Slovenija

VIDEO: Iskali Roberta Časarja, a našli Roberta Lična: 'Sem rekel, da je to verjetno skrita kamera'

Ljubljana, 13. 12. 2014 14.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
V.L./M.D./STA
Komentarji
234

Policisti so prejeli obvestilo, da se v eni od ljubljanskih restavracij nahaja Robert Časar, ki ga iščejo s tiralico. Pristopili so do moškega in ga želeli identificirati. Izkazalo pa se je, da je v restavraciji sedel Robert Ličen, predsednik nadzornega sveta Darsa, ki pravi, da je najprej pomislil, da gre za skrito kamero.

Policisti so v četrtek prejeli klic, da se v eni od ljubljanskih restavracij nahaja pobegli nekdanji predsednik uprave Luke Koper Robert Časar. Tam so pristopili do moškega, za katerega so menili, da je Časar, a se je izkazalo, da gre za predsednika nadzornega sveta Darsa Roberta Lična, ki je bil na kosilu s poslovnimi partnerji, poroča Dnevnik.

Informacijo smo preverili na PU Ljubljana. Njihov tiskovni predstavnik Vinko Stojnšek je za 24ur.com pojasnil, da so v četrtek na anonimni telefon policije prejeli obvestilo, da se v eni od ljubljanskih restavracij nahaja Robert Časar, ki ga koprsko sodišče išče s tiralico. Kriminalisti so pristopili do osebe, za katero so želeli preveriti, ali je res Časar in jo povabili, da zaradi izvedbe identifikacijskega postopka stopi iz restavracije. Osebo so identificirali in ugotovili, da ne gre za Roberta Časarja.

Levo na sliki je Robert Časar, desno pa Robert Ličen.
Levo na sliki je Robert Časar, desno pa Robert Ličen. FOTO: 24ur.com

Ličen pravi, da je bil dogodek skrajno neprijeten

Postopek so kriminalisti izvedli zakonito in korektno, še poudarjajo na policiji. Da je bila policija korektna, je v pogovoru za 24UR potrdil tudi Robert Ličen. Kot je pojasnil, je bil na kosilu s poslovnimi partnerji, ko so do njega pristopili štirje kriminalisti ter ga zaprosili, naj z njimi stopi iz gostilne. "Sem rekel, da je to verjetno skrita kamera in če lahko najprej pojem juho do konca," pripoveduje Ličen. Kriminalisti so ga nato še drugič opozorili, če lahko z njimi stopi ven. Ličen pravi, da jih je spet čudno pogledal. Nato so ga še tretjič pozvali in dodali, da bo v nasprotnem primeru situacija zanj in za vse v gostilni zelo neprijetna. Presenečen nad dogajanjem ni bil samo Ličen, temveč tudi gostje in lastnik restavracije Boštjan Pavli. Kot pravi, je vse skupaj izgledalo filmsko.

Pred restavracijo, kjer je bilo še vsaj 10 kriminalistov, so od Lična zahtevali dokumente. Ličen pravi, da so ga vprašali, če mu je ime Robert. Eden od kriminalistov mu je rekel: "Zelo ste podobni enemu drugemu Robertu". "Jaz sem mu odgovoril, če Časarju, saj mi je samo to padlo na pamet," pojasnjuje.

Pol ure je trajalo, da so preverili njegovo identiteto, nato so mu vrnili dokumente ter se opravičili in dejali, da je prišlo do zamenjave, dogodek pojasni Ličen.

Uradnega opravičila od policije sicer ni prejel in ga tudi ne bo zahteval, saj meni, da to ne bi nič spremenilo. V bodoče le želi, da bi najprej preverili informacije. "Skrajno neprijetno, da te sredi restavracije dvignejo. Kar nekaj ljudi me je poznalo. Bilo je res zelo neprijetno," še zaključi Ličen.

