Slovenija

Janša: Če smo problem samo preložili, bo cena dvojna

Ljubljana, 20. 07. 2012 06.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Stranke so dogovor parlamentarnega vrha glede prestavitve glasovanja o fiskalnem pravilu in državnem holdingu pozdravile, a hkrati izrazile upanje, da to ni le prestavitev problema. "To je verjetno zadnji odlog, ki si ga Slovenija lahko privošči pri reševanju ključnih problemov," pa pravi Janša.

Sestanek predsednikov parlamentarnih strank
Sestanek predsednikov parlamentarnih strank FOTO: Damjan Žibert

Kazalo je, da bo današnji petek v državnem zboru še kako vroč. A vendarle ni bilo tako, saj so se predsedniki parlamentarnih strank dogovorili, da bo državni zbor o zapisu fiskalnega pravila v ustavo in ustanovitvi državnega holdinga odločal jeseni. S tem se je Slovenija izognila tudi morebitni vladni krizi, saj je premier Janez Janša dopuščal možnost, da bo na glasovanje o fiskalnem pravilu vezal zaupnico vladi. Če bi poslanci pravilo zavrnili, bi znova lahko ostali brez vlade.

Predsednik vlade Janša je za danes sklical 4. srečanje Vlade Republike Slovenije s poslanci in poslankami strank vladne koalicije, a ga je kasneje odpovedal.

Do septembra naj bi tako stranke poskušale uskladiti tudi novo rešitev za sanacijo bančnih bilanc v obliki posebne agencije ali sklada. Reševanje slabih terjatev bank v okviru državnega holdinga je namreč pri socialnih partnerjih vzbudilo številne pomisleke in strahove. Nekje sredi septembra naj bi bila nato sklicana najverjetneje izredna seja DZ in ta bo po Janševih besedah trenutek resnice.

"To je verjetno zadnji odlog, ki si ga Slovenija lahko privošči pri reševanju ključnih problemov," je bil jasen Janša. Na vprašanje, kako preložitev odločanja o fiskalnem pravilu in holdingu vpliva na javne finance, pa je odgovoril s pojasnilom, da pri nekaterih instrumentih "izgubljamo en mesec". To bo imelo po njegovih besedah svoje finančne posledice, "ki jih bomo lahko delno sanirali, če bodo te rešitve sprejete in ne bodo blokirane, kot se zdaj obeta".

"V tem primeru bo škoda popravljena in se je ta odlog izplačal. Če smo problem samo preložili, pa bo cena dvojna," je posvaril premier. Kot je nadaljeval, bo Slovenija v tem primeru čez en mesec pred isto težavo, pa še finančne posledice, ki jih bo pridelala v tem času, bo treba poplačati. Za koliko denarja gre zaradi tega odloga, je po njegovih besedah stvar ocene.

Stranke upajo, da ne gre le za prestavitev problema

Janez Janša
Janez Janša FOTO: Reuters

Stranke so četrtkov dogovor parlamentarnega vrha glede prestavitve glasovanja o fiskalnem pravilu in državnem holdingu pozdravile. Z dogovorom se je namreč Slovenija za zdaj izognila tudi politični krizi. Ob tem so predstavniki poslanskih skupin izrazili upanje, da dogovor ni le prestavitev problema, temveč da bodo soglasje o zakonih res dosegli.

Poslanec SDS Andrej Šircelj je dogovor pospremil z besedami: "Kjer je cilj, je tudi pot." Po njegovih besedah imajo cilj, to je sprejeti fiskalno pravilo ter urediti upravljanje državnega premoženja.

Predsednik republike Danilo Türk izpostavlja, da je bilo v preteklih mesecih veliko hitenja na škodo kakovosti političnih odločitev. Zato ocenjuje, da je dogovor parlamentarnih strank, da si za odločitev o fiskalnem pravilu vzamejo več časa in dobro pretehtajo možnosti, smotrn.

Predsednik DL Gregor Virant je dogovor označil za "modro odločitev". Po njegovih besedah bi "bilo najslabše, če bi danes glasovali o fiskalnem pravilu in bi to padlo, še slabše pa bi bilo, če bi hkrati padla tudi vlada". Glede sodelovanja opozicijskih strank je Virant optimist. Če pa sodelovanja ne bo, o fiskalnem pravilu po njegovih besedah sploh nima smisla glasovati. Glede holdinga in inštrumenta za sanacijo slabih bančnih terjatev pa bi "bilo čudovito, če bi uskladili besedilo" s SD in PS, če to ne bo v celoti uspelo, bo to septembra izglasovala vladna koalicija in za to tudi prevzela odgovornost, je še pojasnil Virant.

