Slovenija

VIDEO: Vozili so v napačno smer!

Postojna, 27. 11. 2010 15.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bralec nam je poslal posnetek, s katerega je razvidno, da so se na primorski avtocesti dogajale grozljive stvari. Tako so se nekateri vozniki odločili tudi za vožnjo v napačno smer. Poglejte si posnetek tega nevarnega početja!

Včeraj okoli 16.30 v bližini Postojne
Včeraj okoli 16.30 v bližini Postojne FOTO: Bralec Gorazd

V petek je sneg pobelil državo, na primorski avtocesti pa so vozniki doživeli prometni kolaps. Bralec Gorazd pa je s svojo kamero zabeležil grozljivo početje nekaterih voznikov. "Okoli 16.30 v bližini Postojne, tik pred večkilometrskim zastojem v smeri Kopra, so se nekateri vozniki odločili za vožnjo v nasprotno smer," nam je sporočil bralec Gorazd.

Za več informacij smo prosili tudi tiskovnega predstavnika postojnskih policistov Maksa Oblaka, ki je za 24ur.com dejal, da so bili včeraj res obveščeni o več primerih vožnje v napačni smeri, štiri voznike pa so tudi ujeli in kaznovali. Policisti so namreč prejeli podatke, da so nekateri vozniki, ko so prispeli do kolone stoječih vozil, obrnili svojega jeklenega konjička in odpeljali do prvega "izvoza".

A pozor! Policisti jim po zakonu lahko izrečejo le kazen v višini 260 evrov, če pa bodo položnico plačali v osmih dneh, bodo za svoje početje plačali polovičen znesek, torej 130 evrov.

Ali gre za voznike, ki jih je bralec ujel v svoj objektiv, Oblak ni znal povedati, dodal pa je, da so policisti o dogodku takoj obvestili Darsove terenske delavce, ki so se odpravili na kraj dogodka. "Obračanja so se dogajala v bližini Postojne, kot ste vi navedli," je razložil Oblak. Darsovi delavci so se s svojimi vozili ustavili na koncu kolone in tako preprečili drugim voznikom, da bi obračali in po avtocesti vozili v napačno smer.

Potem ko je včeraj na primorski avtocesti zaradi sneženja vladal kaos, se je stanje umirilo. A že jutri popoldne nas čaka od 20 do 40 centimetrov novega snega, v višje ležečih krajih Notranjske, Dolenjske in Gorenjske pa lahko zapade tudi pol metra.

