Slovenija

Policisti se zavzemajo za socialni dialog, v katerem bodo zmagali državljani

Ljubljana, 28. 05. 2012 08.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič je po srečanju z ministrom Vizjakom povedal, da so vladi predali predloge, za katere menijo, da jih je treba urediti. Eden od predlogov je tudi ureditev kolektivne pogodbe.

Vlada in policisti so se vrnili za pogajalsko mizo po tem, ko pretekli teden članstvo obeh policijskih sindikatov ni privolilo v sporazum z vlado, ki so ga pogajalci parafirali minulo sredo. Srečanje z ministrom Andrejem Vizjakom se je že končalo. 

Kot je povedal minister, je zadnji rok za dogovor med policisti in vlado torek, ko naj bi spet parafirali besedilo sporazuma. V sredo dopoldne naj bi strani potrdili dogovor in ga popoldne tudi podpisali, kar bo po Vizjakovih besedah omogočilo umik referendumske pobude in uveljavitev varčevalnega zakona.

Policisti so po ministrovih besedah prišli z nekoliko dopolnjenim parafiranim sporazumom. Ob tem je poudaril, da so s parafo že potrdili, da se strinjajo z vsebino, danes pa so prišli z novimi predlogi. Danes so jih pregledali in po Vizjakovih besedah ugotovili, da nekateri nadgrajujejo določeno besedilo in nimajo finančnih posledic, nekateri predlogi so statusne narave, nekateri pa imajo finančne posledice.

Vladna stran si je popoldan vzela za preučitev predlogov, da bodo videli, ali posegajo v sistem. Nekateri dodatni predlogi policistov so za vlado sprejemljivi, nekateri pogojno, nekateri pa niso, je pojasnil minister. Konkretno pa o tem ni želel govoriti. Po ministrovih besedah se bodo o teh predlogih pogovarjali na torkovem nadaljevanju pogajanj in morebiti za nekatere poiskali alternativne, boljše rešitve.

Vlada in policisti se še pogajajo.
Vlada in policisti se še pogajajo. FOTO: Blaž Garbajs

"Razumemo njihovo ambicijo in oni morajo tudi razumeti naše omejitve, da s tem dogovorom ne moremo in ne smemo posegati v neke že sprejete odločitve vlade, še posebej kar se tiče enotnega plačnega sistema, kar se tiče zakona za uravnoteženje javnih financ in ne nazadnje kar se tiče že sklenjenega dogovora z ostalimi sindikati," je pojasnil Vizjak. Kot je dodal, pa lahko poiščejo nekatere rešitve za njihove specifike, ki so jih obremenjevale doslej, in tu je vlada pripravljena najti kompromis.

Kot pomembno je Vizjak izpostavil, da so policisti že pripravili del normativnega dela kolektivne pogodbe, za katero so se dogovorili, da jo bodo uskladili do septembra letos.

Pričakovanja policistov glede upokojevanja po ministrovih besedah ni mogoče prejudicirati v nekem drugem zakonu, ampak je treba to prepustiti pokojninski zakonodaji. Mogoče pa je ob sprejemanju pokojninske zakonodaje skupaj z njimi iskati rešitev, glede na specifike njihovega poklica.

Cilj je objava zakona v petkovem uradnem listu

Vizjak je ponovil, da je cilj vlade objava zakona za uravnoteženje javnih financ v petkovem uradnem listu. Dogovor s policisti želijo po njegovih besedah doseči v enem dnevu in tako doseči umik referendumske pobude o omenjenem zakonu, kar je pogoj in sestavni del sporazuma. Kot je povedal Vizjak, naj bi v torek ugotovili, kako blizu so si po današnjem nadaljevanju usklajevanj, in spet parafirali besedilo sporazuma. V sredo naj bi dogovorjeno besedilo sporazuma obravnavala tudi vlada, po tem pa naj bi podpisali sporazuma in sledil bi umik referendumske pobude, je napovedal minister.

Glede zahtev drugih uniformiranih poklicev je Vizjak pojasnil, da so policiste obravnavali glede na specifiko njihovega dela. Vizjak je vprašal, ali je pogosto v carini ali pa kje drugje, da bi imeli zgolj 85-odstotno zasedenost sistematiziranih delovnih mest ali manj. Po ministrovih besedah v primeru tako nizke zasedenost delovnih mest zaposleni delajo več in imajo povečan obseg dela.

