Slovenija

VIDEO: V napačno smer po avtocesti, da bi se ognil zastoju?

Ljubljana, 11. 08. 2016 13.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Le kaj je razmišljal voznik dacie, ki se je po izvozu Unec na primorski avtocesti pripeljal v nasprotni smeri? Vse skupaj je posnel bralec, prekrškarja, ki se je z vožnjo v napačni smeri najverjetneje želel ogniti zastoju zaradi prometne nesreče, pa bo kaznovala prometna policija.

V sredo zjutraj se je na avtocesti v smeri od Unca proti Logatcu zgodila prometna nesreča, v kateri sicer nihče ni bil poškodovan, je pa bil močneje oviran promet, saj je potekal le po enem voznem pasu. Zaradi nesreče so nastali zastoji, a promet ni bil preusmerje na vzporedno regionalno cesto.

Posnetek voznika, ki je na izvoz Unec pripeljal v nasprotni smeri in zaprl pot voznikom, ki so želeli zapeljati na AC.
Posnetek voznika, ki je na izvoz Unec pripeljal v nasprotni smeri in zaprl pot voznikom, ki so želeli zapeljati na AC. FOTO: You Tube

Se je pa voznik dacie očitno odločil, da se bo izognil zastoju in zapeljal v nasprotno smer na avtocesti na izvoz Unec. Tam je nanj naletel bralec, ki je kršitelja tudi posnel, med njima pa se je nato celo vnel prepir, pojasnjuje bralec. Posnetek je bralec objavil na YouTubu, o nevarnem početju voznika pa je obvestil tudi nas.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Policija bo zoper moškega uvedla prekrškovni postopek

Vse skupaj smo preverili na PU Ljubljana, kjer so nam pojasnili, da bo posnetek voznika dacie odstopljen pristojnemu prekrškovnemu organu Postaje prometne policje Ljubljana, ki bo v nadaljevanju zoper voznika s posnetka uvedel prekrškovni postopek. Na vprašanje, ali je možno, da bi policija oz. Dars voznika dacie res poslala z avtoceste v napačni smeri, kar na posnetku trdi kršitelj, pa na PU Ljubljana pojasnjujejo, da policisti nikakor ne bi preusmerjali voznikov in jih napotili, da vozijo v napačno smer po avtocesti zgolj, ker se je zgodila prometna nesreča in nastaja zastoj. Predvsem pa ne na takšen način, kot je prikazan na posnetku, temveč organizirano v spremstvu policistov ter s predhodno zaporo odseka, kjer bi bilo možno srečanje nasproti vozečih si vozil. Prav tako dodajajo, da v konkretnem primeru tudi ni bilo potrebe po preusmerjanju prometa, saj je promet po avtocesti mimo kraja prometne nesreče potekal po odstavnem pasu.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1