Slovenija

Kakšne bodo vinjete?

Ljubljana, 10. 04. 2008 19.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Tanja Volmut
Komentarji
13

1. julija bomo na avtomobile že lepili vinjete. Oblikovali so jih na Darsu, vlada jih mora le še potrditi.

1. julija bomo na avtomobile že lepili vinjete. Oblikovali so jih na Darsu, vlada jih mora le še potrditi.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gogo27
10. 05. 2008 18.17
država rabi denar poslanci so osiromašeni in bogi nimajo niti za burek kaj šele za šunko z sirom kot si zaslužijo madona najhuje od vsega vsi tisti poslanci ki toliko zagovarjajo te vinjete pa sploh nebodo tega plačevali pa še njihove tete in strici in sosedi in še kdo... naj plačuje folk saj itak ma dnar. Vinjeta bi morala biti dokument ki se ga da prenest in je kot potrdilo da je oseba plačala uporabo cest se pravi morala bi biti prenosljiva.
grebator@mail386.com
26. 04. 2008 20.34
vinjeta je še ena prislilna pobiračina denarja,posebno da mora biti zalepljena ni prenosljiva čeprav se en voznik ne more hkrati peljati z dvemi vozili.Če to predstavlja nadomestilo za uporabo avto cest potem bi morala biti prenosljiva naj velja za tistega ki cesto dejansko uporablja.Vse ostalo je prisilno pobiranje denarja.Istega mnenja sem glede registracije vozil.Tablice bi morale biti prenosljive na več vozil enega lastnika.Hkrati lahko voziš samo eno vozilo,spet pobiračina..........
jurgelj
11. 04. 2008 11.48
Hm,....a se splača tak rompompom delat za dve mogoče tri leta pol bo pa satelitsko cestninjenje pa zopet vinjete pa,pa.Zakaj pa neb še dnevne uvedl.Zdaj se bom pa dva do tri-krat po AC zapelu pa plačo k črnc.Nein danke.Vse spolitiziran!Sporedne ceste pa v kurcu kar se tiče preplastitev a?Sicer tud na AC ni bogve kakšen kakovosten asfalt.
baltbaltazar@email.si
11. 04. 2008 09.51
Uvedba vinjetnega sistema cestninjenja bo prispevala k: - povečanju pretočnosti prometa - zmanjševanju zastojev, še posebej v prometnih konicah oziroma v času turistične sezone - zmanjševanju izpustov CO2 v okolje ter s tem omogočil hitrejše doseganje nacionalnih okoljskih ciljev pri zmanjševanju emisij toplogrednih plinov, posledično pa zmanjšal tovrstne stroške v nacionalni bilanci - večji varnosti udeležencev v cestnem prometu, saj je predvideni model cestninjenja naravnan k večji uporabi cestninskih cest. Iz navedenega izhaja, da bo uporaba vinjet kot sredstva za plačilo cestnine za uporabo cestninskih cest v določenem časovnem obdobju prinesla veliko pozitivnih učinkov. Predlagani model vinjetnega cestninjenja je naravnan na večjo obremenitev tranzitnega prometa. Uvedba navedenega modela cestninjenja je v zastavljenem časovnem roku nujno potrebna, saj je mogoče le na ta način zagotoviti načrtovane finančne prilive iz naslova turističnih tranzitnih prometnih tokov. Uvedene bodo dve vrsti vinjet, in sicer: - letna vinjeta: veljala bo v koledarskem letu nakupa ter januarja naslednjega koledarskega leta - polletna vinjeta: veljala bo šest zaporednih mesecev od dneva nakupa. Če se bo vinjeta nenamerno uničila (npr. prometna nesreča) ali če jo bo uničila tretja oseba, za katero cestninski zavezanec ne odgovarja, bo imel cestninski zavezanec za preostali čas uporabe cestninske ceste pravico do brezplačne nove vinjete za isto časovno obdobje.
pahor?ek
11. 04. 2008 09.19
Vsi tisti, ki tako kričite, da bo nekdo spet zaslužil. A, do sedaj, ko smo plačevali zelo drage cestnine, ste bili tiho?! Vinjete so dobra, še več, odlična zadeva! Skratka, pomisleki glede velikosti so prav tako odveč, saj nobena zadeva ne sme motiti voznikove preglednosti.
usavko
11. 04. 2008 09.00
Zakaj bi mogu nalept vinjeto na steklo, zakaj jo enostavno ne smeš uporabljat v prometni al pa kje... Tko k morš met recimo registracijo, tko bi mogu met pač vinjeto! Nevem neko potrdilo, da velja od trkt pa do takrat... Te vinjete se s težavo dajo dol!
nemejugat
11. 04. 2008 00.27
No ja, neka lepota jih ravno ne krasi, da bo nekdo zaslužil smo vedeli že prej. Dobro bo, če se bo javilo tudi kako tuje podjetje in bo cena temu nižja....baje pa že naši ponujajo pod 500.000€. Kar se datumov tiče pa so potrebni ja, za polletne...samo nebi si želel neke zatemnitve na sprednjem steklu....če bo prevelika jo bomo pa dali na zadje steklo.... :))
Fash
11. 04. 2008 00.16
NEMEJUGAT mas prav, kar se tice koledarskega leta, po tem takem so datumi nepotrebni, ker zadosca barvna razlika. Podpiram vinjete samo te, ki so jih prikazali so pa grde.
ServerAUTOMATIC
10. 04. 2008 23.47
Zopet bo nekdo zaslužil.
nemejugat
10. 04. 2008 23.37
....MRHE2003.... Hvala ti za pojasnilo, toda kot sem jaz to razumel, tako je tudi bilo na začetku rečeno, naj bi letna vinjeta veljala koledarsko leto, torej od 1.1. do 1.1...a se morda motim?
mrhe2003
10. 04. 2008 21.43
@nemejugat Z datumom se ve, kdaj je bila vinjeta kupljena in do kdaj traja. Tako je namreč bilo tudi z nalepkami pri registraciji vozil. Mislim, da ni važno, kakšne so vinjete, važno je, da jih imamo in da ne bo poletnega vročega čakanja v kolonah pred cestninskimi postajami. Juhej! Bravo, minister Žerjav!
nemejugat
10. 04. 2008 21.06
....če že bodo samo 1/2 letne in letne vinjete, mi ni ravno jasno zakaj so na vinjeti zapisani tako meseci kot dnevi. Brez njih bi lahko bile nekoliko manjše.... A morda to pomeni da še lahko pride do sprememb?
Tonček Balonček
10. 04. 2008 20.05
Saj ni nihče pričakoval, da bi bile rdeče!