Del sporazuma je po ministrovih besedah takšen, da naj bi preprečeval administrativno nižanje kadrovskih potreb samo z namenom, da se prevara policiste. Poudaril je, da je policistom dal besedo, da se bo vlada držala podpisanega sporazuma in ne bo zlorabljala danih zavez in dogovora.

Policisti so že začeli zbirati podpise za referendum.
Policisti so že začeli zbirati podpise za referendum. FOTO: Blaž Garbajs

Eden od predlogov je ureditev kolektivne pogodbe

Predsednik policijskega sindikata Radivoj Uroševič je povedal, da se usklajujejo glede kolektivne pogodbe za policiste. "Šli smo v usklajevanje kolektivne pogodbe za policiste, da izčistimo še normativni del oz. tisto, kar mi mislimo, da je treba zapisati, vladna stran pa tisto, kar se lahko zapiše," je pojasnil Uroševič. Na mizi so po njegovih besedah izhodišča za kolektivno pogodbo, ki jih je treba pravilno zapisati v osnutek.

Dopoldne so šli na pogajanjih čez besedilo sporazuma in predstavniki policijskih sindikatov so Vizjaku predstavili stališča, kaj je treba še spremeniti. Vlada po Uroševičevih besedah na določenih točkah potrebuje še čas za razmislek, ali je to v okviru njihovih pristojnosti in možnosti.

Današnji predlog obeh sindikatov je večinoma modifikacija že dogovorjenih stvari. Kot je dodal Uroševič, so dodatno zahtevali, da se policiste v kazenskih postopkih za dejanja, storjena v prostem času, izenači z drugimi državljani.

Predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič je pojasnil, da so dopoldne vladni strani dali predloge, "za katere mislimo, da jih je nujno v tej fazi treba urediti, da bi bili lahko še sprejemljivi za članstvo, ki ga oba sindikata zastopata". Med njimi je izpostavil urejanje kolektivne pogodbe, ki je ena od točk sporazuma.

Tiskovna konferenca Sindikata policistov Slovenije
Tiskovna konferenca Sindikata policistov Slovenije FOTO: Sindikat policistov Slovenije

Ob tem je pojasnil, da se glede tega niso sestali z ministrom za notranje zadeve Vinkom Gorenakom, ampak s strokovno ekipo, s katero so obdelali normativni del kolektivne pogodbe. Petrovič je zanikal informacije, da želijo policisti doseči milejšo obravnavo v zvezi s storjenimi prekrški. Potrdil je navedbe Uroševiča, da se želijo policisti le izenačiti z drugimi državljani pri obravnavi kaznivih dejanj, ki jih policisti storijo v prostem času.

"Mi si prizadevamo, da bi zmagal socialni dialog. Končni zmagovalci vsega tega, če bo prišlo do sporazuma, pa bodo državljani, ki bodo dobili motivirano in dobro plačano policijo," je poudaril Petrovič. Glede Vizjakove napovedi, da bi bil sporazum lahko parafiran v torek, Petrovič ni želel špekulirati. Oba policijska sindikata se po njegovih besedah borita za izboljšanje položaja policistov, po 20 letih pa je prišlo do trenutka, ko poskušajo to urediti tako, kot je treba.

Že ob prihodu na nadaljevanje pogajanj je Petrovič zatrdil, da ima mandat organa sindikata za pogajanja z vlado o zahtevah policistov in tudi za podpis sporazuma, če bo kompromis sprejemljiv. Mandat članstva pa je po Uroševičevih besedah izražen s tem, da so povedali, da vsebina dosedanjega predloga sporazuma ne zagotavlja dovolj garancije, da bodo stvari tudi uresničene. "In to je največji problem," je poudaril Uroševič.

Zbrali nekaj manj kot 200 podpisov

Rok za zbiranje 40.000 podpisov za razpis referenduma je začel teči v petek in se izteče 28. junija. Po zadnjih podatkih upravnih enot so zbrali nekaj manj kot 200 podpisov, kar pa po navedbah sekretarja sindikata policistov Boruta Jakopina glede na podatke s terena ni najbolj točno.

