Slovenija

Vox populi: SDS krepko prehitela SD

Ljubljana, 21. 06. 2009 17.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tjaša Slokar
Komentarji
274

SDS po zadnji meritvi VOX Populi krepko vodi pred SD. Ne le SD, tudi vladi premierja Pahorja je podpora padla. Gre takšen odziv ljudstva pripisati aferi Ultra?

Vladi premierja Boruta Pahorja in njegovi stranki SD podpora pada, medtem ko SDS Janeza Janše raste, kaže prva javnomnenjska meritev VOX Populi po evropskih volitvah in aferi Golobič, ki jo je za POP TV in Dnevnik opravila agencija Ninamedia.

Vlado podpira le 40 odstotkov vprašanih. Še huje so jo odnesli Socialni demokrati. SDS jih je namreč krepko prehitela. Če bi bile volitve danes, bi Janševo stranko volilo 27,4 odstotka vprašanih, SD pa le 18,8. Zares si deli tretje mesto s Slovensko nacionalno stranko – dobrih šest odstotkov, LDS je za malenkost napredovala na 5,7 odstotka.

SDS krepko vodi pred SD.
SDS krepko vodi pred SD. FOTO:

Afera Ultra je očitno premešala razmerja tudi na lestvici politikov. Na prvem mestu je še vedno predsednik države Danilo Türk, čeprav s slabšo oceno kot maja, druga je obrambna ministrica Ljubica Jelušič, tretji pa gospodarski minister Matej Lahovnik. Slednji, zanimivo, afere Ultra do sedaj sploh še ni komentiral.

Premier Pahor je zdrsnil najnižje doslej in je peti. Novinec na lestvici je Radovan Žerjav, kar je pravo presenečenje, saj je njegova SLS na evropskih volitvah dosegla katastrofalen rezultat. Najbolj je napredoval prepričljivo znova izvoljeni evropski poslanec Lojze Peterle, z devetnajstega se je povzpel na deseto mesto. Katarina Kresal pa je padla na 14.

Na petnajstem mestu ji sledi Janez Janša, resda bolje ocenjen, a še vedno nizko za voditelja opozicije. Podpora je padla tudi prometnemu ministru Patricku Vlačiču, rekorder junijskega merjenja javnega mnenja pa je minister, ki ni odstopil, Gregor Golobič. Z devetega mesta je zdrsnil na rep lestvice.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (274)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

