Slovenija

'Vlada naj razkrije dokumente'

Ljubljana, 09. 01. 2008 15.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poslanci od komisije za nadzor javnih financ zahtevajo, da pridobi dokumente o prodaji državnega deleža v podjetju SIJ.

Milan M. Cvikl...
Milan M. Cvikl... FOTO: Damjan Žibert

Poslanci Breda Pečan, Vili Trofenik in Milan M. Cvikl od komisije za nadzor javnih financ zahtevajo, da od Vlade Republike Slovenije oziroma pristojnih organov pridobi ustrezne dokumente, ki se nanašajo na prodajo 55,35 odstotnega državnega deleža v Slovenski industriji jekla (SIJ). Iz tega bodo jasno razvidne zaveze ruskega kupca o investicijah v višini 250 milijonov evrov in reinvestiranju triletnega dobička.

...Breda Pečan...
...Breda Pečan... FOTO: Dare Čekeliš

Predsednik komisije, Milan Petek, je v skladu z zahtevo, ki sta jo posredovali poslanska skupina Zares in PS LDS, o prodaji 55,35 odstotnega državnega deleže v podjetju SIJ ruskemu podjetju Koks, sklical nujno sejo. Poslanci pričakujejo, da bo gradivo za nujno sejo dopolnjeno s pogodbo o prodaji deleža, cenitvenim poročilom o omenjeni prodaji, zavezujočimi ponudbami vseh treh podjetij, ki so se odzvala na javni razpis o prodaji, zavezami o vlaganju dobička v razvoj podjetja v prihodnjih treh letih, ki jih je dalo rusko podjetje KOKS in z zavezami ter časovnimi razmejitvami o investicijah v višini 250 milijonov evrov.

...in Vili Trofenik od Janše zahtevajo, naj razkrije dokumente.
...in Vili Trofenik od Janše zahtevajo, naj razkrije dokumente. FOTO:

Prepričani so, da brez navedenih podatkov komisija ne bi mogla korektno opraviti svojega dela. Prav tako menijo, da bo komisija od vlade brez težav pridobila zahtevano dokumentacijo do 15. januarja, kar je dva dni pred sklicano nujno sejo komisije, saj je Janša na 34. seji državnega zbora izjavil, da "ni nobenih zadržkov, da poslanci ne bi videli vseh dokumentov pogodbe."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Variatio delectat
09. 01. 2008 17.47
Kva so čudne tri face na zgornjih slikah! Mene je strah!
doki007@email.si
09. 01. 2008 17.39
+1
tilen555,........dobra iztočnica ,....vizjak pa jerovšek sta stalno rdeča od pijače ,...vsa zabuhla ,...!!! ----dobra iztočnica za naprej .......
doki007@email.si
09. 01. 2008 17.36
passion ,....gospodarsko stanje ja katastrofa ,...pejdi mal na zavod za zaposlovanjer povprašat po realnem stanju nezaposlenosti v RS --tete ti bodo rade volje povedale ,...!!! ----pol boš povedal kaka je nezaposlenost ,...!!! ----janša je dolžen pokazat dokumentacijo glede prodaje SIJ -a Rusom ,....!!! ane ane ,..mam prov ,...butl prtegnn....
tilen555@hotmail.com
09. 01. 2008 17.36
Poglejte ta rdeča strašila na sliki... Groza!!!
Prvo Bore
09. 01. 2008 17.33
DarthRevan tebi v vednost in ostalim na forumu. Rusi bodo odplačali SIJ v 4 letih, toliko ima SIJ dobička in izgovor zabuhlega Andrejčka, je bil : Saj bodo plačali davek od dobička !! Saj ga tuid Slovenska poštena podjetja izplačujejo, ali ne ?? Pri Siju so bile takšne "mučke", da glava boli. Prvo je država, to smo MI -državljani plačali sanacijo, potem so se delavci odrekli plačam, sedaj pa zabuhli občonski kadrovnik , ki nima blage veze o gospodarstvu, več jo imam Jaz, se izgovarja na dobiček. Ljudem ni znano, da imamo ljudi iz Indije, ki se pri nas učijo servisa, ker naše preše so svetovno znane in imajo ceno. Ne morejo narediti, toliko, kolikor je povpraševanja in še avans in čakalna doba 3 mesece. Minister Vizjak je LOLEK v BOLEK-ovi vladi. Dela za svoj žep in to sem mu želel povedati na LJ gradu, mapak nisem bil povabljen, ker bi ga na čelo, malega črvila.
DarthRevan
09. 01. 2008 16.54
Tomi.passion, se pravi je po tvoje čisto v redu da so SIJ kupili ex-komunisti Rusi?
tomi.passion@gmail.com
09. 01. 2008 16.51
Hahahahahaha, kako smešno in ironično je, da največji lopovi igrajo igro poštenjakarjev. Najprej kradejo, ko so na oblasti, potem razbijejo lastno stranko in se prodajo kot cipe Pahorčku, sedaj pa modrujejo. Janša je pač pameten in sposoben in ne bo nasedel tem provokacijam nesposobnežev. Kje ste pa že videli, da zna komunist brati številke in računati. Samo poglejte ex Jugo in komunistične države, v kakšnem stanju je gospodarstvo pa vam bo vse jasno.
doki007@email.si
09. 01. 2008 16.44
petrnelj ,....kdo spet laže ,...tvoj janša je obljubu da bo pokazal vse dokumente ki jih imajo ,...!!! -vi desni fanatiki imate tko oprane glave ,....da vsi drugi lažejo al pa kradejo ,...!!!!
DarthRevan
09. 01. 2008 16.42
Janez Peternelj, dokumenti o prodaji SIJ Rusom zanimajo tudi mene. Pa nisem SD. Bi jih pa rad videl, ker me res zanima kaj si je vlada mislila, da je enega izmed paradnih konj slovenskega gospodarstva prodala tujcu.
peternelj.janez@gmail.com
09. 01. 2008 16.35
In to naj bi bila zmerna politika s strani SD-ja ter "prelepe" barbike, ki laže vsem povprek!