsebino poročila v celoti stojimo,'' so sporočili.

Nadaljevali so, da vrhovno sodišče ni v ničemer, ne neposredno, ne posredno, odločalo o vsebini poročila, o očitanih kršitvah ZIntPK, o nepojasnjenih gotovinskih zneskih in sumljivih denarnih transakcijah. ''Vsako razhajanje je zavezanec dolžan celovito in razumljivo pojasniti, česar konkretni zavezanec ni storil. Ne pred KPK, ne pozneje pred javnostjo. Navsezadnje je na spletu še vedno dostopen tudi zvočni posnetek razgovora zavezanca pred senatom komisije, v tem delu pa so pravnomočno zaključeni tudi prekrškovni postopki in začet kazenski postopek,'' so povedali.

Dodali so še, da lahko KPK postopek ponovi.

Cerar se bo pogovoril s Klemenčičem, nato se bo odločil

Premier Miro Cerar je dejal, da je treba odločitev sodišča spoštovati, ki pa je večplastna. Po eni strani razveljavlja poročilo KPK, ''vendar po drugi strani niti posredno niti neposredno ne posega v vsebino poročila, ki govori o določenih nepravilnostih''.

Cerar se zaveda, da je poročilo povzročilo politične premike, zato odločitve ne moremo vzeti na lahek način. ''Minister Klemenčič je trenutno v tujini, zato se bova pogovorila v ponedeljek, nato pa bom na podlagi vsega razmislil in se odločil, kako bom ravnal.''
Dejal je, da je zakonodaja na tem področju ohlapna in zato je takrat Klemenčič tudi odstopil ter da je to naloga za prihodnje.

Štefanec dela predhodnikov ne komentira

Aktualni predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Boris Štefanec sodbo vrhovnega sodišča v zvezi s pritožbo predsednika SDS Janeza Janše na poročilo KPK spoštuje. Dela prejšnjega senata, ki je izdalo omenjeno poročilo, ne želi niti vsebinsko niti vrednostno ocenjevati, je poudaril.

Prav tako se ni želel opredeliti do morebitnih procesnih napak v postopku, povezanem z Janševim premoženjskim stanjem. Ponovil je, da bi bilo ocenjevati delo prejšnjega senata nekorektno in nestrokovno. "Če so se odločili napak in je to vrhovno sodišče zdaj ugotovilo, so se pač odločili napak, ampak jaz tega ne vem, zato bi se težko opredeljeval," je dejal.

Glede očitkov, da na poročilo KPK ni mogoča pritožba, je spomnil, da to vprašanje rešuje zakon o integriteti in preprečevanju korupcije. Po tem zakonu zoper odločitve senata niso mogoče pritožbe, je pa mogoč upravni spor, kar je Janša tudi izbral. Kot pravi Štefanec, mu je žal, da zaradi spremembe sestave DZ ni prišlo do predlagane ustavne presoje tega dela zakona, torej ali je ustavno sporno, da pritožba po zakonu ni mogoča.

Tudi Erjavec meni, da je treba spoštovati odločitev sodišča

Karl Erjavec
Karl Erjavec FOTO: Miro Majcen

Predsednik DeSUS Karl Erjavec meni, da je treba odločitev vrhovnega sodišča spoštovati. Na vprašanje, ali mu je zdaj žal, da je DeSUS po objavi poročila izstopil iz koalicije, pa odgovarja, da današnja odločitev sodišča ni povezana z njihovo takratno odločitvijo.

V največji poslanski skupini SMC spoštujejo odločitev vrhovnega sodišča o poročilu KPK, obenem pa navajajo, da sodišče ni ugotovilo nepravilnosti ugotovitev KPK, temveč le procesno napako. Da je sodišče odločalo zgolj o postopku in ne o vsebini, poudarjajo tudi v SD in ZL, kjer opominjajo, da premoženje prvaka SDS Janeza Janše ostaja nepojasnjeno.

Janković odločitev še čaka

Ljubljanski župan Janković odločitev vrhovnega sodišča o zanj obremenjujočem poročilu KPK še pričakuje. Po odločitvi v primeru Janše glede istega poročila, pa je navedel, da verjame v pravno državo. "Sodbe sodišča, ne glede na to, kdo je v postopku, spoštujem," je še poudaril Janković v kratkem odzivu.

Po objavi poročila KPK o nadzoru nad premoženjskim stanjem Janše 8. januarja 2013 je namreč iz takratne koalicije SDS, DL, NSi, SLS in DeSUS 23. januarja 2013 najprej izstopila DL, februarja pa še DeSUS in SLS. Z izglasovano konstruktivno nezaupnico in imenovanjem Alenke Bratušek za mandatarko nove vlade je nato konec februarja 2013 vlada tudi dokončno padla.

Janša je poročilo KPK najprej izpodbijal na upravnem sodišču. To je njegovo tožbo zavrnilo, zato se je pritožil na vrhovno sodišče, ki je sodbo upravnega sodišča razveljavilo in zadevo vrnilo upravnemu sodišču v nov postopek. Slednje je Janševo tožbo kot neutemeljeno znova zavrnilo, a se je Janša znova pritožil in na vrhovnem sodišču uspel.

