Slovenija

Vlada nakazala tri milijone za univerzijado

Ljubljana/Maribor, 15. 12. 2009 19.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ministrstvo za šolstvo in šport je organizatorjem 26. zimske univerzijade, ki bo leta 2013 v Mariboru, nakazala tri milijone evrov za izplačilo organizacijskih pravic.

Univerzijada
Univerzijada FOTO:

Ministrstvo za šolstvo in šport je organizatorjem zimske univerzijade nakazalo tri milijone evrov, kar je bruto znesek za organizacijske pravice Mednarodni univerzitetni športni zvezi (FISU). "Začeli smo komunicirati z davčno upravo (DURS), ki mora določiti davčni odtegljaj, pričakujemo, da bo pet odstotkov," je povedal Otmar Kugovnik, predsednik Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA).

Ker je vlada zahtevala, da partnerji v primeru neizvedbe dogodka omenjeni denar vrnejo, SUSA sama ni želela sprejeti odgovornosti za realizacijo, ampak lahko to po Kugovnikovih besedah stori le skupaj z vsemi pogodbeno definiranimi partnerji, torej občinami Maribor, Ruše in Zreče. Po daljšem obdobju negotovosti pa je SUSA sredi novembra vladi vendarle vložila zahtevek za izplačilo treh milijonov evrov. Mariborski mestni svetniki pa so 24. novembra župana Franca Kanglerja pooblastili za podpis pogodbe o sodelovanju in medsebojnih razmerjih pri organizaciji in izvedbi univerzijade. Ob tem so svetniki od organizacijskega odbora zahtevali, da jim o stanju in napredku projekta poroča vsake tri mesece.

"Organizacijski odbor v naslednjih dneh pričakuje podpis pogodbe med občinami, SUSA in športnim centrom Pohorje. Organizacijski odbor dela, žal pa nam je le, da smo izgubili toliko časa z ugotavljanjem, ali si želimo univerzijado ali ne," je dodal Kugovnik.

S tem, ko so mariborski svetniki podprli omenjeni sklep, so Kanglerju omogočili podpis pogodbe, ki jo od partnerjev v projektu – poleg MOM še Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) ter občini Ruše in Zreče – zahteva Mednarodna športna univerzitetna zveza (FISU). S podpisom pogodbe je plačilo treh milijonov evrov koncesije mednarodni zvezi za organizacijske pravice pogojevala tudi SUSA, ki ni želela sama prevzeti odgovornosti za vračilo omenjenega denarja v primeru, da univerzijade ne bi bilo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MERDE-AVE-MERDE
16. 12. 2009 12.24
Skoda denarja, in se vecja skoda dela Pohorja ki se ga je posekalo zaradi neke proge. Ta projekt je projekt par posameznikov in organizacij, in ne ljudi ki zivijo tam - mb zupan branik in pa seveda Vili Rezman in njegova ekipa
Penzic
16. 12. 2009 11.16
Glede na to da bo šlo ful denarja za to bi bilo potrebno organizirat referendum, da vidimo, če si to sploh želimo ;-) Je pa res da bodo na tem področju imeli kratkoročno korist, ki seveda ne bo niti blizu vložka, medijsko je to itak dogodek o katerem se ne poroča naokrog (razen o aferah okoli), bo pa infrastruktura ostala za naprej, kar je tudi zelo pomembno. Sicer pa me čudi da ni študentska organizacija bolj glasna in pa studentski servis, oni vsekakor imajo najvec denarja.....
Trenirka_SDS
16. 12. 2009 10.47
p.s. Mogoče bo pa Jankovič kejz zrihtal glede EP vsaj v LJ?
Trenirka_SDS
16. 12. 2009 10.45
Velika študentska žurka namesto evropskega prvenstva??????????? Bravo vlada, niti bom volil tole vlado niti nimam najmanjše želje, da bi si šel ogledat univerzijado...pardon....skakanje z nogama v vreči
sudja
16. 12. 2009 10.42
Razsipno zapravljanje denarja za tretje razredne univerzitetne igre
porka.malorka
16. 12. 2009 08.40
proofreade To si pa dal dobro vprašanje. A kdo sploh to spremlja ????????. Jaz tud nič ne vem o tem. In tudi ne bi vedel če ne bi blo govora o Mariboru.
king_coz
15. 12. 2009 21.26
še zmer se mi zdi to taka glupost.... -.- zka nebi eurobaskt..... :)
gordo
15. 12. 2009 21.23
men so tud nakazal
proofreader
15. 12. 2009 21.17
Proč vržen denar. Kangler se nekaj meni, probleme pa bo imel naslednji župan Maribora. Jaz naprimer sploh ne vem, kje je bila letos zimska univerzijada, enako verjetno večina ostalih zemljanov (razen tekmovalcev, trenerjev in sorodnikov).
maesrto
15. 12. 2009 20.15