Prvi sneg in vožnja v nasprotni smeri na primorski avtocesti
Prvi sneg in vožnja v nasprotni smeri na primorski avtocesti FOTO: Bralec Gorazd
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (259)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Alen Ozim 1
02. 07. 2011 11.26
folk je že čist zmešan,ne razumem zakaj imamo potem prometne znake,če pa nekateri vozijo kakor jih je volja???
Nejc Premru
29. 11. 2010 22.10
tako neumno da je že smešno! za narobno parkiranje (kjer ne ogrožaš nobenga) je kazn 80e,plus povn drugih prekrškov kjer ni v nevarnosti noben... 260e za vožnjo v narobno smer? a se hecate mal?! ja kul pol smo lah usi tok neumni pa se vozmo skos v narobno smer pa nikol ne čakamo v guvi ko gremo iz službe pa ČE! ns ujamemo pač plačamo takoj?! kaznovanje na vrhuncu!
Naglas
29. 11. 2010 07.50
Aha, če se spustim po postonjskem klancu (kjer vidim skoraj do Razdrtega) 180Km/h dobim full enih pik in jurja kazni, če se peljem pa kontra po AC pa 260€!!!!! Khm ... kje živim!
kwa.dugaja
29. 11. 2010 07.02
260€ a ste normalni?odvzem izpita DOŽIVLJENSKO in najmanj 1000€ denarne kazni obtožba za poskus umora, ker so zavestno zapeljali na nasprotni pas in so zavestno vedeli, da lahko s tem nekoga tudi ubijejo.zakaj je vedno treba čakati na posledice, da se nekoga pošteno kaznuje?pa še takrat se ne tako kot bi bilo treba.
Mat3jj
28. 11. 2010 20.15
na te dogodke bi lahko tudi tisti taglavni malo pogledli, kajti 260€ kazni za tak prekršek se mi zdi norčevanje. v takih dogodkih smo izgubili že precej življenj.. tam pa boš se peljal 15km/h prehitro pa je enaka kazen... ne razumem voznike ki peljejo v napačno smer ali jim nekaj majnka v glavi al pa so drugače neumni...
vlab
28. 11. 2010 19.46
taki ubijajo ljudi. za tole bi bila primerna kazen jurja in koliko pik že? kakih 15 bi bilo primerno. da ti dajo še eno malo šansico da se spametuješ.
dscf
28. 11. 2010 19.45
Vse te kilometrske kolone pa vožnje v nasprotno smer so posledica neodgovornih voznikov TOVORNJAKOV pa ŠLEPARJEV ker se na zasneženo cesto spravjo s svojimi 40-imi tonami pa z LETNIMI GUMAMI. Samo gospodje AVTOPREVOZNIŠKI ala razni Pintarji so lani od države izsilili ukinitev prepovedi vožnje tovornjakov v času snega.Halooo, a to pa kar mirno podpirate pa gledate...??? DARS ni tukaj čisto nič kriv, ker so zaradi takih neodgovornih BEDAKOV KAMIONARSKIH tud oni s svojimi plugi v koloni čakal...... Pa lepo čakanje jutri v kolonah, ki bodo zaradi raznih zdrsov tovornjakov (z letnimi gumami)
drekec_pekec
28. 11. 2010 19.17
Kje so nadzorniki, ki tako zagreto kontrolirajo vinjete, naj jih dajo na ceste delat red.
klemil
28. 11. 2010 19.10
vse bi bilo lepo in prav če bi gospodje iz DARSA zaprli avtocesto in začeli izločati voznike. Verjemite redko kdo bi se še potem naprej peljal in nato obračal.
mirko666
28. 11. 2010 18.50
Zapret, ubit, kasirat,...? Pa kaj vam je. Ce bi malo mozgane uporabii nasi policaji in Darsovci (obe celici), bi lepo zaprli avtocesto do prejsnjega izvoza in vse usmerili nazaj do tega izvoza. Ne bi bilo potrebno cakati pet ur pa se plugi in vlecna voila (za umik tovornjakov) bi lahko prisli do vozil, ki blokirajo cesto. A ni to precej boljsa resitev za vse kot pa kasirat za prekrske. Ca bi ze komu kasiral bi tistemu, ki se po nekaj urah ni preusmeril prometa.
revanšist
28. 11. 2010 18.35
aja še nekaj po našem kazenskem zakoniku je "poskus umora" kaznivo dejanje zaradi katerega je predvidena zaporna kazen kaj niso tile "junaki"ravno to počeli poskušali so umoriti pravilno vozeče voznike in njihove sopotnike KJE STE SEDAJ ZALAR ,KRESAL...
dednidol
28. 11. 2010 18.25
(slabi) zgledi vlečejo, pa so bli hiter trije za ta prvim.
exdetektiv
28. 11. 2010 18.01
Ma sej gredo počasi..he, he , he ...če bi se zaleteli bi bila samo malo razbita pločevina...ma če gre uni ...zakaj ne bi še jest. Vse čestitke voznikom in vsem odgovornim za avtoceste. Aja ...zdaj bo na vrsti še interpelacija P.V. Ne kupujte vinjete ...jo ne potrebujete...lp.
revanšist
28. 11. 2010 17.29
no tile "junaki" bodo kaznovani s samo 130 EUR ko pa spiješ en pir preveč greš pa sedet pa čeprav te ustavjo tik pred svojim domom kresalka tolerira take tiče ki so potencialni morilci jaz bi jim prepovedal kadarkoli sesti za volan ne razumem kje jim pamet da obrne in gre kontra
Spetsnaz
28. 11. 2010 16.33
No...niso vsaj stali v koloni 5 ur....
Larica05
28. 11. 2010 16.08
zaradi takih norcev nekateri nedolžni ljudje izgubljajo življenja....takim je treba doživljensko odvzeti izpit...
fljuskus
28. 11. 2010 15.52
Vsi bi takoj nekaj kaznovali, prepovedali, zapor,... Naj prvi vrže kamen....
Mawsyy
28. 11. 2010 14.41
Oni vozili v napacno smer, on pa snemal s kamero. A ni to tud prepovedano?
Evil.Inside
28. 11. 2010 13.10
@samuello ne prepovedat uporabljati avtocesto, ampak odvez izpita brez možnosti, da ga ponovno opravljajo še kdaj. Mislim kaj ti mora v glavi dogajat, da greš obračat in se v drugo smer vozit? To so zame ljudje, ki niti podrazno nebi smeli sedeti v avtomobilu. Nikoli več.
samuello
28. 11. 2010 12.51
ZA OBRAČANJE NA AVTOCESTI NI OPRAVIČILA!!!!!!! TAKŠNE BI BILO POTREBNO KAZNOVATI IN JIM PREPOVEDAT ZA VEDNO UPORABLJATI AVTOCESTO!!!! za KAR GOVORIM žE OD VSEGA ZACETKA: -KJE SO CESTNI DELAVCI, DA VZDRZUJEJO CESTE? - BILO JE NAPOVEDANO DA BO SNEZILO, KJE SO BILI? - ZAKAJ ZAPREJO CEL KRAK AVTOCEESTE? ALI NI AVTOOCESTA DOVOLJ ŠIROKA, DA SE SAMO EN PAS ZAPRE? - ZAKAJ SO VEDNO POLETI OD LJUBLJANE DO KOPRA ZASTOJI IN ZAPRTI CESTNI PASOVI ZARADI POPRAVIL?? KJE SO TI, KI JIH POPRAVLJAJo?? NIKJER NOBENEGA...OBSTAJAJO NOČNE IN DNEVNE, ZAKAJ NE POPRAVLJAJO IZMENIČNO CEST?? - PLAČUJEMO VINJETE, KAR PLAČAMO NAJ BO V REDU!!!! IMAMO TAKO MALO DRZAVICO IN NE MOREMO IMETI VSAJ CEST NORMALNO PREVOZNIH?? ZAKAJ?? - DANES SPET NAPOVEDANO OBILO SNEGA, A SO DELAVCI PRIPRAVLJENi?? BODO SPET NESRECE, ZASTOJI ZARADI MALOMARNOSTI?? -CE SE NE MOREJO ORGANIZIRATI NAJ MENE POKLICEJO BOSTE VIDELI KAKO HITRO BO RED IN DISCIPLINA!! - TUKAJ LAHKO PIŠEMO ITAK NE BO NIC OD TEGA....