Slovenija
Oglas

Visokošolsko središče Novo mesto

Novo mesto, 13. 02. 2015 08.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Visokošolsko središče Novo mesto
Komentarji
0

Znanje je premoženje, ki ga tudi v najhujši krizi ni mogoče izgubiti.

Visokošolsko središče Novo mesto - 4
Visokošolsko središče Novo mesto - 4 FOTO: Visokošolsko središče Novo mesto

Fakulteta za poslovne in upravne vede Novo mesto bo v študijskem letu 2015/16 izvajala študijski program prve stopnje poslovna ekonomija (UN) – redni in izredni študij (oba sta plačljiva), študijski program druge stopnje poslovna ekonomija – izredni študij ter študijski program tretje stopnje poslovna ekonomija – izredni študij. Diplomanti prve stopnje imajo možnost nadaljevanja študija in nadgradnje znanja na magistrskem in doktorskem študiju. Zasnovani so tako, da omogočajo enakovredno vključevanje v izobraževanje ali v zaposlitev kjer koli v Evropi. Programa prve in druge stopnje omogočata nadaljevanje študija v programih vseživljenjskega učenja, ki so namenjeni za izpopolnjevanje, dopolnjevanje, poglabljanje in posodabljanje pridobljenega znanja. Diplomanti fakultete bodo pomemben generator razvoja in napredka v vseh strukturah gospodarstva, negospodarstva in državne uprave v regiji.

Visokošolsko središče Novo mesto - 5
Visokošolsko središče Novo mesto - 5 FOTO: Visokošolsko središče Novo mesto

Fakulteta za zdravstvene vede Novo mesto bo v študijskem letu 2015/16 izvajala študijski program prve stopnje zdravstvena nega (VS) – redni in izredni študij in študijski program druge stopnje vzgoja in menedžment v zdravstvu – izredni študij. Redni študij je brezplačen. Program prve stopnje zdravstvena nega je usklajen z Evropsko direktivo za regulirane poklice, kar pomeni, da je diploma veljavna brez nostrifikacije v vseh državah Evropske unije. Pri izvajanju praktičnega dela programa sodelujemo z zdravstvenimi in socialno varstvenimi zavodi v naši regiji, pa tudi širše. Diplomanti lahko nadaljujejo študij na drugi stopnji našega magistrskega študijskega programa vzgoja in menedžment v zdravstvu, lahko pa nadaljujejo študij na drugih šolah. Poklic diplomirane medicinske sestre oz. diplomiranega zdravstvenika je atraktiven poklic, saj daje možnosti zaposlovanja na novih delovnih mestih, ki se odpirajo tudi zaradi staranja prebivalstva, povečevanja kroničnih obolenj in zaradi prevzemanja novih nalog v celoviti oskrbi pacientov.

Visokošolsko središče Novo mesto - 1
Visokošolsko središče Novo mesto - 1 FOTO: Visokošolsko središče Novo mesto

Fakulteta za tehnologije in sisteme bo v študijskem letu 2015/16 izvajala študijski program prve stopnje tehnologije in sistemi (VS) – redni in izredni študij in študijski program druge stopnje tehnologije in sistemi v strojništvu - izredni študij. Redni študij je brezplačen. Program je namenjen pridobivanju znanja o različnih tehnologijah, ki se uporabljajo v industriji. K njim sodi tudi osnovno znanje o sistemih, ki omogočajo združevanje elementov naprav in inovativno načrtovanje proizvodov z upoštevanjem novih tehnologij. Osnovni cilj študija je pridobiti kvalitetno znanje za uporabo v praksi ali za nadaljevanje študija na drugi stopnji. Sodobni načini študija z uporabo modernih pripomočkov omogočajo, da se izvajanje študijskega procesa v obliki klasičnih predavanj zmanjša, poveča pa se uporaba metod, ki spodbujajo osebni kontakt med študentom in učiteljem ali asistentom.

Visokošolsko središče Novo mesto - 3
Visokošolsko središče Novo mesto - 3 FOTO: Visokošolsko središče Novo mesto

Visoka šola za upravljanje in poslovanje Novo mesto bo v študijskem letu 2015/16 izvajala študijska programa prve stopnje upravljanje in poslovanje (VS) ter poslovna informatika (VS) – redni in izredni študij in študijski program druge stopnje upravljanje in poslovanje – izredni študij. Redni študij je brezplačen. Pridobljeno znanje po končanem izobraževanju na programih prve stopnje omogoča kompetentno izvajanje opravil srednje ravni vodstvenega kadra s področij upravljanja, poslovanja in poslovodenja, organiziranja poslovnih sistemov, upravljanja s sredstvi in kadri ter informacijsko-upravljalskih sistemov. Diplomanti študijskega programa druge stopnje bodo s pridobitvijo ustreznih kompetenc lahko prevzemali odgovornost za vodenje najzahtevnejših delovnih sistemov.

Vabljeni na informativne dneve, ki bodo 13. in 14. februarja 2015.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3