Slovenija

Vizjak upa, da bo pokojninska reforma začela veljati s prihodnjim letom

Ljubljana, 26. 08. 2012 11.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Usklajevanja o pokojninski reformi bodo najprej potekala na koalicijski ravni, šele nato bodo izhodišča predstavili socialnim partnerjem. Usklajevanja se bodo najverjetneje začela prihodnji teden ali prvi teden v septembru.

Upokojenka
Upokojenka FOTO: Thinkstock

Usklajevanja o pokojninski reformi s socialnimi partnerji se, kot kaže, kljub drugačnim napovedim ministra za delo Andreja Vizjaka prihodnji teden še ne bodo začela. Najprej bodo namreč reformo uskladili znotraj koalicije. To so potrdili tako na ministrstvu kot v Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije, kjer gradiva predlogov še nimajo.

Na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve so pojasnili, da se bodo predlogi zakonov v okviru nove pokojninske reforme najprej usklajevali na koalicijski oziroma politični ravni, šele nato pa bodo izhodišča predstavljena socialnim partnerjem. Kot so dejali, datumi usklajevanj za zdaj še niso določeni, se bodo pa najverjetneje začela prihodnji teden ali prvi teden v septembru.

Predlog bo pripravljen do konca meseca

Vizjak je sicer v začetku tedna napovedal, da bo predlog pokojninske reforme pripravljen do konca meseca. V prvi fazi namerava vlada spremeniti pogoje predčasnega upokojevanja, pozneje pa bo treba dvigniti tudi upokojitveno starost.

Reforma bo vključevala še dodatno pokojninsko zavarovanje in informativne individualne račune. Slednjim nasprotuje Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), ki bo o tem spregovorila tudi na novinarski konferenci v ponedeljek.

Minister Vizjak želi, da bi reforma stopila v veljavo s prihodnjim letom.
Minister Vizjak želi, da bi reforma stopila v veljavo s prihodnjim letom. FOTO: Aljoša Kravanja

Kot je ta teden že dejal minister Vizjak, verjame, da se socialni partnerji zavedajo nastalega položaja ter nujnosti reform na področju pokojnin in trga dela, zato upa, da jim bo rešitve uspelo uskladiti z njimi.

Vizjak je potrdil še, da se bo vlada o teh vprašanjih posvetovala tudi z opozicijo. O tem, kdaj jih bo obravnavala vlada, se bodo še odločili.

Izhodišče ministra je pokojninska reforma, ki je v prejšnjem mandatu padla na referendumu, pri tem pa nameravajo izluščiti tista vprašanja, ki so povzročila konflikt s socialnimi partnerji. Vizjak si ob tem želi, da bi reforma začela veljati s prihodnjim letom. Sicer pa meni, da bosta mesec ali dva pogajanj zadostovala za dogovor, saj je bilo o zakonu že veliko povedanega. Če bo kdo od partnerjev blokiral reforme, se bodo morali po njegovih besedah politično odločiti, kako naprej.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (674)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brabusednet
27. 08. 2012 20.02
+1
Semolić ima prav 40 let delovne dobe,pa neglede,kdaj jih boš nabral.Zaradi mene naj delajo do 80 leta,če jih prej nebo nabral.
Tonček Balonček
27. 08. 2012 10.46
+2
PA saj smo se na referendumu odločili, da smo proti tej reformi, kaj ni jasno?! A ker je ta bolj drastična, je pa dobra, saj jo je perdlagal ekspert za ekonomijo ter fodskalno politiko JAnez Janša!?
Marija Krebs
27. 08. 2012 10.30
+3
Upokojenci, roj. od leta 1935 so si večinoma vplačali za pokojnino, sedaj pa jim govoriti, da ogrožajo pokojninsko malho, je pa le malo preveč.
Marija Krebs
27. 08. 2012 11.17
+3
Marija Krebs
27. 08. 2012 10.22
+3
Najprej rabimo delovna mesta, potem pa lahko razmišljamo o pokojninski reformi. Mladina do 40 leta nima zaposlitve, potem je pa itak nezanimiva.
Marija Krebs
27. 08. 2012 10.20
+3
Lansko leto so trdili, da pokojninska reforma ni tako pomembna.
DAEMONIUM
27. 08. 2012 10.16
+2
Ta država sploh ni v stanju obstati in ji milijon pokojninskih reform ne pomaga. Vse to bo propadlo ker bo čez en mesec slabše kot je danes in ker bo drugo leto slabše kot je to leto in ker bo naslednje leto.... Država je ustvarjena na negativni enerciji zato pa je iz dneva v dan slabše in ta t.i. država mora propasti!
Tjaša Jereb 1
27. 08. 2012 09.39
+3
Začela se je razprodaja slovenskega imetja, žal nam dolg diktira tempo, kompromis bodo naredili, ampak na način, ki nam ne bo omogočal dolgoročne eksistence, ko prodaš vse, zafilaš kratkoročno pokojninsko blagajno, mene samo zanima, kakšen bomo imeli potem proračun, ko bo slovensko imetje razprodano in koliko bomo potem vredni kot delavci. Najbolje bo, da se prijavim na dodatni tečaj nemškega jezika, ker nas papajo in zgleda da se približuje " zadnja večerja "
Jimi1
27. 08. 2012 09.48
+2
Pametna ideja...Že 2 leti jo prakticiram... Letos bom menda že zrel za odhod....
