Slovenija

Vodstvo UKC Maribor: Z urologi dosegli dogovor

Maribor, 18. 01. 2017 12.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo UKC Maribor je sporočilo, da so načeloma dosegli dogovor s štirimi urologi, ki so decembra protestno dali odpoved. Druge podrobnosti niso znane. Tako ni jasno, s čim so zdravnike uspeli prepričati, da ostanejo, in kakšna bo usoda predstojnika oddelka za urologijo Dejana Bratuša, s katerim so prišli v konflikt.

Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor je s štirimi urologi, ki so decembra lani dali odpoved, načeloma doseglo dogovor, da ostanejo. "Dogovor z urologi je bil načeloma dosežen. Pričakujemo, da bodo urologi, ki so podali odpoved o zaposlitvi, to preklicali," so potrdili v bolnišnici.

"V prihodnjih delovnih sestankih nadaljujemo pogovore na to temo," so še dodali. Druge podrobnosti niso znane. Tako ni jasno, s čim so zdravnike uspeli prepričati, da ostanejo, in kakšna bo usoda predstojnika oddelka za urologijo Dejana Bratuša, s katerim so prišli v konflikt.

Da so dosegli dogovor z zdravniki, je za časnik Dnevnik že v torek povedal vršilec dolžnosti direktorja UKC Maribor Janez Lavre. "Vse podrobnosti še niso dorečene. V prihodnjih dneh bomo pripravili skupno izjavo za javnost. Ključno je, da so umaknili odpovedi," je dejal.

Protestno dali odpoved

Štirje urologi so po poročanju časnika Večer konec decembra dali odpoved, domnevno zaradi težavnega odnosa s predstojnikom Bratušem. Odpovedni rok naj bi se jim iztekel 18. februarja.

Pomanjkanje urologov

Urologov ne manjka le na mariborskem koncu, ampak po vsej Sloveniji. Na ministrstvu za zdravje so po poročanju Dnevnika spomnili, da je bilo za področje urologije v zadnjih letih razpisanih celo več specializacij, kot je bilo potreb po urologih, ki so jih javljali iz bolnišnic. Zato kot kratkoročno rešitev predvidevajo tudi "uvoz" tujih zdravnikov.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Timy15
19. 01. 2017 08.26
+1
Dokler bo odločalo to isto vodstvo v UKC MARIBOR ni upanja za izboljšanje.To je namreč že vrsto let samo v škodo bolnikom in zdravnikom.
vozilo1234
18. 01. 2017 13.20
+6
Tresla se gora rodila se miš