Poslanec Pozitivne Slovenije Roman Jakič ni najbolj prepričan, ali se bo politika uspela dogovoriti, niti ni prepričan, "ali je bila prestavitev odločanja o zakonih za mesec ali dva dobronamerna". Če je bil manever prestavitve glasovanja le v tem, da se ne glasuje o zaupnici, je namreč to po njegovem mnenju samo preložitev enega problema za dva meseca. Sicer pa ni optimističen, da bodo stranke dogovor dosegle, saj ne verjame tej vladi, zlasti pa ne predsedniku vlade. Občutek ima, "da Janša potrebuje neko kuliso parlamentarnih strank, za katero se lahko skrije".

Vodja poslancev SD Janko Veber je spomnil na opozorila SD, da postopek sprejemanja fiskalnega pravila brez izvedbenega zakona ni primeren in bi bila vezava zaupnice nanj neodgovorna, saj bi s tem povzročili politično krizo in poslabšali gospodarski položaj Slovenije.

Denar
Denar FOTO: Thinkstock

Po oceni vodje poslanske skupine DeSUS Franca Jurše se je na četrtkovem sestanku "zgodil razum". Koalicija po njegovih besedah nosi del odgovornosti za stvari, ki jih lahko tudi sama sprejme, medtem ko opozicija nosi odgovornost za tiste, pri katerih mora sodelovati.

Vodja poslancev SLS Mihael Prevc je z dogovorom zadovoljen, saj je šlo za kompromisno rešitev. Vendarle pa Prevc upa, da to ni samo preložitev problema za določen čas in da se ne bodo septembra znašli pred istim problemom. Izpostavil pa je, da do septembra ne bodo stali križem rok.

Tudi po besedah vodje poslanske skupine NSi Mateja Tonina (NSi) je bil sprejet razumen dogovor. Prav tako so se po njegovih besedah pokazali znaki, da bi bilo lahko jeseni drugače. V SD so namreč pojasnili, da v primeru, da skupaj oblikujejo izvedbeni zakon, obstaja možnost za fiskalno pravilo.

Pahor previdno zadovoljen, Zver računa, da bo beseda bolj držala

Poslanec SD in kandidat na jesenskih predsedniških volitvah Borut Pahor odločitev o preložitvi odločanja glede fiskalnega pravila sprejema s "previdnim zadovoljstvom". Zadovoljen je, ker se je država izognila politični krizi, ki bi "bistveno vplivala na poslabšanje vseh parametrov življenja v Sloveniji". A po njegovih besedah se je v četrtek pokazalo, da v težkih razmerah sodelovanje vendarle prevlada nad političnim razkolom. Previden pa je zato, ker je v četrtek prišlo do preložitve odločanja o fiskalnem pravilu brez trdnih zagotovil, da bi bilo pravilo potrjeno v septembru.

Evropski poslanec ter kandidat SDS in NSi na predsedniških volitvah Milan Zver pa je izrazil upanje, da bodo finančni trgi pozitivno razumeli četrtkovo odločitev parlamentarnih strank. Prav tako upa, da bo v prihodnje "dana beseda bolj držala, kot je tista z začetka tega leta". Zver pričakuje, da bo jeseni drugače, saj se je v četrtek ena od opozicijskih strank, SD, "nekoliko omehčala in sprejela tudi zavezo, da bo jeseni konstruktivno sodelovala pri reševanju tega problema".

Ministrstvo za finance: Prisluhnili bomo pripombam in pobudam

Na ministrstvu za finance napovedujejo, da bodo poskušali v največji možni meri prisluhniti vsem pripombam in pobudam, danim s strani različnih deležnikov. Do 30. julija bodo predstavili čistopis predloga zakona in ga z namenom ponovne javne razprave in usklajevanja objavili na spletu.

Da bi dosegli čim širše soglasje, bo ministrstvo oblikovalo tudi usklajevalno delovno skupino, v katero bodo imenovani predstavniki vseh parlamentarnih strank. Besedilo zakona se bo sočasno usklajevalo tudi z ostalimi zainteresirani deležniki.

Predvideva se, da bo ministrstvo usklajen predlog pripravilo do 25. avgusta, zakon pa naj bi DZ nato obravnaval v sredini septembra.