Policija: Taki postopki so naša dolžnost in obveza

"Gre za običajen postopek ugotavljanja identitete in taki postopki so naša dolžnost in obveza," pa je še dodal tiskovni predstavnik policije. "Ravno opustitev takega postopka bi pomenila nezakonito ravnanje kriminalistov. Ugotavljanje identitete je policijsko pooblastilo, s katerim policisti smejo ugotavljati identiteto, med drugim tudi osebe, ki je po opisu podobna iskani osebi. Samo s tem pooblastilom se lahko ob takih obvestilih ugotovi dejansko stanje, kdo resnično je ta oseba oz. ali gre res za iskano osebo," je še pojasnil.

Za informacije o Časarju ponujajo denarno nagrado

Policija je na začetku meseca javnost pozvala, naj ji pomaga z informacijami o pobeglem Robertu Časarju. Te bodo tudi denarno nagradili, višina nagrade pa je odvisna od koristnosti posredovanih podatkov. "Njegovo čimprejšnje prijetje je ključnega pomena za pravočasen in ustrezen zaključek kazenske zadeve," so takrat dejali. Okrožno sodišče v Kopru je zato izdalo odredbo za razpis tiralice, sklep o odreditvi pripora ter Evropski nalog za prijetje in predajo. Prav tako je zoper omenjenega razpisana mednarodna tiralica.

Časar - Interpol - 2
Časar - Interpol - 2 FOTO: Interpol

Časar je bil lani v zvezi z nepremičninskimi posli z Luko Koper zaradi zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in nedovoljenega sprejemanja daril obsojen na pet let in devet mesecev zaporne kazni. V zaporu na Dobu bi se moral zglasiti 14. marca letos.

