Slovenija

Pred nami je topel in sončen teden, a kakšna manjša ploha sredi tedna ni izključena

Ljubljana, 11. 04. 2016 08.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sonce, nekaj oblakov in morda kakšna ploha. Takšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh – prijetno pomladno, a z malce previsokimi temperaturami. Temperature bodo namreč tudi do 7 stopinj Celzija nad dolgoletnim povprečjem za ta čas.

Teden bo večinoma sončen, z možnimi občasnimi plohami sredi tedna.
Teden bo večinoma sončen, z možnimi občasnimi plohami sredi tedna. FOTO: Thinkstock

Danes bo večinoma sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Čez dan bo zapihal veter zahodnih smeri, zato bo popoldne več oblačnosti predvsem v hribovitih predelih zahodne Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21 stopinj Celzija. 

Sonce in oblaki

Bo pa nekoliko več sonca jutri, saj bo pretežno jasno. Nekaj več oblakov bo le v Posočju. "Danes bo še nekaj ostankov oblačnosti, jutri pa bo več sonca. Temperature se bodo čez dan povzpele do 20 stopinj. To je nad povprečjem za ta čas, to so že skoraj majske vrednosti. Pihal pa bo jugozahodni veter, predvsem jutri in v sredo," pravi Brane Gregorčič, dežurni vremenoslovec na Agenciji RS za okolje (Arso).

Če se je komu zdelo, da je bilo v petek in soboto hladno, pa vremenoslovci pravijo, da je bilo ravno prav. "Bilo je skladno z dolgoletnim povprečjem za ta čas. Druge dni pa je od 2 do 7 stopinj nad povprečjem," poudarja dežurni meteorolog. 

Na svoj račun bodo ta teden prišli vsi, ki se radi nastavljajo sončnim žarkom, pa tudi tisti, ki imajo radi dež. Pregovorno muhasti april ga bo namreč tudi ta teden prinesel, a ne preveč. "Možnost ploh je povečana v sredo in četrtek, sicer pa bo teden dokaj sončen in za ta čas razmeroma topel," pravi Gregorčič. 

Najvišje dnevne temperature bodo okoli 21 stopinj Celzija.
Najvišje dnevne temperature bodo okoli 21 stopinj Celzija. FOTO: 24ur.com

V gorah je stanje snežne odeje ugodno, tako da tisti, ki se radi spuščajo po belih strminah, to še vedno lahko počnejo. Smučarska sezona se bo, kot kaže, raztegnila do prvega maja.

Več sonca spet konec tedna

V petek pa nas čaka spet nekaj več sonca, ki se bo nadaljevalo tudi v soboto. Za nedeljo pa trenutno kaže na bolj spremenljivo vreme s plohami ali nevihtami. "Nevihta je seveda možna, saj je ozračje nestanovitno. Po navadi aprila takšno nevihto lahko spremlja sodra," dodaja vremenoslovec.

Nad Alpami, Balkanom in osrednjim Sredozemljem bo prevladovalo šibko območje visokega zračnega tlaka. Vremenska motnja, ki bo v sredo potovala čez srednjo Evropo, bo v četrtek dopoldne še prehodno vplivala tudi na vreme pri nas. Od petka je napoved nezanesljiva, a večjega poslabšanja ne pričakujemo.

Iznad Skandinavije sega do Sredozemlja šibko območje visokega zračnega tlaka. Od zahoda priteka k nam nekoliko toplejši in bolj suh zrak.

Več o vremenu si lahko preberete tukaj ... 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

matdej
11. 04. 2016 15.10
Sonce juuuhuuu...poletje bo kmalu tuuuu...:-)
BorecZaResnico
11. 04. 2016 12.55
Ljubljana še ni cela slovenija. Govorite v svojem imenu.
FesterAdams
11. 04. 2016 08.54
+4
Ziher se bo ohcalo te, ko bom na motorju...
korintos23
11. 04. 2016 09.08
+1
Me je pralo po celi Bolgariji pa smo preživeli! Tudi v Makedoniji je lilo kot satan pa smo še živi! hahaha
3334446789
11. 04. 2016 09.24
+0
Moja napoved: 'danes se utegne po kotlinah oblačiti in nas sem ter tja presenetiti krajši naliv. Popoldanske temperature se bodo tako zmanjšale od 2 do 3 stopinje. Pa lep pozdrav in nasvidenje!!!
jesenvoyo
11. 04. 2016 09.33
-1
Vroče zna biti v Ljubljani na protestu, ki ga imenujejo "ulica". Ko pa se na to temo udeleženci pogovorov na TV kljub resni tematiki smejijo, pa je vse v redu.