Slovenija

VIDEO: Gantar večkrat utišal Jelinčiča

Ljubljana, 02. 03. 2010 12.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Jelinčič je na razpravi o novem družinskem zakoniku spet govoril v svojem slogu. Prepričan je, da je namen posvojitev otrok s strani istospolnih partnerjev spolna zloraba.

Kakšne izjave si je privoščil Zmago Jelinčič in zakaj je moral posredovati predsednik DZ Pavle Gantar, si lahko ogledate v zgornjem videu.

Zmago Jelinčič je na razpravi o novem družinskem zakoniku  pojasnil, da ima pred seboj zakon, ki bi bil lahko zelo dober. Po njegovem mnenju ima le eno veliko napako, to pa je zloraba pozitivnih rešitev za to, da bi se vanj vsililo posvojitve otrok istospolnih partnerjev. "Ne bom govoril o zadevah, ki so dobre rešitve. Govoril bom o ogabni zlorabi koalicijskih strank, ki poskušajo svoje izpirjene spolne zadeve vtakniti v ta zakon," je napovedal v svojem slogu. S tem si je prislužil prvo opozorilo predsednika DZ Pavla Gantarja, naj umiri svoje besede, ne žali kolegov poslancev in se dostojno obnaša.

Zmago Jelinčič
Zmago Jelinčič FOTO: Dare Čekeliš

"Nikogar ne žalim, govorim resnico," je odgovoril. "Mislim, da slovenska javnost ve, kaj je resnica, čeprav jo poskušate v državnem zboru preko terorizma koalicijskih strank izničiti in prepovedati, da bi ljudje povedali, kaj mislijo."

Povedal je šalo o Janezku in njegovi 'mamici', nato pa dodal: "Predstavljajte si dva stara homoseksualca, ki si nabavita enega majhnega fantka in se potem skupaj kopajo v kadi. Krasno!" Ob teh besedah mu je Gantar odvzel besedo in mu izrekel prvi opomin. 

"Kar opominjajte me, opominjali boste še marsikoga, upam, da boste na volitvah dobili svojo porcijo! Jaz imam dve majhni punčki in vem, kaj govorim!“ je odvrnil.

Ker je poslanca Vita Rožeja imenoval 'Rožle', mu je Gantar spet odvzel besedo. Dobil je drugi opomin. Jelinčič se je zagovarjal, da Gantar ne pozna slovenske literature in da je Rožle v Kekcu zelo pozitivna oseba.

"Prepričan sem, da je namen posvojitev otrok s strani istospolnih partnerjev spolna zloraba. Danes imamo v Sloveniji hude probleme s spolnimi sprevrženostmi v zvezi z bulmastifi. Ali naj pričakujemo, da bo prihodnjič ista koalicija predlagala, naj se uzakoni pedofilija?" je vprašal. Tu mu je Gantar še tretjič odvzel besedo in ga spet prosil, naj ostane v mejah dostojnosti.

Gantar je moral Jelinčiča večkrat prekiniti zaradi žaljenja.
Gantar je moral Jelinčiča večkrat prekiniti zaradi žaljenja. FOTO: Državni zbor

Jelinčič se je branil, da je razlika med člani SNS in ostalimi v tem, da njegova stranka pove tisto, kar mislijo in čutijo ljudje. "Če tega ne smem povedati, potem to kaže, kakšno demokracijo v Sloveniji imamo – nikakršne! Imamo totalno zblojeno državo, ki nekaterim iz določenih političnih krogov dovoljuje čisto vse, tudi to, da si prilagajajo zakone, sebi pisane na kožo. Mislim, da je to zločin."

Opisal je še pripetljaj iz Gradca, ko mu je znanec, kateremu je pred časom očital primer Fritzel, odgovoril: "Že, že, mi imamo Fritzla, vi pa imate ljudi, ki spolno občujejo s psi!" Kot je dodal, ga je to pretreslo. "To je zdaj mnenje, ki ga ima Evropa o Sloveniji. Prekleto žalostno! In kdo je kriv? Zagotovo ne opozicija in še toliko manj SNS."

Zaključil je s stavkom, da bi lahko povedal še kaj, a resnica v tem državnem zboru tako ali tako ni zaželena. "V naši državi je spolno občevanje s psi očitno nekaj običajnega," je še dejal in po Gantarjevem mnenju presegel vse meje.

Nedavno razburil z izjavami o Žarniću

Današnje izjave sicer spominjajo na nedavne dogodke, ko je Jelinčič razburil z besedami, da Hrvata za okoljskega ministra lahko predlaga samo idiot. Kot je znano, je bil odločen, da Roka Žarnića ne bodo podprli, saj, "ne dovolimo, da bi se v slovensko vlado infiltrirali Hrvati". "Gospod namreč ni Slovenec, je Hrvat. Mislim, da takšnih ljudi ne smemo jemati v vlado, saj bi imel na razpolago vse podatke, tudi o varnosti države. Takšen človek ne more sedeti v vladnih prostorih, to bi storil samo popoln idiot, ampak saj takšnih je kar nekaj v naši vladi".

