Slovenija

Vojaki niso ogroženi

Bagdad, 02. 03. 2006 11.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski vojaki se v Iraku dobro počutijo in niso neposredno ogroženi, trdi Slovenska vojska.

Slovenski vojaki med slušatelji
Slovenski vojaki med slušatelji FOTO: MORS
Štirje pripadniki slovenske vojske, ki v Bagdadu izvajajo naloge v misiji NATO (NMT-I), so nam poslali prve fotografije, s katerimi so prikazali del območja delovanja in namestitvene objekte. V telefonskem pogovoru so nam zagotovili, da se dobro počutijo in niso neposredno ogroženi zaradi dogajanj v Bagdadu. MInistrstvo za obrambo

Medtem ko v zadnjih dneh iz iraške prestolnice Bagdad in ostalih iraških mest poročajo o novem valu nasilja, so iz generalštaba Slovenske vojske sporočili, da štirje pripadniki SV, ki v Bagdadu v okviru misije zveze NATO sodelujejo pri urjenju iraških varnostnih sil, niso neposredno ogroženi zaradi dogajanj v Bagdadu in se dobro počutijo.

Častnik in trije podčastniki SV so v Iraku nameščeni v vojaški bazi Al Rustamija, kamor so prispeli pred slabim tednom dni. Štirje vojaki bodo v naslednjih šestih mesecih sodelovali z ostalimi pripadniki NATA pri urjenju podčastnikov in častnikov iraških varnostnih sil.

En častnik dela kot mentor-svetovalec izvajalca usposabljanja višje štabnih častnikov za področje logistike. En podčastnik je v bazi vodja in koordinator prevajalcev iz angleškega v njim domači jezik, ostala dva podčastnika pa sodelujeta pri načrtovanju in izvajanju usposabljanja višje štabnih podčastnikov.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.