Slovenija

Virantova lista na preizkušnji

Ljubljana, 12. 10. 2011 19.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA / S.S.Š.
Komentarji
91

Gregor Virant je še brez programa, kandidatne liste, zbrati pa mora še osem tisoč podpisov za vložitev kandidatur. Ta hip bi laže dobil podporo na volilno nedeljo, kot pa zbral podpornike, ki bi mu sploh omogočili kandidaturo.

V četrtek bo znano, ali bo tudi Gregor Virant tako kot Zoran Janković na volitvah nastopil s stranko. Kot je potrdil za časnik Delo, da o ustanovitvi stranke razmišlja zaradi tehničnih razlogov. V desetih dneh, kolikor jih bodo imeli na voljo, bo pač veliko lažje zbrati 100 kot 1000 podpisov. Virant je povedal, da se njegova lista kandidatov hitro polni, na listi pa naj bi bila novi obrazi in imena ljudi, ki doslej niso bili aktivni v politiki, so pa vsi uspešni na svojih področjih.

Po Virantovih besedah je v Zboru za republiko že pred časom prišlo do razhajanj. Članom je ponudil svoj odstop že marca, a ga niso sprejeli.
Po Virantovih besedah je v Zboru za republiko že pred časom prišlo do razhajanj. Članom je ponudil svoj odstop že marca, a ga niso sprejeli. FOTO: Aljoša Kravanja

O kandidaturi za volitve je, kot pravi, razmišljal dlje časa, izpostavil pa je, da je bila napaka, da o svojem sklepu ni stranke SDS obvestil že prej. Kot pravi, je za to zmanjkalo časa, ker je novica prehitro prišla v javnost. Virant je za Delo potrdil, da je poslal Janši opravičilo in mu predlagal, da se dobita na kavi. A odgovora ni dobil.

Nekdanji Janšev minister Virant je potrdil tudi, da je marca letos članom sveta Zbora za republiko ponudil svoj odstop z mesta predsednika zbora, a ga niso sprejeli. Spletna Demokracija danes namreč navaja, da se Virant predstavlja kot predsednik Zbora za republiko, kar pa že pol leta ni več. Kot pravi je v Zboru za republiko pred časom prišlo do razhajanj in je aktivnost zbora počasi zelo upadla, tako da kot predsednik ni več skliceval sestankov. V zboru je prišlo do različnih gledanj, za njegovo razrešitev pa se je zavzemal predvsem Dimitrij Rupel, je še pojasnil.

Po navedbah spletne Demokracije se Virant od takrat, ko je ponudil odstop, ni udeležil nobene seje sveta Zbora za republiko. Ta pa naj bi predvidoma naslednji teden izbral novega predsednika ali predsednico.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (91)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