Poslanci imajo tako za seboj mirnejši petek. Znova so potrdili noveli zakonov o kmetijskih zemljiščih in o lastninskem preoblikovanju Loterije Slovenije, na kateri je državni svet izglasoval veto.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (485)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resslovenka
22. 07. 2012 17.21
+4
Imam zgolj eno skromno vprašanje: Kaj pa ste počeli vseh teh 21 let? No lahko tudi sama odgovorim: Plenili skupno ustvarjeno premoženje in siromašili državljane.
LepiBorut
22. 07. 2012 18.12
+3
Ja prvo smo vas malo nate.nili in javno premoženje preoblikovali v državno, nato smo nekaj kao državnega vrnili RKC, nekaj razdelili med svoje, da so se lako igrali z narodom, ki pa nič ne kapira in nato prodali tujcem v glavnem vse po dogovoru s EU elito.
aljaaljaaljaxxx
22. 07. 2012 16.51
+0
revelik javni sektor, parazidstvo, voluharji na državnih plečih in dober standard z najboljšim kolesom..... nike in adidas opremo, vikendi na morju, zimskim smučanjem in podobno uživancijo državne in lokalne uprave pač ne bo več šlo......pustiti je treba, da sistem propade, da gredo v stečaj vse fiktivne in prezadolžene firme, prestrukturirat gospodarstvo in pjunit v roke ter začet delat in znižat prevelik standard.........predobro nam je, zato pa je vse tako daleč prišlo............dvojna merila za državljane, lobiji, ki si talajo službice - za hčerkice in sinove znancev, ne glede na njihovo izobrazbo in kvalifikacije in reference.........žal to ne vodi nikamor............
evergrin
21. 07. 2012 22.15
+4
Naj se že enkrat ta koalicija na čelu z majerjem vrže z mosta. Morda bomo potem le imeli mir???
dot.dot
22. 07. 2012 00.17
-4
Mir kar se medijev tiče... stanje Slovenije bi šlo ravno ali navzdol...
manco-capac
21. 07. 2012 21.14
+6
Edino prav bi bilo v ustavo zapisati deset božjih zapovedi, ne pa neka "zlata pravila". Vsaj tisto zapoved, ki govori, da si ne želi bližnjega blaga.
HooplaToopla
21. 07. 2012 23.42
+6
Točno tako. Pa J.J. naj gre k spovedi. Da bo bo vsaj nekaj očenašev dobil za pokoro, če ga že zapreti ne morejo. Ali nočejo. Kdo ve?
HooplaToopla
21. 07. 2012 20.08
+9
Prej so se vsi zgražali, ko je Grčija dobila Evropsko pomoč. Kao mi jim plačujemo, lenuhom. Sedaj se pa vsi na smrt bojijo, da bi jo še mi dobili. Torej le niso tako rožnate tiste milijarde, ki so jih fasali Grki.
gordo
21. 07. 2012 19.05
+11
ojoj janša nehi že enkrat s temi svojimi forami tudi brez tebe bo slovenija splavala pa te tvoje grožnje ki nam že večini presedajo ,daj že enkrat odstop in pejt iz politike da bodo drugi lahko v miru kaj nredil za to našo lepo deželo
and1977
21. 07. 2012 21.05
+2
Mislim, da če njega ne bi bilo, bi kot prvo bilo manj tajkunov in tudi prejšnja vlada bi bila bolj uspešna, tale pa ne ve kaj bi moral narediti in kako, razen tega da vzame navadnemu delavcu in krega ljudi med sabo!
aljaaljaaljaxxx
22. 07. 2012 16.52
-1
markym
21. 07. 2012 18.53
+9
če bo sam odstopil smo pa prihranili vse.
I G N O R A N T
21. 07. 2012 18.37
+8
Ti poslus.Zakva so prihvatizirane firme propadle?
+6
Ne vem ali živimo v isti državi in mislimo na istega /ivančka / JANEZA.Izgleda da ne . Kdor je bral in poslušal njegove govore /pišem o ivančku/ iz njih ni bilo čutiti nič .Če je pa že kakšno dobro povedal ,je pa potem z svojo zaslepljenostjo izmaličil.in stalni spominja na to ,da je bila krivica ker ni postal predsednik ZSMS. Za ta neuspeh še danes krivi uneg kučana.Ljudje JANEZ mora ODRASTI ... in to je ves problem - Samo zaradi njega nimamo sodobne desnice katero si Slovenija zasluži.