Jimi1
27. 08. 2012 09.01
+4
Pokojninska reforma katere namen je ljudi pobiti predno do penzije pridejo za me sploh ni zanimiva... Naj se kar Vizjak s svojimi strankarskimi kolegi po njej obrača. Eno je vse življenje odgovorno delati, drugo pa vse življenje neodgovorno krasti in čvekati. Na način brez dela je možno še 80 let star vitalen po pisarnah "vedriti" in dobro plačo vleči...
WikiX
26. 08. 2012 19.43
+4
Kaj je sploh pokojnina? Pustimo, kdo je kam vplačeval, dokler ni nastala Slovenija smo itak morali vsi enako, pokojnina so tisti stebri, državni skladi, ki obračajo nek kapital. Država je visoko precenjena in totalitarno organizirana, kot je Evropa zahetvala od Shengenskepolicijske državice, na njenih zunanjih mejah, policija in birokracija sta tako razvejani, da ga ni kapitalizma, ki bi to vzdrževal, tudi ni treba, z izvozom nam Evropapokriva stroške, zdaj pa zahetva, da si s krediti razdelimo njihove dolgove. Ti pokojninski stebri niso prazni, niso izropani v pravem pomenu te besede, nekdo jih je preprosto vzel kot svoje in stem kapitalom poljubno manipulira, ko je Šrot rabil več, je del kapitala pač prepisal na njega in podobno. Ključno vprašanje je, kako ti nesramno neumni predlogi neke pokojninske "reforme", ki ni nič drugega kot kratenje že priborjenih razrednih pravic iz preteklosti, kako lahko te neumnosti vplivajo na učinkovitos pokojninskih skladov, v kater še vedno vsi vplačujemo? Kako lahko rešijo pokojninske stebre, če zanje trdijo, da jih ni več, muca popapala? Vseeno je, Janša, Pahor ali kdorkoli drug, nihče od teh politologov in pionirčkov nima pojma o ekonomiji, Janša se spozna le na nevarnost, ki preti na zahodni balkan, vsem pišejoprograme strici iz ozadja, ki smo jih nevede nastavili za razne funkcionarje neke iluzivne Evropske unije, katere gospodsarstvo živi svoje globalno življenje. To pa je potem prevara naroda oziroma veleizdaja, vseeno je namreč, kdo se skriva vozadju, Slovenski državljani moramo stopiti skupaj in zavarovati interese naše edine skupne domovine, drugače bomo ostali brez vsega, nas bodo enostavno prodali za nedotakljive položaje in dosmrtne privilegije, kot so nas že njihovi predniki med 2.svetovno vojno. Ne gre se več za kr neke reforme, saj tudi ni več važno, kaj je napisano, zdaj se gre, da nas morajo nehati imeti za bedake in si morajo preživeli to lekcijo tudi zgodovinsko zapomniti.
WikiX
26. 08. 2012 19.47
+2
Eni našistrokovnja,i so bilinajbolj priljubljeni na Svetovni banki, drugi so v Evropski uniji, za Potočnika recimo nihče tam ne more verjeti, da ga mi plačujemo in je celo že leta prvi na lestvici najboplj priljubljenih politikovpri nas, tako zavajanje javnosti se jim zdinezaslišano, po drugi strani pa z zanimanjem občudujejo ta zanje nadvse učinkovit fenomen.
WikiX
26. 08. 2012 19.51
+2
Kajimajo skupnega Grčija, Španija, Portugalska, Italija in Slovenija? Vse te in druge državice v krizi mejijo na center nekdanjega Svetega germanskega cesarstva, mi smo njihova carina, a zdaj razumete, zakaj je vse tako drago in nemogoče, cela država seuoravlja kot ena sama velika policijska postaja, se sploh zavedate, koliko to stane?
aligator
26. 08. 2012 21.24
+3
Tole ti pride tako ,mi jih branimo od turkov ,a oni turkov majo doma na izvoz .
novaknovak
26. 08. 2012 22.01
+1
pa glede tega potočnika nikol ne bom razumel kak ga to forsirajo kot najbolj priljubljenega politika. pa vprašaš folk kaj pa ta potočnik sploh dela tam kjer je,po čem je prepoznaven, kaj ima slo od njega, kako pomaga pri promociji slo, ga poznajo evropejci(pustimo biroktrate, pa še ti ne vedo zanjga) in glej fenomen, nihče skoraj nič ne ve razen da je nek komisar, in po anketah pa najbolj priljubljen.ja po čem le?ja, res smo en fenomen...
Jimi1
27. 08. 2012 09.04
-1
Oprane glave.... Murgle rečejo, da je priljubljen in je posledično najbolj priljubljen.... Tako to izgleda po 70 letih pranja možgan !
YONSON
26. 08. 2012 19.36
-3
Biti komunist in udbovec so nekoč pomenilo privilegije, ceno, ki jo je bilo, da si moral storiti ničesar. Kot je znano, totalitarna "elita" organizirano požig dokumentacija zaradi bremena. Najslabši od njih, če razkrijejo! V tem času je okolje lažje preveri pravilnost njihovega dela in pogovora!
alienosmipotnik
26. 08. 2012 19.38
+7
WikiX
26. 08. 2012 19.57
+6
Udba se je po osamosvojitvi morala začeti ukvarjati z nečim donosnim, kar se Janezek nauči, Janezek zna in glej ga zlomka, potem je vse to postalo celo napol legalno, v prevodu.
