Slovenija

Veter povzročil kaos na Rebrnicah

Rebrnice, 28. 01. 2010 17.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Letošnji januar je eden najhladnejših in najbolj sivih v zadnjih 60 letih. Po tem, ko je burja že nehala pihati, je cesta čez Rebrnice ostala zaprta, saj je veter obračal semaforje in odpihnil signalizacijo.

Letošnji januar je eden najhladnejših in najbolj sivih v zadnjih 60 letih. Po tem, ko je burja že nehala pihati, je cesta čez Rebrnice ostala zaprta, saj je veter obračal semaforje in odpihnil signalizacijo.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jd13211
29. 01. 2010 00.44
Sploh pa protiveterna zaščita je do par m nad tlemi ravno toliko da delno zaščiti promet, prometne table pa so prepučene na milost in nemilost močnemu vetru in če bi burja spet odtrgala kako in jo, bognedaj, zalučala v kaki avto, potem bi spet gledali unga živčnega Slaka in v živo iz Vipavske doline: sodnik, porota in eksekutor - Igor Krmelj, kako pametuje in napada vse po vrsti! 1X sem bil priča ko je burja raztreščila ukrajinski tovornjak za katerim smo vozili v koloni...s tako lahkoto ga je pahnila s ceste, kot da bi šlo za kaki specialen hollywoodski efekt, pol 2. tak primer ko sem opazoval policijsko astro, ki je stala na na vhodu na HC pred Podnanosom, ko še ni bilo trase čez Rebrnice in ji je močna burja v sunkih v bok tolk pihala da jo je na mestu premetavalo, kot da bi se kardelo huliganov nanje spravlo. In burja ne piha konstantno ampak v sunkih in ko ti nenadoma dobiš sunek v avto 180-200km/h, tudi ne moreš tako hitro reagirat in pol ljudje, ki vozijo prehitro za te razmere začnejo nenadoma opletat po cesti in se takoj zgodi kaka neumna...tako da kdor ne pozna tiste prave Burje v najhujši obliki, verjamem da nima pojma kako zgleda in je pravilno da HC v takih razmerah preventivno ostaja zaprta, varnost mora bit na prvem mestu!
jd13211
28. 01. 2010 23.57
@Caterpillar ti si tisti, ki nabija...Klampfman ima določene stvari še kako prav! Tako stroka (profesorji iz LJ in MB grad. faksov), kot razni izvajalci in domačini so podpirali traso preko kraške strani vipavske doline...ne vem od kje si ti dobil traso preko Lozic? Samo so končno besedo spet imeli tisti, ki od nobene stvari nimajo pojma, imajo pa veliko vpliva - politiki in politično nastavljeni kadri pri investitorju! Stroka je zagovarjala kraško stran ker: je iz apnenca, ne drsi teren - je trdna kamnina in se da na njej karkoli relativno lahko zgradit, vplivi burje so veliko manjši ker piha preko Nanosa in Trnovske planote (zimska SV Burja) ...politika je zagovarjala nanoško stran, ker je bolj dostopna iz lokalne ceste (ni treba gradit servisnih cest), ker je trasa krajša - na zemljevidu in ker nimajo niti najmanjše predstave kaj pomeni zahteven teren, ki je napit z vodo in drsi. In ne razumem tudi novinarjev...a je res tako težko naredit en pameten objektiven prispevek? Al so vaše novice res samo za podpihovanje sovraštva in hujskanja širše javnosti proti VSEM vpletenim v teh novicah, ker tak občutek dobim ko gledam prispevke po TV-ju in berem nekatere komentarje in vidim, da se enim ljudem res ne sanja ne kaki teren je sploh to in kaj pomeni burja s sunki do 200km/h, kako sploh zgleda protiveterna zaščita, kake vrste obstajajo in koliko je sploh učinkovita glede na vrsto vremena in vrsto prometa. NEEEEEEEEEE! Vsi so pokvarjeni...vsi so kao banda, noben iz stroke nima pojma, vsi kradejo... Obstajamo tudi nekateri, ki nas dejansko zanima znanstvena plat zgodbe ne pa samo špekulacije iz finančno-politične in kdo naj po našem nosi odgovornost... Ta cesta bi ob močni burji bila ravno tako zaprta al so protivetrne ograje al jih ni, ker če ne nebi zapirali HC že v Ajdovščini proti Vipavi tudi ko še niso bile Rebrnice odprte...
