Slovenija

FOTO: Veter podiral drevesa in odkrival strehe

Maribor/Ptuj, 12. 06. 2009 07.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na vzhodu države je neurje z močnimi sunki vetra povzročilo precej škode. Brez strehe je ostalo več deset hiš, podrta drevesa so ovirala promet, obenem pa je bilo na širšem območju Maribora več kot 2000 odjemalcev več ur brez elektrike.

Vreme se je po nekaj lepih dnevih včeraj spet skisalo. Padavine so zajele vso državo, v nekaterih delih, predvsem na severu in vzhodu države pa je klestila tudi toča. Sicer pa je več težav kot toča povzročil predvsem veter, ki je odkrival strehe in podiral drevesa.

V občini Markovci je veter namreč odkril streho stanovanjske hiše, v Kidričevem pa je podrl drevo, ki je padlo na osebno vozilo. Tudi v občini Sveti Tomaž je veter povzročil nemalo preglavic. Razkril je 15 ostrešij stanovanjskih objektov in izruval enajst dreves.

Toča na Štajerskem
Toča na Štajerskem FOTO: Dianno

V občini Ljutomer je veter odkril del ostrešja hleva, celotno ostrešje stanovanjske hiše in še nekaj strešnikov na drugi stanovanjski hiši. Podrto drevo je padlo na cesto Bučkovc–Mala Nedelja. Veter je pustošil tudi v vasi Stara Gora, kjer je odkril več ostrešij stanovanjskih objektov, podrl pa je tudi več električnih drogov.

Tudi na območju občine Ormož je veter odkril 20 ostrešij stanovanjskih hiš in podrl večje število dreves. V Dolini pri Lendavi je močan naliv zalil dvorišče ob stanovanjski hiši. Vodo so izčrpali gasilci, ki so očistili tudi odlomljeno vejevje in gramoz, ki ga je naneslo na cesto od mejnega prehoda Petišovci proti naselju Dolina.

Na vzhodu države tako skoraj ni bilo občine, kjer ne bi veter povzročil vsaj nekaj škode, če ni odkrival ostrešij, je pa podiral drevesa. Močan veter pa je tudi v občini Tolmin na zahodu države odkril ostrešje kmetijskega objekta, ki so ga nato gasilci prekrili.

Na širšem območju Maribora je zaradi neurja z močnimi sunki vetra brez elektrike ostalo nekaj več kot 2000 odjemalcev. Delavci Elektra Maribor so okvaro okoli 22. ure že odpravili.

Na cesti spet zastoji

Žal se je spet izkazalo, da je na cesti vse preveč brezvestnih voznikov, ki jih bolj kot za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu skrbi za jeklene konjičke. Hud zastoj so naredili v rondoju Pesnica, kjer so stali v štirih pasovih pod nadvozom avtoceste Šentilj–Murska Sobota, nam je sporočil bralec. “Tako niti eno vozilo ni uspelo priti mimo in smo v daljši koloni stali na toči,” je dodal.

Neurje s točo v kraju Police v bližini Gornje Radgone
Neurje s točo v kraju Police v bližini Gornje Radgone FOTO: Rok Horvat

Zastoji so nastajali tudi na radgonskem koncu, kjer odtoki niso zmogli požirati ogromnih količin dežja, tako da se je na cesti nabralo do 20 centimetrov vode. O podobnih neprijetnostih poročajo tudi iz Prekmurja.

Kakšno vreme se nam obeta?

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ponekod bo sprva še pretežno oblačno in povečini suho. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem okoli 26 stopinj Celzija. Jutri bo prevladovalo sončno vreme. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, ob morju 14, najvišje dnevne od 23 do 28 stopinj Celzija.

Več o vremenu ...

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Neznan Znan
12. 06. 2009 10.14
Včeraj je Zavarovalnica poslala 3 smse in tudi napovedala za štajersko. So pa ti SMSi ZASTONJ in se nič ne plača.
shemish
12. 06. 2009 09.24
Kaj pa če zavarovalnica NE pošlje sporočila da bo toča? Upam da imajo to nekako rešeno v kakšni pogodbi, drugače upam da jih človek lahko toži. Me pa ta njihova poteza totalno moti, saj pričakujejo da bo folk plačeval za informacijo, ki je javno in zastoj dostopna na internetu. Kekci kapitalistični!
mamilko01
12. 06. 2009 09.22
ja, men je toča na mobitel padla...
proofreader
12. 06. 2009 08.29
Je kdo včeraj dobil toča alarm na mobitel?
tinie100@email.si
12. 06. 2009 08.11
@TB Če že imaš idola v avatarju, uporabi njegovo metodo (samomorilski napad) ! :))) Koga boš pa volil, saj so vsi ISTI !!! Če bi vsaj skup držali, da ne bi toliko njihovih lopovščin prišlo v javnost !!! Tako so pa en drugemu fauš pa delajo slabo ime Slovenije tudi v tujini !!!
Tonček Balonček
12. 06. 2009 07.59
Hočemo predčasne volitve, tako ne gre več!
blah-blah
12. 06. 2009 07.49
že spet...le kaj nas še čaka to poletje?