Slovenija

Vox populi: 53 odstotkov delo vlade ocenjuje kot neuspešno

Ljubljana, 19. 07. 2009 17.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Denis Oštir
Komentarji
89

Da je stanje v državi slabo, se strinja tudi večina državljanov. Med strankami je še vedno prva SDS, ki jo podpira 23 odstotkov volivcev, SD je na drugem mestu.

Vox populi
Vox populi FOTO: POP TV

Da je stanje v državi slabo, se strinja tudi večina državljanov. Kar 53 odstotkov jih namreč delo vlade ocenjuje kot neuspešno, je pokazala raziskava Vox Populi agencije Ninamedia.

Med strankami je še vedno prva SDS, ki jo podpira 23 odstotkov volivcev, SD je druga, njen zaostanek pa se je z desetih odstotnih točk pred mesecem dni zmanjšal na manj kot dve. Zelo je napredovala LDS, ki je tretja, njena predsednica Katarina Kresal pa je prepričana, da to ni posledica afer, v katere je vpletena konkurenčna stranka Zares.

LDS je torej prehitela Zares, ki ostaja na šestih odstotkih, tako kot SNS. Podpora Ljudski stranki medtem še naprej pada, volilo bi jo komaj 2,3 odstotka anketiranih.

Vox populi
Vox populi FOTO: POP TV

Med politiki je še vedno na vrhu predsednik države Danilo Türk, na drugo mesto se je povzpel predsednik vlade Borut Pahor, ki je prehitel ministrico za obrambo Ljubico Jelušič. Sledi evropski komisar Janez Potočnik, nato ministra Mitja Gaspari in Matej Lahovnik, predsednik SLS Radovan Žerjav, Gregor Virant in ljubljanski župan Zoran Janković. Deseterico zaključuje Lojze Peterle, prvak opozicije Janez Janša je na 12. mestu, na repu dvajseterice pa sta ministra Gregor Golobič in Patrick Vlačič, ki jima ocene vztrajno padajo. Na lestvico najbolj priljubljenih se znova vračata ministra Aleš Zalar in Franc Križanič.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (89)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