Ne le, da je izginil Časar, njegova soproga je poleti prekinila delovno razmerje na Komunali Koper, njunih otrok pa 1. septembra ni bilo več v šolo. Kam so pobegnili, ostaja neznanka. Poleg Belorusije pa se kar nekaj časa omenja, da bi si pribežališče lahko našli v Urugvaju.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (234)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jeanus1
14. 12. 2014 14.57
+1
Namesto dveh,treh kriminalistov kompletna ekipa, ali bodo zdaj zahtevali še dodatek za "nevarno delo"?
Svetec 2021
14. 12. 2014 20.29
-1
Philips Peja
14. 12. 2014 14.40
+4
To dokazuje kako nesposobni so nasi sistemi ...POlicija se posebej !!!! in kam gre ves ta drzavni denar in denar od evrope....ocitno vsi vemo ker trenutno tud beremo!!!
ante-fante
14. 12. 2014 14.17
+20
Pravzaprav ne vem, zakaj se Časar še skriva. Saj je ja vendar član najbolj priviligirane kriminalno-politične sekte, ki so ji ustavni sodniki pred dnevi zagotovili imuniteto pred pregonom. Če so izpustili njegovega firerja, bodo zagotovo tudi njega.
dragulj4
14. 12. 2014 12.27
-12
Na obali bi morala slovenska policija narediti vsaj osnovni tečaj v Italijanščini,kajti 9o % je Štajercev ki nimajo pojma da živijo v 2 jezičnem področnu,so prav 1 tujek v naših krajih.prav smrdi po bučnem motornem olju ko ga prašaš če je rampa na Črnem kalu odprta
Rudar
14. 12. 2014 13.22
+24
Pejdi na PP Koper in jim to povej, če si frajer. Lahko se je skrivat za nekim nickom. Zakaj bi pa morali znat italijansko, sej delajo v Sloveniji. Dvomim, da v Trstu njihovi kolegi govorijo slovensko.
dragulj4
14. 12. 2014 14.00
-8
Že Rimljani so vedeli da prihajajo na obalo iz E MONE
sprint
14. 12. 2014 18.32
+6
Ti bom dal hudiča. Kakšen tujek?? Kakšna Lahovščina ?!!! Kakšno dvojezično območje?? Edino prav je tako. V vse javne ustanove na teh "dvotarifnih" območjih namestiti prave klene Slovence. Živiš v Sloveniji ne Italiji in prva komunikacija z uradniki vseh vrst je Slovenski jezik in nobena Italijanščina. Nevzdržno in ponižujoče je, da je na teh območjih pravi Slovenec že v startu omejen pri vpisu v šolo ali iskanju zaposlitve ker ne ve "tujega jezika". Benti.... Pa kje živimo. V Italiji..ali Madžarski??? Zadnji čas je, da se začnemo ljudje in Slovenci spraševati o teh pravicah danih tem "dvotarifnim". So enostavno prevelike in preveč privilegirane. Avtohtoni Slovenci smo tu na lastni zemlji dobesedno podrejeni tuji kulturi. Slovenstvo je nujno potrebno obuditi. Sploh na teh območjih. Tudi z nujnimi zakonskimki omejitvami teh pravic in izenačenjem njih z ostalimi. In isto velja tudi tam za Prekmurje, kjer je stanje verjetno še hujše.
sprint
14. 12. 2014 18.34
+0
In vrli moderator mi boš to spet izbrisal a ne?? Z hladnim brezvestnim obvestilom na emailu, ki me včasih razkuri do amena. Ampak dečko ali dekle. Tudi ti živiš v Sloveniji da veš.
murkecc
14. 12. 2014 18.35
+1
Primorski kameltrajber je pogruntu, kako se caps lock izklopi, velik napredek za njega.
dragulj4
14. 12. 2014 21.03
-2
RES JE PRIMORCI NE OBVLADAMO ALPSKE ČIRILICE KER NIMAMO KOŽICE MED PRSTI
DAEMONIUM
14. 12. 2014 11.43
+1
Ja naj pocaka, da ga Italijani zamenjajo, bo vsa tla v restavraciji s svojim lepim gvantom pobrisal in bo ahko srecen ce bo po treh dneh spuscen!
Ob?asninekadilec
14. 12. 2014 11.16
+12
Nič se niso zmotili.Tudi ta je ziher za na Dob.
Rudar
14. 12. 2014 12.20
+3
Flenca
14. 12. 2014 10.10
+3
Crkneš kakšne kriminaliste mamo da človeka na pogled ne razločijo ,podn od podna .
FIGEC
14. 12. 2014 10.00
+11
V policijski državi taki vpadi v gostilno niso nič nenavadnega.
Rudar
14. 12. 2014 19.35
+4
?rnogled
14. 12. 2014 09.36
+0
brabusednet
14. 12. 2014 09.26
+20
A tistega lastnika Lipe so pa iskal z zaprtimi očmi.
Bruhalnica24
14. 12. 2014 09.21
+9
Hm, na Dasu je pa vse porihtano u nulo...... Z lahkoto bi ga zaprli...
kratko in jasno
14. 12. 2014 09.19
+14
osebno ne vem če bi tako nekritično prenesla vso to kalvarijo kot Ličen. Da me zvlečejo od kosila in pol ure preverjajo in zadržujejo za prazen nič in to v družbi 15 kriminalistov... ne vem no če ne bi zahtevala vsaj javno opravičilo... Kaj če bi človek sedel s poslovnimi partnerji in se dogovarjal za posel oz s svojo družino in bi to otroci gledali...., Preveč so si to poenostavili nekateri.... Nekaj podobnosti sicer je opaziti vendar če pozorno pogledaš je več kot očitno, da je to povsem druga oseba !