Tonček Balonček
21. 07. 2012 17.35
+7
Dve hudi traumi sta zaznamovali njegov značaj! Izključitev in Partie ter zaradi zapora izpad iz tekme za predsednika Zveze mladine Slovenije! In anmesto da bi s ezavihtel na ečlo teh izdajalcev slovenskega naroda, ga ej aretaciaj po ukazu Kučana in Ertla katapultirala med poštenjake, antikomuniste in pravičnike, nasledniek domobrancev in konservativca! KAj vs ese človeku zgodi, si bi kdo mislil! Če ga Ertl en bi dal aretirati, bi ostal nek zadrt jugoslovenar in bivši apartčik! zato je bilo odlikovanje Tomažu Ertlu resnično katastrofalna napaka perdsedniak države!
+7
A za preložitev bo nosil izključno krivico g I.Janša /ali kod mu pravite mali janezek/ Ni imel poguma da bi na dnevni red dal svojo zaupnico- S tem bi prihranil nekaj časa in denarja- kajti nihče ne dvomi o negovemu padcu - še sam NE- Mar ne..
tron3
21. 07. 2012 14.45
+8
Le zakaj fiskalno pravilo, denarja tudi ne potrebujemo iz Bruslja, saj JJ dobro ve kje je, pri Bavčarju, Zidarju, Šrotu,.... itd, samo vzeti jim ga je treba, pa ne bo več lukna v bančnem sistemu, samo aktualna Vlada, ne želi to storiti, zato je neverodostojna, prizna da so g. neupravičeno pridobivali, vendar nima interesa, da bi ga gospodje vrnili, JJ že ve zakaj in ostali vpleteni, torej Vlada priznava organizirani kriminal, ki je ga in še vedno z vsem žarom podpira!!!
tron3
21. 07. 2012 14.30
+9
Kaj pa će bi izračunali za spremembo škodo, tako materialno in moralno, ki jo je naredil JJ Sloveniji v svoji politični karieri?
KML
21. 07. 2012 14.45
+9
Materialno bi še šlo, moralno pa težko - še ni tako zmogljivega računalnika ...
Belabreza
21. 07. 2012 13.59
+9
Naj prištejejo še stroške njegove za izjave, ki so razburile celotni evropski monetarni trg in stroške za lanski propadli referendum, ki so mu botrovale sile SDS.
gregor153
21. 07. 2012 14.26
-7
To se je treba zahvaliti že SD ki je podpisala evropski osnutek o fiskalnem pravilo.
dule100
21. 07. 2012 14.29
-9
Naj se prešteje stroške in škodo, ki jo je Sloveniji povzročila 16 letna vladavina reformiranih levakov, katere v Evropi nihče ne mara !
bertoolin
21. 07. 2012 15.38
-6
Ne delimo se na bele in rdeče ampak na ponosne slovence in priseljence....
El Koronito
21. 07. 2012 13.38
+9
Vse skupaj je velik nateg. EU si mora popolnoma fiskalno podrediti članice z namenom centralizacije oblasti (NWO). Vsako vplivanje naroda na fiskalne odločitve mora biti preprečeno. Pred očmi so nam izropali skoraj vse, kar smo mi in naši predniki s poštenim delom ustvarili. Zdaj se dajejo še za tisto, kar je ostalo. Nevarno se nam približuje grški scenarij. Vsako izposojanje denarja pomeni zadolževanje prihodnjih generacij, ki ga nikoli ne bodo mogle vrniti. Saj že zdaj ne moremo plačevati obresti. IMF pa tiska dolarje, ki si jih mi veselo izposojamo. Za ničvreden papir bodo kupili cel svet. Lokalni oblastniki so samo potrčkala in izdajalci, ki so pripravljeni za drobiž izdati lasten narod. Zaradi tega sprejemajo zakone, za katere vedo, da nas bodo popolnoma uničili. 