strogoff
21. 07. 2009 11.58
usi glih ! :-(
Tonček Balonček
21. 07. 2009 07.45
pajtlerblanka, pa skom bo sestavil Janša koalicijo? A z jelinčičem, ki občuduje Tita in partizane? To bi pa bil hec!
Buena Vita
20. 07. 2009 21.58
in,spet bodo rekli da si dela janša reklamo,potem pa kresalka vse znegira po televiziji--pred kamere se tako rada nastavlja,in tako hiti -sploh neve ženšče kaj potem kvasi SAMO ŽAROMETI JI DIŠIJO--
Buena Vita
20. 07. 2009 21.56
če hočete ali ne,z večino bo prišel janša na oblast in levji delež k tej veliki zmagi delajo trojček nesposobneži
Buena Vita
20. 07. 2009 21.54
špicelj kje s pa ti videl pljunke pljuvat
Auimbaue
20. 07. 2009 16.52
Katarina bo z LDS kmalu dihala za ovratnik Janši in Pahorju.
Ferdo Crni
20. 07. 2009 15.06
Vetlan - vem da tvegam nazive "janševik" in podobne lepote ampak jaz v nasprotju s teboj vidim razliko v vladanju Janeza Janše in recimo sedanjega "trojčka". Očitki, ki si jih naslovil na Janšo v veliki meri realno velja za sedanjo politično vodstvo. Ta si je oblast vzela za PLEN ki si ga neusmiljeno kosajo. Kadruje se kot še nikoli, pa je bil to očitek Janši. Priča smo pravim političnim spletkam in aferaštvu, ko se dva volka (LDS in Zares) tepeta za ta plen (stolčke in mastne posle). Za to se izkoriščajo oblastne strukture in posredno s tem davkoplačevalski resursi. Da o novinarski nesvobodi sploh ne govorim. Seveda je največji absurd današnjice ta, da se to očita in se je očitalo Janezu Janši. Torej rezime : slovenceljni sedaj študirajo kdo je varoval poroko Janše, o (državnih) poslih Ultre naprimer in miljonskih dobičkih ljudi, ki v dveh letih ali še manj pridejo do bajnih miljonov Evrov. Vi kar nadaljujte samo nikar mi naj noben ne ploza komu je za Slovenijo in komu samo za oblast. S to strukturo sedanje oblasti vse skupaj izpade kot poceni štos.
Tonček Balonček
20. 07. 2009 14.43
Razlika med "denimi" in "levimi" volilnimi upravičenci je v tem, da polovica "levih" sploh ne hodi na volitve, "desni" bi šli pa po dvakrat, če bi se dalo! Na referendume pa levaki itak več ali manj ne hodijo, še šposebno, če je ob nedeljah lepo vreme. Lepo vas prosim, o nekih regijah, termoelektrarnah in železnicah naj odločamo, pa o umetnih oploditvah...
warezovc@email.si
20. 07. 2009 14.03
GREMO PAHOR - V NOVE ZMAGE
SherlockH
20. 07. 2009 13.11
Ferdox Imaš popolnoma prav, povprečni volilec leve opcije je prebutast da bi to to dejasnko absorbiral, tisti razumni levičarji pa se že od daleč branijo, da nimajo nič s KGB trojčkom. Takšno je realno stanje!
SPICELJ
20. 07. 2009 12.28
jaz pravim,še dobro pljujemo,glede na to kaj so vse počeli SDS-ovci v zadnjih 4 letih...
ANZOLA
20. 07. 2009 12.18
zbezjak: ČE SE HOČE REŠIT SLOVENIJO INTEMU PRAVIMO POLTIČNE POTEZE POTEM NWM KAM SMO PRŠL?
zbezjak
20. 07. 2009 12.06
@ANZOLA: To je po mojem vse le propaganda, da bi ljudje mislili, da je SDS res boljši. Ampak med njihovim mandatom ni bilo ravno odlično, še prav dobro ali dobro ne. To so politične poteze, ker oni vedo, da bo vlada vse njihove predloge zavrnila. Jaz v glavnem nobenim ne zaupam več od teh.
ANZOLA
20. 07. 2009 12.03
zbezjak: V SD IN SDS NISO ISTI LJUDJE NOTER IN SDS BI NAREDIL RAD NEKAJ ZA SLOVENIJO AMAPK NE MORE IN ZAKAJ? KER VSE KAR PREDLAGAJO ALI PONUDIJO PARTNERSTVO ZA RAZVOJ VSE VLADA ZAVRNE IN PO TEM SAMO SD LDS ZARES SO ISTI.
zbezjak
20. 07. 2009 11.52
@ANZOLA: SD in SDS je skoraj isto. Vsaj isti ljudje so not, ki samo razmišljajo o tem, kako priti na navijši stolček in potem kasirati velike podkupnine. Jaz prej nikoli nisem bil za SNS, temveč za SDS. Ampak zdaj sem opazil, da res ni razlike med SD in SDS, ker vsi gledajo za sebe in so sami lopovi in nič koristnega za državo ne naredijo, za ljudi, ki v državi živijo. Igrajo se človek ne jezi se. Zdaj vidimo, da Pahorjeva vlada ni vredu...kaj pa zdaj? Kaj bi spet gor spravli Janša, da bi se nadaljeval ta proces, ki ga je začel SD. Brezveze. Za LDS in Kresalovo pa ima verjetno tudi vsak svoje mnenje; za mene niso vredni omembo enako kot DeSuS in SLS. Ostane SNS.
Tonček Balonček
20. 07. 2009 11.30
Ampak tista okrogla miza je bila pa genialna poteza, podobno kot Omizje ali Trenja? Te ekonomskih svetov, svetovalcev itd. ismo imeli vedno v izobilju. A vse skupaj ej pa koordinilal obramboslovec, kot kakšno vojsko mogoče?
Herr Immergleich
20. 07. 2009 11.27
motika 20.07.2009, 09:33 @ Če mene kdo pokliče za kakršno koli anketo ga pošljem vilo rečeno v rodne kraje. Po tej logiki Nimedija in ostale agencije pač kličejo ljudi, ki so pripravljeni sodelovati. Tako o mnenju vox populi odloča minimalen segment ljudi, ki se neprestano ponavlja iz ankete v anketo.
vetlan
20. 07. 2009 11.08
Ferdonix, ne trdim, da je kriv samo JJ, če si opazil, vendar lih tako kot ostali ne naredil nič in se strinjam s silvo24, da "da njega zanima samo on in njegova stranka kako bo prišla čimprej nazaj na oblast, ne pa Slovenija.". In imam občutek, da govorim z zidom glede gospodarske rasti Tudi ti ponavljaš "je bil to čas gospodarske rasti in najnižje brezposelnosti". Nivo zaposlenosti (statistiko) so podpirali umetno z samozaposlovanjem (subvencije ipd.). zavlačevanjem propada podjetij itd. In gospodarska rast ...povej mi, kaj konkretnega, kje si zasledil gospodarsko rast? Ponavljate kot papige "gospodarska rast". Kje, kako? Zapufal je državo še več kot je bila zapufana in je poskušal s tem kriti luknje. Se je mogoče kakšno slovensko podjetje razvijalo? Brez veze tukaj debatirati, grem raje delati kaj koristnega zase. L.p.
Ferdo Crni
20. 07. 2009 10.47
Vetlan - bodimo potem realni in poglejmo nekaj drugega - grdi Janša in grdi Bajuk sta glede gospodarstva naredila potezo, ki je ni še nobena vlada. Ustanovila sta okroglo mizo o gospodarstvu in prihodnosti le tega in v tej debati so sodelovali ekonomisti iz vseh vetrov. Kar je še bolje - bili so PREDVSEM ekonomisti in ne toliko politični flozarji. KAj se je potem zgodilo je tudi dokumentirano in človek z malo spomina takoj ve zakaj se je šlo - zgodile so se množične demonstracije sindikatov, ki so se uprli takšnemu načinu debate o prihodnosti, čeprav je bil to čas gospodarske rasti in najnižje brezposelnosti. Danes sindikalistov ni nikjer videti, na TV le kakšno splošno proti kapitalizmu bleknejo. Torej realnost je kot na dlani. Spolitiziranost delavskih in kvazi socialnih gibanj je dosegel najbolj blaten nivo. Država, kjer se inšektorji in policija promptno ukvarjajo s poroko opozicijskega liderja namesto z gospodarskim kriminalom, sicer ne bo propadla, kot praviš. Ratuje pa država, ki je daleč od SVOBODNE.
vetlan
20. 07. 2009 10.26
Tonček Balonček, raje bi videl nepoštene in pametne Slovence, kot poštene osle. Bi bilo več koristi.