Slovenija

Veter prevrnil kozolec in odkrival strehe

Ljubljana, 08. 06. 2009 07.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na volilno nedeljo so imeli še največ dela gasilci, ki so odstranjevali posledice kratkotrajnih neurij. Na vzhodu države je močan veter namreč podiral drevesa in odkrival strehe, na jugu pa je morje poplavilo plažo.

Vreme nam tudi na volilno nedeljo ni prizaneslo. V nekaterih delih države je bilo sicer sončno, na vzhodu pa se je razbesnelo neurje.

V Gornji Radgoni je močno deževje že zgodaj popoldne zalilo parkirni prostor pred domom starejših občanov. V Mariboru (Melje) pa se je kratkotrajno neurje, ki so ga spremljali močni sunki vetra, razbesnelo nekaj po 11. uri. Največ škode je povzročil prav veter, ki je odkril oziroma poškodoval streho na poslovno-skladiščnem objektu v Novakovi ulici, na stanovanjski hiši v Kocunovi ulici in na mariborskem okrožnem sodišču v Ulici talcev, na Industrijski in Sodni ulici. Veter je podrl tudi drevo, ki je padlo na štiri parkirana osebna vozila. Posredovali so gasilci, ki so drevo razžagali in odstranili, odkrite strehe pa prekrili s folijo oziroma nadomestno kritino.

(simbolična slika)
(simbolična slika) FOTO: Stanislav Rižnar

Zaradi neurja z močnim vetrom se je na cesto v Dobu v občini Domžale prevrnil kozolec, v naselju Kot v občini Lendava pa je neurje lažje poškodovalo nekaj stanovanjskih objektov. Gasilci so poškodovane strehe na petih stanovanjskih objektih sanirali, odstranili pa so tudi dve podrti drevesi.

Manjše nevšečnosti so imeli tudi na Obali. Ob 20.31 je bilo namreč povišano plimovanje morja, pihal pa je tudi južni veter. Morje je delno zalilo plažo in parkirni prostor pred hotelom Piran, po 21.30 pa je začelo upadati.

Danes spremenljivo

Spremenljivo vreme pa nas čaka tudi danes. Dopoldne bo večinoma sončno, ponekod po nižinah bo sprva še megla. Sredi dneva in popoldne pa bo spremenljivo oblačno, nastale bodo krajevne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 26 stopinj Celzija.

Lepše vreme nas čaka jutri, ko bo večinoma sončno. Več oblačnosti bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, ob morju 14, najvišje dnevne od 22 do 27 stopinj Celzija.

Več o vremenu ...

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

No_pasaran
08. 06. 2009 17.21
Suckhead Že po narečju vidim da prihajaš od tam kjer o gradnji streh nimajo pojma. Strehe so prave na primorskem, s kamni na strehi ter pravimi korci !!!
jezek_puha_puha
08. 06. 2009 14.00
Suckhead- potem res ne veš kaj je veter, če bi bili pri teb doma sunki nad 100 km/h, bi drugač razmišlu.
Suckhead
08. 06. 2009 12.31
Če je streha vredo skup nareta je ne more odkriti. Klump je pač klump.
Klampfman
08. 06. 2009 11.55
Kamni na streho niso potrebni, bolje je zgraditi kvalitetno in "težko" streho, ki je noben veter ne odpihne. Na posnetkih se ponavadi jasno vidi, da veter odkriva slabo pritrjene salonitke in pleh! Ultimativna rešitev pa je itak ravna streha, ki pa je pri nas zaradi šlampaste gradnje "socialističnih blokov" v času Jugoslavije na slabem glasu... Pa je (če je pravilno narejena) bolj obstojna, praktična, estetska in varčna.
Caterpillar
08. 06. 2009 10.31
Pocasi bodo po celi slovenji zaceli slediti nacinu pokrivanja streh, kot ga imajo v Vipavski dolini. Kamne na streho.