alienosmipotnik
26. 08. 2012 19.15
+8
med 2004 in 2008 nas je vrli majer zadolžil za razliko med 39 milijard in 11 milijard eurov, kar pomeni, da nam je nabil zunanji dollg za neverjetnih 27 milijard, pahor ga je povečal "zgolj" za nadaljne 3, pred njim pa drnovšek in vse vlade do 2004 vsega 11 milijard. tu se zelo natančno vidi, KDO JE POTOPIL SLOVENIJO. pa pustimo ob strani še vse njegove lopovščine. že to je dovolj.
srebrnibreg
26. 08. 2012 19.19
+8
Kriv je pa seveda Pahor, ker je moral jemati kredit za vračanje denarja.
kosir_maks
26. 08. 2012 19.21
-5
jej ,jej še eden ki ne loči med bruto zunanjim dolgom in dolgom države
alienosmipotnik
26. 08. 2012 19.23
+8
maks, no, pa nam razloži, kaj pomeni janšev "pridelek" v obliki 27 milijard zunanjega dolga v borih štirih letih njegovega prvega mandata. z zanimanjem poslušam.
prašek
26. 08. 2012 19.39
+5
Mene pa bolj zanima , kdo bo plačeval bruto zunanji dolg ????
AlternativeFacts
26. 08. 2012 19.41
+2
halo kosir_maks,kaj sedaj,je muca tipkovnico papala?
prašek
26. 08. 2012 19.45
+1
Tonček Balonček
26. 08. 2012 19.47
+6
"Vrlo važno" je za državljane, akkšen dolg vračajo, bruto zunanji, notranji, srednji, levi, desni, državni, bančni ali katerikoli. Vzamejo ti v vsaem primeru, kje naj pa dobijo denar?
kosir_maks
26. 08. 2012 20.21
-2
kakšen janšev pridelek??? : torej se je zadolžil Merfin zaradi prevzema Merkurja , LDS-ov Kramar je v NLB-ju je dal puf Kordežu brez pokritja in to je zate janšev pridelek bot res
komarec
26. 08. 2012 20.54
+4
novaknovak
26. 08. 2012 22.09
+1
a vidva sploh vesta kaj pomeni bruto zunanji dolg?
kosir_maks
27. 08. 2012 08.40
+2
in nekateri osebki bi bruto zunanji dolg pripisali kar v javni dog države, kot da se je vlada pufala
anja31a
26. 08. 2012 19.11
+6
bouby Dobro se je ceniti, napaka precenjevati.... Pa tisti naj, naj nikoli ne podcenjujejo sočloveka ali uživajo v pozornosti...
.VOY.
26. 08. 2012 19.01
-10
Levaki ko boste toliko DELAL..kukr utreste..bomo pa Selicijeva dolina...prej NE... Police filat...pa da vas ne slipim....psssssssssssssss...
alienosmipotnik
26. 08. 2012 19.04
+9
verjamem, da bi desnosučnim prav prišel intelektualni potencial levakov ... da zapolni vaš manko. edini problem je, da inteligentni niso radi sužnji bedakom. pa se raje preklopijo na "safe mode".
.VOY.
26. 08. 2012 19.05
-8
V Tujini je dobro plačilo...le če ji imaš kaj ponuditi... Izležavanja na delovnem mestu...pa ne TOLERIRAJO...žal..
srebrnibreg
26. 08. 2012 19.07
+8
MISTERIJMISTERIJ
26. 08. 2012 19.08
+3
Tega pa ne vem, da je bil v FRanciji, ker sem komaj 6 mesecev tukaj prisoten. Koliko časa pa vi že pišete na ta forum, več kot 5 let?
lnterReflections
26. 08. 2012 19.09
+8
VOY, v Sloveniji ti niti za garati kot črnc ne dajo, to je problem! Ko prideš na razgovor, te ne vprašajo:"A si priden?" Vprašajo te:"Kaj lahko ponudite podjetju?" "Zakaj mislite, da bi vi bili prava izbira za nas?" Če ne znaš odgovoriti na ti 2 vprašanji, te ne vzamejo! 20 letnika vprašajo:"Kakšne izkušnje imate? Kaj znate delati?" To izpade, kot da si se že rodil z izkušnjami! To, da si priden, je bilo pomembno v socializmu, danes žal ne, zgolj znanje!
lnterReflections
26. 08. 2012 19.11
+6
P.s.: s filanjem polic ne boš nikoli odplačal kredita za stanovanje, niti si ne boš mogel ustvariti družine To dajejo delat študentom, ne redno zaposlenim!
MISTERIJMISTERIJ
26. 08. 2012 19.13
+2
Boš pa babe jim filu, filat je skratka treba, tako ali drugače
medvedka555
26. 08. 2012 19.13
+0
Srebrni- sezonsko delo ni čez celo leto, če imaš pa še tako službo, da vmes greš v tujino in dobro zaslužiš pa še toliko bolje.. In seveda, kar se žaljenja tiče. EuropeanLEFT se strinjam s tabo, samo še veze so tisto kar določa sposobnost ljudi. Sem pa tudi police filala preko študentskega servisa in jih je bilo ogromno, ki so delali to pa še redno službo.
srebrnibreg
26. 08. 2012 19.17
+3
,medvedka- Meni je glede njega čisto vseeno in nimam nobenih zamer do nega. Vsi imamo svoje mišljenje in razmišljanja in je tako tudi prav, ker bi drugače bilo zelo enolično. Imamo pa pravico imeti mišljenje o drugem takšno za kakršnega se izkažemo.