V sredo parafiran predlog sporazuma obsega 25 točk in med drugim predvideva umik referendumske pobude o varčevalnem zakonu. Med drugim so se pogajalci dogovorili o izplačilih za delovno uspešnost, novi sistemizaciji delovnih mest in tudi o pogodbah o sindikalnem delu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (177)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

br.0001s
30. 05. 2012 21.42
ko bo hrvaška v eu se bo končno odkrilo kolk premoženja imajo škifi...
prašek
29. 05. 2012 17.39
+2
Policisti Obranite državljane pred Janševo neumnostjo. Vi ste naš zadnji branik !!!
tron3
29. 05. 2012 15.02
+2
Policaji ČESTITAM, ste edini še živeči branik pred fašizmom in nacizmom na slovenskih tleh!
b77
29. 05. 2012 15.04
-4
to so še edini branitelji jugoslavije z istim mišljenjem in efektom dela LENUHI IN LENI EGOISTI KI SE PASEJO PO CESTAH
tron3
29. 05. 2012 15.11
+3
b77 dobro si opisal svojega ljubljenega vodjo, je lenuh, leni egoist, ki bi se rad pasel vsepovsod, že od FDV-ja naprej tozd obramboslovje!
juventus1912
29. 05. 2012 14.22
-2
Pozivam vse v RS da nemudoma izstopijo iz vseh sindikatov, kajti sindikalisti se brigajo samo za svojo denarnico in ne denarnice članov ki jih financirajo. Škoda denarja za sindikat.
lnterReflections
29. 05. 2012 14.29
+9
Pozivam vse v RS da nemudoma odstopijo od vseh volitev, kajti poslanci se brigajo samo za svojo denarnico in ne denarnice članov ki jih financirajo. Škoda denarja za parlament. Si to hotel povedati?
sanya10
29. 05. 2012 13.45
+9
Upam res, da ne bodo podpisali sporazume, sicer je konec socialistične države.
.kiss_my_ass
29. 05. 2012 13.35
+12
A se sploh še splača živeti v državi, kjer ti vsakodnevno jemljejo demokratske pravice o odločanju?
.kiss_my_ass
29. 05. 2012 13.33
+7
V ozadju pa poteka Vizjakov skriti boj, da na stolček direktorja NEK posadi Martina Brataniča. Ravno tistega, ki ga je nameraval ustoličiti za direktorja GEN energije. NEK je trenutno največja slovenska firma po dohodku in stabilnosti. Omenjeni (nesojeni) kandidat pa je bivši policaj.
titovka
29. 05. 2012 12.59
+15
Modri angeli…apeliram na vas, da ne podpišete tega pakta z janšo.če boste to podpisali se morate zavedati, da ste podpisali sesutje socialne države.BOSTE PODPISALI POTUHNJENJO LASTINJENJE JAVNEGA SEKTORJA…ZDRASTVA IN ŠOLSTVA. TEJ VLADI SE SAMO ŠE GRE, DA POBERE IN RASPRODA MATERIALNE DOBRINE JAVNEGA SEKTORJA IN SI ZOPET NAPOLNI SVOJE ŽEPE BREZ DNA!!!!ne smete pozabiti, kako so vas sramotili in popljuvali…mislim, da človeško dostojanstvo je več vredno, kot tista bagatela evrov!!!!!
Tonček Balonček
29. 05. 2012 11.33
+5
Pod novo valdo valda popolno brezpravje. Ponekod si dvigajo plače, izplačujejo regrese itd., ponekod pa grozijo z nižanjem plač, spremembam pogodb, neiszplaili regresov itd. Popolna zmneda, dilentaizem, en minister pošilka grozilne okrožnice, drugje opa talajo denar in ljdi povišujejo! 6,5 mio EUR oblubi ZDA uza neke trotelavione, tu s epa repenči. ker s eTurek vozi za 80.000 EUR v Sarajevo, za ta denar Ameriki, bi evs mandat v Sarajevo lahko letal vsako pomlad in jesen! Zakaj to hlapčevstno, kot je govoril B. Kidrič, namreč koelsarstvo, pritiskanje navzdol in popuščanje navzgor, Janaš je popolna karikature orodja in pribora Zahoda! Kot d abi ga nastavili oni, ne pa izvolili Slovenci! No, saj ga res niso!
dule100
29. 05. 2012 12.25
-4
Tona A tebe pa še kar boli !? Človeku se kar inako stori ob vašem trpljenju !
titovka
29. 05. 2012 12.46
+6
tudi ti še prideš na svoje...nič se bati??
gruber74
29. 05. 2012 13.36
+0
