Slovenija

Vlada razrešila Peršeta in imenovala Ahčinovo

Ljubljana, 25. 04. 2013 15.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Davčna uprava ima novo v. d. generalne direktorice, in sicer je vlada na Peršetov položaj imenovala Jano Ahčin. Perše je že 16. aprila podpisal svojo odstopno izjavo s položaja. Zakaj se je za ta korak odločil, še ni znano.

Vlada je na današnji redni seji razrešila Tomaža Peršeta s položaja vršilca dolžnosti generalnega direktorja davčne uprave (Durs) in imenovala Jano Ahčin za novo vršilko dolžnosti.

Zakon namreč določa, da se uradnika z odločbo razreši s položaja, če to sam zahteva oziroma s tem soglaša. Perše jim je namreč 16. aprila poslal odstopno izjavo s položaja. Minister za finance je predlagal, da vlada sprejme sklep in izda odločbo o razrešitvi Peršeta s položaja vršilca dolžnosti generalnega direktorja Dursa z današnjim dnem. Na tem položaju je bil od lanskega septembra.

Vlada je že izdala odločbo, da se z jutrišnjim dnem za v. d. generalne direktorice Dursa imenuje Jano Ahčin, ki izpolnjuje predpisane pogoje.

Kdo je Ahčinova?

Jana Ahčin je univerzitetna diplomirana ekonomistka. Svojo karierno pot je začela v finančno računovodski službi v železniškem gradbenem podjetju Slovenskih železnic. Med letoma 1993 in 1998 je namestnica generalne direktorice Agencije Republike Slovenije za plačilni promet. Leta 2003 je bila imenovana za generalno direktorico Uprave Republike Slovenije za javna plačila.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Glavavtorbi
25. 04. 2013 17.23
+3
Na hitro sem prebral, da je vlada odpoklicala nižjega državnega uradnika Peterleta. Lahko bi nastavili davčno svetovalko Vido, za virtualno strokovnjakinjo vsaj vemo, da res ni sposobna izreči nobene laži.