MISTERIJMISTERIJ
26. 08. 2012 19.20
+1
Kar na lepem je začel se spravljati in to na dolgo in široko name, no tudi jaz sem potem vulgarno odreagiral, danes več ne bi. Bouby
medvedka555
26. 08. 2012 19.24
+0
Srebrni- na tem forumu je pač tako, tudi mene moti, ko katera ženska kaj napiše, jo takoj moški del forumašev napade, Pa kaj češ. Smo si pač različni in to je to. Hvala bogu pa, da ti je vseeno zanj, no meni ni. Pa lp
srebrnibreg
26. 08. 2012 19.26
+2
Če mu dobrega ne morem storiti mu tudi slabega nočem. Imam pa problem s sabo, ker dobro plačujem z dobrim slabo pa s še slabšim.
.VOY.
26. 08. 2012 19.28
-3
Mačkon V tistih časih pred 91letom je bilo enolično mišljenje NUJA...vse ostalo se je kaznovalo z obiskom G.O. Ne pozabi da nam je g,Janša...omogočil svobodno...raznoliko mišljenje..tako imenovano DEMOKRACIJO !!
srebrnibreg
26. 08. 2012 19.31
+3
Tako demokracijo si vidva oba skupaj vtaknita v ???.pravzaprav je demokracija bila do leta 91 ne pa za tem. Dokaz je že to, da so takrat delavci lahko povedali svoje mišljene, ne pa kot danes.
medvedka555
26. 08. 2012 19.32
+1
Srebrni- to je problem vseh, zato jaz rajši pozitivno razmišljam in delam dobro. Kakor si rekel, če delaš slabo, se zagotovo vrne in to v veliko večji meri. Vsaka palica ima dva konca.
Ivan Bricklayer
26. 08. 2012 20.08
+1
Z večerje, lep pozdrav vsem, posebaj medvedki555 - medi in VOY-u....prosim za malo potrpljenja, prosim...pa to...
aligator
26. 08. 2012 21.42
-1
Voy-a najbolj ti v tujini plačajo če jim ponudiš rit.
novaknovak
26. 08. 2012 22.16
+0
ja.european, na zahodu te pa vprašajo: fant, a si priden? ja seveda sem, mi mami pa oči pravta da sem pravi biserček.in pol so vsi navdušeni v firmi in fanta koj zaposlijo, pa ziher na mal višjem položaju. ko pa je biserček.dej, eulefty, skulirej se mal pa se spust v realo,jabožji, pa ja se ti prodajaš, pa kupca zanima zakaj bi te kupil, kaj bo imel od tega da te kupi.pa tko vs
Jimi1
27. 08. 2012 09.46
+1
EuropeanLEFT....He,he....kaj sem spoznal.... po teh 2 vprašanjih sem naštel kaj vse znam narediti, malo svoje projekte opisal in vprašal nazaj kaj mi nudijo oni za samostojno, profesionalno,uspešno razvojno delo....? Odgovora praviloma nisem nikoli dobil, če je pa že bil sem jim svetoval, da si naj za takšno plačilo kakšnega z končano OŠ dobijo....
alienosmipotnik
26. 08. 2012 18.52
+8
a ta kim il jansha še ne misli odstopiti?
.VOY.
26. 08. 2012 18.46
-8
Vizjak ko boš tok popularn k jaz in HAJDUK...boš lahko dosmrtni Minister...prej NE...heeeee...
alienosmipotnik
26. 08. 2012 18.50
+8
srebrnibreg
26. 08. 2012 18.50
+13
Hajduka ne postavljaj sebi ob bok, ker ga s tem žališ.
Piranez
26. 08. 2012 18.50
+12
lnterReflections
26. 08. 2012 18.58
+4
Res da je HAJDUK podpornik SDS-a, vendar vedi, da tudi RKC ne mara za razliko od tebe!!!
MISTERIJMISTERIJ
26. 08. 2012 19.04
+3
Smo si različni, tudi tebe levičarji ne obrajtajo LEFT, sem opazil, ker razvijaš doktrino socializma stran od ideologije polpreteklosti, in meni je zanimivo to prebirati, ker rad vidim nove ideje, ter si jih skušam predstavljati v realnosti
srebrnibreg
26. 08. 2012 19.05
+5
Tudi jaz ne maram cerkve in, če grem v cerkev grem zaradi sebe ne pa cerkve. Če bi prebral vse moje poste o cerkvenih dostojanstvenikih bi drugače mislil.
MISTERIJMISTERIJ
26. 08. 2012 19.07
+5
Left, no pa povejva takole, kot sem ti povedal je pri meni zaposlen tudi en Črnogorec. Ma vsakič mi samo o ,,Pasjem groblju,, razlaga, saj veš kaj je to? Pa o pravoslavni veri, itd. Pač je drugačen od tebe, resnici na ljubo, več vem že skoraj o Črnogorskih svetnikih kot ti, ker stalno melje eno in ta isto.
lnterReflections
26. 08. 2012 19.18
+5
HAJDUK, ruski socializem "vzemi bogatim, daj revnim" je že zastarel sistem. Moderni socializem temelji samo na tem, da upravljanje podjetja prevzamejo delavci in ne kapital. Kapitalske družbe bi zamenjale delavske zadruge, še vedno pa bi ohranili tržno gospodarstvo in ne plansko. Če delavska zadruga številka 1 dobro dela, ni dolžna skrbeti za delavsko zadrugo številka 2. V to smer gredo moderne levice. Vendar tudi to ne bo dovolj pomagalo. Pravi komunizem bi nastal šele z ukinitvijo denarja, kar predlaga ustanovitelj Venus projekta. Industrija bi delala izdelke za cel svet in za to ne bi zahtevala denarja. Namesto, da delavce odpuščaš, jim raje krajšaš delavnik. Bolje, da vsi delavci delajo 6ur na dan, pa je brezposelnost 1%, kot pa da delajo 8ur na dan z 10% brezposelnostjo. To je nov keč sistema.