90 podkupljivih posalncev naj odloča o usodi naše države. Bejžte no. Po celem svetu vre, ker so se ljudje začeli zavedati tega, da ne more peščica ti. izbrancev odločati o usodi našega sveta. Ljudje, gre za upor globalnih razsežnosti. Krivice so vedno večje, Ljudje ostajajo brez domov, služb, dohodka in brez pravic, umirajo od lakote, zato da lahko nekdo s€rje v zlato školjko. Nekje bo počilo in to kmalu. Potem ne bo milosti za nikogar. Dokler imajo na voljo silno vojsko, ki je pripravljena pobijati lasten narod, se bodo borili. Seveda iz naslonjačev v svojih bunkerjih 200 m pod zemljo. Živite kot, da bo 100 let mir, pripravljajte se kot da bo jutri vojna. Svet bodo rešili pogumni, pametni in izobraženi ljudje. Desničarji, še je čas, da se nam pridružite. Tukaj smo vsi v istem dr€ku. Če še vedno ne verjamete, si preberite članek o družini iz Melbourna, ki je morala plačati dodatnih 55$ "ogljičnega davka", pri pogrebu sorodnika. Ko so vprašali zakaj, so jim odgovorili:"Še mrtvi se ne izognejo ogljičnemu davku." Halo ? Halooo? Haaaaloooooo? Pa lep pozdrav vsem.
allahjevelik
21. 07. 2012 13.47
-2
allahjevelik
21. 07. 2012 13.47
-1
UPOR AHAHAHAHHAAJSAHA PA KAJ SI TI NORMALEN KAJ NAM PA MORETE FOLK
rdecimak
21. 07. 2012 14.37
+2
Niet Che Evo!!! Tokrat se podpišem!! Kar je res,je res!!
KML
21. 07. 2012 13.29
+10
To je verjetno zadnji odlog, ki si ga Slovenija lahko privošči pri odstavitvi Janše!
tron3
21. 07. 2012 14.32
+8
Čimprej ga moramo poslati na smetišče zgodovine!!!!!!!!!!!
01xxy
21. 07. 2012 12.04
+1
Naj živi konstruktivni Prevc Mihael. Njemu zaupamo.
cupofmarja@email.si
21. 07. 2012 11.47
+11
še malo pa let u Avstralijo.......
cupofmarja@email.si
21. 07. 2012 11.47
+11
novaknovak
21. 07. 2012 13.30
+1
in potem boš doživela razsvetljenje,ne.sam pol bo nastal problem ko boste moral prot svojmu idolu demonstracije zganjat, hehehee, tisti v gospodarstvu bodo že preživel,saj sedaj tud,pa nimajo 1700 ali 7000 evrov penzije kaj šele plače...
zaenotnost
21. 07. 2012 11.10
+3
Odgovornost ima tisti ki vlada, da pritegne s svojim delovanjem ljudi, da sodelujejo. Lepa-dobra-spravljiva beseda lepo mesto najde…VEDNO Sam se lahko pogovarjam z vsemi desnimi, levimi, vernimi…pri tem poskušam biti dostojen sogovornik, ne žaljiv, priznavam nasprotno mnenje in me to ne moti, če ni nedostojno lažnivo in zavajajoče. Če pride do tega se obrnem in grem sam ne mislim, delovati na takšen način. Živimo skupaj in potrebno je najti sožitje ustvariti ideje, ki jih podpiramo vsi in ne smemo zastrupljati odnose, če želimo napredek, ki je pot k zadovoljstvu in sreči. Pogoj za to pa je da smo pred zakonom vsi ENAKI. Pravna država in pravice vsakega posameznika so SVETE. v
Nebukadnezar
21. 07. 2012 09.35
+6
Kot da bi nekateri tukaj živeli nekje drugje? Mislite, da ko bo Slovenija zaprosila za pomoč, da ne bodo sledili zlo hudi reformni ukrepi ukazani s strani Bruslja? Vsi bodo prizadeti. Tukaj ne bo šlo za pogajanja s sindikati, šlo bo preprosto za rez ne glede na posledice, če tudi bodo štrajkali na ulicah 100 dni. Tukaj se pa pogovarjate kaj je kdo komu naredil v preteklosti. In zdaj morate to vrniti, da bo rezultat 3:3, če tudi bo to pomenilo konec obdobja kot ga poznamo. Izguba finančne neodvisnosti. Tudi tako imenovani dogovor za jesen ne bo prinesel nič, saj vemo kdo bo takrat proti. Tole sem že parkrat omenil ampak očitno je potrebno, da res dobimo nekoga iz Bruslja, da nam uredi sistem. Torej mi očitno moramo doseči prvo dno šele nato sledi dvig ladje, če tudi bo pol ljudi na cesti, brez službe itd..