Tonček je že dobil svoje,pa mu verjetn še ni dovolj.
xavi007
29. 05. 2012 11.32
-9
Policija izsiljuje državo. Žalostno , da so tako družbeno neodgovorni in da nimajo nobene državljanske zavesti. In ti naj bi skrbeli za red in mir? V glavnem skrbijo za svoje denarnice. Glede na to , da so oboroženi bi jim morali z ustavo prepovedati takšno izsiljevanje države, saj na koncu koncev lahko z orožjem v roki izsiljujejo državo in državljanje. Če se v državi upira oborožena sila, ti to na nek način daje asociacijo državnega udara. In nehajte s takimi neumnimi parolami. Državljani z vašim izsiljevanjem samo zgubljamo, saj če ne drugega bomo vaše grožnje morali plačevati z višjimi davki.
Aleksander Miško
29. 05. 2012 14.11
+3
Stavka = služba + nezadovoljen kader...preprosto. Vsakdo ima pravico do stavke zato ne nakladaj. Se bojiš, da dobijo tistih par evrov več pri plači? Zavistnež!
OSRAM
29. 05. 2012 11.04
+2
Dam vam podpis, če jih seveda še zbirate, če mi poveste, kdo ali kaj je snemalo seje vlade. Hvala
Differo Vexo
29. 05. 2012 11.30
+8
Spreglejte že enkrat, ne bodite ovce, varčevalni ukrepi so zato, da bi lahko: - Deutsche bank vrnili kredite (tako naročila teta Angela Merkel) - poslanci še naprej prejemali poslanska nadomestila - imeli 212 občin, namesto 60 ob osamosvojitvi (54% vaše dohodnine gre za financiranje občin, da lahko župani in podžupani igrajo pasjanso) - da bi lahko dali še naprej 30 milijonov EU za financiranje RKC (da vam župnik bere, kaj piše v Bibliji) - da bi lahko še naprej financirali polno nepotrebnih uradov in agencij (da uradniki lahko igrajo pasjanso) Oddajte podpis za REFERENDUM na najbližjo upravno enoto!!!
Differo Vexo
29. 05. 2012 11.48
+7
zamislite se malo, sploh glede obcin ZDA 50 drzav Slovenija pa ima 200 obcin, ko je jaci ?
.kiss_my_ass
29. 05. 2012 10.46
+6
V ozadju pa poteka Vizjakov skriti boj, da na stolček direktorja NEK posadi Martina Brataniča. Ravno tistega, ki ga je nameraval ustoličiti za direktorja GEN energije.
dule100
29. 05. 2012 12.23
-9
titovka
29. 05. 2012 12.51
+8
El Diablo 2013
29. 05. 2012 13.53
+2
me briga...ali bi me mogoče moralo brigati samo lepljenje dokumentov sds-a?
Garin?a
29. 05. 2012 10.16
-2
citat: Policisti se zavzemajo za socialni dialog, v katerem bodo zmagali državljani citat nam pove, da bo vicih o policajih vsak dan več in vsak bo tudi resničen. včasih se sprašujem ali so policaji res tako butasti ali se samo delajo, da so pametni. po njihovi razlagi so potemtakem opravičeni do stavke čisto vsi državljani in zahtevati neke pravice, ker v končni fazi državljani vedno zmagajo. npr. delavcem več pravic in denarja, pa bodo delali bolje, uradnikom več pravic in denarja in delali bodo bolje, klošarjem več svobode in pravic, pa še kakšno denarno nadomestilo za pijačo, pa nas ne bodo več nadlegovali, ciganom več denarja in svobode pri krajah bakra, pa bodo zadovoljni. v bistvu, na koncu je potem zmaga za državljane že v naprej zagotovljena. le zakaj se tega ni spomil kdo drug, ampak policaj!
Aleksander Miško
29. 05. 2012 14.13
+1
Zato ker so očitno edini, ki imajo j.... Če bi poznal trenutne razmere v policiji bi bil tiho kot miš. Borijo se za svoje pravice, ko vsakodnevno poslušajo očitke takih kot si ti...
KomentarDOO
29. 05. 2012 09.27
+4
Ta zakon bo prizadel vse ljudi v SLO. Predvsem pa JU, upokojence in študente! Če ne bomo odšli na referendum, bomo dosti slabše živeli, elita pa se bo še naprej dvigovala!
blokirani
29. 05. 2012 09.51
-2
resslovenka
29. 05. 2012 10.09
+6