enaneza
23. 06. 2009 11.42
Ma sam kje vidite domobrance in partizane. Pismo al ste res tolk stari al imate privide? In konec koncev mene sploh ne zanima kako kažejo trenutne ankete, ker na koncu šteje samo rezultat na volitvah. Upam da se do takrat pojavi kaj novega... da bom lahko vsaj volila. Sedanje oblasti pa prav gotovo ne bom. Ker se ukvarja z vsem drugim, samo s tistim kar bi bilo treba ne.
tirnanog1
23. 06. 2009 09.41
TONČEK MORONČEK je zapisal jaz pa dodajam z velkimi črkami Si grd, prebriosan in si končal obramboslovje ali vsaj absolviral Akademijo Jožeta Pučnika? KEBO KI NE VE IN NE CENI PRAVE IN EDNIE SLOVENCE KI SO KDAJ KAJ POISKUSILI NAREDITI ZA SLOVENIJO .Si ob večerih pripravlejn glasovati na vseh možnih telefonskih in SMS anketah za SDS? TO JE DOKAZANO PRIŠLO IZ PISARN SDja, KOT PROVOKACIJA, TOREJ ZAKAJ LAŽEŠ A TE MAMA NI UČILA DRUGAČE?!?!?Se zavedaš, da so razne orožarske afere in tiste o patriah podtikanje levakov? ČE SO PA RES PODTIKANJA, KJE PA JE KAKŠEN DOKAZ?!?Ceniš domobranstvo in si vešč računalništva in obvladaš programčke za samodejno glasovanjej? KDO PA CENI DOMOBRANSTVO V SDS, SI ZAMENJAL STRANKO?!? ZA RAZLIKO OD VAS KI CENITE MORILCE.. Če ej odgovor pritrdilen, pošlji svoje osnovne podatke na najbližjo podružnico oz. krajevni urad SDS-ja, kajti širimo bazo, dela je veliko. Naše geslo je: Vsi za enega, ta pa zase! BALONČEK, VEMO DA SI ZAGRENJEN STAREC, KI NIKOLI V ŽIVLJENJU NI DELAL IN BI ZDAJ RAD NAZAJ JUGO DA BOŠ LAHKO LENARIL DALJE...
politik70
23. 06. 2009 07.04
RADO62-tabornik je spet imel nočno dežurstvo v kasarni....
RADO62
23. 06. 2009 01.30
Prav smešno je spremljati agonijo, ki jo doživljajo rdečkarji in drugi slaboumni levakci ob rezultatih ankete, ki jasno kažejo na voljo naroda po spremembah... Torej Pahorjev čas se izteka.... Pa saj ni čudno, če so pa vse zaje.al.... heh
Pošten Zvezdaš
22. 06. 2009 22.57
politik70,potpiram tvoje kometarje,ker je vse res in imaš prav.
Tonček Balonček
22. 06. 2009 21.29
Ta Toš jenočitno plačanec SDS-ja, saj ej iz rezultaov več kot očitno s seštevanjem jasno, da bi na ponovnih volitvah, pri takšnem rezultatu, levica oziroma komunjari totalo prazili poštene Slovence. Imeli bi reci in piši 27,4 odstotke plus pogojno Jelinčičevih 6, 1 odstotek, se pravi 33,5 odstotkov. Kaj bi s tem deležem počeli, glancali Titovo poprsje na vrtu nam tako ljubega Plemenitega? A se ošteni Slovenci, izhajajoč iz katoliškega etosa, pripravljajo na raj, kje so njihovi glasovi?
rahlo_nepristranski
22. 06. 2009 21.24
rdeči umotvori so na robu norosti
sbosbo
22. 06. 2009 20.22
Ej belinkoti! Ste kot Srbi. Za vsak poraz, praznujete zmago!? In povrh še optimisti za naprej. Jej, jej, malo vas je...
Pošten Zvezdaš
22. 06. 2009 20.09
JANŽEVKI,STE BILI NA VLADI,POKVARILI STE CELO SLOVENIJO,DOBRO DA DOČASNO IMATE VEČ GLASOV BAR BOSTE SVOJ DEREK POČISTILI.ZA REDNE VOLITVE PA NIKOL NE BOSTE ZMAGALI .SDS,KER PIRDE VAŠ ČAS IN ŠIBA JE PRIPRAVLENA.
SPICELJ
22. 06. 2009 19.59
tudi pred lanskimi volitvami so ankete kazale lepo prednost SDS-a,kljub temu pa so levaki imeli velimk,o fešto v Ljubljani po volitvah,kjer ni manjkalo niti rdečih petokrak na čelu...lepo je bilo....
nefretete
22. 06. 2009 19.50
Živio, Pajtla! NE BODI TAKO PESIMISTIČNA, SE BOMO ŽE POBRALI, NI HUDIČ. ŠE VEDNO SMO SE. Pozdrav iz Močvirja.
nefretete
22. 06. 2009 19.48
