Slovenija

Voznika avtobusa iz Sežane, ki je bil osumljen, da je posilil 24-letno študentko, naj bi izpustili

Trst, Koper, 21. 06. 2016 16.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz pripora v Kopru naj bi izpustili voznika iz Sežane, ki ga je britanska študentka pred tedni obtožila, da jo je med vožnjo iz italijanskega Sesljana v Trst večkrat posilil. Razlog naj bi bil dvom pravosodnih organov v izpoved dekleta.

38-letnega voznika avtobusa iz Sežane, sicer državljana BiH, ki ga je 24-letna britanska študentka obtožila, da jo je med vožnjo iz Sesljana proti Trstu večkrat posilil, naj bi pred dnevi izpustili na prostost, Primorske novice povzemajo italijanski časnik Il Picolo. Ta poroča, da so razlog nasprotujoče si informacije dekleta, zaradi česar so podvomili v njeno izpoved. Tožilec jo je obtožil obrekovanja, preiskovalci pa bojda že preverjajo informacije o morebitnem drugem posiljevalcu.

Voznik avtobusa
Voznik avtobusa FOTO: Thinkstock

Spomnimo, da naj bi 38-letni voznik Britanko večkrat posilil na poti med Sesljanom in Trstom. 24-letnica naj bi se usodnega večera vračala z zabave v Sesljanu, ko je enega od voznikov avtobusov, ki v Sesljanu čakajo potnike, vprašala, če jo pelje v Trst. Kot poročajo Primorske novice, naj bi šlo za avtobus novogoriškega avtobusnega prevoznika. Na avtobusu naj bi bila sama, kar naj bi voznik izkoristil in jo večkrat posilil. Dogodek naj bi 24-letnica prijavila naslednji dan, da je bila spolno zlorabljena, pa so po poročanju italijanskih novinarjev potrdili tudi z zdravniškim pregledom. Moškega, ki sicer živi v Sežani, so po obvestilu italijanskih kolegov prijeli koprski kriminalisti in ga pridržali v koprskem zaporu.

Napad na žensko
Napad na žensko FOTO: Thinkstock

Italijanski pravosodni organi niso zahtevali njegove izročitve, so pa očitno podvomili v izpoved 24-letnice. Kot poroča italijanski časnik, sume med drugim povzroča tahograf z avtobusa, ki ni zabeležil, da bi avtobus tisi dan krenil s poti. Prav tako ji niso v prid nobeni posnetki, pa tudi izjave ljudi, ki bi jo tedaj lahko videli, pa se je ne spomnijo.

Čeprav je dekle ob začetku postopka jasno izjavilo, da je 38-letnik moški, so bojda zaradi sumov, da je pričala krivo, sprožili postopke tudi zoper nje, osumljenega pa naj bi torej izpustili. Slednje informacije nam sicer na PU Koper še niso potrdili. 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3