MISTERIJMISTERIJ
26. 08. 2012 19.25
+2
ZARES je nekaj govoril, da bi šli na manjšo delovno obvezo ur
srebrnibreg
26. 08. 2012 19.35
+4
Saj pa dosti več Črnogorcev sploh ni. Po takem bodo v krakem ostali brez njih.
prašek
26. 08. 2012 18.45
+6
Hajduk Titovka je verjetno že obupala nad vami ! Nima reva , tistega lijaka , da bi podpornikom SDS-a vlila pamet v glavo !!!
MISTERIJMISTERIJ
26. 08. 2012 18.51
+5
Upam da se ji ni kaj zgodilo, pogrešam tisto njeno MAJER, UZORPATOR
MISTERIJMISTERIJ
26. 08. 2012 18.52
+5
Originalno vedno, sem se nasmejal, no kjerkoli je, jo dajmo vsi lepo pozdravit, mogoče nas zopet obišče z malo večjim lijakom.
alienosmipotnik
26. 08. 2012 18.39
+16
citiram: Janez Janša je dve leti skrbel za stopnjevanje težav, rušil eno reformo prejšnje vlade za drugo. Zdaj je na oblasti, ki si je je tako želel, in sedi pred sadovi lastne jeze in oblastiželjnosti. Kriv je, pa je to lahko doslej zakrival s kazanjem s prstom na vse druge. Še vedno kaže na vse druge, še vedno poskuša preusmeriti pozornost javnosti s sebe. Zato vztraja pri zapisu fiskalnega pravila v ustavo, čeprav bi to že pred letom dni z ratificirano mednarodno pogodbo sprejeto zavezo že zdavnaj in po hitrem postopku le še dokončno vpeljal v zakonodajo. A tega ne želi. S tem bi namreč izgubil svojo edino politično puhlico, s katero zakriva bedo, v kateri smo zaradi njegovega ravnanja vsi skupaj. Pri čemer seveda ne gre spregledati, da besedilo ustavnih sprememb, ki ga vsiljuje, preprečuje izvedbo referendumov o reformnih zakonih. Preprečuje tisto, s čimer je sam (skupaj s sindikati) s svojim naskokom na oblast za vsako ceno zrušil ne le prejšnjo vlado, ampak bonitete te države. S padcem pokojninske reforme je Slovenija začela padati na mednarodnih lestvicah. Prejšnja vlada je opozarjala, Pahor je moledoval Janšo, naj tega ne dela, da je to škodljivo za državo. Pa se ni dal motiti. Rušil je in rušil. Danes njegov minister pravi, da je treba izvesti še bolj ostro pokojninsko reformo. V resnici to ne drži. Lahko bi izpeljal zgolj tisto. In to minister in premier vesta.
M_teorija
26. 08. 2012 18.41
+8
Že že, ampak važno, da mi tega ne vemo!? Vsaj tako upajo, da imamo tako kratek spomin. Najbrž upajo glede na svoje privržence!?
alienosmipotnik
26. 08. 2012 18.49
+6
pozabljajo, da imajo pač izjemno omejeno kvoto svojih fanatičnih privržencev ... čeprav je res, da je fascinantno, da je tako "omejenih" ljudi, ki podpirajo to lopovsko kliko, še vedno kar precej.
kosir_maks
26. 08. 2012 18.52
-4
hočeš povedat da je takrat opozicijski JJ imel tako moč našuntal koalicijski DESUS , leve sindikate in še 70 procentov glasovalcev na referendumu, da so bili proti bot resn
alienosmipotnik
26. 08. 2012 18.55
+4
hočem povedati, da je jj naredil vse, da je rušil reforme ... ki seveda niso nikomur všeč, vendar je ta, ki jo zdaj predlaga jj še mnogo hujša od pahorjeve. če že moramo izbrati med dvema slabima možnostima, bomo menda izbrali manj slabo. ali kako?
alienosmipotnik
26. 08. 2012 18.58
+3
hočem povedati, da je jj spretno izkoristil naš negativni odziv na napoved pokojninske reforme. prav. vendar ne razumem, zakaj zdaj ta isti janša hoče uveljaviti še slabšo reformo z individualnimi računi. to je tako - nekdo ni imel sreče in je bil precej časa brezposeln (in reven), zdaj bo posledično reven še kot onemogel starec. bogatuni pa bodo bogati do zadnje minute na tej zemlji. prijazno, ne?
WikiX
26. 08. 2012 19.03
+1
Pa ponovimo referendum o pokojninski reformi, če je treba ovajati sosede in če je treba pred javnostjo skrivati arhive lastne tajne policije, če si upate, boste videli, koliko ljudi bo šele sedaj proti! 3 x ne, o tem ni nobenega dvoma!
kosir_maks
26. 08. 2012 19.05
-1
hoče jo uveljaviti zaradi zahtev Bruslja , delovati mora v smeri reform, v smeri uradne evropske politike do tega vprašanja , če reformo narod zavrne na referendumu jo pač zavrne tudi sam bi glasoval proti
alienosmipotnik
26. 08. 2012 19.09
+3
v glavnem - na referendumu bom glasoval PROTI!
kosir_maks
26. 08. 2012 19.14
alienosmipotnik ; kako si pa glasoval prvič
alienosmipotnik
26. 08. 2012 19.19
-1
alienosmipotnik
26. 08. 2012 19.21
+1
vendar, zdaj, ko vidim, kam janša taco moli, trdim, da je pahorjeva reforma humanejša. če jo res moramo izpeljati, potem pride v poštev pahorjeva, janševa zagotovo NE. itak pa so pritiski bruslja čista manipulacija. naj se racionalizirajo zadeve drugje, ne na upokojencih.