Sodba vrhovnega sodišča
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4010)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

valvazor44
27. 02. 2015 17.45
+6
nenavadno expresna obogatitev družine majer,po letu 91 predvsem pa po februarju 2007 zajema;hišo v grosuplju,hišo v žalni,več varovanih stanovanj v dobrepolju,vilo v portorožu,apartmana v avstriji,hacienda v silovi,stanovanja v ljubljani,počitniška hišica v lepeni,parcela v trenti,2,3 milijone od dveh ničvrednih rajotovih podjetij,poroštvo stranki v višini pol milijona €,prestižni avtomobili vseh članov,potovanja na drage eksotične destinacije,zasebni letalski prevozi,sestrične - polaganje gotovine in plačevanje položnic,in nenazadnje 180 sodnih obravnav -sodne takse,astronomske odvetniške storitve,plačevanje glob,.....še bill gates bi umrl od zavisti,če bi vedel kako postaneš magnat brez dela!!!! .
izlakarr
02. 03. 2015 09.41
darcs
27. 02. 2015 16.23
-5
za svoje delo sta bila oba bogato nagrajena (Praprotnik in Klemenčič) - za praprotnika odprli novo delovno mesto na NLB, Klemenčič pa minister...... ma bruh
wolfterier
27. 02. 2015 15.40
-1
KOK in trije Previranti so organizirana kriminalna združba,ki jo je tožilstvo dolžno preganjati!!!
wolfterier
27. 02. 2015 15.39
+0
wolfterier
27. 02. 2015 15.38
-1
KPK in trije Poštenjaki Previranti so organizirana kriminalna združba,ki je izvedla državni udar in jih je tožilstvo dolžno preganjati!!!
HOLAJ SLOVENIJA
27. 02. 2015 17.24
+2
njofra47
27. 02. 2015 14.57
+4
V tej državi ne bo miru dokler bo ta človek v svojem stremljenju po oblasti in prepričanju da je edini sposoben vladati to nadaljeval . Res smo nesrečna država, ki se ji to dogaja. En človek ima za talca vso državo s tem da jo obremenjuje s svojo "pravico". Ne vem zakaj v svojih odgovorih na poročilo KPK nikoli jasno ne ovrže ugotovitve in JASNO in NEDVOUMNO pojasni vse kar naj bi KPK ugotovila napačno. Sklicevanje samo na kršitve svojih pravic zaradi procesnih napak nikoli pa se posvetiti vsebini večine državljanov ne bo nikoli prepričalo pa čeprav je poročilo odpravljano. Predvsem to zadnje bi moralo biti politiku najbolj pomembno, razen če mu je dovolj samo mnenje njegovih zvestih podpornikov.
M_teorija
27. 02. 2015 15.24
+5
Kako pa naj zanika nekaj kar se je zgodilo. Tud mešetarjenja z Merkatorjem ne more!?
opazovalec_
27. 02. 2015 14.34
+6
Enkrat delajo sranje eni drugič drugi. Vlada se menja odgovornih nikoli ni! 20 let se politika med sabo krega, koristi pa ni naredila še nobene! Razlika med politiki je le v tem, da so eni bolj drugi manj pokvarjeni - v bistvu vsi isti, ker jim to omogoča zakonodaja in sodstvo, ki dela v imenu korupcije.
wolfterier
27. 02. 2015 15.43
-3
KPK in trije Previranti so organizirali padec vlade,torej so organizirana kriminalna združba...nadaljni postopki so znani,a ne ,Masleša!!!
murate
27. 02. 2015 14.07
+4
Še kakšna urca,pa bo tale članek imel več komentarjev kot ima katera od parlamentarnih strank glasov na volitvah...
tamiflu
27. 02. 2015 13.53
+0
in potem sinoči peskova bluzi nekaj o tem, da je albanec vodja opozicije, le od kod ji to in kdo ga je postavil za firerja, nsi verjetno ne
POVOJ
27. 02. 2015 13.17
-8
Naj vas ne zbode čez nekaj let ko bo JJ najbogatejši človek v Sloveniji, morda v Evropi ali pa na svetu, ker ko bodo za tole izračunali, kakšna škoda se mu je naredila. Se mi zdi da tukaj pa ne bo limita.
pingosok
27. 02. 2015 13.12
-2
kar izjokajte se rde činoski,lah kar na mojo ramo.he,he
Paskakvali
27. 02. 2015 12.30
+2
pravica5..................Janković ga krona pa ga narod še kar voli ,Janez pa tak poštenjakar in zaveden Slovenec pa nikakor ne dobi podpore.......mi znaš odgovoriti?
Paskakvali
27. 02. 2015 12.36
+2
prašek
27. 02. 2015 12.42
+2
pravica5
27. 02. 2015 12.49
-3
