Slovenija

Vojaki za življenje malega Nela

Ljubljana, 07. 12. 2009 18.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Igor Krmelj/Tadeja Magdič
Komentarji
8

Nel, ki je brez imunskega sistema, je trenutno doma v popolni izolaciji. Da bi premagal to redko gensko bolezen, nujno potrebuje presaditev kostnega mozga. Na pomoč so priskočili vojaki.

Nel, ki je brez imunskega sistema, je trenutno doma v popolni izolaciji. Da bi premagal to redko gensko bolezen, nujno potrebuje presaditev kostnega mozga. Na pomoč so priskočili vojaki.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
08. 12. 2009 13.29
Očitno darovalca še vedno niso našli, vsaj kaže tako.
Tonček Balonček
08. 12. 2009 10.55
Seveda želomo uspeh, žal je v histologiji tako, da je evčja evrjetnost najti ustreznega darovalca v etnični skupini, kateri pripada iskalec!
skydrol7
07. 12. 2009 23.08
Ton/Balon. hvala za komentar , kar se tice darovanja krvi cez 100 x , poklic pa ni pomemben , Nelu in starsem pa zelim cimprejsni uspeh..
Tonček Balonček
07. 12. 2009 20.06
Prelomno v zgodovini registra Slovenija - Donor je bilo leto 2004, ko se je po javni prošnji flavtiske Irene Grafenauer za pomoč pri iskanju nesorodnih darovalcev KMC zanjo in za vse druge bolnike kjerkoli v svetu sprožil izjemen odziv naših državljanov, ki se z včlanjevanjem v register zavezujejo k temu plemenitemu človekoljubnemu cilju. Zaradi izjemne raznolikosti oziroma številnih posameznih različic omenjenih tkivnih antigenov HLA ter njihovih kombinacij, ki jih vsak od nas podeduje od svojih staršev (pol od očeta in pol od matere) in ki so odločilne za ugotavljanje tkivne skladnosti, je verjetnost za to, da bomo med nesorodnimi osebami našli prav takšno, ki bo primerna kot darovalec ali darovalka KMC za določenega bolnika, razmeroma majhna. Ta raznolikost pa je dejansko še večja, saj se posamezni narodi in narodnostne skupine oz. populacije med seboj v pojavnosti omenjenih dednih znamenj še dodatno izrazito razlikujejo. Prav zaradi tega je seveda pomembno, da skušamo zagotoviti čim večje število prostovoljnih nesorodnih darovalcev KMC, ob tem pa tudi ustrezno zastopanost različnih svetovnih populacij znotraj posameznih nacionalnih registrov. T-62T, sam sem dal kri tolikokrat, kot se tebi še sanja ne! Gre za to, da pri teh stvareh pač ne govoriš, kaj si po poklicu in kje delaš, to je popolnoma deplasirano!
skydrol7
07. 12. 2009 19.53
Tone Balone; kaj se pa tebi kisa ?nic ni napacno ce se neka individualna grupa ljudi omeni da sodelujejo pri tej humanitarni akciji , lepo bi bilo da bi se se druge organizacije pridruzile tej akciji,Kaj pa ti ?
Tonček Balonček
07. 12. 2009 19.31
Zakaj s epri humanuitarnih akcijah vedno nekdo šlepa? Pa sja lahko vsak opda vzorec krvi, ne gelde na poklic, naslov zaposlitve in politično ali versko opredelitev, zakaj še to?
sumarT
07. 12. 2009 19.23
Lepo zelo častnio dejanje^^
Tonček Balonček
07. 12. 2009 18.49
Zdaj naj še policaji, gasilci, taborniki, skavti, Roza klub, Škofovska konferenca, Beli obroč, Zveza potrošnikov in Sever....-