Slovenija

Voda iz pipe ali plastenke?

Ljubljana, 04. 10. 2011 21.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Številke na dnu plastenk z vodo povedo, katere snovi so v plastiki, nekatere naj bi bile precej nevarne. Pogosto so onesnažena zajetja vode, zato po številnih krajih vodo iz pipe prekuhavajo. Katero vodo je sploh še dobro piti?

 

 


 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

odprioci
06. 10. 2011 11.17
-1
Nekdo je omenil dojenčke, matere so prevarane, ker uporabljajo za dojenčke in majhne otroke, vodo iz plastenk, z lažnim prepričanjem, da ta voda ne vsebuje fluorja, ki je tudi v zobnih pastah, čeprav je znan strup. Torej, dojenček in otrok, ki uživa vodo iz plastenke, kljub temu dobi 'predpisano' dozo fluorja. Ta strup ima vodilno vlogo pri krnenju češarike, to je druga viseča žleza, za hipofizo. Češariko je povezana s 'tretjim (mentalnim) očesom' in zato to oko pri večini ni aktivno, aktivirano in ne more biti. Tako se ljudem onemogoča, da bi videli več, kot le smejo. Ste vedeli to. V pasti in v vodi v nekaterih državah dodajajo fluorid, ki je toksični industrijski odpadek, ki je stranski produkt pridelave umetnega gnojila in aluminija, in ne fluor.
Von_Clausewitz
05. 10. 2011 14.59
Tonček Balonček točno o tem sem pravil...sam ti si vse obrnil na glavo. Ko je treba udarit velika podjetva...jih ni nikjer, ker se ve, da vsi jemljejo podkupnine, nato pa so se spravili na kmete za mlekomate ! O tem ti pa jaz pravim...vodo iz pipe ne pijem, ker polna klora, fekalij in vsa druga sranja...kaj šele tisto česar ne vemo, da je...pijem Evian in pika. Slovensko * ne pijem, ker dobro vem, da jih polnijo iz pipe ! Kaki izvire...mola morgen.
Tonček Balonček
05. 10. 2011 13.51
Ko je bila vprašliva kvaliteta nleka, ste tu vreščali, d agre za uničevanje kmetov in poštenih govedorejcev, zaroto Ljubljanskih mlekarn in levakov! NA nobenem mlekomatu ni nobenih pozivov o prekuhavanju, edina sprememba je ta, da so komore za natakanje odprte, da s ezračijo, mimogrede pa lahko vsakdo pljune vanje! A pri vodi pa kličete na pomoč državo, Ministrstvo za zravje, Institut ter zavode za zdravstveno varstvo, inšpektorje in ne vem še koga ter javkate, naj vendar državljanov ne pustijo umreti od vode? Bo treba pa meš to vodo iz plastenk prekuhavati! Noben filter ne bo izločil recimo fenolov, bakterije le 0,45 mikronski, to je nesmisel! Anj kmetje postavijo še vodomate z bistro studenčnico (brez gnojevke)?
Ramzess
05. 10. 2011 13.33
Seveda, to je še en košček sestavljanke o globalni kontroli ljudi, ... Najboljša je voda na izviru, ker ima prvobitne in originalne lastnosti, te se kasneje izgubijo, ...zaradi različne ga okolja, ter človeškega vpliva. Lastnosti in sposobnosti vode, so izjemne.
Ramzess
05. 10. 2011 13.28
-1
Nekdo je omenil dojenčke, matere so prevarane, ker uporabljajo za dojenčke in majhne otroke, vodo iz plastenk, z lažnim prepričanjem, da ta voda ne vsebuje fluorja, ki je tudi v zobnih pastah, čeprav je znan strup. Torej, dojenček in otrok, ki uživa vodo iz plastenke, kljub temu dobi 'predpisano' dozo fluorja. Ta strup ima vodilno vlogo pri krnenju češarike, to je druga viseča žleza, za hipofizo. Češariko je povezana s 'tretjim (mentalnim) očesom' in zato to oko pri večini ni aktivno, aktivirano in ne more biti. Tako se ljudem onemogoča, da bi videli več, kot le smejo. Ste vedeli to.
Ramzess
05. 10. 2011 13.01
-1
S pipe ali plastenke, vseeno, oboja voda je ista, voda iz plastenke polek 'predpisnanih' strupov,sajj veste za katere gre, polek znanega fluora, vsebujejo še strupe iz plastenke. Uradno naj bi se voda iz plastenk, oz. v plastenkah prodaja tam kjer ni na voljo tekoča, ali drugi viri, žal je ravno obratno, in prodaja plastenk z vodo, tam kjer ne navoljo 'čista' tekoča voda, za veliko prevaro, ...gostilniška prodaja še toliko bolj, voda iz pipe je namreč tam zastonj. Ste vedeli to.
eosss.slo
05. 10. 2011 11.23