Jaz sem pisal o osebi ne o stranki ,če pa ne veš kje je PS malo poglej statistiko ziher jo boš še kje zasledil PS ,če še sploh obstaja kot stranka. Za SDS boš pa moral malo višje pogledat tik pod vrhom , vrha pa ne doseže zaradi takih potikanj kot je bilo tole in sam še na M.CVIKLA NAJ TE SPOMNIM . Očitno si še od mleka da bi vse to razumel.Kaj več pa raje ne bi napisal ker tvoja možganska celica tega ne bi dojela.
pravica5
27. 02. 2015 12.49
-3
Volilna baza mekanega se pa ve od kod je prišla.
askralj
27. 02. 2015 12.27
-3
Ave modri center, zj, ab, cerar, Klemenčič, vsi ste se z velikim botrom ob strani borili proti zlobnemu sovražniku. Premagali ste ga ker mu niste dali možnosti da dokaže izvor denarja. Vsakemu je jasno da v času debelih krav in z pravo izobrazbo je to drobiž. To lahko Cerar pove iz prve roke on ni znal pojasnit izvora nepremičnin in denarja od Senice So what nobenega ne moti
prašek
27. 02. 2015 12.29
+6
Jaz sem slišal njegov zagovor tudi na YT.
Paskakvali
27. 02. 2015 12.29
+6
A Senica je bil tudi premier oz.politični funkcionar?
iGURT
27. 02. 2015 12.29
+10
imel je več možnosti da dokaže pošten izvor premoženja, od pisnega do ustnega, pa razen momlanja nič od njega. Nič.
Paskakvali
27. 02. 2015 12.31
+6
..........ne spomni se pologa gotovine 30 000€..........očitno zanj drobiž........
prašek
27. 02. 2015 12.33
+6
Zanj je tudi 230.000€ drobiž. Kako naj se pa revež spomni, kje jih je dobil !
iGURT
27. 02. 2015 12.33
+5
wolfterier
27. 02. 2015 15.48
-2
Plača 1500 e krat 12 mesecev krat 30 let je 540 OOO !!!Kaj je tu še treba pojasnevati,levaki tupavi...
wolfterier
27. 02. 2015 15.52
+1
Težje je pojasniti zastonj polete in dvojne potne stroške,nje...
pingosok
27. 02. 2015 12.25
+1
zažen secooper,4000 bo kmalu in extrabonus.
dule100
27. 02. 2015 12.22
-2
Rdeči noski, tole je pa hudo !
iGURT
27. 02. 2015 12.24
+6
Res je hudo da nekdo ne zna pojasnit od kje mu premoženje.
iGURT
27. 02. 2015 12.26
+3
iGURT
27. 02. 2015 12.21
+7
Takšni ki ne znajo pojasnit od kje jim premoženje ki presega njihove uradne dohodke, so grožnja demokraciji.
dule100
27. 02. 2015 12.22
-5
pravica5
27. 02. 2015 12.23
-1
Župan glavnega mesta pa ponovno izvoljen - le kdo nas ogroža??
iGURT
27. 02. 2015 12.23
+6
Kaj bi tebi Milan in Štefka pojasnjevala ? Kako so desnosučni ponaredili bančni izpis iz Mehike? To moraš pa vprašat desnosučne.
pravica5
27. 02. 2015 12.24
-6
čim so na levi ogroženi je za vse kriv Janša ali pa desni.
Paskakvali
27. 02. 2015 12.26
+4
Sam je res smešno........Janković ga krona pa ga narod še kar voli ,Janez pa tak poštenjakar in zaveden Slovenec pa nikakor ne dobi podpore.......človek se res vpraša ZAKAJ?!?
pravica5
27. 02. 2015 12.50
-2
sploh ni vprašanja tukaj jasno je kot beli dan.A res ne veš??
wolfterier
27. 02. 2015 15.50
+1
korintos23
27. 02. 2015 12.15
+6
Me čudi da še ne zahteva izrednih volitev sedaj ko mu dobro kaže!
pravica5
27. 02. 2015 12.14
-9
KPK naj bi delala po črti zakona in bi bilo vse OK. Janša je pa točno vedel da ga tam gor serjejo in nimajo pojma, zakaj bi jim potem pojasnjeval od kot mu 200k€ če je bil pa že kar obtožen brez da se je lahko prej predno je prišlo v javnost sploh zagovarjal. smo leta 2015 ne leta 1945 se ve kako se je takrat sodilo in hvala bogu da ni več takih sodišč,to je izjavil pred kratkim tudi nek politik čeprav malo bolj mehak način.
korintos23
27. 02. 2015 12.16
+4
A leta 45 so jim bile tudi kršene človekove pravice?
iGURT
27. 02. 2015 12.18
+7
Zakaj bi jim pojasneval od kod mu premoženje? Zato ker so javni funkcionarji z zakonom zavezani k temu.
pravica5
27. 02. 2015 12.20
+0
korintos23 zakaj sprašuješ take neumnosti, se delaš da si ali si res???
korintos23
27. 02. 2015 12.22
+3
iGURT
27. 02. 2015 12.13
+1
Jure Trampuš dobro pove o Janševi pirovi zmagi in manipulacijah
korintos23
27. 02. 2015 12.09
+1
Samo toti vrhovni sodniki imajo kumrovško ali slovensko kupljeno diplomo?
dule100
27. 02. 2015 12.14
-2
korintos23
27. 02. 2015 12.17
+3