Policaji imajo v rokah škarje in platno, ne samo zase, za vse državljane. V kolikor bodo pokleknili , bo v očeh razočaranih državljanov, prav vseeno kakšno policijo imamo. Ne ukvarjajte se z leporečjem, škoda časa.
KomentarDOO
29. 05. 2012 10.14
+6
hja Petrovič ne bo upal podpisati brez soglasja članstva...ve da drugače propade sindikat in izstopi članov...
karmenpah
29. 05. 2012 10.16
-5
v kolikor bomo porabili več kot proizvedemo in ne sprejeli varčevalnih ukrepov, potem bomo živali nikakor, ne samo slabše, sploh pa tisti kateri pišete takšne neumnosti imate otroke, ali bi želeli, da nimajo prihodnosti kot v Grčiji in podobnih državah. Me pa zanima vaša domača ekonomija ali vam znese, da se zadolžujete iz meseca v mesec, več in več, ja seveda potem ko pa vzamejo hišo ali stanovanje pa so vsi drugi krivi in odgovorni........ POTREBNO SE JE ZAVEDATI DA NI.........
KomentarDOO
29. 05. 2012 10.34
+5
karmenpah: ali boš tako malo izgubil, da podpiraš ta zakon ali pa si opran do kosti!
KomentarDOO
29. 05. 2012 09.15
+7
ZUJF POSEGA V PRAVICE IN DOLOČILA 39. ZAKONOV Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (VSI DRŽAVLJANI): poškodba na delu iz 100 na 90 % bolezen iz 90 na 80 % nega družinskega člana iz 80 na 70% znižanje brezplačnih zdravstvenih storitev, cen zdravil in zdravstvenih pripomočkov nekje tudi do 30% doplačila Zakon o nacionalni stanovanjski varčevalni shemi (MLADE DRUŽINE): ukinja subvencije mladim družinam za prvo reševanje stanovanjskega problema ukinja varčevanje Zakon o množičnem vrednotenju nepremičnin: (napaka v objavi gre za 10 in ne 11 člen) (VSI LASTNIKI NEPREMIČNIN) se ne obvešča več lastnika, ampak se objavi na spletu ni možnosti ugovora na izračun Zakon o vrtcih (STARŠI): plačilo 30% cene za drugega otroka, prej brezplačno Zakon o štipendiranju (STARŠI), ŠTUDENTI): ukinja se dodatek k štipendiji glede na povprečne mesečne dohodke na družinskega člana Zakon o urejanju trga dela (BREZPOSLENI): ukinja se nadomestilo, če zaradi bolezni delavec ni zmožen za delo se pravi, da ni upravičen do podaljšanja nadomestila socialne pomoči za čas nezmožnosti za delo denarno nadomestilo za brezposelnost se prve 3 mesece plačuje 80 % od osnove, nadalnjih 9 mesecev 60% od osnove (prej od 3. meseca naprej) po izteku tega obdobja pa 50% najvišni znesek nadomestila ne sme presegati 892 EUR, prej 1050 EUR Zakon o vojnih veteranih (VETERANI): odvzem pravice zdravniškega in klimatskega zdravljenja zvišanje starosti do pravic iz 50 na 55 let Zakon o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti ŠTUDENTI, DELODAJALCI): obdavčitev študentskega dela it 12% na 23% - prejemniku plačilaž delodajalec, ki posredujejo začasna in občasna dela dijakom in študentom morajo v javni sklad namenjati namesto dozdajšnjih 25% fakturiranih sredstev kar 63% obračunanih sredstev v leti 2012 v letu 2013 pa kar 67% (s takšnim načinom ne bo nihče več zaposloval študentov) Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (STARŠI): s 1.9.2012 se ukinja dodatna subvencija malice, ki je pripadala na podplagi Zakona o šolski prehrani otroški dodatek se v srednjem razredu med 42 % in 53 % povprečnega dohodka na osebo znižuje Zakon o pokojninskem in inavalidskem zavarovanju (UPOKOJENCI): pokojnine in drugi prejemki se do 31.12.2012 ne uskladijo ob uveljavitvi ZUJF se pokojnine ustrezno znižajo (nad 622 EUR): 1. do 100 EUR če pokojnina znaša do 777,50 EUR 2. do 150 EUR če pokojnina znaša do 933 EUR 3. do 200 EUR če pokojnina znaša do 1088,50 EUR 4. do 250 EUR če pokojnina znaša do 1244 EUR 5. do 300 EUR če pokojnina znaša do 1450 EUR 6. do 350 EUR če