Neurath 22.06.2009, 13:29 1 Ženšče Nefretete, 22.06.2009, 13:03, o čem ti to!? O plonkanju, Neurath, plonkanju. Želiš podrobnosti? Če si avtor na imenovanem blogu, se seveda opravičujem, stavek pa je identičen, tako da...Sicer pa, če ti ne bi stopila na žulj, se najbrž ne bi oglasil/a.
Buena Vita
22. 06. 2009 19.22
ŽAL,SE PIŠE SLOVENIJI ZELO SLABO,
Buena Vita
22. 06. 2009 19.21
OJ BULJBOTI MORETE JANŠI DATI SOLI NA REP,KOT LOVEC ZAJCU ne zajc ,ne janša ga nimata a to kdo goljufa je jasno kot beli dan;;,KOMUNJARE,SEDAJ IZSTAVLJAJO RAČUNE,IN DVIGAJO DAVKE,JEMLJEJO PRAVICE,DVIGAJO KREDITE,ENORMNO SE ZADOLŽUJEJO,IN ENORMNO TROŠIJO SREDSTVA,PREDVSEM KRIMINALCEM ,ZLOČINCEM LOPOVOM IN KURBAM ZA TO GAMAD IMA TA VLADA DENARJA DOVOLJ ZATO GA NI ZA BOLNIKE,ZA VSE OSTALE NESPOSOBNE IN ŠIBKE,IN ZA PLAČE JE PA ZA VSO KORUPCIJO KI JE NA VOLJO, DENARJA VEČ KOT PREVEČ ČE VLADAJO LAŽLJIVCI TIPO,GOLOIBIČ POTEM SE ZAVEDAJTE SLOVENCI,STISKAJO VERIGO VLADA S SVOJIMI POKVARJENCI
Tonček Balonček
22. 06. 2009 14.59
Si grd, prebriosan in si končal obramboslovje ali vsaj absolviral Akademijo Jožeta Pučnika? Si ob večerih pripravlejn glasovati na vseh možnih telefonskih in SMS anketah za SDS? Se zavedaš, da so razne orožarske afere in tiste o patriah podtikanje levakov? Ceniš domobranstvo in si vešč računalništva in obvladaš programčke za samodejno glasovanjej? Če ej odgovor pritrdilen, pošlji svoje osnovne podatke na najbližjo podružnico oz. krajevni urad SDS-ja, kajti širimo bazo, dela je veliko. Naše geslo je: Vsi za enega, ta pa zase!
RADO62
22. 06. 2009 14.26
Si lepega videza in mal butast po naravi ??? Se ob prostem času ukvarjaš z vzdrževanjem titovih napisov, čeprav ne znaš šteti do pet ??? Ne skrbi, imamo rešitev tudi zate... Včlani se v SD in mogoče boš ravno ti novi predsednik vlade.... Če je to uspelo Pahorju, zakaj ne bi tudi tebi ??? heh
Leandra
22. 06. 2009 14.21
Mene samo zanima kdo plača te naročene raziskave, davkoplačevalce to ne zanima državljane tudi ne in če kdo govori o volji naroda naj sam plača te oslarije...
Tonček Balonček
22. 06. 2009 14.16
Dejstvo je, da je spomladi leta 45 čez Slovenijo šlo približno milijon raznih vojsk, nemških, četniških, ustaških in drugih band, da ne omenjam domobrancev. Takrat je obstajala nevarnost popolne anarhije, hrane in zdravil praktično ni bilo, če takrat ne bi bilo partizansek vojske, bi te bežeče in poražene oborožene, sestradane in moralno dotolčene horde tu iz obupa posiljeve, ropale in pustošile v maniri vojske Džinkiskana!
Uroš Palhartinger
22. 06. 2009 13.39
politik70 = Prvo Borec = veltan
Tonček Balonček
22. 06. 2009 13.38
Pa še enkaj v zvezi s komunistično torturo: Po drugi svetovni vojni je bilo v Cerkvi na Slovenskem vsako leto do leta 1967 povprečno po 20 novih maš. V sedemdesetih letih je sledilo obdobje izjemno velikega števila novomašnikov, se pravi duhovnikov, rojenih v svobodi, ko je bilo vsako leto povprečno 50 novih maš (izvzeto je le leto 1978, ko se je posvečenje preneslo s 5. na 6. letnik Teološke fakultete). Največ novomašnikov je bilo leta 1973 in to kar 56! In kako je danes, na novo osvobojeni Sloveniji. Lani je bilo 13 novomašnikov (eden za Hrvaško), letos jih bo pa kakšnih dvajset mogoče. Večina jih itak hoče med redovnike, v misijone ali v Vatikan na podiplomski študij. Očitno, po zgledu8 Evrope, postajamo dekadentna družba!