osamosvojitelj
18. 10. 2011 20.03
eastman previdno s sorodstvenimi zvezami - še enkrat dobro premisli, potem pa piši - , je pa tudi svak Brejcu, članu SDS! TOLE NE DRŽI
osamosvojitelj
18. 10. 2011 19.58
fricoly1, potem se boš pa zbudil in se spraševal, od kod te nočne more
Danijel Fric
13. 10. 2011 18.59
Virant bo v slovenski politiki naredil red in uvedel disciplino, dal bo zapret vse tajkune in na odgovornost v Haag poslal dosedanje barabune, ki so zavozili državo.
Frane Šajn
13. 10. 2011 15.32
A POTEM JE TEH 21 LET SAMO IZKUŠNJE NABIRAL, NIČ DELAL, A JA, SEVEDA TO JE TO KAJNEDE? ZDAJ PA NAJ BI ZAČEL DELAT AL SE BO SAMO PRIPRAVLJAL , DA BO NEKOČ DELAL, ČE JE PAMETEN JA! IN TAKO TUDI BO! ALA HLAPČKI VOL-ITI
Frane Šajn
13. 10. 2011 15.15
ČLOVEK BERE KOMENTARJE REŠITEV VIDIJO HLAPČKI V POLITIKI! O JA KAR NA VOLI-LITVE VOLI-TI!
Frane Šajn
13. 10. 2011 15.13
NE VIRANTOVA LISTA SLOVENIJA NA PREISKUŠNJI! AMPAK NIKOLI NIČ IZ TEGA HLAPČKI SO HLAPČKI!
ORIGINAL1970
13. 10. 2011 15.12
Končno eden človek ,ki je vreden zaupanja.In okrog sebe si je zbral ekipo,ki je sposobna rešit kar so drugi zavozili .Sem prepičan ,da bo tudi v Mrariboru zbral veliko glasov.Človek z zelo veliko intiligence ter umirjemn človek,ki je sposoben širokega konsenza za izpeljavo reform v državi. Tudi jaz sem pripravljen dati mu podpis!
srebrnibreg
13. 10. 2011 14.58
Samo hitro v akcijo, da se grem podpisat.
Tonček Balonček
13. 10. 2011 14.46
Po farovžih bi jih v nedeljo zbral najmanj 10.000, med"nedeljniki", le župnikom naj pove, da ima v načrtu ohranitev vatikanske lastnine Beljskega gradu , da ne bo preganjal duhovnikov-homoseksualcev ter da bo pravosodju priporočil, naj duhovnike pedofile raje kot sodno preganjajo, čimprej pošljejo v misijonske službe na Madagaskar, v Malavi in Togo ter Salomonove otoke! To bi moralo za tistih 8000 podpisov zadostovati, le dogovor Virant-Stres-Rode mora biti sklenjen, kar ap verjetno ne bi bil velik problem! Večji problem bi bil z nabirkami! Vprašanje je, če iam Virant sploh denar uza zvezke in formularje za zbiranje podpiose. Če mu ne bo posodil nejgov tast, star komunist z visokimi dohodki, še za piosarniški material ne bo! Brejc se po mojem že en teden križa!
Tonček Balonček
13. 10. 2011 14.39
Ti politiki so Slovence pri odločanju zreducirali le še na podpisnike! Kolca se mi po saupravljanju, takrat so vsaj jasno povedali, da je glavna Partija, ampak odločali smo ap o več zadevah kakor zdaj. Pa koga sploh zanimajo neki Jankovići, Janše, Pahorji, Viranti in podobni tipi! Vs eskupaj ej postala ena Kmetija, vsi so orodje in marionete kapitala, našega, tijega, emšanega, popolna smešnica so, pribor, ki išče še kakšno drobtinico zase. Ko oddaja mine, spet poročajo, akj pa ta in ta počne zdaj! Manjka le še to, da bodo po končanih petih minutah zvezdništva izdali samostojni singel, se šli dobrodelno prireditev ali pa jim bo z mobilca ali računalnika ukraden kak erotični posnekek, skrat en nanaden šovbiznis! Popolnoma vseeno je, kdo bok je in koliko! V bistvu gre za sestavljane ekip, nabor, kot v NBA perd sezono. Tu nabijate o enkih Juretih itd., pa nihče sploh še ni kandidiral. In glabvni argumenti so neki sorodniki, kje je bil kdo med "vojno", katere sošolce ima, kakne črke ima v priimku! Tak narod je obsojen na propad!! Kdor s ene prilagaja in goni stalno eno in isto, ne najde pa česa novega, ni inventiven, ga čaka le še hiranje. Še Darwina zanikajo! Ima sicer dvojni WW, ampak tako s eje izkazalo! Ti * "rednecki" z mentaliteto Cerkve, zakonske zveze, nekih kvazipodeželskih vrednot in podobnih floskul nimajo kaj iskati na političnem parketi!, bornba stakšnim smešnim orožjem je vnaprej izgubljena, zgled ej Ljudmial Novak z njeno četo Mladih Slocenije! Ti so s ekompromitirali za par let, "lost generation", nihče jih ne bo jemal kot resne ljudi ampak le kot obsedence ali totalne bleferje-karieriste!
M_teorija
13. 10. 2011 14.10
~finec13.10.2011, 08:472 Stavim na Viranta.~ Jaz bi tud stavil, pa ne vem koliko ima številko!
porka.malorka
13. 10. 2011 13.57
Lahko bi se zbrali in pomagali virantu. Sicer vsak v svoji občini. Ne bi bla slaba ideja
bnam 2707
13. 10. 2011 13.50
saintjozef 12.10.2011, 21:19 29 Virant bo v treh dneh na prešercu zbral 8000 podpisov. seceda bo,samo se je potrebno malo bolje organizirati in objaviti kje vse se lahko odda podis.
enaneza
13. 10. 2011 13.49
Kje se podpišem?
Oreel
13. 10. 2011 13.45
upam da ste tisti ki tako močno držite za SDS končno spoznali kakšna stranka je SDS in da boste rajši podprli viranta na volitvah ki je mnogo bolj spraven,pošten in ne tožari vsakega in vse kar se premiče kot to počnejo v SDSu. torej na desnici vsi za Gregorja Virantana levici pa za jankoviča da se končno kaj spremeni v tej naši sloveniji in da gredo te stranke ki so sedaj na vladi že več kot 20 let in parlamentu v zaslužen pokoj
bnam 2707
13. 10. 2011 13.18
Čimprej je treba oddati podpis za Gregorja Viranta.To je človek,ki ve kaj hoče,človek ,ki ni zaznamovan z nobeno afero,človek,ki tej državi ni ukradel ničesar,človek,ki je vreden zaupanja.Tiste izjave SDS pa so nesmiselne in pomilovanja vredne. Če hočemo boljši jutri je Virant z svojo ekipo pravi človek za prevzem krmila države. Potrudimo se in mu dajmo podporo.
hrast66
13. 10. 2011 11.57
Virant, vendar nekaj upanja za zavoženo Slovenijo.
Tonček Balonček
13. 10. 2011 11.48
Kvečjemu je obratno, namreč da je SDS ukradla njegovo "intelektualno lastnino", sicer ne bi objavljali takšnih nebuloz kot jih!
saintjozef
13. 10. 2011 11.46
Tonček Balonček 13.10.2011, 11:16 Ta naveza Virant-Janša je težji udarec za levic kot Janković-Kučan za desnico? SDS je temelj slovenstva, motijo jih celo priimki s ć-je, tisti, ki se začnejo z w (Wolf recimo!) so jim zelo dobrodošli. A se zgledujejo po Mussoliniju, njega niso motile le črke, ampak celoten priimek.... --Plus ne prime, ti ga konkretno dam.
saintjozef
13. 10. 2011 11.30
santamaura Pri SDS pravijo, da jim je Virant ukradel vso intelektualno lastnino. To je pa fenomen, saj prvič slišim, da lahko ukradeš tudi nič --Saj jo ni ukradel, le odkorakal je z njo. ps ampak so res gumpci, da kaj takega izjavijo.