Slovenija

Vitanje na zemljevidu vesolja

Vitanje, 03. 08. 2012 19.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Vitanju bodo kmalu odprli Kulturno središče evropskih vesoljskih agencij. Objekt je posvečen pionirju kozmonavtike Hermanu Potočniku Noordongu, v njem pa ne bodo samo razstave o vesolju, ampak bo prostor tudi središče družabnega življenja.

V Vitanju bodo kmalu odprli Kulturno središče evropskih vesoljskih agencij. Objekt je posvečen pionirju kozmonavtike Hermanu Potočniku Noordongu, v njem pa ne bodo samo razstave o vesolju, ampak bo prostor tudi središče družabnega življenja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Prihaja
04. 08. 2012 20.02
+3
No pa recimo da nas napadejo iz vesolja. Kako bomo vedeli ali so res iz vesolja ali pa samo tehnološko razvite vlade? Preprosto. Če bodo napadali vzvode vpliva in moči ki nas zasužnjujejo so vesoljci, če pa bodo tolkli po raji, so pa naši
WikiX
04. 08. 2012 16.04
-1
V Sloveniji nismo imeli nič, le samoupravljanje s temelji socializma, vse ostalo smo dobili šele z osamosvojitvijo, tako da imamo danes tudi mi multinacionalke, kjer so zaposlene le priviligirane družine in policijsko preverjeni kadri, razne ustanove, ki so namenjene le samim sebi in razkošne izložbe trgovin, v katerih ne moreš ničesar kupiti. Tako tujce najhitreje prepričamo, da smo jim podobni. Manjaklo nam je le še vesolje, ker nikakor niso mogli razumeti, od kdaj obstaja narod, ki ga ne zanima nič o življenju, vesolju in sploh vsem, na kaj takega niso naleteli niti med nedotaknjenimi plemeni domorodcev, v največji divjini. Seveda smo nekateri na to že dolgo časa nazaj opozarjali in pripravljali razne idejne načrte, s katerimi bi začeli svoj vesoljski program, ki bi sčasoma prerastel v nacionalnega, ampak kdo smo mi, da bi pokazali kaj pametnega, ko pa nimamo denarja, država je pokazala interes šele, ko so se vmešali tuji antropologi. In so pogledali malo po podstrešju, kdaj v zgodovini smo imeli kakšne vidnejše strokovnjake in umetnike, s primernim nacionalnim in rasnim poreklom, ostale zamisli so pokradli od tretjerazrednih državljanov in zbili skupaj čeden projekt, ki nas bo še tesneje približal teoriji stvarstva. Seveda je tudi Vitanjski tehnološki muzej le farsa, še ena popolnoma nekoristna ustanova, ki bo črpala sredstva in javnega proračuna, več bi naredili že s tem, če bi poslovenili stran od NASA in naredili nekaj reklame obstoječim observatorijem ter posodobili planetarije.
WikiX
04. 08. 2012 16.04
+0
Danes namreč nimamo več samostojne akademije znanosti in umetnosti, po kateri smo bili cenjeni v Jugoslaviji in tudi med neuvrščenimi, vsa stroka je povezana z Evropsko znanstveno skupnostjo, naši mladi raziskovalci zanje opravljajo razna obrtniška dela in zlagajo birokracijo. naši državljani izvažajo praktično vso znanje, nazaj pa uvažamo nove tehnologije in proizvode, ki so nastali kot rezultat tudi ali včasih celo izključno njihovega dela, to je nekako tako, kot bi brali tiste drobne podnapise ob koncu kakšnega filma, kdo je nosil kavo in skrbel za dobro počutje v filmskem kolektivu, pa to. Ti raziskovalci največkrat niso povezani niti med sabo, prisesani so edino na mentorja, ki deli sredstva iz proračuna, medtem