Slovenija

Vložen predlog za stečaj družbe ATC Kanin

Bovec, 04. 06. 2013 18.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po slabi sezoni, ki jo je po le mesecu dni delovanja zaustavila nesreča gondolske žičnice, se družba ATC Kanin, ki upravlja s smučiščem na Kaninu, utaplja v dolgovih. Direktor družbe Aleš Uršič je zato na okrožno sodišče v Novi Gorici vložil predlog za stečaj.

Direktor družbe ATC Kanin Aleš Uršič je v ponedeljek na okrožno sodišče v Novi Gorici vložil predlog za stečaj. Kot pravi, je ravnal v skladu z zakonodajo, ki mu v primeru insolventnosti nalaga vložitev predloga za stečaj. "Lastnike družbe sem pozval k dokapitalizaciji, vendar so mi v odgovor povedali, da zanjo nimajo denarja. Zato mi ni preostalo drugega, kot da vložim predlog za stečaj," je še dejal.

Po Uršičevih ocenah bi morali lastniki za nadaljnje delovanje ATC Kanin zagotoviti 2,6 milijona evrov, s čimer pa se ni strinjal bovški župan Siniša Germovšek. Ta si je prizadeval predvsem za sklic skupščine delničarjev, na kateri bi govorili tako o dokapitalizaciji kot drugih možnostih rešitve in ponovnega obratovanja smučišča.

Kanin
Kanin FOTO: Matej Kavčič

Po slabi sezoni, ki jo je po le mesecu dni delovanja zaustavila nesreča gondolske žičnice, se družba ATC Kanin, ki upravlja s smučiščem na Kaninu, utaplja v dolgovih. Podjetje, ki je bilo že do letošnje smučarske sezone zelo zadolženo, je po nesreči ostalo brez prihodkov, dolgovi pa so le naraščali. Tudi 18 zaposlenim, ki so sicer doma, je podjetje dolžno tri zadnje plače. Za popravilo gondolske žičnice bi potrebovali vsaj 80.000 evrov, za pokritje stroškov ene sezone pa skoraj milijon evrov, prihodkov pa letos praktično ni bilo.

Smučišče na Kaninu so želeli reševati tudi v zadrugi turističnih delavcev, za katero je bovški župan povedal, da imajo več dobrih zamisli o reševanju nastalih težav. Bovški turistični delavci so ugotovili, da bodo brez zimske in poletne sezone na Kaninu težko preživeli, zato želijo aktivno sodelovati pri iskanju rešitev za popravilo gondolske žičnice in možnostih ponovnega obratovanja smučišča.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ataaufbix
04. 06. 2013 23.18
+3
Še eno podjetje, ki se ga je zgradilo v zlatem socializmu, uničila pa ga je "demokracija"!
Gal Košnik
04. 06. 2013 20.41
+4
80.000 za nov steber pa vpetje zajle? a ni gondola skoraj nova? zgodba slovenije zadnjih 22 let je žalosten vic