WikiX
26. 08. 2012 19.29
-1
alienosmipotnik, če Janša nima prav to niakkor ne pomeni, da jre Pahor kaj boljši, isti strici iz ozadja so oba spravili v politiko in obema pišejo programe, najbrž edine, ki lahko rešijo Slovenijo. Največja ironija pa je, da jih je velika večina že v penziji, oni to ne delajo več zase, to delajo za svoje otroke, za večnost gre!
WikiX
26. 08. 2012 19.29
alienosmipotnik, če Janša nima prav to niakkor ne pomeni, da jre Pahor kaj boljši, isti strici iz ozadja so oba spravili v politiko in obema pišejo programe, najbrž edine, ki lahko rešijo Slovenijo. Največja ironija pa je, da jih je velika večina že v penziji, oni to ne delajo več zase, to delajo za svoje otroke, za večnost gre!
WikiX
26. 08. 2012 19.29
alienosmipotnik, če Janša nima prav to niakkor ne pomeni, da jre Pahor kaj boljši, isti strici iz ozadja so oba spravili v politiko in obema pišejo programe, najbrž edine, ki lahko rešijo Slovenijo. Največja ironija pa je, da jih je velika večina že v penziji, oni to ne delajo več zase, to delajo za svoje otroke, za večnost gre!
alienosmipotnik
26. 08. 2012 19.41
+3
ne, pahor res ni kaj prida boljši. vseeno pa ni tak psihopat kot janša. niti tak lopov.
Mugabee
26. 08. 2012 18.23
+9
Spet en bluzač...........
prašek
26. 08. 2012 18.30
+12
lnterReflections
26. 08. 2012 18.22
+14
Spet bomo zbirali podpise za referendum in glasovali PROTI! Razlog? Med mladimi je 20% brezposelnost, povprečna pa 11%! Briga mene, kaj hoče OECD! V Sloveniji smo mi gospodar!!!
MISTERIJMISTERIJ
26. 08. 2012 18.35
+3
Brezposelnost na Hrvaškem 18 procentna Lef, ko sva se enkrat pričkala kako bo Hrvaška kmalu prehitela Slovenijo. Pozdravljen, in strinjam se da smo tukaj mi GOSPODAR. In da če pride kdo na moj grunt, dobi postrežbo v obliki krogle. AJA, pa ne tiste za bowling špilat
srebrnibreg
26. 08. 2012 18.42
+3
lnterReflections
26. 08. 2012 18.42
+6
Jaz kljub temu, da sem levičar, sem glasoval PROTI pokojninski reformi, ker sem vedel, da to ni Pahorjevo maslo, temveč maslo turbokapitalistov iz OECD-ja!
MISTERIJMISTERIJ
26. 08. 2012 18.45
+5
Je srebrni, a ko gospoda iz Bruslja vidijo STG 44 V ŽIVO, potem bodo pakirali iz mojega grunta, če ne jih boste ven nesli. Svojega ne smemo dati, pa PIKA.
srebrnibreg
26. 08. 2012 18.53
+4
Oni lepo samo pišejo pravila in nas imajo za hlapce. Poglej samo primer sladkorne pese. Rekli so lepo, da tega več ne smemo pridelovati in so lepo po grbi dobili kmetje in še tovarna z delavci.
Ivan Bricklayer
26. 08. 2012 18.11
+3
Jaz sem bil pameten otroček, sem shodu že z 10 mesci- reče .VOY. Jaz sem bil še pametnejši, mene so nosili do četrtega leta - odgovori Hajduk. Odhajam, pozdrav!
Ivan Bricklayer
26. 08. 2012 18.12
+0
MISTERIJMISTERIJ
26. 08. 2012 18.14
+4
No še ena žalitev, kot da sem jaz tebe užalil, samo napisal sem ti, kaj se spodobi pisati, in kaj ne. Vseeno pozdravljen.
Ivan Bricklayer
26. 08. 2012 18.18
+0
Hajduk "koža" pa to...pa VOY...pa to...pa obišči ga na forumu, kjer se ukvarja z analnim...pa to...te pozdravlja Troha...pa to...in sploh težko dojemaš...pa to...pozdrav...pa to..
Ivan Bricklayer
26. 08. 2012 18.20
-2
MISTERIJMISTERIJ
26. 08. 2012 18.21
+3
Nič težko ne dojamem, res pa je, da nimam takšne izobrazbe kot ti, sem pa na svojem področju lahko rečem strokovnjak, in glede na to, da ne pripadam nobenemu političnemu omrežju, lahko rečem da sem uspešen. Ni pa primerno za človeka tvoje izobrazbe, da piše takšne. Če bi mislil v hecu bi te razumel, a tebe moti vsakdor, ki nima popolnoma takšnega mnenja kot ti. Lep pozdrav, pa to EJGA
MISTERIJMISTERIJ
26. 08. 2012 18.24
+2
Ne vem zakaj bi bil zmene, ti sodiš ljudi kot da si Sodnik, te pravice pa nima nihče, še najmanj pa če ne pozna človeka. Je pa res da VOY rad kako žaltavo razdere, konec koncev je to forum, ne pa cerkev ali kaka znanstvena ustanova.
prašek
26. 08. 2012 18.24
+3
bouby VOY ni vreden toliko besed ... pa to ...ejga ...
prašek
26. 08. 2012 18.25
+1
1911-HAJDUK Za poznati človeka , ne rabiš osebnega srečanja !!!