ko vaške skupnosti in družbena samozaščita še naprej kontrolirajo družbo in onemogočajo slehernega posameznika, ki bi se rad začel samostojno, kaj šele v skupini ukvarjati s kakšno zanje novo znanstveno dejavnostjo. Imamo namreč premalo tajnih policistov, ki bi predsedovali še takšnim društvom, brez kontrole pa je zanje vsako znanje nevarno, mogoče ko bodo odrasli njihovi potomci, kot se ponekod že dogaja. Slovenija s tem postaja mutast kiklop, ki bo imel sredi glave le eno oko in nekaj organov, s katerimi bo komuniciral edino med ritjo in usti, stražil bo same temelje naše intelektualne in folozofske misli, romano germanskega porekla, saj balkanci menda niso vedeli, da obstaja vesolje. To je bilo le nekaj tako daleč in popolnoma prazno, da je v bistvu brez veze, v tisti skupnosti ne bi nikoli razumeli, kako točno je Bog ustvaril vse in kaj natančno je mislil s tistimi šestimi usodnimi dnevi, v katerih se je zgodilo vse, kar je vredno vedeti. Tako ne gre več naprej, razumem, da si majhen narod marsikaj ne more privoščiti, ampak razmišljamo in tudi kaj modeliramo lahko zastonj, pravi vesoljski program je tudi velika tržna niša, vesolje se mora odpreti sleherni Slovenski vasi in mestu, le tako bomo lahko nekoč postali del galaktičnih civilizacij, z dosedanjo politiko si ne bomo mogli odpreti niti vrat sončnega sistema, dokler ne bo že ves koloniziran s strani določenih narodov in evgenično izbranih posameznikov.
culina
04. 08. 2012 11.01
+2
Da je v Vitanju pristal leteči krožnik je že znano.Samo da imajo tudi astronaute (beri: občinske veljake) pa marsikdo ne ve. :)
Anclin Boštjan
04. 08. 2012 10.07
+5
Pohvala arhitektu, v prvi vrsti pa občini, ki je podprla ta projekt in občanom. Pri nas v Dramljah enega vrtca nismo sposobni naredit mogoče bomo zamenjali streho na šoli, pa še ta ne sme biti dražja od 80g A4 papirja ker drugače projekt pade v vodo. To si pridem zagotovo pogledat, pa mislim da ne bom edini.
WikiX
04. 08. 2012 14.44
+1
Stavba nacionalnega vesoljskega programa bi morala imeti odprt pogled na prostor in materijo, ki jo proučuje, če bi na vrhu stavbe dodali še steklen observatorij, z močnim teleskopom, bi vsaj izgledala kot Potočnikova vesoljska postaja, mogoče bi jo v temi kakšni turisti zamenjali še za NLP.
culina
04. 08. 2012 07.43
+5
V kratkem pričakujemo v Vitanju obisk iz vesolja.hehehe
skarly
03. 08. 2012 21.27
+11
vsaka čast voditelju: kulturni objekt ki raste v vitanjah???????? prebivalci vitanj???? čestitke mogoče bi poiskusil ... v vitanju, .... prebivalci vitanja- to znajo tudi prvošolčki v vitanju.
Kat..
06. 09. 2012 18.54
ta je prvošolčki v Vitanju znajo, ampak kje drugje pa ne ;) Očitno se sklanjanja ne učijo na fvdju.. :D
smosezatoboril
03. 08. 2012 21.22
+14
Samo to je še manjkalo v Vitanju. Vse druga že imajo, tako da sedaj v Vitanju ni več pomanjkanja.
QueerAsYou
03. 08. 2012 21.12
+0
Res lepa stavba! Prebivalci so lahko ponosni!
bukamuka
03. 08. 2012 20.41
+0
Namesto, da bi ljudjem pomagal, da ne bi stradal, pa gradijo takele bedarije.... Žalostno!!!!!!
kleopatra-1
04. 08. 2012 01.06
+13
kaj pa, če bi za spremembo razmišljal/a o tem, da tak projekt priskrbi nova delovna mesta in si potem prebivalci proti stradanju pomagajo kar sami?