Kjer voda iz pipe ni onesnažena, definitivno ni nobenega razloga za pitje vode iz plastenk. Na žalost pa marsikje voda iz pip ni več pitna oz. popiješ veš škodljivih snovi, kot pri vodi iz plastenke, tako da se je treba paš smiselno odločit, kaj je bolje. PA ne nasedat raznim "BPA free" izdelkom, BPA je le ena izmed mnogih škodljivih snovi v polikarbonatni plastiki, poleg tega pa veliko proizvajalcev plastenk brez BPA uporablja druge prav tako škodljive kemikalije, tako da ni vse tako rožnato, kot se zdi.
gruber74
05. 10. 2011 11.12
Pijem vodo iz pipe in še vedno živim.:-)Sicer pa saj je iz plastenke tut isto,sam folk ne skapira da jo polnijo iz pipe.Potem pa odpreš vodo iz plastenke pa se čudiš,zakaj ima čuden vonj ali pa močan vonj po kloru:-) PODTALNICA JE ZAKON
RXG
05. 10. 2011 11.02
Dejmo se rajš drugač vprašat, pivo iz pločevinke ali steklenice? Ne, ampak točeno, to je najboljše!!
mmickica
05. 10. 2011 09.48
Mogoče je drugot po Sloveniji voda res še kolikotoliko čista, ampak na Štajerskem in v Prekmurju temu zagotovo ni tako! So ravno pred kratkim naredili neke podrobnejše analize (je bilo po lokalnem radiju) in so vodna zajetja polna nitratov in fekalij, kar je na tem poljedeljskem območju bilo tudi za pričakovat! Torej se odločimo, ali želimo imeti čisto vodo ali pa kmetijstvo! Jaz pijem s plastenke, ker mi je dovolj, da voda ne izvira s tega področja! S tistimi strupi, ki jih izloča plastenka je pa tako - prej ko plastenko izprazniš, manj strupov se izloči, ker se jih večina izloči šele takrat, ko plastenko odpreš!
odprioci
05. 10. 2011 09.30
V eni raziskavi, ki so jih naredili v ZDA so našli BPA v 95% ljudi od dojenčkov do starejših. Samo ena vrsta plastike ne pušča te snovi samo ni v komercialni rabi. Tiste BPA free flaške v resnici niso čist brez BPA. BPA najdemo tudi v konzervah in tetrapakih. Jaz si bom naštimal filter za vodo, ker zadnje čase ima voda kisel priokus.
mickica
05. 10. 2011 09.18
Kakorkoli obrneš, jaz enostavno NE VERJAMEM, da je edino pri nas v Sloveniji voda iz pipe pitna! Saj ne rečem, da je onesnažena na tak način, da bi človek takoj dobil kakšne prebavne motnje ali kaj takega, ampak vseeno... Vsepovsod drugje po Evropi in po svetu se ve in je vsem jasno, da se voda iz pipe ne pije, ker je preveč onesnažena z nitrati ali težkimi kovinami, ali čim tretjim! Samo pri nas je vse v najlepšem redu - ekološka oaza - malo morgen!!!
Roadkill
05. 10. 2011 09.18
enostavno voda iz pipe. zaradi cene in kvalitete
Mr.JanHara
05. 10. 2011 08.44
Voda iz grozdnega soka s fermentiranim sladkorjem.
Tone 12345
05. 10. 2011 07.49
Najbolš je per!
Ataaufbix
05. 10. 2011 07.00
Je pa že boljša voda iz pipe, kot pa postana iz plastenke.
cirenij
05. 10. 2011 06.35
Pijmo vino! Ampak zmerno, ker nas sicer nemogoča zakonodaja udari po žepu. Že Jezus je vodo spremenil v vino. Pa še zdravo je. Če ne bi bilo pijancev, bi ga zdravniki priporočali. Vsebuje vse potrebne vitamine in minerale. Glede vode je pa tako. Katerokoli zdrav piješ, ti ne more škoditi. Odvisno od genov in prepričanja.
Jure Bricelj
05. 10. 2011 00.36
športne plastenke z vodnim filtrom
Spetsnaz
04. 10. 2011 22.21
V Ljubljani in v predelu, kjer zivim, je voda iz pipe vrhunske kvalitete ! Res pa reklama naredi svoje in vidim nekatere, sicer meni ljube osebe, ki pijejo vodo z okusom...jabolka..itd Se pa strinjam z predhodnikom, da tako poceni dobrega vina se ni bilo v moji lepi drzavi Sloveniji.
Von_Clausewitz
04. 10. 2011 22.08
Zanimivo kako ministrstvo za zdravstvo skrbi za naše zdravje med tem, ko dovolijo, da se prodaja voda v plastenki, katera je daleč škodljiva, ampak še vedno raje pijem iz plastenke, kot pa iz pipe. Država bi morala poskrbet, da se voda ne sme več prodajat v plastenkah z izjemoma tiste v flašah ! Amapak saj vemo, koliko je našim zdravstvenim inšpektorjem mar, ko se gre za naše zdravje...le, ko je treba kakega manjšega podjetnika opalit po žepu...pol so takoj za vratom ! Sram naj Vas bo, a ne skrbite, tudi za Vas bo poskrbljeno !!!