Roxy79
28. 01. 2010 22.52
ko smo že toliko..... ALI VESTE,da imajo domačini v vodnjakih SLANO vodo ,zaradi posipanja AC s soljo???? STE VEDELI??? In cesto pod Nanosom so si zamislili neki kvazi najboljši arhitekti... strokovnjaki.....
Caterpillar
28. 01. 2010 19.57
Dej, ne Klampf-aj. Ne bluzi. Ce bi bilo tako, bi morali vse mostove preko morskih ozin zapirat, saj tam vlece ko 100 hudicev. A mislis, da je na Großglockner tak asfalt kot v Miamiju? PRILAGODIS SITUACIJI!!! In kaj bi naredili po dolini. Do doline je treba prit. Kaj bi morali it cez Lozice in met 80% klanc avtoceste??? Kej si mona? Ne nabijej. A je potrebno met 300 semaforjev, ce ves, da so take razmere? Kako so pa delali 30 let nazaj? A ni boljse kvalitetno cesto narest in prisparat na semaforjih? Bi vsaj cesta sluzila svojemu namenu...
Klampfman
28. 01. 2010 19.43
Kako to, da imamo same gradbene strokovnjake tukaj? Pa veste, da so avtocesto speljalo preko Rebernic predvsem zato, ker zarukani domačini (ki zdaj veselo šimfajo po Svetu) niso hoteli prodati zemljišč, kjer bi potekala poceni trasa po dolini? A slučajno veste, da so viadukti proti drsenju zaščiteni s posebnimi "vodnjaki"? A veste, da poledica na viaduktih in mostovih nastaja zaradi mrzlega zraka od spodaj in je nekaj povsem normalnega, ter je zato treba voziti bolj previdno? A veste, da se proti 180 km/h burji ne obstaja popolne 100% zaščite? A veste, da bo ob takšnem vetru prometni znak (predvsem velike table) poletel ali utrpel škodo neglede na to, kako globoko ga zabiješ? Zakaj lahko hrvati brez problema redno zapirajo GLAVNO avtocesto A1 preko Velebita v času burje? Zato ker hrvatje niso takšni zarukanci in omejenci, kot povprečen "jaz vem vse" slovenc, zato!
bbj
28. 01. 2010 19.41
o, če bi pošlušali domačine...
Caterpillar
28. 01. 2010 19.22
Tako je, nekdo mora odgovarjat za slabo precenjeno gradnjo. Ce kot voznik slabo precenis razmere na cesti, je tako ''neprilagojena hitrost''. Kaj sledi? KAZEN! Tudi tu so nekateri odgovorni ''neprilagodili'' nacrtov dejanskim razmeram. Kaj sledi? KAZEN! To je ze vse skupaj smesno s temi ''novimi'' Rebernicami. Kolikokrat je bila ze cesta zaprta... In vozniki, kateri ne upostevajo signalizacije, so pa tudi za luno. Vse kazni nabit, me zanima kaj bo potem.
Sandy Mulec
28. 01. 2010 19.17
vsaka vam čast darsovci in vsi,ki ste sobelovali pri izgradnji te avtoceste na rebrnicah.ta bo zarad naših strokovnjakov"največkrat z kupljenimi diplomami"več zaprta,kot pa odprta.ne sam burja,ampak tut mraz bo delal preglavice zarad poledenelega vozišča in postopno premikanje tal. ampak tko pač je,mamo dnarja ko .... in z njim pač tko delamo,sj bodo drug let zopet dražje vinjete in bo volk sit,koza pa cela
komarec
28. 01. 2010 18.58
Video:Iz SVETA: Rebrnice zaprte zaradi vetra Napaka, Rebrnice zaprte zaradi burje.
komarec
28. 01. 2010 18.56
Velikokrat se je že zgodilo, da je burja v vipavski dolini marsikaj polomila ali odpihnila, to vedo povedati domačini. Projektante in investitorje ni bilo mogoče prepričati kaj dela ko piha s 180 km na uro. No sedaj imajo dokaze. Za to bi moral nekdo odgovarjat. Še to, če bi ta vipavska burja samo 10 minut zapihala v Ljubljani, bi bila Ljubljana na pol porušena.
umilave1
28. 01. 2010 18.41
To pa morem pokomentirat: Država zagoni 250mio € za to hitro cesto, za tiste protivetrne ograje pa kar naenkrat ni denarja. Za nameček veter uniči signalizacijo. Vprašanje je, če bo zdaj to treba delat nekajkrat na leto?! Da bomo plačevali za slabo pritrjene znake.