Piranez
26. 08. 2012 18.26
+6
Hajduk, with all due respect, pa ne da kogarkoli zagovarjam, ampak Voy moti precej ljudi na tem forumu, vsaj zdi se mi tako. Jaz spoštujem drugače misleče, pa vseeno bi, če bi lahko, voyu prepovedal uporabo računalnika. Ker ne zna drugega, kot kopirati članke iz drugih spletnih strani, navadno jih potem prilepi pod članke, ki z njegovim nimajo nobene zveze, ali pa piše komentarje, ki nimajo ne repa ne glave, še stavkom niso podobni... "Vi rdeči... vas bo g.janša poštimal... pa to... hehehe lol" To je njegov intelektualni domet... Škoda kilobajtov in tipk...
MISTERIJMISTERIJ
26. 08. 2012 18.27
+2
Bouby je pač bouby, tudi mene napada, pač ima svoj pogled, zmotilo me je tisto za posvojenca, ker marsikdo nima otrok, in tudi posvojitev je lepo dejanje, žal je do nje na legalni način težko priti, zato se ljudje zatekajo k nelegalnim posvojitvam.
Ivan Bricklayer
26. 08. 2012 18.27
-2
Hajduk ker si...mpatičen (si "x), in ne veš; ne veš namreč:" Slehernik ima svoje sanje;« sanje kako izpolniti skrite želje, ki naj postanejo resnica???«. So pa tudi dvomi v sanje, saj se želje, iz razloga pomanjkanja odločitve, volje in vstrajnosti, v večini ali sploh ne izpolnijo, vse skupaj izživimo skozi neuresničene sanje... Ne zavedajoč se, da je življenje sestavljeno iz trenutkov, ki samo čakajo odločitev, katera ob podpori volje in vstrajnosti vedno ustvari rezultat. Pomeni, da v trenutku, ko sprejemamo odločitev in jo podpremo z lastno voljo ter vstrajamo v njej, se pričenja proces ustvarjanja želja, želja iz naših sanj... Nikakor ne želim sanjati kot VOY in nikomur ne privoščim VOY-evih želja...pa to... Sicer pa sem mislil v "grobi šali" ali hecu...samo dojeeeemmaaanjeee...pa to...
Ivan Bricklayer
26. 08. 2012 18.28
+1
srebrnibreg
26. 08. 2012 18.28
+3
medvedka555
26. 08. 2012 18.29
+0
BOUBY Žalostno, da ste tak kvazi intelektualec in se ukvarjate z nekom, ki o Vas nima nikakršnega mnenja. Vaše izjave jemljem osebno, ker VOY-a poznam in vem kakšna dobra oseba je, mi je pa zelo žal, da se spuščate v neke "bitke" sami s seboj, ker je on več kot očitno preveč pameten, da bi se spuščal v neke namišljene boje. Lahko Vas je SRAM
MISTERIJMISTERIJ
26. 08. 2012 18.29
+1
Piranez imate tudi ,,vi,, enega ki bo meni grobeka gnojil in z rumenim vinčekom zalival-Kiss my ass meni takšne piše, pa mi je simpatičen, pač ima svoj pogled na urejanje grobekov. He he Prašek, kaj veš kaj je z Titovko, je nisem prebiral že 2 meseca?
Ivan Bricklayer
26. 08. 2012 18.30
+2
aja P.s., Hajduk in VOY veliko Vizjaka vama želim, v kosu po možnosti, mariniranega v Grimsu in ocvrtega/dobro zapečenega v Majerju...
MISTERIJMISTERIJ
26. 08. 2012 18.32
+1
Super, hvala na željah, ceniva to, pa to.
srebrnibreg
26. 08. 2012 18.33
+4
medvedka- pozabljaš, da ta tip ne ve drugače začeti stavek, kot z - rdečkoti. ...Zakaj po takem mi ne začenjamo stavek z - belčki...?
medvedka555
26. 08. 2012 18.40
+0
Srebrni- priznam, tudi meni je šlo in mi gre še vedno včasih malo na živce, ko to piše, tudi doma imava "vojno" zaradi tega, sploh zato, ker sem sama Ta/rudeča. Če pa od vsakega posameznika inetelekt ni dorasel temu, da bi vedel, da se nekdo cel čas dela zgolj norca na forumu, je pač njegov problem.
MISTERIJMISTERIJ
26. 08. 2012 18.41
+4
Srebrni, spuščanje na nivo, da sem pijandurski kaznjenec in huligan, to je pač višek neke vulgarnosti. Poniževanje nekoga glede na posel, ki ga opravlja, pomeni le prevlado svojega ega nad drugim, in sicer ega, ki raste iz neke travme, ki je nisi podelal v svojem življenju. In tako se je venomer spravljal bouby name, in še vedno se, kljub temu, da se je prvi obregnil vame. Če sem ga kdaj užalil na osebni ravni se mu opravičujem, ni bilo prav, in tega se jaz zavedam, ter skušam biti vsak dan boljši človek, ter se otresati svojih kompleksov in demonov, kajti jaz se jih zavedam da jih imam.