pokojnina znaša več kot 1450 EUR ukinjanje letnega dodatka za rekreacijo nad 622 EUR pokojnine v celoti Zakon o starševskem varstvu in družinskih prejemkih (STARŠI): zmanjšanje nadomestila za porodniško iz 100% na 90% Zakon o socialno varstvenih prejemkih (BREZPOSLENI): zniža se osnovni znesek minimalnega dohodka iz 288,81 EUR na 260 EUR z veljavnostjo do 31.12.2014 Zakon o sistemu plač v javnem sektorju, Plače, povračila stroškov in nekteri drugi prejemki v javnem sektorju (JAVNI USLUŽBENCI IN NJIHOVE DRUŽINE): do 1.1.2014 se plače ne uskladijo v skladu z rastjo življenskih potrebščin v letu 2013 ni delovne uspešnosti v letu 2013 ni napredovanja v plačnih razredih in v višje nazive za tiste, ki bodo v letu 2013 izpolnili te pogoje tisti, ki izpolnjujejo pogoje za napredovanje v letu 2012 napredujejo s 1.6.2013 zmanjšanje regresa za prehrano na 3,52 EUR potni stroški v višini 8% cene 95. oktanskega goriva, do razdalje 2 km se ne izplača, omejitev zgornje višine stroškov na višino minimalne plače 763,06 EUR (neto 584,29 EUR) delodajalec mu lahko ponudi službeno stanovanje in če ga zavrne se mu izplačajo prevozni stroški od kraja službenega stanovanja in ne od tam kjer se dejansko vozi (razen če je ta kraj bližje kot je službeno stanovanje) izplačilo dnevnic samo nad 12 ur in to v višini 16 EUR Regres se izplača v letu 2012 v višini zmanjšani za predlog vlade, prav tako v letu 2013 znižajo se jubi
nemarx
29. 05. 2012 08.34
+10
Policija je represivni organ tako kot vojska in njen osnovni namen je vzdržavanje reda in miru in spoštovanja zakonov. Policija vsekakor ni socialistična zveza delovnega ljudstva ali kakšna sindikalna organizacija, zaradi tega naj svoje probleme glede delovnega časa in opreme, ki jo potrebujejo za svoje delo rešijo s svojimi predpostavljenimi direktorji in šefi in šefovići in naj ne utrujajo vseh državljanov. Sindikati, če bi bili pravi, bi se vsak boril v svoji brnži ali panogi za dosego pravic ali v primeru kršenja kolektivnih pogodb za odpravo kršitev, a se to ni dogajalo, zaradi tega delavci dnevno izgubljajo svoja delovna mesta in to brez milosti. To se lepo vidi na razupitem primeru Primorja, kjer je njihov glavni sindikalist ščitil Černigoja in mu skoraj polizal nekaj, namesto da bi se pošteno zravsal z njim.
minimalisch
29. 05. 2012 09.59
+4
a je čudno, saj sta oba v državnem svetu...skup kofetkata...
dule100
29. 05. 2012 08.14
-4
Levaki, nič ne bo iz vaših želja in pričakovanj ! Glejte in učite se, kako naj izgleda sposobna in kompetentna vlada !
El Diablo 2013
29. 05. 2012 11.09
+3
Tonček Balonček
29. 05. 2012 11.28
+1
Zakaj ej kompetentna? ker je takorekoč v zadnjih dvajsetih letih edina, v kateris o razen Nobvakove sami komunisti!
dule100
29. 05. 2012 12.22
-4
El Diablo 2013
29. 05. 2012 13.55
+2
he,he....najbolj boli tebe.....ker veš, da vas je navkljub vašemu metanju polen, aroganci in hinavščini na volitvah prešišal nekdo v 7 tednih.....pa takšne parole in pamfleti so letel ven - 100+10...pa to
legnum
29. 05. 2012 08.03
+3
Da zmagamo državljani, potem jih pa kar ukinite koristi od njih tako ali tako ni nobene.
prašek
29. 05. 2012 06.50
+0
Dolžnost policistov je , da zaščitijo državljane. In tokrat so svoje delo vzeli zelo resno !!! Ščitijo nas pred neumnostmi te vlade !!!
dule100
29. 05. 2012 08.09
-3
titovka
29. 05. 2012 12.51
+3
se ti vidi.....trpiš od janšistične bolezni...ta je pa huda!!!!
prašek
29. 05. 2012 06.47
-3
Zadnje čase je Majer nekam slabe volje ! Le zakaj , to se sprašujem ! Morda zato , ker se njegovo orožje obrača proti njemu ????