Na vprašanje, kako ve, da je Žarnić Hrvat, je Jelinčič pojasnil, da je to razvidno iz imena in priimka.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (246)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jozejoze1
21. 04. 2010 23.18
JA JA-----resnica je tudi to, da smo si vedno želeli biti prepoznavni v svetu...Nekajkrat smo hoteli celo spreminjat zastavo , pa grbe , jaoo jaoo. No in sedaj smo res postali prepoznavni... Cel svet se drži za trebuh, ko govori o Sloveniji....Če kdo ne verjame naj vpraša kakega šoferja ki vozi v tujino. ----če damo na zastavo bulmasifa, potem bojo vsi vedeli od kje smo...
PeggySue*
21. 04. 2010 18.43
Nisem razumela,kaj je avstrijski kolega Jelinčiču odgovoril na temo Fritzl?
samo88hl
10. 03. 2010 12.53
+1
Vsaka mu čast vsaj eden k še zdravo razmišla RESPECT
tirnanog1
09. 03. 2010 00.09
gantarja je kr zvijal... ne vem pa kako lahko on govori o etičnih merilih... to ne gre.... sploh ne član vladajoče koalicije... res je, cela evropa se nam smeje... ne poznajo nas po uspehih naših športnikov, ampak po blumastifih... res, super... izkusil na lastni koži...
najram
08. 03. 2010 08.52
Več takih Jelinčičev bi blo treba v državnem zboru,naj človek pove kaj misli saj se gremo neko demokracijo ali ne. Prekleto dobro drži rek-če mački stopiš na rep,zacvili-,mislim pa da ni nikogar žalil,kar je povedal,je povedal po resnici!!!
Mrki1
08. 03. 2010 08.06
sobermilan 04.03.2010, 19:58 6 Če imamo demokracijo naj človek pove kir mu leži na duši, po drugi strani pa je treba vedeti da resnica boli. TOČNO TAKO!
bgdfgfdgdfg
08. 03. 2010 02.25
legendaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
Supersoul
07. 03. 2010 22.19
Haha, tale je car!
Pipik.
07. 03. 2010 22.04
JELINČIČ JE EDINI KI POVE STVARI TAKO KOT SO! PODPIRAM GA V VSEM!!!
Nyree
06. 03. 2010 21.19
mailer Predstavljajte si da imate otroka starega 3 leta. Ko gresta z partnerjem v službo se smrtno ponesrečita. Zdaj pa se zamislite ali bi želeli da vašega otroka posvoji par, ki si neznansko želi otrok pa jih ne more imeti recimo zaradi zdravstvenih težav ali homoseksualni par, ki otrok tudi v primeru dobrega zdravja nikoli nebi mogel imeti. Narava že ve zakaj je tako. Ne poskušajte je preslepiti, ker je ne morete .....jst osebno bi rajši vidla da dobi otroka nekdo k bo doro skrebl za njega, ga mel rad, in mu lahko nudu vse kar bi mu hotela jaz dat, ne glede na to al je samski moški, al samska zenska, al heteroseksualni par, al homoseksualni par
franceljtancelj
04. 03. 2010 19.58
Če imamo demokracijo naj človek pove kir mu leži na duši, po drugi strani pa je treba vedeti da resnica boli.
mac4_m
04. 03. 2010 00.02
utišal je tudi janšo, ko je primerjal ertla in mengeleja. Nemara primerjava res ni bila dobra, moral bi navesti direktorja stasija..
weed_boy
03. 03. 2010 22.33
kaj pa če katera od njegovih dveh hčerk homoseksualno usmerjena........ upam da ne bo k pr takmu fotru..... bi se jima vrjetn kr odreku če se nebi onedve prej njega.....ccc
mulcon
03. 03. 2010 20.46
Točno tak je kot je povedal! Koalicija za vse skrbi samo za tisto ne kaj bi morala. Namesto, da predlagajo takšne zakone naj rajši pogledajo malo ljudi, ki se komaj preživljajo iz meseca v mesec. MAMO PA MISLECA! Drugi se pa tudi naj preveč ne glasijo. Barabe lažnivske, hinavske, ...
Tvojarit
03. 03. 2010 16.38
Važn da Jelinčič neve kdo je napisal Kekca :)
mailer
03. 03. 2010 14.36
Predstavljajte si da imate otroka starega 3 leta. Ko gresta z partnerjem v službo se smrtno ponesrečita. Zdaj pa se zamislite ali bi želeli da vašega otroka posvoji par, ki si neznansko želi otrok pa jih ne more imeti recimo zaradi zdravstvenih težav ali homoseksualni par, ki otrok tudi v primeru dobrega zdravja nikoli nebi mogel imeti. Narava že ve zakaj je tako. Ne poskušajte je preslepiti, ker je ne morete.
aldeborana
03. 03. 2010 14.03
tokrat me je razočaral na polni črti....
mulcon
03. 03. 2010 13.58
tovarišinajuriš
03. 03. 2010 13.23
...bravo Jelinćiću,ti jedini brineš za slovenački narod - in svojo korist ...
Doubt
03. 03. 2010 13.17
+1
V takih brezupnih primerih se pogosto kot najučinkovitejše "zdravilo" izkaže odtegnitev pozornosti! Jasno je, da vsakemu ob rojstvu inteligenca in osebna integriteta nista položeni v zibko, zato bi bilo smiselno, da se ljudje z očitnimi omejitvami sposobnosti dojemanja stvarnosti ne bi izpostavljali kot predstavniki naroda in žalili javnosti ter osebne inteligence drugače mislečih s trditvami, da le-ti delijo njihovo mnenje...prosim, smo pa res pametnejši od tega! To velja tudi kot poziv uredništvu 24 ur, da v bodoče pred objavo podobnih absurdov pretehtajo ali več šteje gledanost ali pa je morda vseeno razumneje za ceno manjše gledanosti ohranjati kulturni nivo debate.