MISTERIJMISTERIJ
26. 08. 2012 18.43
+4
In mene je tudi oče pretepal, in me tega ni sram priznati, vendar sem pri 14 letih to porihtal, ker je želel pretepati zopet mojo mater. Od takrat naprej imam mir pred tem. Je pa to seveda travma, kajti mi smo dobro stoječa družina vedno bili, a v družini je bilo veliko tepeža, saj je oče nasilnež bil doma, drugače je pa zelo cenjen med ljudmi. Tipično za nasilneže, povsod cenjeni doma pa diktatorji
.VOY.
26. 08. 2012 18.44
+0
HAJDUK....Predlagam da jih poiščeva pa gremo na per 2,3,15...pol jih pa deložirava....vsakemu eno zidarsko...pa je to to....heeeeee...
srebrnibreg
26. 08. 2012 18.45
+2
medvedka- dela norca iz sebe ali drugih? hajduk tudi jaz sem že dobil ogromno udarcev pod pas pa nekako oreživim. Danes sem bil recimo pižmovka.
MISTERIJMISTERIJ
26. 08. 2012 18.46
+0
He he pižmovka, sem prečital, to je WIKIX napisal, ta ga tudi svira po dolgem in po čez.
Piranez
26. 08. 2012 18.47
+3
Hajduk, a ti se pa nikoli ne spustiš pod nivo? Vprašam zato, ker si se zdaj postavil za nekakšno moralno avtoriteto...
srebrnibreg
26. 08. 2012 18.47
+2
VOY- taki heroji kot ti so pred mano z mostu skakali in po potoku bežali, čeprav imam bolj malo kil.
MISTERIJMISTERIJ
26. 08. 2012 18.48
+2
Za WIKI X SA so čisto VSI Slovenci Hrvatje, temu dogaja v piskru, ne vem kaj kadi, ampak mora biti pa fajn roba. Ga pa rad prebiram, ko začne o Hrvatih in o njihovih povezavah z Pahorjem
MISTERIJMISTERIJ
26. 08. 2012 18.50
+1
Piranez seveda se. Ampak čedalje manj, glej jaz sem navaden ,,golman,, ajd imam nekaj ljudi zaposlenih in svoje lokacije in tako naprej, ampak jaz sem ,,golman,, bouby je pa ZNANSTVENIK in INTELEKTUALEC, starejši od mene, sam je napisal da je faktor mojih let dvakratni, torej bi on moral biti meni v zgled
medvedka555
26. 08. 2012 18.50
+0
Srebrni-bolj iz sebe, ker njegova pamet seže veliko, veliko dlje kot to kaže tu na forumu. Tudi on ima malo kil, bolj lahka kategorija.
medvedka555
26. 08. 2012 18.52
-2
HAJDUK- vsako delo je častno, če ga opravljaš z veseljem in veliko mero odgovornosti. Meni po napisanem je g. Bouby daleč od intelektualca, saj se noben ne bi spuščal na tak nivo. Ne vem, kaj je pisal včeraj za VOY-a, ampak že sami njegovi posti niso na neki bajni ravni.
Piranez
26. 08. 2012 18.53
-2
Medvedka, mi ga pač ocenjujemo takega, kot ga poznamo. Če se tu kaže za butla, ne moreš pričakovat, da ga ne bi imeli za butla. Da je veliko veliko bolj pameten, kot se tu kaže, pa... Ko bo to pokazal, bomo pa verjeli... Za enkrat pa jaz mislim, da nima ravno treh čistih. Sploh pa velja, da se ljudje tu, skriti za nicki in avatarji kažejo v pravi luči, tako da...
MISTERIJMISTERIJ
26. 08. 2012 18.55
+3
Miro je faca na fotkah, sem pogledal njegov profil na facebooku, je pravi jaran, frizura kot pevec Žera IZ CRVENE JABUKE. HE HE
MISTERIJMISTERIJ
26. 08. 2012 18.55
+3
medvedka555
26. 08. 2012 18.57
+2
Piranez- ni moj namen, da prepričam kogarkoli nasprotno, to je vaše mnenje. Samo ne razumem, da se spuščate na nivo nekih bogih, neizobraženih. Ja, res se kaže kot norček 24 ur, njega to zabava. Verjamem pa, da se ljudje tu gor zabavajo, dajo s sebe nekaj, kar jim pač pride na misel. Eni pišejo "pametne", drugi pa nekaj tja v tri dni. ŽALJENJE človeka, ki ga ne poznaš, pa res ni na nikakršnem nivoju.
MISTERIJMISTERIJ
26. 08. 2012 19.01
+0
Srebrni, no huligan bi mogoče še malo držalo., glede nato, da smo se po celi Rijeki pretepali z Armado ko sem bil star tam nekje od 15 do 22 let, ko smo še hodili dosti na tekme.
srebrnibreg
26. 08. 2012 19.02
-1
medvedka - o žaljenju človeka imaš prav in to naj velja za vse ne pa samo v eni smeri.
WikiX
26. 08. 2012 19.08
+1
Tu se menimo o Vizjakovih neumnostih, ne o reformi trga istospolnih.
MISTERIJMISTERIJ
26. 08. 2012 19.11
Haaaaa WIKI LEGENDA. PLUS SEM TI DAL, MODEL SI
srebrnibreg
26. 08. 2012 19.23
+2
VOY- v ta zadnjo pa ne bo šlo, ker sva glede tega istega mišljenja in minusa ti nisem dal jaz.