novaknovak
21. 07. 2012 13.32
+0
podpis, sam jim je brezveze govort. in kot sem že zgoraj napisal pol se bodo razni štruklji,pa semoliči na glavo postavl, pa ne bo haska.in bo kot pravijo ko će koga ako ne svog svga...
gregor153
21. 07. 2012 14.28
-1
Vsi levi bi fehtali za pomoč a nobeno posojilo ni brez pogojev.
bukefal
21. 07. 2012 09.24
-4
Še nekaj Juretu za njegov odličen prispevek ... Ko napišeš kakšno konkretno stvar, ki ni po godu rdečkarjem, vedi, da bodo prav tekmovali, kdo se bo iz tebe delal bolj norca in te zasmehoval. V tem so pravi mojstri, čeprav iz njihovih plehkih neumnosti seva popolna primitivnost. Verjetno si to ugotovil tudi sam. Lp, Bukefal
Tonček Balonček
21. 07. 2012 09.38
+9
JA pa kaj ne dojameš, da gre v Juretovem prsipevku za parodijo? A tis i mislil, gre za resen zapis? Jure je anarhist, če ne celo rdečkar, morda tudi homoseksualec, Neslovenec in še kaj, ima strive v ozadju... piše po nareku iz Murgel!
bukefal
21. 07. 2012 09.54
-4
Balonček, če ima kdo STRIVE v ozadju in piše po nareku iz Murgel, jih imaš med tistimi, katerim klikaš pluse, veliko. In če bi bilo tako kot trdiš, bi mu TA RUDEČI naklikali vsaj dvojno število plusov!!!
Tonček Balonček
21. 07. 2012 09.59
+3
Poštenjaki pa niso klikali kaj dosti, ampak so sklenili, d abodo nekoga zadolžili, naj napiše hvalospev še avtorju, saj revčki ne vedo, v čem je štos!
bukefal
21. 07. 2012 10.04
-2
Pa še to, Balonček. Dopuščam tudi možnost, ki jo omenjaš, toda le o parodiji. O homoseksualcih in ostalem pa raje ne bi. Tako kot ti, pišem parodije, ko sem posebnega razpoloženja, tudi jaz. Toda v tej zvrsti pisanja se vedno že na daleč vidi, za kaj gre. Ko hvališ Janšo na vse pretege ti, vsakdo zlahka spozna, da se iz njega norčuješ. Verjetno pa se marsikdo tudi spomni mojih podobnih norčij na račun Kučana, Turka, Pahorja in še koga. To je bistvo parodij, vsaj takšno, kot ga vidim jaz. Morda pa ti nanje gledaš drugače!?!
bukefal
21. 07. 2012 10.10
+1
Ko pikro namiguješ na POŠTENJAKE, vedi, da je glede plonkanja in goljufanja pri pridobivanju šolskih spričeval, v vodstvu Negativna Slovenija Vrstni red je namreč takšen: 1. mesto: PS - Meršol, Ambrožič 2. do 3. mesto: SDS - Marinič 2. do 3. mesto: Desus - Simčič Da Zokijevega mulca sploh ne omenjam, saj je s fotrovo pomočjo prigoljufal maturo!!!
Tonček Balonček
21. 07. 2012 11.00
+2
V JAnševoi diplomo se poglobi! Od koga je pa Meršol prepisoval? Od sebe?JAnša je za prešise dobival celo nagrade in je takrat erkel, d aje prepisovanje nekaj najobičajnejšega. AP prepisovanje je ši najhujše. TA človek je celo rezal, vkup limal ter sestavljal nove dokumente! Potem pa nonšalantnno rekel (kos o ga razkrinkali), da so se pač dokumenti malo pomešali! ZA razliko od Meršola in Ambrožiča ter Simčiča ej JAnša kot šef države celo vs odnem postopni, niti ne v kazenskem ali preiskovalnem, v sodnem! Pa en zaradi ponarejanja in prepisovanja, ampak zaradi korupcije!
srebrnibreg
21. 07. 2012 12.19
+4
bukafel- Jure je zgrešil portal. Poezijo o Janši mora pisati na straneh Reporterja, Demokracije in SDS-ovi strani. Tu smo tudi ljudje kateri nismo politični zaslepljenci in nas neke nerealne in lažnive fantazije o komerkoli ne zanimajo in se jim ne klanjamo.
novaknovak
21. 07. 2012 13.35
-1
ne bukefal,oni so se sam tržno obnašal.posebno jurček od očija...sam tega ne izpostavljajo prav velik