Amethist
14. 12. 2014 09.56
+14
Kaj pa une punce dol na Obali ki so jo javno objavli ker naj bi zatajila denar z bankomata se spomnite? Bla je napaka na bankomstu a uni jo obravnavajo ko kriminalca pa se javni linc je dozivela.
FIGEC
14. 12. 2014 10.02
+9
kratko in jasno
14. 12. 2014 11.04
+6
Pač ti malo zamajejo ugled, potem čist mimogrede priznajo zmoto in to je to , in živeli vsi srečno in veselo. Seveda pa nobenega ne zanima da si ljudje pač vedno zapomnimo le tisto slabo kasnejša opravičila radi preslišimo....ali celo rečemo, da tam kjer je dim je tudi ogenj in da brez veze te policaji pač ne gnjavijo.
finec
14. 12. 2014 09.19
+3
Še ena predstava za publiko.
kratko in jasno
14. 12. 2014 09.20
+10
še ena sramota ne pa predstava... kriminalisti naj bi bili izurjeni ne pa amaterji ! To pa je amaterska tragikomedija !
Amethist
14. 12. 2014 09.57
+3
iGURT
14. 12. 2014 09.14
+16
Ta Časar, vplivni član sds-a, Ivanov čudežen dečko, ....... tudi zmontiran proces, prižigamo sveče ?
Nagasaki
14. 12. 2014 08.59
+11
Ampak kakšni drekači je ta k je klical policijo! Upam da je zdaj vesel k je enga naredil za kriminalca pred poslovnimi partnerji! Ampak to njega ne zanima sam če bo kaj nagrade!
kratko in jasno
14. 12. 2014 09.23
+12
ma točno to ! Teh pol ure ko so Ličena zadrževali so se drugi za mizo pogovarjali kaj je ušpičil, mimoidoči so gledali kerega kriminalca so pa zdaj prijeli itd. Ugled človeku zamajejo in nič tebi nič meni naznanijo da so se nonšalantno zmotili... in izvolite pojdite pojest kosilo do konca. Ja bravo.
Amethist
14. 12. 2014 10.00
-3
Dobro no... pa sej je blo po tv da je bla pomota. Ce se to ne pomaga pol je z vami neki narobe ne pa s tistim k ga je naznanu. Kot da nihce od vas ni nikoli nikogar zamenjal z drugim....
kratko in jasno
14. 12. 2014 10.59
+10
na tv so dal zato ker so se bal tožbe ! Da meni to naredijo jih z gat slačim vse po spisku ! Če so že želeli preveriti bi počakali da dotični poje kosilo do konca in mu sledijo do avta, tam pa diskretno pristopijo in uredijo potrebno preverbo ne pa sredi kosila horuk na zug. Potem pa se pardoniramo smo se pač mal zmotli.
Rosvitaja
14. 12. 2014 08.43
+14
bla,bla..nč bat dobro policija ve,kje se Časar skriva...samo nas zavajajo. Čakajo,da bo zastarelo in Časar se bo lepo spet šopiril v Sloveniji
FIGEC
14. 12. 2014 10.04
+6
konstruktor
14. 12. 2014 08.28
+4
14 kapsov pride po enga modela? A so mel slučajno novoletno zabavo?
Rudar
14. 12. 2014 08.38
+1
Rudar
14. 12. 2014 08.39
+16
Sta si pa modela res podobna, ni kej, Vsaj iščejo ga, to je tud nekaj. Ni pa treba pretiravat.
hondica
14. 12. 2014 09.03
+1
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
14. 12. 2014 08.19
+21
dobr da zidar nima dvojnika pa ga nikoli ne vidijo v Italiji,v Zurichu, v restavracijah po Ljubljani, v vilah na Hrvaskem.......halooo
POŠTENO JEBENO
14. 12. 2014 08.09
+48
Časar pa nekje na 30+ celzija, na svoji Apple tablici bere vaš prispevek..... in umira od smeha!!!
sniffff
14. 12. 2014 08.15
+9
Ta je dobra ja, že zadnjič sem jim povedal da ga naj v Južni ameriki iščejo, a tile kekci, pa še kar naivno mislijo, da ga bodo tukaj našli.
23345
14. 12. 2014 08.49
+4
MOGOČE PA PODPORNIKI JANŠE VEDO KJE JE, SAJ JE ČASAR NJEGOV ČLOVEK. NO KO BODO ZBOROVALI SEDAJ VSAKO SREDO PRED VRHOVNIM SODIŠČEM, JE TREBA TE MAMCE IN DEDKE POVPRAŠATI KJE SSE NAHAJA JANŠEV ČASAR
vojkopernar
14. 12. 2014 07.44
+5
Policaji preveč gledajo ameriške policijske nadaljevanke. Tisti, ki jim je podal anonimno prijavo pa se je dobro nasmejal, kako jih je nategnil. So pa imeli vsaj vajo za naslednjič. Izgovor vodstva policije, da je bilo to dejanje v skladu z zakoni, ustavo, itd . je pa popolnoma neumesten. Izgleda, da policaje v njihovi šoli sploh ne učijo olike. Saj nismo v času udbe.
METKA102
14. 12. 2014 08.49
+2
Tako kot drugi, lahko ta gospod RL gre na ustavno sodišče, če so mu bile kršene pravice.