Slovenija

VIDEO: Se vam zdijo učbeniki predragi? Obiščite sejem!

Ljubljana, 07. 09. 2012 15.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V ljubljanskih Križankah se tare iznajdljivih dijakov. Z nakupom rabljenih učbenikov prihranijo več kot polovico denarja, ki bi ga odšteli za nove, pravijo. Tovrstni sejmi sicer potekajo tudi drugje po Sloveniji.

Učbeniki
Učbeniki FOTO: Blaž Garbajs
V ljubljanskih Križankah se je danes začel dvodnevni sejem rabljenih učbenikov, ki ga tradicionalno organizira Zveza študentskih klubov Slovenije. Kot smo se prepričali sami, ga bo tudi letos obiskalo ogromno dijakov, ki si lahko po ugodnih cenah zagotovijo rabljeno literaturo za naslednje šolsko leto.

Kot nam je pojasnila Špela Oset, vodja projekta, je sejem rabljenih učbenikov namenjen predvsem tistim otrokom in njihovim staršem, katerim socialni položaj ne dopušča, da bi kupovali nove učbenike in druge šolske potrebščine. Prav tako ga bodo obiskali tisti, ki se jim ne zdi smiselno vsako leto kupovati nove učbenike.

Sejem rabljenih učbenikov sicer že od 5. septembra poteka tudi na Trgu mladih v BTC Cityju.
Sejem rabljenih učbenikov sicer že od 5. septembra poteka tudi na Trgu mladih v BTC Cityju. FOTO: Blaž Garbajs

V Mariboru bo sejem v soboto

Podobno akcijo rabljenih učbenikov in študijskih gradiv v soboto na Grajskem trgu v Mariboru tradicionalno organizira Mladinski kulturni center. Osnovni namen akcije Mladi mladim je mladim omogočiti cenovno ugoden in lažji dostop do knjig in drugih gradiv. Prireditev, ki bo kot vsako leto glasbeno obarvana, predstavlja lep uvod v začetek novega šolskega leta za mariborske dijake in študente, so sporočili iz mladinskega centra.

Rabljene učbenike za osnovno in srednjo šolo bo mogoče kupiti tudi na sejmu v Novem mestu, saj bo v tamkajšnjem BTC Cityju sejem potekal med 4. in 7. septembrom.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

faronika
09. 09. 2012 13.33
+1
Temu ,da so učbeniki dragi kot žafran,bo tudi treba narediti konec!! Ob tem,da so naši otroci ,z generacije v generacijo manj pismeni!!
mala_zvezdica
07. 09. 2012 18.35
+1
učbeniki so od nekdaj dragi... nabijejo cene, ker jih moraš imeti...
kjaja
07. 09. 2012 17.19
+7
Jaz sem tudi tako v sš, se res ni splačalo novih kupovat, dragi, gužva v knjigarnah, zmanjkalo itd, pa si šel na te sejme sem in tja in našel večinoma vse, za kako bukev si pa še v antikvariat pogledal. Včasih se je zgodilo, da kakšne na koncu sploh rabil nisi al pa ravno toliko, da bi si komot tiste tri strani skopiral od sošolca. Brezveze. Drugo leto pa spet na sejem, kupiš kaj rabiš in se znebiš tistega, kar ne in zapraviš res malenkost. To je fajn. In še spomnil me je ta posnetek na srednješolske čase, preljube Križanke in ves kao "čuden" folk tamle notri, kjer smo bli normalni vsaj tista 4 leta :)