Slovenija

Voda zalivala kleti, nekaj težav tudi na cestah

Ljubljana, 09. 08. 2011 09.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.M./STA/Ni.J.
Komentarji
6

Noč je potekala dokaj mirno, čeprav so vremenoslovci napovedali neurja z močnimi nalivi in sunki vetra, na manjših območjih pa tudi točo. Meteorna voda je zalivala kleti, sprožilo pa se je tudi nekaj plazov.

Čeprav so vremenoslovci včeraj napovedovali, da se nam morda obetajo krajevna neurja z močnimi nalivi in sunki vetra, na manjših območjih pa tudi toča, ponoči večjih težav ni bilo. Gasilci so imeli največ težav s črpanjem meteorne vode iz objektov.

Tako so okoli 20.30 gasilci PGD Zreče na Ogljarski ulici v Zrečah iz kletnih prostorov stanovanjske hiše črpali vodo. Okoli 22. ure so gasilci v Šolski ulici v Šempetru črpali meteorno vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše. Okoli 22.30 so njihovi kolegi iz Vitanj v naselju Ljubnica ponovili postopek, a vodo so črpali ne le iz kletnih, temveč tudi iz bivalnih prostorov.

Tudi v Kranju in okolici je bilo nekaj težav zaradi močnih padavin. Nekaj po 23. uri so v kranjskem naselju Planina morali posredovati gasilci, saj je voda zalila kletne prostore stanovanjskega bloka, prav tako kletne prostore gostinskega lokala v naselju Podreča. Nekaj po polnoči pa je v naselju Nomenj v Bohinju močan veter podrl drevo, ki je padlo na cesto. Delavci Cestnega podjetja Kranj so drevo odstranili s ceste.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. FOTO:

Kako pa je bilo v Ljubljani? Nekaj po 23. uri se je na ljubljanski Cesti v Rožno dolino zaradi močnega vetra podrlo drevo na osebno vozilo. Posredovali so gasilci, ki so drevo razžagali in odstranili.

Gasilci so delali tudi v občini Komenda. V vasi Potok in v naselju Žeje so iz garaž v stanovanjskih objektiv prečrpali večjo količino vode, postavili pa so tudi protipoplavni nasip v dolžini 15 metrov.

Tudi na mariborskem območju je bilo nekaj težav z meteorno vodo. Voda je zalivala kleti v Slovenj Gradcu in Slovenski Bistrici.

Težave tudi v prometu

Neurja so povzročila težave v cestnem prometu. Na Primorskem so bile nekatere ceste zaprte zaradi zemeljskih plazov. Nekatere ceste pa so bile do popoldneva odprte le za osebna vozila.

Več o prometu.

Kako kaže?

Danes je bilo spremenljivo oblačno, nastajale so še posamezne plohe. Hladneje je bilo, na Primorskem pa je pihala zmerna burja. Najvišje temperature so bile od 17 do 22, na Primorskem okoli 26 stopinj, je pisalo na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo večinoma sončno, jutro bo sveže in ponekod po nižinah megleno, poroča Arso. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 20 do 24, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

V četrtek bo večinoma sončno, zjutraj bo ponekod lahko megla. V petek čez dan bo nekaj več spremenljive oblačnosti, predvsem v gorah bodo možne posamezne plohe ali nevihte.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenska obremenitev je zjutraj prehodno oslabela, okrepljeni pa so bili nekateri bolezenski znaki. Splošna obremenitev se je spet okrepila v drugi polovici dneva. Spanje v noči na sredo bo moteno. Priporočamo večjo previdnost.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

svegel
09. 08. 2011 18.32
Spet prostovolci v akciji,pazite da vas Svetlik ne obdavci
miha900
09. 08. 2011 13.53
major1 pol pa noeta poklič da ti bo barko naredu
Tajkun Pirc Musar
09. 08. 2011 12.54
na dolenskem scalo na vsake tolko časa. spanje ni bilo moteno ;)
Aleksandra Kolar
09. 08. 2011 12.09
mi smo pa moral drevo razžagat ki je padlo na cesto
Lojze2013
09. 08. 2011 11.36
V Ajdovščini čez celo noč ni padlo niti kaplice dežja ampak piha veter, glih tolku de čutš vejtr v lsejh.
major1
09. 08. 2011 10.03
Bliža se vesolni potop.